Αφορμή για τόπικ: σήμερα είχα πάει σε ΚΕΠ και έφριξα για τον εξής λόγο: υπήρχε εκεί υπάλληλος, ο οποίος δουλειά του ήταν να δίνει χαρτάκια προτεραιότητας (ναι αυτά που τα βγάζει αυτόματο μηχάνημα σε τράπεζες και άλλες υπηρεσίες!), και ήταν στρογκυλοκαθισμένος σε ένα γραφείο πασάροντάς τα για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος από τους άλλους υπαλλήλους, χωρίς να κάνει κάτι άλλο. Έλεος όμως!
Αιτία για το θρεντ: μια γόνιμη κι εποικοδομητική κουβέντα για τις αιτίες του προβλήματος που ονομάζεται δημόσιος τομέας, το ρόλο που παίζει σήμερα, πως θα μπορούσε να βελτιωθεί, γιατί θα παραμείνει πάντα ίδιο κτλ…
Επίσης ξεσπαθώνουμε με ανάλογα περιστατικά σαν αυτό που περιέγραψα.
Αυτό που λες ΡεντΡαμ, μου θύμισε το τι μου είχε περιγράψει ένας γνωστός μου όταν είχε πάει Πεκίνο. Εκεί, για να έχουν όλοι οι Κινέζοι δουλειά, είχαν θεσπίσει θέσεις εργασίας όπως “αυτός που σε περνάει απέναντι στο φανάρι” και “αυτός που θα κόψει ρολό χαρτί για να σκουπίσεις τα χέρια σου στις δημόσιες τουαλέτες”. :lol:
ειχα παει μια φορα στον αγ.σαββα (νοσοκομειο ειναι για οσους δεν ξερουν) με ραντεβου για ραμματα στις 9:00 και με φωναξαν οι γιατροι στις 13:30 και αυτο οχι επειδη ειχε πολυ κοσμο,αλλα επειδη εντελως τυχαια οι πλαστικοι χειρουργοι ( εναν τετοιο περιμενα) ειχαν αργησει και εφτασαν στις 11:00 αντι για το πρωι.
τι να πεις , δεν θα αλλαξουν αυτα τα πραγματα… [-X[-X[-X
Ναι, κι ίσως αυτά είναι λίγα μπροστά σε άλλα που δεν ξέρουμε.#-o
Εν πάσει περιπτώσει, αυτά είναι άλλο (μεγάλο) θέμα που ίσως θιχτεί σε άλλο θρεντ.
Εγώ πάντως η αναζήτηση του προβλήματος πρέπει να ξεκινά από τη διαμόρφωση ελληνικού κράτους στη μετεπαναστατική περίοδο του 1830, και σίγουρα να λαμβάνει υπόψη της τον τεράστιο ρόλο που έπαιξαν τα νομοθετήματα βενιζέλου περί μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.
Και να μην ξεχνάμε τι ρόλο παίζει η διάκριση των εργαζομένων σε δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (το ιδεολόγημα των προνομιούχων έναντι μη προνομιούχων) στη συνείδηση όλων των εργαζομένων.
ο πατερας ενος φιλου μου επεσε απο μια στεγη και ηταν σε κομμα πεμπτη,πριν την καθαρα δευτερα…την παρασκευη βρηκανε οτι ειναι εγγεφαλικα νεκρος αλλα οι γιατροι ειχαν φυγει για το 3μερο(!!!)και ετσι ενω το ξερανε οι συγγενεις οτι απλα λειτουργει μονο η καρδια του(φανταστειτε γιαγιαδες…κτλ…πως νιωθανε),δεν υπηρχε εξουσιοδοτημενος κανεις να τραβηξει τα μηχανηματα. επρεπε να το κανει γιατρος…επρεπε να περιμενουν μεχρι τριτη!!!ΕΛΕΟΣ
α μπραβο… εκει βρισκεται η πηγη του κακου… οπως επισης σημαντικο ρολο στα νεωτερα χρονια επαιξαν και τα πρωτα μετεμφυλιακα χρονια… οταν βρω ορεξη θα επανελθω…
σαν δε ντρεπονται που ηθελαν να τραβηξουν τα καλωδιακαι να τον σκοτωσουν…
οι καλοι μας οι γιατροι του εδιναν σχεδον μια εβδομαδα ζωης και οι αλλοι δεν την ηθελαν…
χωρις πλακα παντως,τι αναισθητοι που ειναι(οι γιατροι παντα)… τι στο πουτσο πια?
δεν υπαρχουν βεβαια και πολλα χρηματα για τους δημοσιους τομεις,αλλα εκει πας να ρωτισεις ενα γιατρο σχετικα με κατι και δειχνει την πληρη αδιαφορια λες και εγω που ειμαι αφραγκος θα ψαξω στον κωλο μου να βρω φακελλακι.παει στην δουλεια του 2-3 ωρες αργοτερα,τα εχει ολα γραμμενα,και δεν προσανατολιζει καν τους ασχετους σε ιατρικα θεματα ασθενεις…εμενα μου εχει τυχει παρα πολλες φορες να απανταει μονολεκτικα και να μην ξερω τι μου γινεται, πραγματικα… :!:
Χρειάστηκε να πάω στην πολεοδομία για να πάρω ένα χαρτί που το δίνουν οι τοπογράφοι.
