Μεταναστεύοντας

Είναι ένα θέμα που με απασχολεί καιρό τώρα. Μιάς και εδώ και κάποια χρόνια (και ειδικά τώρα) έχω πάρει απόφαση ότι θέλω να φύγω απο την Ελλάδα, προσπαθώ να βρώ μάθω τι χρειάζεται να κάνω για να μπορέσω να σιγουρεύσω τη διαμονή μου σε μία ξένη χώρα, πως μπορεί κάποιος να συμπληρώσει κάποιες προυποθέσεις ώστε να πάει σε μία ξένη χώρα και να μην γυρνοβολάει πέρα δώθε, να μη βρεθεί να πεινάει σε χρόνο ντε-τε, κτλ.

Θα μου πεί κανείς, καλά ρε φίλε, εσύ άλλο μέσο απο το rocking δεν έχεις για να μάθεις για το ζήτημα? Έχω, με τη διαφορά πως όποιον ρωτάω άλλα πράγματα μου λέει και έχω καταμπερδευτεί ο άνθρωπος. Είπα λοιπόν να ανοίξω αυτό το thread, το οποίο ας έχει αυτό το σκοπό, συμβουλές προς-απο άτομα που είτε θέλουν να φύγουν απο εδώ είτε ζούν στο εξωτερικό για το τι κινήσεις μπορεί-πρέπει να ακουλουθήσει κανείς στη περίπτωση που θέλει να μεταναστεύσει…

Στη δικιά μου περίπτωση υποθετικά θα έπρεπε να είναι κάτι το εύκολο, δεδομένου ότι η χώρα που θέλω να μεταναστεύσω είναι οι Η.Π.Α. και έχω την αμερικάνικη υπηκοοτητά, δυστυχώς όμως τώρα πια δεν έχουν μείνει συγγενείς μας εκεί και έτσι δεν έχω κάποιον να μείνω μέχρι να βρώ κάποια δουλειά να στηρίξω οικονομικά τον εαυτό μου. Γνωρίζεται αν υπάρχει κάποια υπηρεσία στην οποία μπορώ να απευθυνθώ για να με βοηθήσει? Κάποια άλλη συμβουλή που θα μπορούσε να δώσει κανείς, ειδικά αν έχει ζήσει/ζεί στις Η.Π.Α.?

Άμα δεν έχεις εξαρχής κάποια χρήματα στην άκρη για τον πρώτο καιρό, πώς ακριβώς μπορείς να πας?

Επίσης είσαι διατεθειμένος για δουλειές του ποδαριού (τουλάχιστον στην αρχή) ώστε να πληρώνεις τα αναγκαία ή ψάχνεις κάτι συγκεκριμένο?

ωραίο θέμα

έχω φίλους εκεί - η πολιτική των ΗΠΑ επί bush έσφιξε πολύ, τώρα θεωρητικά θα αρχίσει να ξαναχαλαρώνει αλλά όπως κ να έχει το να πας να ζήσεις μόνιμα, μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι ειδικά από την στιγμή που στην πτήση από Ευρώπη θα σου ζητήσουν συγκεκριμένο τόπο διαμονής

από την άλλη έχεις κ την υπηκοοτητα που βοηθάει πολύ

ένα τηλέφωνο κ ένα ραντεβού στην πρεσβεία θα βοηθούσε πολύ…

edit: και στο ταξίδι θα ακους το ΕΠΟΣ

@chrisp: -αυτή είναι η κύρια απορία μου, ξέρει κανείς κάποιον οργανισμό/ομάδα που να μπορεί να βοηθήσει σε μία τέτοιου είδους περίπτωση, π.χ. να σου προσφέρουν κάποιο μέρος για να μείνεις με αντάλαγμα εργασία? Αυτή είναι η κύρια απορία γιατί εμένα ακριβώς λόγω έλλειψης πόρων αυτό είναι που με τρώει. Απο εκεί και πέρα για εμένα δεν υπάρχει κάτι άλλο που θέλω να ρωτήσω απο εδώ.

