Μονότερμα το θρεντ μιλάμε!!!
ε ναι…μιλάω μόνος μου…
(καλή φάση…δεν σου φέρνει κανείς αντίρρηση.!)
Εκτός κι αν το δει κανας jiopas :lol:
:lol: σσσσσσ…κανε ησυχία…δεν θέλω τέτοια…
ε τον πηλαδακη…έβαλε μυαλό.!!
Η Τ(transfer)day του Μποα Μόρτε έφτασε και ο 34χρονος άσος αναμένεται, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, να υπογράψει το διετές συμβόλαιο του γύρω στις 5-6 το απόγευμα της Δευτέρας.
Ο παίκτης βρίσκεται στην Λάρισα και πέρασε τόσο από το AEL FC ARENA όσο και από τις εγκαταστάσεις της ομάδας, από τις οποίες έμεινε εντυπωσιασμένος.
Εκτός από τα… κλασικά είχε και αρκετή ώρα συνομιλία με τον προπονητή της ΑΕΛ, Κρις Κόουλμαν, με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες στην Φούλαμ το 2002, ενώ στη συνέχεια ο Ουαλός έγινε προπονητής του Μπόα Μόρτε για αρκετά χρόνια.
Εμείς μάθαμε λίγες πληροφορίες παραπάνω και όπως σας είχαμε πει πριν λίγες ημέρες, οι βυσσινί έβαλαν έκαναν ένα… τρικ στο συμβόλαιο του Πορτογάλου το οποίο και σας παρουσιάζουμε.
[B][U]Ήρθε ανεξαρτήτου κατηγορίας[/U][/B]:!:
Ο Μπόα Μόρτε λοιπόν έχει υπογράψει [B]δυο προσύμφωνα[/B] με την ΑΕΛ. Το ένα έχει να κάνει με τη περίπτωση που οι βυσσινί θα βρεθούν στην Superleague και το άλλο στην περίπτωση που θα βρεθούν στην Football League. Και στις δυο περιπτώσεις οι απολαβές του είναι [B]κάτω από τις 200.000 ευρώ[/B] (περίπου 150.000), όμως υπάρχουν σημαντικά μπόνους μέσα.
Αυτά έχουν να κάνουν με τις συμμετοχές του (περίπου 5.000 ευρώ το ματς), τα γκολ, τις ασίστ και φυσικά τη βαθμολογική θέση και τους στόχους που θα κατακτήσουν οι βυσσινί. Βέβαια στο συμβόλαιο υπάρχουν και όροι για τους βυσσινί, σε περίπτωση που η μεταγραφή δεν πιάσει για τον οποιοδήποτε λόγο.
Στην Λάρισα την πάτησαν με τους Μακίνουα και Γκέρεμι, οπότε τώρα είναι προσεκτικοί. Οι παίκτες πάντως που προτείνονται στους βυσσινί ξέρουν ότι θα πάρουν τα χρήματα τους στην ώρα τους, οπότε και η συμφωνία είναι πιο εύκολη υπόθεση.
πολύ ξύλο φέτος στην αελ
o Καλι έπαθε θερμοπληξία, και ο μορτε την “άκουσε”…γεια σου ρε λαρισα με τις ζέστες σου.!
*αραμπατζης…
εμ ρε πηλαδακη πίστεψε και κανέναν άλλον…
[B]ΠΑΕ ΑΕΛ: «Επήλθε κάθαρση?»[/B]
Είχαμε διευκρινίσει εδώ και καιρό, ότι δεν θα ανεχτούμε κανένα «μαγείρεμα». Κάτι τέτοιο θα αποδείκνυε ότι οι υγιείς δυνάμεις του ποδοσφαίρου δεν είναι ευπρόσδεκτες σ? αυτήν τη «φάρμα». Δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε, όμως, οι εξελίξεις θα ξεπερνούσαν και την πιο νοσηρή φαντασία. Μια απορία: Γιατί η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δεν τους ζήτησε συγνώμη για την ταλαιπωρία.
Αφού η ΑΕΛ είναι ανεπιθύμητη, ας μας ενημερώσουν οι αρμόδιοι αν υπάρχει άλλη χώρα που θα μπορούσε να μας δεχθεί στο πρωτάθλημά της. Αν μείνουμε εδώ, κανείς δεν θα μπορέσει να ελέγξει τις αντιδράσεις του κόσμου, όταν κάποιος αποπειραθεί να (ξανα)κουμπώσει αγώνα της ομάδας μας.[B]Γνωρίζει άραγε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ τι δεδικασμένο δημιουργείται μετά την ετυμηγορία της;[/B]
[B]Από εδώ και στο εξής, οποιοσδήποτε παράγοντας μπορεί να ασχολείται με παράνομο (ή νόμιμο) στοίχημα, χωρίς να κινδυνεύει με υποβιβασμό η ομάδα του. Οποιοσδήποτε μπορεί, χωρίς κυρώσεις, να «κουμπώνει» παιχνίδια. Οποιοσδήποτε νομιμοποιείται να τηλεφωνεί στον πρόεδρο ή σε υπάλληλο της ΕΠΟ και να τον υποχρεώνει να ορίσει συγκεκριμένους διαιτητές. Οποιοσδήποτε μπορεί, πλέον, να χτυπήσει το χέρι πάνω στο γραφείο του Παύλου Γερουλάνου και του Πάνου Μπιτσαξή και να τους πει: «Το πήρατε το μάθημά σας. Από εδώ και πέρα κοιτάξτε τη δουλειά σας και αφήστε μας να κάνουμε τη δική μας».[/B]
[SIZE=“4”][B]
Έχουν περάσει ώρες από την ανακοίνωση κι ακόμα όλοι αναζητούν το άρθρο στο οποίο στηρίχθηκε η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων.[/B][/SIZE]Κανείς δεν ξέρει? Κανείς δεν χρειάζεται να μάθει? Επήλθε κάθαρση?
