Συνωμοσίες

Γενικά στην ζωή μας έχουμε ακούσει γι’αυτές.Ο ριζοσπάστης τις βλέπει παντού.Οι γονείς μας μας λένε “πρόσεχε παιδί μου μην σε κοροιδεύουν από πίσω σου”.Ο Τζορτζ έγραφε για τον Μεγάλο Αδερφό.Γενικότερα στην ζωή μας υπάρχουν συνωμοσίες.Στο θρεντ αυτό μπορείτε να μιλάτε για συνωμοσίες που ξέρετε(πολιτικής,κοινωνικής,αθλητικής,μουσικής φύσεως και ότι άλλο θέλετε) και γενικά να γίνει κουβέντα για ένα μεγάλο θέμα.Αν υπάρχει μία ομάδα ανθώπων που αποφασίζει για εμάς και πιο τραβηγμένο άμα υπάρχει γενικά μία αδελφότητα που να ελέγχει τον κόσμο από τα αρχαία χρόνια(το είχα σε μία ταινία αν θυμάμαι καλά,που έλεγε όμως για τον μεσσαίωνα)

ΥΓ:Σας παρακαλώ μην αρχίσετε να σπαμάρετε και να λέτε ηλίθια πράγματα.Σκοπός είναι να γίνει σοβαρή κουβέτνα και κυρίως εμέις οι μικρότεροι να πάρουμε ιδέα από συνωμοσίες και γενικά πολιτικά παιχνίδια

Βρε τον Τζορτζ, καλο παιδι, τι να κανει αραγε?

Καλά είναι.Εντάξει μπορεί να είναι ηλίθιο όπως το έγραψα τοσυγκεκριμένο αλλά εντάξει μπορείς να πεις κα΄τι δεν είναι ηλίθιο θέμα (κατά την γνώμη μου)

http://en.wikipedia.org/wiki/George_Orwell

Ξέρουν τα ημο τον Όργουελ;

τα θρασακια?

Ξέρω γω; Πάνε ρώτα τα. :stuck_out_tongue:

Ε επειδή το έχετε μαμήσει λίγο παρόλο που είπαμε να γίνει κουβέντα ποστάρω το κείμενο αυτό που σε μερικά σημεία το πιστέυω πολύ και είναι πράγματα που όλοι πολύ λίγο τα πιστεύουμε

Λύκος στα πρόβατα?

Αυτό που γίνεται τελευταία με τη «γρίπη των χοίρων» δεν αντέχει σε καμία λογική. Και δεν χωράει ούτε σε «θεωρίες συνωμοσίας»? Καλλιεργείται καθημερινά ένας πανικός παγκόσμιας πανδημίας, λες και πρόκειται για τη επιστροφή της? μαύρης πανούκλας που θα αποδεκατίσει τον πληθυσμό της γης?
Κι όμως, πρόκειται, για μια παραλλαγή της εποχιακής γρίπης. Κι όπως λένε οι ειδικοί, ή νέα γρίπη έχει μικρότερη θνησιμότητα από την συνηθισμένη.
Μιλάνε για «πανδημία» μιας νόσου, από την οποία μπορούν να παρουσιάσουν σοβαρές επιπλοκές περιστατικά της τάξης του μισού τα εκατό (0,5%) απ? όσους αρρωστήσουν. Κι απ? αυτούς θα πεθάνει ένα πολύ μικρό ποσοστό μόνο. Αλλά ένα μικρό ποσοστό του μισού τα εκατό είναι ελάχιστο ποσοστό?
Μιλούν για «εφιαλτικά σενάρια», ότι το χειμώνα, λέει, μπορούν να ασθενήσουν ως το 50% του πληθυσμού! Να ασθενήσουν από τι;
Από γρίπη, έστω και «διαφοροποιημένη», αλλά σίγουρα όχι πιο θανατηφόρα από την κανονική?
Προς τι λοιπόν ο πανικός;

