"Για λιγους"

Καιρο τωρα μου εχει δημιουργηθει κατι σαν απορια.
Λοιπον επικρατει η αντιληψη για καποιες μπαντες οτι δεν θα επρεπε να τους μαθουν αλλοι εκτος απο τους εκλεκτους και οτι καποιες μπαντες ακουγονται απο περισσοτερους απ’ οσο θα επρεπε και οτι θα ηταν καλο να ειναι πιο αγνωστες κτλ κτλ. Νομιζω καταλαβαινετε τι εννοω. Καποιοι νομιζουν πως αφου ανακαλυψαν την Χ μπαντα πριν απο 7 χρονια απο τα δισκοπωλεια στα οποια ελιωναν την αγαπανε περισσοτερο απο ενα βλαμμενο που λιωνει στο pc του ολη μερα και εχει το ιντερνετ. Του στυλ “οταν εγω τους ακουγα εσυ τραγουδαγες spears χωρις να ξερεις αγγλικα”. Ειμαι σιγουρη οτι υπαρχουν καποιοι που νιωθουν ετσι αδικημενοι, “εκλεκτοι” κτλ. Για εξηγηστε το λιγο παραπανω γιατι σιγουρα καποια σημεια ειναι παρεξηγησιμα. Οι υπολοιποι πειτε σε ποια μερια ειστε η πως το βλεπετε ολο αυτο.
Να πω λοιπον οτι αυτο το παρατηρησα με τους Mastodon. Επειδη τυχαινει ν’ ανακαλυπτω τελευταια μπαντες πιο sludge πχ μ’ εκνευριζει αφανταστα αυτη η αντιληψη επειδη επισης τυχαινει να ειμαι 17 ετων - αρα και η φουρνια που την εχει βολεψει αφανταστα το ιντερνετ. Δεν νομιζω οτι εχει σκεφτει κανεις οτι ισως ηρθε η ωρα ν’ ακουστει η ταδε μπαντα λιγο περισσοτερο και σε περισσοτερο κοσμο, οτι οι ιδιες οι μπαντες (οχι ολες) γιναν πιο εμπορικες και οτι ο κοσμος θελει να ψαχτει. Δεν ειναι απαραιτητα μοδα που περναει οπως τα emo. Hype και λοιπες μαλακιες που πιπιλανε ολοι για να χωθουν και να πουνε ΑΠΟΘΕΩΣΕ ΜΕ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΙΟΣ. Που και ετσι να ειναι, στους 100 οι 70 θα ακουσουν την επομενη μοδα και στους 30 θα μεινει πραγματικα η μουσικη. Προς τι ο χαμος;
[SIZE=“1”](δεν εβαλα το θεμα σε υπερτιμημενα η υποτιμημενα γιατι θα χαθει πιο ευκολα απ’ οτι σαν τοπικ)[/SIZE]

Πφφφ, δεν κάνω καν τον κόπο να σου απαντήσω… :stuck_out_tongue:

Νομίζω πάντως πως σε νιώθω. Κάποτε είχα νιώσει κι εγώ ένα παρόμοιο συναίσθημα και άνοιξα αυτό το θέμα.

http://rocking.gr/modules/forum/showthread.php?t=9060

Μαζί σου. Αυτή η υπεροπτική μαλακία του στυλ ‘‘Έλα μωρέ ποιοι κφλορισξκφκ? Αυτούς εγώ τους άκουγα πριν 20 χρόνια’’ είναι τόσο σπαστική όσο δεν λέγεται. Και συνήθως εκφράζεται απο άτομα τα οποία δεν αξίζει να κάτσεις να κάνεις μια όμορφη κουβεντούλα γύρω απο την μουσική. Τζάστ Ιγκνόρ Δεμ.

ολοι λιγο πολυ αντιμετωπιζουμε αυτο το προβλημα.Απλα πρεπει να κρινουμε την μουσικη παντα με σεβασμο και τις μπαντες.

Ένα ωραίο παράδειγμα παρμένο από το shoutbox))+at+An+Club+on+22+October+2009/shoutbox) των Sunn O))) στο last.fm

ressentiment wrote:
Σαν ακούνε κάτι 18χρονα ίντι/στοουνεράκια/μεταλάκια που αποφάσισαν να ακούσουν λίγο νόιζ/ντρόουν.Διαβάσανε στα περιοδικά τους για σαν, ακούσανε και μια φορά ερθ και τώρα ειναι πλήρως καταρτισμένοι να φορέσουν τα μαύρα ρούχα τους και να θυμώσουν εκείνη τη βραδιά.Ίσως η πιο χάιπ μπάντα της δεκαετίας χωρίς υπερβολή.Παντού μπλουζάκια και σκατάκια σαν.Και μεις ακούγαμε σαν αλλά δεν το είπαμε ποτέ.΄Ισως να πάμε να τους δούμε.Ινκόγκνιτο.