ρε δεν κολλάμε πουθενά…το ίδιο και στην β’.! 8)
δεν ξερω κατα ποσο σε ενδιαφερει αλλα χθες ρομεου, μποα μορτε και σεσινια ηταν στην παραγκα (beach bar) στον αγιοκαμπο
ρομεου, σεσινια την πεφταν σε κατι γκομενακια σαν γνησιοι μπραζιλ, μποα μορτε ψιλοβαριοταν και μονο νερακι…σημερα δεν εντοπιστηκαν
έχουν 3 μέρες ρεπό…ετσι και αλλιώς το πρωτάθλημα της β’ αρχίζει σε 40 μέρες…
*στο φιλικό με τον πιερικο ο μορτε έμαθε τι σημαίνει ελληνικό ποδόσφαιρο…ΠΟΛΥ ξύλο λέμε.!! τον σημάδευαν οι αντίπαλοι παίχτες, ακόμη και χωρίς μπάλα…
[COLOR=“DarkRed”][SIZE=“6”][B][CENTER]ΑΝΤΙΟ ΑΡΧΗΓΕ.!!
[/CENTER][/B][/SIZE][/COLOR]
[B]Στην αρχική του τοποθέτηση τόνισε:[/B]
«Πριν από έξι χρόνια είχε αρχίσει το οδοιπορικό μου στην ΑΕΛ. Γεμάτα χαρές, λύπες, εντάσεις όλα τα πέρασα στην ΑΕΛ. Το σκεφτόμουνα πριν έρθω τη να πω, τη να περάσω προς τα έξω. Σκέφτηκα να κρατήσω σημειώσεις ώστε να μπορέσω να τα πω πιο καλά. Δεν υπάρχει όμως λόγος να το κάνω δε θα είμαι ο εαυτός μου.
Δεν έχω μετανιώσει ούτε ένα δευτερόλεπτο που ήρθα στην ΑΕΛ. Μέσα από τις χαρές, τις λύπες μέσα από την περυσινή πολύ δύσκολη χρονιά. Τη χρονιά του μαύρου συκωτιού. Μπορώ να πω πολλά πράγματα αλλά δε θα πλατιάσω. Για όλα υπάρχει μια αρχή και ένα τέλος. Αυτή τη στιγμή το πάρε-δώσε μου με την ΑΕΛ έχει τελειώσει εδώ και 1,5 μήνα. Αυτοί που με ξέρουν καλά - που δεν είναι πολλοί - ήξεραν ότι είχαν τελειώσει. Πριν 2 μήνες είχα μια επαφή με τον Κόουλμαν και μου είπε ότι θα μπορούσα να προσφέρω στην ομάδα. Εγώ του είπα ότι θα ήταν δύσκολο κάτι τέτοιο προσπαθώντας να του πω κάποια πράγματα. Τελικά δε συνεχίστηκε η συνεργασία μας. Δεν υπάρχει καμία πικρία. Οι αποφάσεις παίρνονται με κάποια κριτήρια. Απλά ίσως πολλές φορές να υπάρχει μια διαφορετική ερμηνεία στα λεγόμενα του ανθρώπου. Θέλω να επαναλάβω ότι δεν υπάρχει καμία πικρία. Εάν έπρεπε να συνεχιστεί κάτι, θα έπρεπε να γίνει με κοινή επιθυμία και των δύο πλευρών. Δε θέλω να μπω σε διαδικασία να μιλήσω με ξύλινη γλώσσα για τα έξι χρόνια μου στην ομάδα. Αν έχω να προσφέρω κάτι με την απουσία μου έχει καλώς. Αλλά θεωρώ ότι αυτά τα έξι χρόνια προσέφερα στην ομάδα. Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για την ομάδα αυτό το ασανσέρ που βιώνει η ΑΕΛ. Είναι κουραστικό και επώδυνο. Απλά κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε ότι οποιαδήποτε ομάδα δεν διδάσκεται από το παρελθόν είναι καταδικασμένη να το ζήσει στο μέλλον. Είναι το πιο σοβαρό μήνυμα που θέλω να περάσω/. Έχουν γίνει λάθη από όλους, μικρά η μεγάλα. Το ευθυνόμετρο είναι υποκειμενικό. Σημασία έχει το αποτέλεσμα. Πρέπει να είναι μάθημα, σχολείο η περυσινή χρονιά για να μην περάσει η ομάδα ξανά τα ίδια στο μέλλον. Όχι όμως στα λόγια αλλά πρέπει να γίνουν με πράξεις».