  • Μήπως γιατί υπάρχει ακόμα η ανάμνηση της γρίπης του 1919;
    Όντως εκείνη σκότωσε, τότε, πάνω από 40 εκατομμύρια κόσμο σε δέκα μήνες! Δηλαδή επταπλάσιους απ? όσους είχαν πεθάνει στο σφαγείο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου τα προηγούμενα πέντε χρόνια?
    Αλλά τότε δεν υπήρχαν ούτε πενικιλίνες, ούτε εξειδικευμένα, αντιβιοτικά ούτε εμβόλια?
  • Μήπως ο πανικός οφείλεται σε κερδοσκοπικούς λόγους - δηλαδή να πουλήσουν φάρμακα και εμβόλια οι μεγάλες φαρμακευτικές επιχειρήσεις;
    Μα είναι δυνατόν οι αρχές τόσων κρατών να μην αντιλαμβάνονται ότι, αν επικρατήσει πανικός, η διεθνής ύφεση θα κρατήσει πολύ περισσότερο και θα γίνει πολύ πιο βαθιά; Υπολογίζεται ότι στη Βρετανία, αν παραμείνουν τα σχολεία κλειστά για 3 μήνες, θα χαθεί ένα επιπρόσθετο ποσοστό από 1 ως 6% του ΑΕΠ - πέρα από όσο θα έχει ήδη χαθεί λόγω της οικονομικής ύφεσης!
    Είναι δυνατόν να έχουν πάθει τέτοια παράκρουση, και να «δουλεύουν» όλοι για μια χούφτα φαρμακευτικές, όταν αυτά που θα χαθούν απ? όλους είναι πολλαπλάσια εκείνων που θα κερδίσουν ελάχιστοι;
    Είναι δυνατόν στο παιγνίδι αυτό κατατρομοκράτησης του παγκόσμιου πληθυσμού να έχει μπει και ο Διεθνής Οργανισμός Υγείας;
    Όλα αυτά δεν έχουν λογική?
    Προς τι, λοιπόν, αυτή η συγχορδία - υπερβολής κινδύνου και καλλιεργούμενου πανικού;
  • Πρώτον, οι υπερεθνικοί Οργανισμοί προσπαθούν να ανακτήσουν κύρος και επιρροή, υπερβάλλοντας πραγματικούς κινδύνους ή αναδεικνύοντας φανταστικούς «εχθρούς για την ανθρωπότητα», ώστε να τους καταπολεμήσουν.
    Τα μεμονωμένα κράτη δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις νέες απειλές, μας λένε. Χρειάζεται διεθνής διακυβέρνηση, πέρα και πάνω από τα εθνικά κράτη, επαναλαμβάνουν με κάθε τρόπο?
    Μόνο που η τελευταία οικονομική κρίση απέδειξε πως οι υπερεθνικοί Οργανισμοί δεν ήταν σε θέση να κάνουν τίποτε για την αντιμετώπιση των «νέων προβλημάτων», ενώ σε κάποιο βαθμό ευθύνονται για την εμφάνισή τους.
    Κι έτσι σήμερα έχουν ανάγκη να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος εναντίον νέων παγκόσμιων «απειλών» που θα τις «αντιμετωπίσουν» σε υπερεθνική βάση.
    Τα προτάγματα της Παγκοσμιοποίησης ηττήθηκαν στο πραγματικό πεδίο και τώρα επανεμφανίζονται στο εικονικό ? φαντασιακό πεδίο.
  • Δεύτερον, μια σειρά από εθνικές κυβερνήσεις, ανίκανες να προσφέρουν άμεση ανακούφιση από τα δεινά της διεθνούς κρίσης, πρωτοστατούν σε μια «μάχη» κατά φανταστικού εχθρού (της νέας γρίπης), την οποία θα «νικήσουν» εύκολα ανορθώνοντας το πληγωμένο κύρος τους.
  • Τρίτον, τα παραδοσιακά ΜΜΕ, που βλέπουν να χάνουν τη μάχη έναντι του διαδικτύου, καταφεύγουν στην τρομολαγνεία που «πουλάει». Μπορεί το Internet να είναι πια ασυναγώνιστο ως πηγή πληροφόρησης, αλλά τα τηλεοπτικά ΜΜΕ είναι ασυναγώνιστα στη δημιουργία μυσταγωγίας - στην περίπτωση μας, μυσταγωγίας τρόμου και μάλιστα live.
  • Τέταρτον, υπάρχουν, όντως, και τα συμφέροντα της φαρμακοβιομηχανίας που θα βγάλει άμεσα και κολοσσιαία κέρδη. Βέβαια, καπιταλιστές δεν είναι μόνο οι φαρμακοβιομήχανοι που θα κερδίσουν. Καπιταλιστές είναι και όλοι οι άλλοι που θα χάσουν πολλαπλά από την τρομολαγνεία.
    Έτσι, μόνη της η φαρμακοβιομηχανία δεν θα μπορούσε να προκαλέσει τέτοιο διεθνή πανικό Αλλά όλα τα ανωτέρω μαζί μπορούν.
  • Πέμπτον, όταν πολλά επί μέρους τμήματα της διεθνούς ελίτ ωφελούνται από ένα ψέμα, τότε το ψέμα αυτό τείνουν να το πιστέψουν όλοι?
    Τελικώς, η μόνη πανδημία που πράγματι μας απειλεί είναι η πανδημία του φόβου.
    Τον επόμενο χειμώνα πολλοί θα «πιάσουμε» τον ιό της νέας γρίπης, θα μείνουμε λίγες μέρες σπίτι μας και στη συνέχεια θα γίνουμε καλά. Και θα αποκτήσουμε κι ανοσία. Κι όσο περισσότεροι αρρωστήσουμε νωρίς, τόσο θα ενισχύσουμε αυτό το «φράγμα ανοσίας» για όλη την κοινωνία.
    Κι ύστερα θα ξεφουσκώσει κι αυτός ο πανικός και θα σκεφτούν κάτι άλλο: ένα μετεωρίτη που πλησιάζει επικίνδυνα τη γη, ή ένα επικείμενο Κατακλυσμό?
    Σε εποχές παγκόσμιας κρίσης οι εξουσίες αποδυναμώνονται, οι «επίδοξοι σωτήρες» πολλαπλασιάζονται, κι όταν πολλοί θέλουν να σε «σώσουν», τότε ? ξαφνικά - πολλαπλασιάζονται και οι «απειλές».
    Οι φαντασιακές απειλές. Γιατί για τις πραγματικές δεν μιλάει κανείς?
    Μόνο που όποιος καλλιεργεί ψεύτικους πανικούς δεν θα γίνει πιστευτός όταν αληθινός κίνδυνος προκύψει.
    Όπως την έπαθε, στον Αισώπειο μύθο, εκείνος ο βοσκός που είχε την κακή συνήθεια να φωνάζει, χωρίς λόγο, «λύκος στα πρόβατα»?

