Είναι ένα θέμα που με απασχολεί καιρό τώρα. Μιάς και εδώ και κάποια χρόνια (και ειδικά τώρα) έχω πάρει απόφαση ότι θέλω να φύγω απο την Ελλάδα, προσπαθώ να βρώ μάθω τι χρειάζεται να κάνω για να μπορέσω να σιγουρεύσω τη διαμονή μου σε μία ξένη χώρα, πως μπορεί κάποιος να συμπληρώσει κάποιες προυποθέσεις ώστε να πάει σε μία ξένη χώρα και να μην γυρνοβολάει πέρα δώθε, να μη βρεθεί να πεινάει σε χρόνο ντε-τε, κτλ.
Θα μου πεί κανείς, καλά ρε φίλε, εσύ άλλο μέσο απο το rocking δεν έχεις για να μάθεις για το ζήτημα? Έχω, με τη διαφορά πως όποιον ρωτάω άλλα πράγματα μου λέει και έχω καταμπερδευτεί ο άνθρωπος. Είπα λοιπόν να ανοίξω αυτό το thread, το οποίο ας έχει αυτό το σκοπό, συμβουλές προς-απο άτομα που είτε θέλουν να φύγουν απο εδώ είτε ζούν στο εξωτερικό για το τι κινήσεις μπορεί-πρέπει να ακουλουθήσει κανείς στη περίπτωση που θέλει να μεταναστεύσει…
Στη δικιά μου περίπτωση υποθετικά θα έπρεπε να είναι κάτι το εύκολο, δεδομένου ότι η χώρα που θέλω να μεταναστεύσω είναι οι Η.Π.Α. και έχω την αμερικάνικη υπηκοοτητά, δυστυχώς όμως τώρα πια δεν έχουν μείνει συγγενείς μας εκεί και έτσι δεν έχω κάποιον να μείνω μέχρι να βρώ κάποια δουλειά να στηρίξω οικονομικά τον εαυτό μου. Γνωρίζεται αν υπάρχει κάποια υπηρεσία στην οποία μπορώ να απευθυνθώ για να με βοηθήσει? Κάποια άλλη συμβουλή που θα μπορούσε να δώσει κανείς, ειδικά αν έχει ζήσει/ζεί στις Η.Π.Α.?