[B]Στη συνέχεια ο Νίκος Νταμπίζας δέχθηκε αρκετά ερωτήματα απαντώντας τα εξής:
-Αν σκέφτηκε να αναλάβει κάποιο πόστο στην ομάδα[/B]
«Είχα μια επαφή με τον προπονητή αλλά η σχέση μου με την ομάδα θα ήταν καθαρά αγωνιστική. Για το εξωαγωνιστικό, υπήρχε μια σκέψη αλλά ποτέ δεν μπήκα σε αυτή τη διαδικασία από τη στιγμή που έπαιζα ακόμη ποδόσφαιρο. Είχε γίνει μία κουβέντα στο παρελθόν ότι θα ήθελε να συνεργαστούμε και μετά που θα σταματούσα την μπάλα. Δεν έγινε κάτι τέτοιο και είναι ξεκάθαρο ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει η διάθεση για περαιτέρω συνεργασία δεν μπορώ να πω κάτι εγώ. Ο Πηλαδάκης είναι ένας έξυπνος άνθρωπος. Θεωρώ ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει μια αγαστή συνεργασία. Δεν θα περπάταγε».
[B]-Για ποιο λόγο υπήρξε αυτή η διαφορετική προσέγγιση με τον Κώστα Πηλαδάκη;[/B]
«Αυτή την αίσθηση έπαιρνα από πέρυσι κιόλας. Η γλώσσα του σώματος ενός ανθρώπου μιλά πιο καθαρά από αυτά που λέει το στόμα. Το αντιλαμβανόμουνα αυτό. Δεν ήταν κάτι συγκεκριμένο. Μια απόρροια της περυσινής χρονιάς. Σημασία έχει ότι δεν υπήρχε η επιθυμία να συνεχίσουμε μαζί εγώ και η ΑΕΛ. Δεν μπήκαμε ποτέ σε διαδικασία ανανέωσης της συνεργασίας. Επειδή ακούστηκαν πράγματα για οικονομικές διαφορές. Θεωρώ ότι και το γεγονός ότι δεν υπήρξε μια επαφή μεταξύ μας, να πιούμε ένα καφέ που θα έδειχνε ότι αυτός ο άνθρωπος κάτι πρόσφερε στην ομάδα, κάτι έδειξε. Ουσιαστικά η ανακοίνωση που βγήκε πριν λίγες μέρες είναι ουσιαστικά για να βγούμε από την υποχρέωση. Χωρίς αυτό επαναλαμβάνω να εκληφθεί ως πικρία προς την ομάδα. Αυτό που προσπάθησα όλα αυτά τα χρόνια είναι το όνομά μου να είναι πάντα κάτω από την ομάδα. Εγώ για αυτό ήθελα να με κρίνουν. Για το Νταμπίζα. Εγώ δεν μπορούσα να παίξω ένα ρόλο να γίνω αρεστός στον κόσμο για να γίνω πιο δημοφιλής. Αυτό το πράγμα ή το έχεις, ή όχι. Αυτό που είχα το έβγαζα. Αυτό αν ήταν καλό ή όχι ο κόσμος θα το κρίνει. Έδωσα και τη ψυχή μου για την ομάδα αυτά τα έξι χρόνια. Είναι πολλά πράγματα που ο πολύς κόσμος δε τα ξέρει. Έτσι είμαι σαν χαρακτήρας. Και πιθανόν αν τα ήξερε ο κόσμος ίσως να ήταν πιο ψηλά στη συνείδηση του κόσμου. Εμπάθεια μπορεί να έχεις για το καθένα. Αλλά δεν μπορείς να εκφράσεις μια άποψη για έναν εφόσον δεν τον γνωρίζεις. Ίσως να μην ανοίχτηκα και εγώ. Αλλά αυτό που έβγαζα προς τα έξω νομίζω ότι ήταν αληθινό.
Ένα παράδειγμα θα δώσω. Στα 38 μου χρόνια πριν από 3 μήνες χρησιμοποιήθηκα ως αμυντικό χαφ στο ματς με την ΑΕΚ. Η ομάδα είχε τραυματισμούς και ο προπονητής μου ζήτησε αν μπορώ να αντεπεξέλθω σε αυτή τη θέση. Και του είπα ότι δεν είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή αλλά αν μου πεις ότι από τις επιλογές που έχεις είναι η καλύτερη θα το κάνω με όλες μου τις δυνάμεις. Αν έκανα κουμάντο στα αποδυτήρια δεν θα έπαιζα στα 38 μου ως αμυντικό χάφ. Αν ρωτούσες 10 άτομα και σου έλεγαν ότι θα παίξω αμυντικό χαφ, θα έλεγαν τη κάνει αυτός. Αν κοιτούσα τον πισινό μου θα έλεγα κόουτς δεν παίζω. Βάλε τον Κολοβέτσιο ώστε εγώ να βγω λάδι. Η παλιοσειρά. Είμαι ένας άνθρωπος που δεν μπορώ να κλείσω διακόπτη. Και το κλίμα από την ομάδα το μετέφερα και στο σπίτι. Πέρυσι ήμουν ξένος στο ίδιο μου το σπίτι. Για αυτό δεν βγήκα να ζητήσω συγνώμη. Είχα τόσο ψυχική φθορά μέσα μου. Έτσι προσφέρεις περισσότερα στην ομάδα. Αυτό που είναι να δώσεις πρέπει να το κάνεις 365 μέρες το χρόνο. Τώρα το αν τα κατάφερα ή όχι είναι υποκειμενικό».