πως και δεν εχω διαβασει εδω για την παραγκα του ελληνικου πρωταθληματος και τον κοκκαλη?

Επειδή ακόμα το θρεντ είναι σε νηπιακό στάδιο.Πόσταρε κάτι εσύ άμα θες και να το συζητήσουμε όλοι(αν και είμαι άσχετος από αθλητικά):stuck_out_tongue:

[SIZE=“2”]WTC7 - To κτιριο με την μεγαλυτερη σκιά στον κοσμο.[/SIZE]

Λεγεται οτι πριν ξεκινησει την επιθεση στην Πολωνια, ο Χιτλερ ειχε δηλωσει στους επιτελεις του : “Θα ξεκινησω τον πολεμο με ενα προσχημα. Και οταν θα εχω νθκησει κανεις δε θα το θυμαται.”. Οντως η εισβολη στην Πολωνια, στις 01/09/1939, δικαιολογηθηκε σαν απαντηση στην “πολωνικη επιθεση” στο Γκλαιβιτς. Ηταν μια προβοκατσια (1) που ειχε ξεχαστει, παρ’οτι το Γ’ Ραιχ τελικα δεν νικησε.

Λεγεται ακομα, οτι η αμερικανικη στρατιωτικη κατασκοπια ηξερε οτι ο ιαπωνικος στρατος ετοιμαζοταν να επιτεθει στο Περλ Χαρμπορ, και ειχε ενημερωσει τον Ρουσβελτ. Ο αμερικανος προεδρος δεν χρειαζοταν προβοκατσια. Αρκουσε να αφησει την επιθεση να γινει, χωρις να την αποκρουσει. Ηθελε κατι πολυ εντονο που θα σοκαρε την αμερικανικη κοινωνια, την κοινωνια που τον ειχε ψηφισει και τον ειχε εμπιστευτει καθως της ειχε υποσχεθει οτι δεν θα βαλει τις ΗΠΑ στον Β’ ΠΑγκοσμιο Πολεμο.