Να πληρώνει τα έξοδα και δεκτή είναι οποιαδήποτε δουλειά για αρχή :slight_smile:

@monte: μπορείς να το κάνεις πιο συγκεκριμένο? Τι εννοείς ακριβώς ότι θα ζητήσουν συγκεκριμένο τόπο διαμονής?

Σημείωση: το τόπικ δεν είναι ειδικά για τη δική μου περίπτωση ούτε ειδικά και μόνο για τις ΗΠΑ. Δημιουργήθηκε με το σκεπτικό να ρωτάει όποιος πρόκειται να βγεί απο την Ελλάδα πληροφορίες που μπορεί να τον βοηθήσουν στη διαμονή του στη νέα χώρα, π.χ. αν ήθελε κανείς να πάει στην Ιταλία και υπήρχε ήδη κάποιος που ζούσε στην Ιταλία, να μπορεί εδώ να ρωτήσει ενημερώσει κανείς για τις διαδικασίες που χρειάζονται όπως και για τις ιδιαιτερότητες που μπορεί να έχει η κάθε χώρα στο να δεχθεί κάποιον σε αυτή.

υ.γ. αν γίνει ποτέ τελικά αυτό, πιο πιθανό το βλέπω να ακούω τούτο τον ύμνο :stuck_out_tongue:

Για την Ε.Ε. πλέον δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη διαδικασία.

Για τις ΗΠΑ, θεωρώ εξαιρετικά απίθανο να υπάρχει οργανισμός σαν αυτόν που αναφέρεις.
Γενική η λογική του “φεύγω έξω” για μένα προϋποθέτει να δουλέψεις εδώ κάποιο διάστημα, να μαζέψεις ένα κεφάλαιο και μετά να φύγεις…

όταν πετάς από Ευρώπη για Αμερική, σου ζητούν πλήρη διεύθυνση του τόπου διαμονής σου. κόντεψα να χάσω πτήση virgin γιατί δεν το ήξερα αυτό κ έτρεχα τελευταία στιγμή

red pyramid, δε μου πέφτει λόγος βέβαια, αλλά θέλω να σε ρωτήσω κάτι, και αν θέλεις απαντάς.

Δεν έχεις λεφτά να μείνεις στην Αμερική, ούτε συγγενείς/γνωστούς.

Γιατί θέλεις να φύγεις;

Γρακχε η ερωτηση η σωστη παει σε ολους εμας τους υπολοιπους…
Γιατι καθομαστε σα τους μαλακες σε αυτη τη κωλοχωρα?

ολο και περισσοτεροι εχουν αρχισει να το σκεφτονται σοβαρα

Ένας απο τους λόγους που μπορώ να αναφέρω είναι ότι στο επάγγελμα που επέλεξα να σπουδάσω (γραφιστική) απο όσα γνωρίζω υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες και είναι ως χώρα πιο κοντά στις εξελίξεις στο χώρο αυτό (ακόμη και την εποχή της κρίσης). Με λίγα λόγια υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να βρεθεί κάτι πραγματικά καλό επαγγελματικά. Απο εκεί και πέρα, είναι τόσο θέμα αγάπης στη κουλτούρα της συγκεκριμένης χώρας όσο και πιο προσωπικοί λόγοι.

Αυτό δεν σημαίνει ότι και στην Ελλάδα δεν βρίσκεις ευκαιρίες αν το παλέψεις. Απλά μαζί με το επαγγελματικό υποθέτω ότι έρχονται και άλλα πράγματα που ζητάει ο καθένας στη καθημερινότητα του και τα οποία αν δε τα βρίσκει εδώ πιστεύω έχει το δικαίωμα να κοιτάξει να τα βρεί και αλλού.