Οι τοπογράφοι έχουν ώρες για το κοινό δύο τετράωρα (10πμ-2μμ) δύο ημέρες την εβδομάδα γιατί υποτίθεται πως τον υπόλοιπο χρόνο βρίσκονται έξω για αυτοψίες. Έλα όμως που η ώρα είχε πάει περασμένες 11 (σε μία από τις δύο καθορισμένες ημέρες) και το γραφείο τους παρέμενε κλειστό. Στην ερώτηση μου γιατί δεν είναι κανείς στο γραφείο, άλλοι υπάλληλοι της πολεοδομίας μου απάντησαν “γιατί θα κάνουν αυτοψία”
“Μα αυτός δεν είναι ο λόγος που έχουν μόνο 8 ώρες την εβδομάδα για το κοινό; Για να κάνουν αυτοψίες τις υπόλοιπες ώρες;” ρώτησα.
“To γεγονός πως αυτές τις μέρες δέχονται το κοινό δεν σημαίνει πως αυτές τις μέρες και ώρες δεν μπορούν να βγαίνουν για αυτοψίες” μου απάντησαν… #-o#-o#-o
αν δεν παύσει η μονιμότητα για να κόψουν κανένα κωλαρ@κι, άνθρωποι δεν γινόμαστε…αφού είναι ανίκανες οι κυβερνήσεις να εποπτεύσουν τις δημόσιες υπηρεσίες τους…
Ενας καλός μου φίλος, αγοράζει μετρητα του κουτιού ένα Χόντα Σιβικ, παμε στη Νομαρχία να πάρουμε τις πινακίδες, ο φίλος μου με στη τρελλή χαρά, ο υπάλληλος εκει μουτρωμένος,βαρεμάρα να ανοιξει το στόμα του τσιγάρακι και τα παρομοια, ο φίλος μου να τον στραβωκοιτάει, και στο τέλος δεν αντέχει και του λεει, πες και κανα καλοτάξιδο ρε πούστη γαμω τη βαρεμάρα σου ! :lol::lol:
Οταν ημουν στρατο ειχα να μπλεκω κι εγω με το πολιτικο προσωπικο του(για αιτησεις και λοιπες εξωτερικες δουλειες)που θεωρειται επισης δημοσιο και οποτε γινοταν αυτο βλαστημαγα γιατι ετρωγα τεραστια ταλαιπωρια μιας και πολλοι απ’αυτους ηταν μεγαλα καθικια(παιζει και χειροτεροι απ’τους απλους δημοσιους).
Η γενική μορφή αυτού που είπες μπορεί να είναι:Γιατί όλοι είμαστε ιδεολόγοι τώρα και όλοι στην ηλικία αυτή (εφηβική)θέλουμε να αλλάξει ο κόσμος ενώ όταν μεγαλώνουμε γινόμαστε τα ίδια σκατά?(παρόλο που στις συζητήσεις όλοι προτάσσουμε την ιδεολογία μας και όταν ρωτάμε οι μικρότεροι “μα γιατί δεν τ κάνετε αυτά” μας λένε θα δεις όταν μεγαλώσεις και έλα ν μου πεις μετά).Έτσι ίσως είναι και με το δημόσιο.Επειδή υπάρχει μονιμοποίηση και έλειψη ελέγχου λέμε όλοι,εντάξει και τώρα που εγώ είπα ότι θα αγωνιστώ,γιατί να αγωνιστώ και να μην κολοβαρέσω,αφού δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι και εφόσον θα είμαι ο μόνος που θα το κάνω
Καλά ναι.Εσείς είστε μεγαλύτεροι,απλά μιλούσα γενικότερα ότι ίσως μπορεί κατά βάθος να έχουμε κάποια ιδεολογία αλλά μήπως όταν εμφανιστούν χρήματα,σταθερότητα κλπ πούμε δεν γαμιέται?
Στη συρρίκνωση ή στο πως εγώ δεν θα ήθελα να δουλέυω εκεί; H Aπάντηση είναι πως και στα δύο θα επέμενα πάντως.
Όλοι μεγαλώνοντας κάνουμε κάποιους συμβιβασμούς, είναι μέρος της “τέχνης της επιβίωσης”. Απλά προσπαθείς να είσαι προσεκτικός με το ποιοί θα είναι αυτοί οι συμβιβασμοί. Ο συγκεκριμένος είναι τεράστιος.
σχετικά με τις ιδιωτικές κλινικές πιστεύω ότι δεν είναι καλύτερες από τα δημόσια νοσοκομεία. Πρώτων γιατί τα κάνουν όλα για τα λεφτά. Σε βάζουν να κάνεις ένα σωρό εξετάσεις χωρίς να χρειάζεται απλά για να βγάλουν και άλλα χρήματα. Και πολλές φορές οι εξετάσεις αυτές και επικίνδυνες είναι και είναι κρίμα να τις κάνει κανείς χωρίς να υπάρχει λόγος. Άαε που σε κάποιες περιπτώσεις σε φοβίζουν και νομίζεις ότι κάτι έχεις χωρίς να έχεις απολύτως τίποτα. Έπειτα αν υπάρξει επιπλοκή τα δύσκολα περιστατικά τα στέλνουν στα δημόσια νοσοκομεία. Αυτό που παρέχουν είναι ουσιαστικά υπηρεσίες ξενοδοχείου. Άνετο και καθαρό δωμάτιο. Από την άλλη στα δημόσια νοσοκομεία αν δεν έχεις άκρη δυσκολεύεσαι να τα βγάλεις πέρα. Έχουν πάντως αρκετά καλούς γιατρούς. Πάντως το θέμα με τα φακελάκια είναι τραγικό. Υπάρχουν πάντως και γιατροί πολύ καλοί που κάνουν κανονικά τη δουλειά τους. Δεν είναι όλα σαπίλα.