Τα γεγονοτα που η mainstream μυθολογια τοποθετει στη θεση της “αφορμης πολεμου”, απ’την κλοπη της “ωραιας Ελενης” και εντευθεν, τυλιγονται συχνα σε νεφη αποριών, υποψιων και υπονοουμενων. “Εγιναν τα πραγματα οπως μας τα ειπαν ή μηπως μας εκρυψαν τα πιο ουσιστικά στοιχεια;” Υπαρχει ενα ειδος αντεστραμμενης λογικης σε τετοιες καχυποψιες. Κανενας (συγχρονος) πολεμος δεν αρχιζει σαν κεραυνος εν αιθρια, οι προετοιμασιες (στρατιωτικες, διπλωματικες,ιδεολογικες) κρατουν καιρο πριν και λιγοτερο ή περισσοτερο δεν γινεται να κρατηθουν μυστικες. Συνεπως το γεγονος - Νο 0 -δεν ειναι ουτε η αιτια ουτε η αφορμη, ειναι κατι λιγοτερο, που διογκωνεται τεχνητα, για να λειτουργησει ψυχοσυναισθηματικα στον λαο. Η καχυποψία - συνηθως εκ των υστερων…-για την αληθεια του γεγονοτος-Νο 0 ειναι λοιπον αυτη η διαισθηση της διογκωσης, δηλητηριασμενη ομως απο την επιμονη αφελεια και την πιο επιμονη απωθηση ολων οσων προηγηθηκαν του γεγονοτος, υποδεικνυοντας “προς τα που παει το πραγμα”.

Τα γεγονοτα της 11 Σεπτεμβρη 2001 στις ΗΠΑ εισεβαλαν στην παγκοσμια μυθολογια ακριβως σαν γεγονος-Νο 0, στην πιο μεταμοντερνα εκδοχη υπερπαραγωγης. Ξερουμε πολλους, παρα πολλους στα μερη μας που σηκωσαν τα χερακια για να χειροκροτησουν- αντιαμερικανισμος γαρ. Και ειναι βεβαιο οτι ακριβως οι ιδιοι τυποι σημερα δεν πιστευουν ουτε μια κεραια απο οσα ειδαν (και χειροκροτησαν) τοτε - παλι λογω αντιαμερικανισμου. Στις 11 Σεπτεμβρη και για παρα πολυ καιρο μετα, ηταν σιγουροι οτι μια χουφτα ισλαμιστες εκαναν ρεζιλι την μονη υπερδυναμη. Σημερα με την ιδια κατηγορηματικοτητα, θα υποστηριζαν οτι η υπερδυναμη “εγινε ρεζιλι απο μονη της” - εφτιαξε μονη της το προσχημα, την προβοκατσια, για να ξεκινησει την εκστρατεια της στη Μεση Ανατολη και στην κεντρικη Ασια. Αυτο το τελευταιο ειναι πιο κοντα στην αληθεια, αλλα αυτη η αληθεια ειναι αχρηστη πλεον. (2)

Η “11/09” ειναι λοιπον το πιο διασημο κακο σπυρι του θεαματος. Η φαινομενικοτητα σε παροξυσμο και τεθωρακισμενη, κι εκει ακριβως που θα επρεπε να πετυχει την μεγιστη πειστικοτητα, γρηγορα αρχισε να βγαζει πυον. “Μηπως τελικα η δουλεια εγινε απο μεσα;”. Τα χρονια που ακολουθησαν αυτη η αμφισβητηση πολλαπλασιαστηκε (παγκοσμια αλλα και μεσα στις ΗΠΑ) με γεωμετρικους ρυθμους. Το πραγμα εφτασε στο σημειο ωστε σε δειγματοληπτικη ερευνα της “κοινης γνωμης” στις ΗΠΑ, πριν τρια χρονια, σχεδον οι 8 στους 10 να πιστευουν οτι η αμερικανικη κυβερνηση κρυβει την αληθεια για την “11/09”. Αυτο ειναι πιθανοτατα πρωτοφανες στην ιστορια της ανθρωποτητας : “οι 8 στους 10 υπηκοους πιστευουν οτι το κρατος εχει , λιγο ή πολυ, τα χερια του λερωμενα με αιμα αθωων, και οτι εδρασε προβοκατορικα. Ταυτοχρονα ομως αυτο το κρατος συνεχιζει απερισπαστο τον πολεμο για χαρη του οποιου εστησε την προβοκατσια” .