υ.γ. ευχαριστώ chrisp & monte για τις απαντήσεις :slight_smile:

To ν’αφήσεις τη χώρα σου δεν είναι πολύ έυκολο όσο ακούγεται. Είτε για λόγους δουλείας, είτε για λόγους προσωπικούς είναι μεγάλη και σοβάρη απόφαση. Η άλλαγη και η ιδέα του ξένου, οι ευκαιρίες δουλειάς όλα καλά στο μυάλο, αλλά η πραγματικότητα διαφέρει κατα πολύ αδελφέ!

Να το σκεφτείς καλα, πολύ καλα. Να βάλεις τα πράματα κάτω και να δέις τα πλεονεκτηματα και τα μειόνεκτήματα. Η Αμερική ειναι περίεργη χώρα, δεν έχει σχέση με την Ευρώπη - μονάχα η Νέα Υόρκη φέρνει σε Ευρώπη - όσο ψηλά μπορει να σε ανεβάσει, τόσο εύκολα μπορεις να τη πατήσεις.

Επειδη έίσαι γραφίστας, δεν νομίζω οτι ειναι λόγος αυτο να αλλάξείς χώρα ! Σαν εσένα και καλύτεροι υπάρχουν χιλιάδες στην Αμερική όπως και σε όλο το κόσμο. Μην περιμένεις να πάς εκει, επειδη είναι Αμερική και να σου έρθουν όλα όπως τα θές. Η μετανάστευση δεν είναι όπως δείχνουν οι ταινίες.

Εγω έχω ζήσει στο εξωτερικο αρκετα χρόνια, έχω ξαδέρφια και θείους σε, Αυστραλία, Νορβηγια, Αμερική και Ρωσία. Ολοι τους κάνενα περουσία, μονάχα αυτο έχουνε να λένε. Εχουνε γίνει μόνοχνωτοι, και το μόνο που έχουνε να πούνε ειναι δουλεια σπίτι, δουλεια σπίτι.

Τώρα προσωπικά, θα σου έλεγα, άμα πραγματικά το θέλεις και πιστευιες οτι εκει θα είσαι καλύτερα απ’ότι στο Ελλαδισταν,και θα κάνεις λεφτα και θα είσαι γραφίστας, με αντάλαγμα τους φίλους την οικογένεια σου, και τη ζωη σου εδω, τότε να πάς. Σιγουρα θα χρειαστεις λεφτα, χαρτια απο γιατρους, λογαριασμο σε τράπεζα, και γενικά να ξέρεις που πάς.

Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι, άμα έχεις πάει φαντάρος ή άμα έχεις φύγει γενικά απο το σπιτι σου ποτέ για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά, άμα μπορεις, πήγαινε και κάτσε για ένα εξάμηνο. Στα λέω αυτά γιατι είμαι 31 χρονών και απο το σπίτι μου έφυγα 18 χρονών και έχω δεί και τα καλά και τα άσχημα, της θεωρίας φέυγω απο το σπίτι μου να βρώ την τύχη μου.

κανεις δεν ειπε οτι αν πας στο εξωτερικο θα ειναι ολα τελεια, θα σου ρθουν οπως τα θες. ολοι πανω κατω εχουμε φιλους που εχουν παει και δουλευουν εκει και εχουμε ακουσει καποια πραγμτα. απο αυτους που ξερω εγω, στον τομεα της δουλειας κανεις δεν το χει μετανιωσει. απο κει και περα ειναι στον ανθρωπο και το τι αφηνει πισω κτλ ειναι αναλογα με την περιπτωση.