[B]
-Για το πώς αντέδρασε η οικογένεια του στο γεγονός ότι θα φύγει από την ΑΕΛ[/B]« Η ΑΕΛ, μαζί με τη Νιούκαστλ ήταν το σπίτι μου. Τα παιδιά μου έχουν φίλους εδώ και αν ρωτήσεις τη ομάδα είναι θα σου πούνε ΑΕΛ. Έχουν μεγαλώσει στην Λάρισα. Για αυτούς ξέρω ότι είναι δύσκολο η αποχώρηση. Όμως από τη στιγμή που η μάδα έχει να πλάνο, τα παιδιά μου ακολουθούν τον αρχηγό της οικογενείας. Με όσα καλά και κακά συνεπάγεται αυτό».
[B]
-Για το εάν υπάρχει πιθανότητα να συνεργαστεί εκ νέου με την ΑΕΛ από άλλο πόστο[/B]«Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να πεις ποτέ. Από τη στιγμή που ήμουνα έξι χρόνια στην ΑΕΛ θεωρώ δύσκολο να υπάρχει νέα συνεργασία. Εγώ σαν χαρακτήρας δεν αλλάζω. Είναι κάτι που στην παρούσα φάση είναι δύσκολο να γίνει. Τους τελευταίους έξι-εφτά μήνες δεν υπήρχε επικοινωνία με τον πρόεδρο. Ο καθένας λειτούργει όπως αισθάνεται. Είναι μια διαφορετική αντίληψη για κάποια πράγματα που τα ξέρει μόνο αυτός και εγώ. Ίσως τον ενόχλησαν κάποια πράγματα που είπα. Αυτό που είπα πριν έχει μεγάλη σημασία. Η ιστορία έχει γράψει. Έχω μια αυτοάμυνα ώστε να είμαι λίγο αποστασιοποιημένος από κάποια πράγματα… Δεν κάνεις εύκολα φίλους. Η διάρκεια κάνει τη φιλία δυνατή. Εγώ δεν έκανα πολλούς φίλους. Και αυτό ίσως να περνά αρνητικά στον κόσμο γιατί δεν ήμουνα κοντά στον κόσμο. Θέλω να με κρίνουν από αυτά που έδωσα μια πήρα από την ομάδα».
[B]
-Για το αν υπάρχουν οικονομικές διαφορές με την ΑΕΛ[/B]«Δεν έχει σχέση το οικονομικό πάρε-δώσε με την ομάδα. Αυτό αφορά εμένα και τον πρόεδρο. Έχω κάποια στεγανά. Δεν βρίσκω ποτέ άλλοθι για τα οικονομικά. Από τη στιγμή που έχω υπογράψει συμβόλαιο τα πράγματα είναι ξεκάθαρα».
[B]
-Για το αν έχει μετανιώσει για την αντίδρασή του στη Νέα Σμύρνη[/B]«Ναι, το έχω μετανιώσει πολύ. Δεν μπορώ να το συγχωρήσω τον εαυτό μου. Το καλύτερο χτύπημα που θα μπορούσα να δώσω σε όλο αυτό το σύστημα είναι να τελειώσεις το παιχνίδι κερδίζοντας εσύ τους τρεις βαθμούς. Εγώ στέρησα από την ομάδα να κερδίσει. Αν δεν είχα αποβληθεί θα το κερδίζαμε το ματς. Και στη Βέροια επίσης. Καλώς η κακώς δεν είναι ωραίο να βλέπεις τον εαυτό σου σε τέτοια πράγματα. Δυστυχώς αυτά τα ξεσπάσματα δεν ήταν ότι καλύτερο».
[B]-Για το περιστατικό με τον Φωτάκη[/B]
«Ήταν αυθόρμητη η κίνηση για τον Φωτάκη. Τους κρίνανε και τους κατηγορούσανε άδικα, ίσως έπρεπε να το προστατέψω.Αυτό 100% έχει στοιχήσει στις σχέσεις μου με τον κόσμο. Ήταν ένα συγκεκριμένο περιστατικό. Αλλά από εκεί και πέρα ποιος ο λόγος από τη στιγμή που δεν υπήρχε καμία προσβολή προς το πρόσωπό μου να πάω να μπλέξω το κεφάλι μου για κάτι που δεν θα έβγαινα κερδισμένος. Ίσα, ίσα ζημιωμένος βγήκα. Εγώ δεν μπορώ να δω μέσα από τα μάτια του οπαδού. Ίσως αυτό που ήθελαν αυτοί από εμένα να μην μπορώ να το κάνω. Υπήρχαν στοχοποιήσεις μετά το ματς με τις Σέρρες για τον Ιγκλέσιας και τον Μπλάζεκ. Αυτή η στοχοποίηση έκανε κακό στην ομάδα. Θα έπρεπε στις ήττες να ήμασταν ενωμένοι. Έτσι βρίσκαμε όλοι μας άλλοθι. Η λειτουργία μιας ομάδας είναι πολύ σημαντική. Έτσι νόμιζα ότι έπρεπε να λειτουργήσω. Όφειλα να τα προστατέψω. Η τελευταία κουβέντα που έγινε με τον κ Πηλαδάκη ήταν πριν το ματς μετά το ματς με τον Ατρόμητο. Αν κάποιος παίκτης έχει μια παραβατική συμπεριφορά πρέπει να του δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία. Αν το επαναλάβει, εκεί πρέπει να είσαι σκληρός.