Ολες αυτες οι αντιρρησεις και οι καχυποψιες ονομαζονται με δυο λεξεις " θεωριες συνομωσιας" . Και ειναι τετοιες! (3). Αλλα θεωρια συνομωσιας ηταν (ειναι) και η mainstream εκδοχη: κατι “τρομοκρατες” αποφασισαν να φτυσουν στα μουτρα τις ΗΠΑ. Αν ειναι να συγκρινει και να ζυγισει κανεις τελικα ποιος ειναι ο συνομωτης, τοτε η παραλογη εκδοχη, ειναι ακριβως η mainstream. Κι ομως αυτη χειροκροτηθηκε (εκτος ΗΠΑ) και εγινε δεκτη με δεος (εντος ΗΠΑ) - για οσο καιρο ηταν απαραιτητο.

Ισως το πιο ενοχλητικο γεγονος της επισημης μυθολογιας για το τι συνεβη στις 11/09/01 στη Ν. Υορκη (και το πιο δυνατο χαρτι της αμφισβητησης) ειναι οτι εκεινη την ημερα 2 αεροπλανα εριξαν, οχι 2 αλλα 3 ουρανοξυστες!!! Οντως οι καρτ ποσταλ εκεινης της ημερας δειχνουν παντα 2 ουρανοξυστες να καπνιζουν ή να καταρρεουν. Ομως υπηρξε και ενας τριτος εκει γυρω, το “κτιριο Νο 7” που επισης κατερρευσε, οχι το πρωι, αλλα 7 ωρες αργοτερα στις 5.20 (τοπικη ωρα) το απογευμα. Το κτιριο Νο 7 ( World Trade Center 7 - WTC 7 ) λειπει λοιπον απο το καδρο μισους των “τρομοκρατων”, λειπει απο οσα πρεπει να θυμομαστε για κεινη την ημερα.

( Tα 2 αεροπλανα χτυπησαν τα κτιρια WTC 1 & WTC 2. Το κτιριο στον κυκλο ειναι το WTC 7 το οποιο κατερρευσε και αυτο παρολο που δεν χτυπηθηκε)

Απο την αντιθετη μερια ορισμενοι απ’αυτους που κατηγορουν το βαθυ αμερικανικο κρατος για την 11/09 συμπαιρενουν πολλα απο αυτην την καταρρευση, την οποια βεβαιωμενα δεν προκαλεσε κανενα αεροπλανο και κανενας αφιονισμενος αεροπειρατης… Αυτή ειναι πραγματι η μεγαλυτερη σκια στον κοσμο.

Εκει που αταρχην συμφωνουν οι παντες ειναι αυτα τα λιγα. 1. Το κτιριο 7 ειχε 47 οροφους. 2. Δεν χτυπηθηκε απο κανενα αεροπλανο. 3. Χτυπηθηκε απο λιγα κομματια του ενος καταρρεοντος πυργου, που προκαλεσε περιορισμενες πυρκαγιες σε καποιους οροφους στη μια του πλευρα. 4. Οι πυροσβεστες δεν ειχαν νερο και δε μπορουσαν να τις σβησουν. 5. Μερικες δεξαμενες καυσιμων (για γεννητριες) πηραν κ αυτες φωτια, με αποτελεσμα σε καποιους οροφους η φωτια να κρατησει μεχρι την καταρρευση. 6. Καποια στιγμη ο σκελετος του αρχισε να δειχνει σημαδια αδυναμιας, οποτε εκενωθηκε εντελως. Και τελικα επεσε. Σε ολα τα υπολοιπα (και τα “υπολοιπα” ειναι πολλα) η επισημη εξηγηση και οι “θεωριες συνομωσιας” ειναι διαμετρικα αντιθετες.