Δεν ξέρω κατά πόσο τα πιστεύει αυτά που γράφει αλλά είναι η κλασική περίπτωση που περιγράφεις, δηλαδή όταν αυτός άκουγε το 1999 τα Grimmrobe Demos εμείς ακούγαμε το S&M των Metallica ξερωγω.

Το νόημα είναι οτι δεν αξίζει να χαλιέσαι και να ασχολείσαι με τέτοιους τύπους.
(δεν αναφέρομαι προσωπικά στον αποπάνω, ο συγκεκριμένος τουλάχιστον έχει δείξει οτι έχει και μια ωραία αίσθηση του χιούμορ)

Γενικά είναι ηλίθιο να ασχολείσαι με το πόσοι και ποιοί ακούνε μια μπάντα, είτε πιστεύεις ότι θα πρεπε να είναι περισσότεροι, είτε πιστεύεις ότι θα έπρεπε να είναι λιγότεροι.

Προσωπικα θεωρω πως μια μπαντα πρεπει να παραμενει για λιγους οταν λογω της (οποιας) επιτυχιας αρχιζει να κανει συμβιβασμους στην τεχνη της. Βλ. περιπτωση Isis, φερ’ ειπειν. Κατα τ αλλα, η τρουιλα μου φαινεται αδιαφορη, περαν απο κατι περιπτωσεις που ατομα υποστηριζουν πως γουσταρουν ενα καρο πραγματα, αλλα το μονο ‘‘φασμα’’ που στηριζουν ειναι οι Metallica οι Maiden κι οι Slayer ξερωγω…

Αυτό είναι θέμα της μπάντας όμως όχι των οπαδών. Άμα το συγκρότημα τη δει μαλακισμένα γιατι είδε λίγα φράγκα αυτό είναι δικό του πρόβλημα και από εκεί και πέρα όποια επιλογή ακολουθήσει σχετικά με το πως θα διαχειριστεί την επιτυχία του θα βαραίνει αυτούς.

E ναι, δεν μπορείς να λες ότι προτιμάς να έχει το συγκρότημα μικρότερη επιτυχία απλά επειδή τα μέλη του είναι ανώριμα να τη διαχειριστούν.

@Darth και κατ επεκταση @Manos: Εννοειται πως σε αυτη την περιπτωση η προσοχη εστιαζεται στο σχημα αποκλειστικα. Σε φαση ‘‘ηταν καλυτερα τοτε’’, οχι επειδη τους εμαθε κοσμος, αλλα επειδη στην πορεια ‘‘εχασαν’’ το στοιχειο που με τραβηξε σε αυτους, χαριν αλλων πραγματων (για να μην πω χρηματων :stuck_out_tongue: )…

Καποια πραγματα φερ ειπειν με χαλανε και στους Mastodon, διχως ομως να τους κατηγορω για ‘‘ανωριμη συμπεριφορα’’. Απλα αλλαξαν κατευθυνση και δικαιωμα τους ειναι στην τελικη. Δεν παει να πει βεβαια πως αυτο το ‘‘νεο’’ θα με εκφραζει το ιδιο κι εξου το ‘‘ηταν καλυτερα τοτε’’.

Σε αυτο που λες για τους μαστοντον θα συμφωνησω εν μερει.Πιστευω οτι αλλαξαν,επειδη θελουν να ειναι μοναδικοι διαφορετικοι και να πειραματιζονται.Οχι λογω των φανς.

@Angmar

Αυτό που λες το καταλαβαίνω ως ένα σημείο από την άποψη πχ ότι πολλά συγκροτήματα τροφοδοτούνται από το πείσμα τους και όταν δεν έχουν λόγο να είναι πια τόσο πεισμωμένα δεν είναι και τόσο αποδοτικά αλλά από την άλλη έχει να κάνει και με τον τύπο του συγκροτήματος αλλά και με την ιδιοσυγκρασία των μελών του. Για να γίνω και πιο καταννοητός οι Cannibal Corpse πχ είναι από τα πιο Mainstream συγκροτήματα του ακραίου Metal αλλά παρόλαυτά παραμένουν ύστερα από τόσα χρόνια και ένα από τα πιο ακραία συγκροτήματα του ενώ στον αντίποδα η επαναστατικότητα των Queensryche έχει σχεδόν εξαφανιστεί μιας και είναι λίγο κουλό να κατηγορείς το κεφάλαιο όταν το κεφάλαιο είναι οι ίδιοι ή τουλάχιστον να το κάνουν και να μην φαίνεται επιτηδευμένο. Πάντως υπάρχουν και περιπτώσεις που κάποια συγκροτήματα απλά “δεν το έχουν πια” και δεν έχει να κάνει απαραίτητα με την επιτυχία τους.