Σαν αρχηγός της ομάδας εγώ τον έπιασα τρεις-τέσσερις φορές τον Μπλάζεκ χωρίς αποτέλεσμα. Ενέσιμο επαγγελματισμό δεν υπάρχει. Τη να έκανα παραπάνω; Να τον πιάσω από το λαιμό και να τον αρχίσω στα μπινελίκια; Δεν γίνεται. Εκεί πρέπει να αναλάβει ρόλο η διοικηση».
[B]
-Για τις πολλές αλλαγές παικτών τα τελευταία χρόνια[/B]«Εγώ θεωρώ ότι με προσθαφαιρέσεις δεν μπορείς να κάνεις ομάδα. Όταν βάζεις κάθε χρόνο διαφορετικούς χαρακτήρες στην ομάδα δε γίνεται. Πρέπει να ποντάρεις πολύ στις ανθρώπινες σχέσεις. Τα δύο-τρία πρώτα χρόνια είχαμε ένα σταθερά κορμό. Μετά όταν έρχονται καινούργια πρόσωπα δεν γίνεται να κάνεις δεμένη ομάδα. Απλά υπήρχαν διαφορετικοί χαρακτήρες. Δεν έμαθε ο ένας τα χνώτα του άλλου. Δε θεωρώ ότι είχαμε άσχημο κλίμα στα αποδυτήρια. Ίσως να μην μπήκαν κάποια παιδιά μέσα στο πρόβλημα. Για αυτούς ορισμένα πράγματα ήταν πρωτόγνωρα. Υπήρχαν ακραίες αντιδράσεις σε μια ξένη χώρα. Εγώ για αυτούς που σκιζόμουν ήταν για αυτούς που βάζανε τα νεύρα τους κάτω από τον προσωπικό τους εγωισμό. ΑΕΛ δεν είναι τα 300 άτομα που ήταν στο ξενοδοχείο. Δεν περνά προς τα έξω πάντα η γνώμη του απλού φιλάθλου της ΑΕΛ. Για αυτόν που κατάπινε τον θυμό του αισθανόμουνα πάρα πολύ άσχημα. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Είχε λάθος δομή η ομάδα από το ξεκίνημα της προετοιμασίας. Αλλά αυτό το πράγμα είχα στο μυαλό μου. Δεν σκεφτόμουν αυτό, ούτε είχα άλλοθι τη διαιτησία. Ήθελα να είμαι σε μία ομάδα που να είναι ξεχωριστή, να διαφέρει από τις άλλες. Δυστυχώς φέτος δεν ήμασταν ξεχωριστοί. Σημασία όμως έχει να μην το ξαναζήσει η ομάδα στο μέλλον».
[B]-Για το αν η κατάκτηση του Κυπέλλου με την ΑΕΛ ήταν η πιο σημαντική στην καριέρα του[/B]
«Με την ΑΕΛ ήταν πολύ πιο έντονο ακόμη και από το 2004 και την κατάκτηση του Euro. Στην Πορτογαλία βέβαια ήταν πολύ σημαντικό και είναι κάτι που δεν πρόκειται να ξανασυμβεί. Ίσως επειδή είχα περισσότερο πάθος στον τελικό του 2007 επειδή η ΑΕΛ ήταν κόντρα σε όλα τα προγνωστικά. Και αισθάνθηκα τότε προνομιούχος έχοντας μάλιστα και την ιδιότητα του αρχηγού. Τα έξι χρόνια που έζησα στην ΑΕΛ ήταν πολύ έντονα».
[B]
-Για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο[/B]«Πάμε προς τα κάτω με φουλ ταχύτητα. Αν έχει ακόμη πιο κάτω μπορεί και να πάμε. Από εκεί και πέρα το ασανσέρ που βιώνει η ομάδα είναι πολύ άσχημο. Δεν μπορείς να το βάλεις σε λόγια. Θα πρέπει να εφευρεθεί μια καινούργια λέξη για να περιγράψει την κατάσταση που βιώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι καθαρά εκτός λογικής αυτό που συμβαίνει. Είναι πολύ δύσκολο να το χαρακτηρίσεις. Μιλώντας για τη διαιτησία πολλές φορές αισθανόμουν σαν μαλάκας».
[B]
-Για την παρουσία του Κόουλμαν[/B]«Το να έχεις ένα προπονητή μόνο και μόνο να τον έχεις δεν λέει κάτι. Ο προπονητής πρέπει να στηριχθεί και να κριθεί από τα αποτελέσματα. Θα έχει κάποια προβλήματα προσαρμογής και οι άνθρωποι της ΑΕΛ θα πρέπει να τον βάλουν στο κλίμα. Η κουλτούρα και η παιδεία που έχει νομίζω ότι θα βοηθήσει. Σαν προσωπικότητα έχει ειδικό βάρος φαίνεται από την επαφή που έχεις μαζί του».