Εχουμε ξαναγραψει και αλλου πως περα απο οσους ειχαν και εχουν πολιτικα κινητρα να μαθουν την αληθεια, σχετικα με την καταρρευση των 2+1 ουρανοξυστων στην Ν. Υορκη στις 11/09, υπαρχουν 2 ομαδες ανθρωπων με καθαρα επαγγελματικα κινητρα, κατ’αρχην : οι μηχανικοι και οι πυροσβεστες. Οι πρωτοι σχεδιαζουν την κατασκευη τετοιων κτιριων, αρα θα ηθελαν να γνωριζουν πως συνεβι τι, για να αποφυγουν τυχον κατασκευαστικα λαθη στο μελλον και να ενισχυσουν ακομα περισσοτερο την στατικη επαρκεια των κατασκευων τους. Οι δευτεροι καταπολεμουν πυρκαγιες, αρα θα ηθελαν να ξερουν μεχρι ποιου σημειου τι ειδους φωτια μπορει να καταστρεψει και ποσο την στατικοτητα κτιριων , για να αυτοπροσττευονται (οι πυροσβεστες της Ν. Υορκης ειχαν παρα πολλους νεκρους απο την καταρρευση του πρωτου ουρανοξυστη). Οι μηχανικοι και οι πυροσβεστες, τοσο στις ΗΠΑ αλλα και σε πολλα αλλα κρατη του κοσμου, ειχαν την πιο “εξειδικευμενη” απαιτηση να δωθουν επαρκεις εξηγησεις, οχι για τιποτε αλλο, αλλα μονο για το πως εγιναν σκονη 3 ουρανοξυστες. Ειδικα οι πρωτοι αποτελουν οργανικα τμηματα της εξουσιαστικης ιεραρχιας, εχουν αρα και μεσα και επιμονη οταν ζητουν κατι. Και ακριβως απο αυτους τους κυκλους προερχονται οι περισσοτερο τεκμηριωμενες αμφισβητησεις της κυριας μυθολογιας για την 11/09. Ειδικα για τους μηχανικους η καταρρευση του WTC 7 και ακομα περισσοτερο η επισημη εξηγηση της, αποτελουν σκανδαλο.

συνεχιζεται…

[SIZE=“2”]WTC7 - To κτιριο με την μεγαλυτερη σκιά στον κοσμο. (Μερος 2ο)[/SIZE]

Ποιο ειναι το πλεον “οπτικο” στοιχειο του σκανδαλου;

Το WTC7 “εκλεισε” σαν ακορντεον, απο πανω προς τα κατω, μεσα σε 7 δευτερολεπτα, με ενα τροπο που ειναι εξαιρετικα χαρακτηριστικος και ταυτοχρονα μοναδικος : ειναι οτι συμβαινει στα κτιρια οταν γινεται ελεγχομενη κατεδαφιση!

Στην ελεγχομενη κατεδαφιση κτιριου με κολωνες ολη η οικοδομη πρεπει να “κατσει” πανω στο εμβαδον, να μην γειρει ουτε δεξια ουτε αριστερα, ουτε μπροστα κ.ο.κ. Αυτο γινεται με την τοποθετηση μικρων ποσοτητων εκρηκτικων σε ολες τις βασικες κολωνες και σε πολλους οροφους. Τα εκρηκτικα πυροδοτουνται με τετοιο τροπο (και με ελαχιστη χρονικη διαφορα απο οροφο σε οροφο) ετσι ωστε τα πατωματα να καθονται το ενα πανω στο αλλο, μεχρι να γινουν ενας σωρος στο πρωην περιγραμμα τους. Κυριως υπαρχει η φροντιδα το κτιριο να αρχισει να βουλιαζει ελαχιστα δευτερολεπτα νωριτερα, ωστε να τρεβηξει προς τα μεσα τις 4 πλευρες του. Οσα βιντει δει κανεις με ελεγχομενη κατεδαφιση κτιριων (ειτε με σκελετο σκυροδεματοςς ειτε με μεταλλικο) παντα υπαρχει αυτη η συμπεριφορα και ειναι εντυπωσιακο που οι 47 οροφοι του WTC 7 κατερρευσαν με αυτον ακριβως τον τροπο. Για πολλους μηχανικους (και φυσικους) δεν υπαρχει κανενα ιστορικο προηγουμενο οπου φωτια (και εχουν υπαρξει πολυ δυνατοτερες απο αυτην του WTC 7) να γκρεμισε ποτε ολοκληρο υρανοξυστη. Αυτη η “θεωρια συνομωσιας” υποστηριζει κατηγορηματικα οτι το WTC 7 κατεδαφιστηκε σχεδιασμενα και σκοπιμα. Με μια προεκταση (που στηριζεται σε συγκεκριμενα επιτοπου ευρηματα) εκτιμαται πως η ιδια μεθοδος χρησιμοποιηθηκε και στους διδιυμους πυργους. (4)