Πολύ καλά τα λέει ο σταν. Βασικά Αμερική με τίποτα. Αν εδώ τα πράγματα είναι χάος, εκεί είναι η πατρίδα του χάους. Νομίζω αν δε μπορείς με τίποτα να μείνεις Ελλάδα, την κάνεις για κάποια ευρωπαϊκή χώρα. Εκεί τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα από Αμερική, συν του ότι θα σαι πιο κοντά, και θα μπορείς να πετάγεσαι να δεις οικογένεια, συγγενείς (και δατς που μέχρι τότε θα έχει ξεμπαναριστεί:lol:)

Δε ξέρω για σας, αλλά εγώ κι ο Γράκχος προετοιμάζουμε την Επανάσταση.:stuck_out_tongue:

Βαγγέλης, σωστά τα λές, αλλά στο εξωτερικό πάς για κάτι καλύτερο, αυτο είναι που σε κάνει να πάς, πίστευείς οτι εκει θα είναι καλύτερα. Καλά είναι να κράτας μια πίσινή και, πίστεύω οτι μια καλή δούλεία δεν σημαίνει μια καλη γεμάτη ευτυχία ζωή. Όπως και να έχει, το τι θέλει ο καθένας απο τη ζωή του είναι δικία του υπόθεση, αλλα καλα είναι να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. :slight_smile:

το θεμα ειναι οτι αν δεν πας αναγκαστηκα και μονο λογω δουλειας να πας καπου που νιωθεις οικεια και γενικα γουσταρεις την κουλτουρα και τον τροπο ζωης. τωρα ο pyramid που λεει οτι γουσταρει Αμερικη δεν ξερω τι κουλτουρα ακριβως μου ερχεται στο μυαλο, φανταζομαι οτι ειναι αναλογα με το μερος.

ε δεν νομιζω καποιος να εχει αυτην την εντυπωση και γενικα δεν υπαρχει κατι συγκεκριμενο που να εγγυαται ευτυχια. παντα οτι επιλογες και να κανεις υπαρχει το ρισκο ακομα και στο “σιγουρο” δηλ μενω στον τοπο μου με μια οκ δουλεια και με μια σχετικη οικονομικη ασφαλεια, υπαρχει παλι το ρισκο απο μια ηλικια και μετα να μην εισαι ευχαριστημενος και να το μετανιωσεις. ενταξει ολα σχετικα οπως ειπες και συ αναλογα με το τι θελει ο καθενας.

Η Αμερική μου θυμίζει ώρες και φορές την Αρχαία Ελλάδα! Κάθε πολιτεία στην κοσμάρα της, μισιούνται μεταξύ τους, διαφορετικη προφορά, διαφορετική κουλτούρα, σαν πόλεις κράτη είναι! Άμα πάς νότια πάντώς θα πρέπει να γίνεις καθολίκος και να αγαπάς τον Μπούς ! :lol:

Άσχετο, αλλά οι Αμερικάνοι πεζονάυτες πριν πάνε στο πόλεμο διαβάζουν τον Πελλοπονισιακό Πόλεμο του Ηρόδοτου!

Καμια κορη εχουν?

Τα πραγματα δεν ειναι ευκολα εξω.Αλλα αυτοι που αξιζουν δεν πανε χαμμενοι οπως στην Ελλαδα.Αν εδω εχεις μια ευκαιρεια να κανεις κατι οξω εχεις περισσοτερες.
Εξω σε σεβονται σαν πολιτη και δε σε κοιτουν σαν πορτοφολι.

Το προηγουμενο ΣΚ ημανε στο Λουτρακι για μπανιο και γνωρισα εναν Ελληνα μεταναστη στο Σικαγο που καναμε τον ιδιο διαλογο.Ο κυριουλης εχει ανοιξει αλυσιδα εστιατοριων και κανει 4 μηνες διακοπες στην Ελλαδα μαζι με κορες εγγονια σογια κλπ και με προετρεψε να σηκωθω να φυγω απο το κωλοχανειο γιατι βλεπει ο ιδιος τη διαφορα νοοτροπιας.

Αυτα

Ναι, έχω ξαδέλφες, θές κονέ, παίζει msn άμα θές. :stuck_out_tongue:

Επρεπε ηδη να μου εχουν ερθει μεηλ για να κανω αντ στο facebook :stuck_out_tongue:

Sory για το οφ

Στο νότο είναι πλειοψηφία οι βαπτιστές (υποδιαίρεση προτεσταντών)