[B]Παράκληση προς την ΠΑΕ ΑΕΛ για φιλικό στη μνήμη του Παναγιώτη Μπαχράμη[/B]
[B]Στο φινάλε της συνέντευξής του ο Νίκος Νταμπίζας αναφέρθηκε στην ανάγκη διεξαγωγής από πλευράς ΑΕΛ φιλικού στη μνήμη του Παναγιώτη Μπαχράμη, ενώ παράλληλα έπλεξε το εγκώμιο του Φώτη Μπατζαλέξη:[/B]
«Πριν από πέντε-έξι μέρες συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το χαμό του Παναγιώτη Μπαχράμη. Θέλω να κάνω μια παράκληση δημόσια. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να γίνει ένα ματς στην Λάρισα για τον Παναγιώτη. Θα πρέπει να γίνει. Ξέρω ότι αυτή η ομάδα έχει χάσει αρκετούς παίκτες και νομίζω ότι είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει το φιλικό για τον Μπαχράμη. Επίσης θέλω να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Φώτη Μπατζαλέξη. Είναι από τους ανθρώπους που εκτιμώ αφάνταστα και ήθελα να το περάσω».
Δεν τον πολυπήγαινα όταν έπαιζε στον Ολυμπιακό, αλλά με αποστόμωσε με την διαρκειά του,και την μαγκιά του:):!:
[B]ΠΑΣ Γιάννενα - ΑΕΛ 1-3[/B]
[B]ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ:[/B] Ταμπάσης, Μπουζίνι, Χουτ, Λίλα, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ανδράλας, Μπεσέρα, Βίλα, Τζάνης, Κουέβας
[B]ΑΕΛ:[/B] Σωτηρίου, Παπαγεωργίου, Βενετίδης, Κολοβέτσιος, Καλί, Μπόα Μόρτε, Νεμπεγλέρας, Σιατραβάνης, Σεσίνια, Γκονζάλες, Σαϊτιώτης
1ο λεπτό: Ο Σεσίνια από δεξιά απέφυγε τον Χουτ και σέντραρε στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας αλλά η άμυνα του ΠΑΣ κατάφερε να απομακρύνει τον κίνδυνο προ του Σιατραβάνη
6ο λεπτό: Ωραία επιθετική ανάπτυξη της ΑΕΛ με τελική αποδέκτη τον Γκονζάλες που δοκίμασε το αριστερό δυνατό σουτ, στέλνοντας τη μπάλα να περάσει λίγο πάνω από τα δοκάρια της γιαννιώτικης εστίας
18ο λεπτό:Η πρώτη αλλαγή του ΠΑΣ και του αγώνα, ο Βάντεσρσον στη θέση του Χουτ
19ο λεπτό: Οι “βυσσινί” έκρυψαν τη μπάλα με τους Βενετίδη και Σεσίνια, ο τελευταίος βρήκε τον Μπόα Μόρτε που σήκωσε το κεφάλι και σημάδεψε τον Σαϊτιώτη, που δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός, αλλά η μπάλα κατέληξε στον Σιατραβάνη που από ευνοϊκή θέση, σούταρε δυνατά μεν, αλλά άουτ.
20ο λεπτό:Νέα αλλαγή για τον ΠΑΣ. Ο Γεωργίου πήρε τη θέση του Βίλα που τραυματίστηκε
24ο λεπτό: Ατομική ενέργεια τρου Τζάνη από αριστερά, αλλά το σουτ που επιχείρησε μπλόκαρε σταθερά στην κλειστή του γωνία ο Σωτηρίου.
25ο λεπτό: Ο Μπόα Μόρτε έκλεωε τη μπάλα από τον Ανδράλα και σε πολύ γρήγορο χρόνο οι “βυσσινί” αναπτύχθηκαν με τον Σεσίνια να βρίσκει τον Σαϊτιώτη που γύρισε όμορφα το κορμί του και σούταρε αλλά ο Ταμπάσης με υπερένταση έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ
32ο λεπτό: Σέντρα του Τζημόπουλου, η άμυνα της ΑΕΛ αδράνησε και ο Τζάνης έπιασε την κεφαλιά που πέρασε άουτ χωρίς να προκαλέσει ανησυχία στον Σωτηρίου
37ο λεπτό: Πρώτη κίτρινη κάρτα του αγώνα, Την αντίκρυσε ο Τζημόπουλος για δυνατόι μαρκάρισμα πάνω στον Γκονζάλες
43ο λεπτό: Επιθετική ανάπτυξη και πάλι από αριστερά για την ΑΕΛ, με τον Σεσίνια να βρίσκει εκτός περιοχής τον Σιατραβάνη που σούταρε άουτ
44ο λεπτό: Στην αντεπίθεση ο ΠΑΣ βρέθηκε κοντά στο γκολ, με τον Μπόα Μόρτε να βάζει σωτήρια την προβολή στο σουτ του Κουέβας και να στέλνει τη μπάλα κόρνερ
Δύο είναι τα λεπτά της καθυστέρησης όπως υπέδειξε ο κ. Ρούσσος
45’+2: Λήξη του πρώτου ημιχρόνου χωρίς να υπάρχει σκορ στο παιχνίδι
[B]Σχόλιο πρώτου ημιχρόνου:[/B] Η ΑΕΛ έδειξε πολύ καλά στοιχεία στο μεγαλύτερο κομμάτι της συγκεκριμένης περιόδου, Παίζοντας κυρίως από αριστερά οι “βυσσινί” δημιούργησαν αρκετά ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα και είχαν τις ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Είχε ηρεμία στην κυκλοφορία της μπάλας στη μεσαία γραμμή, πίεση στον αντίπαλό της από ψηλά, με μειονέκτημα τη δεξιά της πτέρυγά η οποία και δεν μπόρεσε να βοηθήσει στημαντικά στην επιθετική ανάπτυξη.