Φυσικα υπαρχει κατ’αρχην ενα λογικο κενοεδω, που ομως ξεπερναει κατα πολυ τις τεχνικες πλευρες της καταρρευσης του WTC 7. Αν οντως η περιπτωση του ηταν βρωμικη δουλεια, τι χρειαζοταν; Δεν ηταν αρκετο σαν γεγονος-Νο 0 το χτυπημα των διδυμων πυργων; Εδω κανενας λογικος δεν θα εδινε τεχνικη απαντηση (αν και στη συνεχεια της ιστοριας, ο ιδιοκτητης του κτιριου κερδισε 500 εκατομμυρια δολλαρια πανω απο την αξια του απο την ασφαλιστικη). Μια πιθανη και ευλογη ερωτηση ειναι : Ποιοι ειχαν γραφεια στο WTC 7, και τι καταστραφηκε μαζι του.

Εκτος απο τον χρηματοπιστωτικο οργανισμο Salomon Brothers, Που ειχε εκει τα κεντρικα του, στο κτιριο 7 στεγαζονταν και τα αρχεια της SEC (Securities & Exchange Commision). Προκειται για κρατικο οργανισμο των ΗΠΑ που ερευνα υποθεσεις (σκανδαλα) σχετικα με το χρηματιστηριο της Wall Street. Ολα τα αρχεια λοιπον-περιπου 3000 με 4000 ανοικτες υποθεσεις- καταστραφηκαν. Η πιο τρανταχτη περιπτωση αναμεσα τους; Η εμπλοκη της Citigroup στο σκανδαλο της Worldcom. (5) Οι μυστικες υπηρεσιες ειχαν επισης γραφεια στο WTC 7, με 200 ατομα προσωπικο και φυσικα εχασαν ο,τι απορρητα στοιχεια κρατουσαν εκει.

Θα ηταν εξαιρετικα “μαφιζικο” να θελει κανεις να κουκουλωσει μερικες χοντρες υποθεσεις και γιυατο να ανατιναζει ενα κτιριο! Ετσι δεν ειναι? Συμβαινουν τετοια πραγματα στις μερες μας;

Η περιπτωση του WTC 7 προκειται να μεινει για καιρο ενα μυστηριο μεσα στο μυστηριο της 11/09. Ειναι η πιο γυμνη πλευρα του πιο συγχρονου γεγονοτος - Νο 0 : Απο την μια δεν εχει πουθενα τρομοκρατες και απο την αλλη επιτρεπει να εγερθουν ολα εκεινα τα ερωτηματικα που παρασερνουν το γεγονος - Νο στο συνολο του. Αλλα καθως περναει ο καιρος, το WTC 7 και η αποκαλυψη(:wink: της αληθειας(:wink: μοιαζει ολο και περισσοτερο σαν ενα εξαρτημα ενος ξεχασμενου προσχηματος. ΣΑν ξοανο ενος “τρομοκρατικου” αιφνιδιασμου που, απ’οποιους και αν σχεδιαστηκε, λειτουργησε τελεια για οσο καιρο χρειαζοταν και δεν χρειαζεται πια. “Δικες της Νυρεμβεργης” εν τω μεταξυ δεν προβλεπρται να γινουν , για πολλους λογους αλλα και επειδη, κυριως, δεν υπαρχει ακομα νικητης στον διεξαγομενο παγκοσμιο πολεμο.