Για κατευθύνσεις όπως αυτή τον Mastodon έχω να πω ότι μόνο ξεπούλημα δεν είναι ή αν είναι στα σίγουρα είναι πολύ κακοί έμπορες γιατί καλό ή κακό το Crack The Skye εμπορικό δεν το λες με τίποτα ασχέτως πως προωθείται από την εταιρεία τους. Μην ξαναγυρίσουμε στις εποχές που πήγαινες δισκάδικο και σου λέγαν “ναι σαν Metallica αλλά πιο σκληροί” και ψαρώναν όλοι να ακούσουν το τάδε συγκρότημα που γαμούσε σαν Metallica αλλά ήταν και πιο κάφροι ώστε “να μην τους ακούν και όλοι οι φλώροι που ακούν Metallica”.

Τέλος και γω πιστεύω ότι υπάρχουν πράγματα που είναι όντως για λίγους αλλά όχι από την άποψη “να μην τους ακούει η πλέμπα και μας χαλάει την ελλιτιστική σέκτα μας” αλλά από την άποψη ότι δεν είναι νορμάλ να τους ακούει πολύς κόσμος. Επίσης για να γίνω καταννοητός, όποιος ισχυρίστεί ότι η πρώτη του επαφή με το σκληρό ήχο ήταν το Steps(Sieges Even) και πορώθηκε με αυτό από το πρώτο άκουσμα θα φάει τόσο γιαούρτι στη μάπα από εμένα που θα έχει να φτιάχνει τζατζίκι για τα επόμενα 5 χρόνια. Από την άλλη αν ισχύει όντως αυτό τότε δεν ξέρω τι να πω πραγματικά. Κανείς δεν απαγορεύει σε κανέναν να ακούει ότιδήποτε και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να το κάνει αυτό για να μη χαλάσει η μόστρα της Ελιτ απλά οι πιθανότητες να ταυτιστεί κάποιος με κάποια πράγματα είναι πολύ μικρότερες σε σχέση με κάποια άλλα και αυτό έχει να κάνει με παράγοντες όπως το άτομο, τη σχέση του με τη μουσική, το γούστο του, την πορεία του και στο πως έχει διαμορφωθεί μουσικά(ξεκίνησε σαν πάνκης, μεταλλάς, ροκάς, προγκρεσιβάς? από εκεί που συνέχισε, που έκοψε λάσπη κτλ.)

Mαν τα λες ωραια.

Νομίζω ότι ο Νταρθ εξέφρασε πολύ καλύτερα αυτό που προσπαθούσα να εξηγήσω χθες το βράδυ στον somnambulist.

Μαλάκα Bleedin δεν το χω πια ρε, κάτι τρέχει. :frowning:

Βασικά νομίζω ότι εγώ πιο πολύ εξέφρασα αυτό που προσπαθούσε(απόσο κατάλαβα) να σου πει ο Somnambulist οπότε μάλλον μπλέξατε τα μπούτια σας.

Δεν μπορουμε ρε συ να λεμε οτι μια μπαντα μεταλ ειναι εμπορικη μονο επειδη προωθητε καλα και επειδη εχει λεφτα.Ετσι κ αλλιος η μεταλ δεν ειναι εμπορικη απο μονη της.

Γράκχε είναι μέχρι να πάμε στο επόμεν ρόκιν πάρτυ, να πιούμε τον κώλο μας και να δεις πως θα λυθούν τα δάχτυλά σου μετά! :drunk:

Βασικά, αυτού του είδους ο ελιτισμός ήταν κάτι που σιχαινόμουν από τότε που ήμουν ένα 15χρονο μεταλλάκι και τον εισέπραττα από τους τότε μεταλλοροκοπατέρες/αποψιάτορες.

Χαίρομαι πολύ που σήμερα που κοντεύω εγώ να γίνω μεταλλοροκοπατέρας/αποψιάτορας δεν είμαι έτσι.

Η μουσική είναι για όλους. Και μας περιμένει να την ανακαλύψουμε.

Λες; Γουότ δε φακ;!

Αυτές οι γαμημένες οι πυρκαγιές μ’ έχουν αποσυντονίσει τελείως.

Kαι γω αυτο νομιζω

Btw,η μεταλ δν φτιαχτηκε για να ειναι εμπορικη τωρα το αν ειναι ή οχι…

Ισως ειναι η μυτη του αβαταρ σου που αποσυντονιζει εμενα καθε φορα που το βλεπω…:stuck_out_tongue:

χαχαχα, όντως ο νταρθ είπε πολύ καλύτερα αυτά που έλεγα εγώ χθες. άλλη φορά θα περιμένω να ποστάρει και απλώς θα κουοτάρω για να συμφωνήσω =ρ