46ο λεπτό: Πρώτη αλλαγή για την ΑΕΛ, Στη θέση του Γκονζάλες πέρασε ο Χασομέρης,. Για τον ΠΑΣ ο Κηπουρός πήρε τη θέση του Ταμπάση, ο Μπακαγιόκο τη θέση του Κουέβας, ο Πάντος στη θέση του Λίλα, ο Κώτσιος στη θέση του Μιχαήλ, ο Κειτά στη θέση του Τζημόπουλου, ο Ντε Βινσέντι στη θέση του Τζάνη και ο Πατσατσόγλου στον Ανδράλα. Με την αλλαγή της η ΑΕΛ δεν διαφοροποίησε τον σχηματισμό της, επιμένοντας στο 4-2-3-1 με τον Σωτηρίου κάτω από τα δοκάρια, Παπαγεωργίου, Κολοβέτσιο, Καλί και Βενετίδη στην άμυνα, Μπόα Μόρτε και Νεμπεγλέρας στη μεσαία γραμμή, Χασομέρης, Σιατραβάνης και Σεσίνια λίγο πιο μπροστά και ο Σαϊτιώτης στην κορυφή της επίθεσης.
[B]
48ο λεπτό, ΓΚΟΛ:[/B] Ο Νεμπεγλέρας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, στην καρδιά της άμυνας ο Σαϊτιώτης κέρδισε στον αέρα κάθε αντίπαλο και με κεφαλιά έκανε το 0-1
50ο λεπτό: Ο Παπαγεωργίου κατάφερε τελευταία στιγμή να ανακόψει τον Μπακαγιόκο που ετοιμαζόταν να σκοράρει
52ο λεπτό: Μπόα Μόρτε και Χασομέρης έπαιξαν πολύ ωραία το “1-2” ο Πορτογάλος βρέθηκε απέναντι από τον Κηπουρό, αλλά σούταρε ψηλά άουτ, χάνοντας μία ακόμη σπουδαία ευκαιρία για την ΑΕΛ
56ο λεπτό: Ωραίο αριστερό σουτ του Μπόα Μόρτε έξω από την περιοχή, η μπάλα όμως δεν του έκανε το… χατήρι και σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Κηπουρού
[B]59ο λεπτό, ΓΚΟΛ:[/B] Η ΑΕΛ πίεσε τον αντίπαλό της και έκλεψε τη μπάλα, ο Σαϊτιώτης την έδωσε στον Σεσίνια που μπήκε στην περιοχή και με έναν κεραυνό δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Κηπουτρό κάνοντας το 0-2
63ο λεπτό: Ο Πλιάγκας στη θέση του Σεσίνια
64ο λεπτό: Χτύπημα φάουλ του Μπόα Μόρτε, ο Παπαγεωργίου δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα για να γίνει επικίνδυνος
64ο λεπτό: Ο Χατζής στη θέση του Μπόα Μόρτε, που πήγε στον πάγκο χειροκροτούμενος και από τους φιλάθλους της γηπεδούχου ομάδας
69o λεπτό: Δυνατό σουτ του Χασομέρη η μπάλα πέρασε άουτ
69ο λεπτό: Ο Ιγκλέσιας στη θέση του Σαϊτιώτη που αποχώρησε χειροκροτούμενος από τους φιλάθλους του ΠΑΣ
70ο λεπτό: Κίτρινη κάρτα στον Σωτηρίου
72o λεπτό: Ο Οικονόμου στη θέση του Κώτσιου
74ο λεπτό: Κίτρινη κάρτα στον Ντε Βινσέντι
74ο λεπτό: Ο Κατσιαρός στη θέση του Βενετίδη
[B]80ο λεπτό, ΓΚΟΛ:[/B] Ο Μπακαγιόκο έκανε τη σέντρα και ο αμαρκάριστος Μπεσέρα με κεφαλιά νίκησε τοπν Σωτηρίου κάνοντας το 1-2
81ο λεπτό: Η ΑΕΛ υπέροχα βγήκε στην επίθεση αλλά το δυνατό σουτ του Ιγκλέσιας δεν βρήκε στόχο
83ο λεπτό: Ο Καρανίκας στη θέση του Σιατραβάνη και ο Ααράμπ στη θέση του Κολοβέτσιου
[B]89ο λεπτό, ΓΚΟΛ:[/B] Ωραία επιθετικη ανάπτυξη της ΑΕΛ από αριστερά, Πλιάγκας και Χασομέρης άλλαξαν τη μπάλα και αυτή κατέληξε στον Καρανίκα που με έναν αριστερό κεραυνό έκανε το 1-3
89ο λεπτό: Ο Ρέντζας στη θέση του Παπαγεωργίου
Λήξη της αναμέτρησης με την ΑΕΛ να φτάνει σε μία φιλική νίκη με 3-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στους “Ζωσιμάδες”. Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Κρις Κόουλμαν αποθεώθηκε από τους Λαρισαίους οπαδούς και ανταπέδωσε το χειροκρότημά τους
[B]Σχόλιο αγώνα:[/B] Η καλύτερη εμφάνιση τρης ΑΕΛ στα έως τώρα φιλικά της παιχνίδια. Οι “βυσσινί” είχαν πολύ καλό προσανατολισμό, έτρεξαν πάρα πολύ, πιέζοντας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, έκλεψαν έτσι πολλές μπάλες και είχαν το καθαρό μυαλό να φτάνουν εύκολα στην αντίπαλη περιοχή. Ακόμη και μετά τις αλλαγές που έκανε ο Κρις Κόουλμαν στην επανάληψη οι “βυσσινί” έδειχναν στοιχεία ομάδας και αυτό δεν το έχασαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, αποδεικνύοντας ότι θα είναι το μεγάλο τους “όπλο”.
έχουμε οπαδούς και στην σουηδια
tωρα που ποσταρες τη φωτο, θυμηθηκα οταν ειχαμε παει εκδρομη με το σχολειο στην Πατρα, που εμεναν κατι Αγγλοι στο ξενοδοχειο και τους πηγαμε ενα αντιστοιχο κασκολ και ελεγαν " oοο! Λαρισα! Μανστερς", οποτε ο καμενος του σχολειου τον διορθωσε : “νοου Μανστερς, ΜΟνστερς!”
ΑΕΛαρα παντού ρε.!
Ξερω μια Λαρισσαια που ζει τα τελευταια χρονια στην Σουηδια, και μαλιστα μοιαζει αρκετα σε αυτην της φωτογραφιας (δεν φενεται και καλα, ωστε να το πιστοποιησω) ! :D:-k
Το επος βεβαια για μενα ειναι αυτο :
[B]TΑΛΙΜΠΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΗΡΑΚΛΑΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ !!![/B] :lol:[/SPOILER]
ααχαχαχαχαχα…τώρα είδα την φώτο, nightsky.!! :lol:
μετά από
Η απόλυτη υποκρισία και ο ορισμός της άνισης μεταχείρησης! Ενώ στην περίπτωση του ΟΦΗ, η ΕΠΟ δεν τόλμησε καν να αγγίξει τους Κρητικούς, στην περίπτωση της προσφυγής της Λάρισας και του Πανσερραϊκού στα πολιτικά δικαστήρια, έλαβε ήδη απόφαση υποβιβασμού των δύο ομάδων στη Football League 2!
[B]παε αελ[/B]
Για δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες, γινόμαστε μάρτυρες της ανεξήγητης βιασύνης της Super League να διευθετήσει εκκρεμότητες, την ώρα που διαδραματίζονται ραγδαίες εξελίξεις. Ακριβώς 24 ώρες μετά την αποπομπή του ΑΣΚ Ολυμπιακός Βόλου και του ΑΟ Καβάλας από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, η Super League δείχνει εμμονή ως προς την έναρξη του πρωταθλήματος. Η υπόθεση είναι πανομοιότυπη με την ? επίσης ανεξήγητη ? μανία της διοργανώτριας αρχής, να επικυρώσει τη βαθμολογία της περιόδου 2010/2011 λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση του εισαγγελικού πορίσματος για τους στημένους αγώνες. Αποδείχθηκε, πως οι ενστάσεις μας τότε αλλά και κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, ήταν απόλυτα βάσιμες, καθώς οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν από την αθλητική δικαιοσύνη. Η εμμονή για άμεση έναρξη του πρωταθλήματος, δεν γνωρίζουμε αν αφορά σε απόφαση του Δ.Σ. της Super League, αφού δεν υπήρχε προγραμματισμένη συνεδρίαση στην ατζέντα. Πώς, λοιπόν, ανακοινώνεται η «πρόθεση όπως το νέο Πρωτάθλημα ξεκινήσει κανονικά» και κυρίως ποιος «γνωμοδοτεί» για τις ομάδες που θα αντικαταστήσουν τις αποβληθείσες; Όσον αφορά στην ωμή απειλή της ΕΠΟ και την καταδίκη της Super League για τις προσφυγές στα πολιτικά δικαστήρια, μόνο οργή και αγανάκτηση προκαλούν.[B] Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία που χρειάστηκε 14 ημέρες για να συντάξει σκεπτικό οκτώ σελίδων της επιτροπής εφέσεων (σημειώνουμε ότι αφορούσε σε απόφαση που στηλιτεύτηκε από το σύνολο του πολιτικού κόσμου, ενώ το σκεπτικό χαρακτηρίστηκε «γελοίο» από τον Τύπο), αποφασίζει εν ριπή οφθαλμού τον υποβιβασμό της ΑΕΛ και του Πανσερραϊκού! Πρόκειται για τον ορισμό της άνισης μεταχείρισης. Πόσο νομίζετε ότι θα διαρκέσει η στοχοποίηση της ΑΕΛ; Γιατί η ΕΠΟ και η Super League δεν επέδειξαν ανάλογη ευαισθησία όταν προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια ομάδα που είναι πλέον μέλος του συνεταιρισμού; Τότε η απειλή είχε αντίθετη φορά και θυμόμαστε καλά ποιος οπισθοχώρησε[/B].