(O πυργος WTC 7 ακομα στη θεση του, μεσα στη σκονη απο την καταρρευση των αλλο δυο)


(H ανταποκριτρια του ΒΒC στη Ν. Υορκη εκανε στις 11/09 μια μνημειωδη “γκαφα” (;;;;:wink: - βουτυρο στο ψωμι οσων οτι πολλα κρυβονται πισω απ’τα γεγονοτα. Νωρις το απογευμα και ενω ο πυργος 7 βρισκοταν ακομα στη θεση του, εχοντας τον πισω στο πλανο της (αλλα αγνοωντας προφανως περι ποιου κτιριου προκειται…) μετεδωσε την καταρρευση του. Στην φιλυποπτη ερωτηση " Και που το ξερε πριν γινει;" υπαρχει λογικη απαντηση : το κτιριο ειχε ηδη εκκεωθει απο τους πυροσβεστες λογω “πιθανης καταρρευσης” . Ομως το BBC, συμπεριφερομενο ενοχικα, εξαφανισε για χρονια το σχετικο βιντεο…)

Σημειωση : Η worldcom, αλλοτε η νο 2 τηλεπικοινωνιακη εταιρια των ΗΠΑ, απο το 1999 εως το 2002 μαγειρευε τους ισολογισμους της για να κρυψει της ζημιες της και να κρατησει ψηλα την μετοχη της. Αποκαλυφθηκε “εκ των εσω” και χρεωκοπησε επισημα το 2002 (ηταν η μεγαλυτερη σε μεγεθος χρεωκοπια στην ιστορια του αμερικανικου καπιταλισμου και ξεπεραστηκε μονο προσφατα απο εκεινη της Lehman Brothers.) Eν τουτοις φαινεται οτι η SEC ειχε δεχθει καταγγελιες απο πριν και εψαχνε την υποθεση. Περαν ομως απο αυτην την υποθεση, πολλες αλλες υποθεσεις με χρηματιστηριακες λοβιτουρες, θαφτηκαν κατω απο τα ερειπια του WTC 7. Υπολογιζεται οτι περα απτις 3000-4000 που “εκλεισαν” μ’αυτον τον τροπο εντελως, αλλες 6000 εχουν επηρεαστει, αφου ορισμενα στοιχεια τους βρισκονταν στα αρχεια του WTC 7.

[SIZE=“2”]πηγη : Περιοδικο Sarajevo - τευχος #32 - Σεπτεμβριος 2009[/SIZE]


Listening to: En Leuko 87.7
via FoxyTunes

Ενδιαφέρον το άρθρο, και νομίζω πως σχεδόν όλοι είμαστε πεπεισμένει πως κάτι τέτοιο έχει συμβεί. Πέρα απ’ αυτό έχω διαβάσει διάφορα για εκρηκτικά που επιτάχυναν τη κατάρρευση των πύργων, και άλλα παρόμοια.

πολυ ενδιαφερον αρθρο.
επισης μου θυμισε το σχετικο επισοδιο south park:oops:

Κοιτα τι μαθαινεις. εχω εκπλαγει. Αυτα και αν ειναι θεωριες συνομοσιας. Και η ρεπορτερ δλδ ηταν και αυτη στο “κολπο”?

Απλα, μαλλον διαβαζε κειμενο στο οποιο ειχαν βαλει κι’αλλοι το χερακι τους αλλα δεν προσεξαν και το εδωσαν νωριτερα? Ποτε δεν ξερεις.

Παντως εχει τυχει να μιλησω με πολλους αμερικανους μεσω chatroom και πραγματικα ειχα μεινει εκπληκτος με το ποση προπαγανδα ειχαν καταπιει. Με το που ανεφερα την περιπτωση συνομωσιας (πραγμα για το οποιο ειμαι πεπεισμενος), δεν προλαβαινα να μετρησω τις βρισιες που μου ερχονταν. “Εισαι πολυ βλακας αν νομιζεις οτι η 11η Σεπτεμβριου ηταν στημενη” και “οι πολιτικοι μας δε θα σκοτωναν τοσους αθωους”… Δηλαδη οι ανθρωποι εχουνε ακουσει τα κλισε “We fight for freedom”, “our cause is just” και τις λοιπες μαλακιες τοσες πολλες φορες που ζουνε σε εναν εντελως πλασματικο κοσμο.

Γι’αυτο μου εκανε μεγαλη εντυπωση οταν διαβασα στο αρθρο του Isis οτι 8/10 πιστευουν οτι η κυβερνηση κρυβει την αληθεια. Τι διαολο… εγω επεσα στο 2? :stuck_out_tongue:

Tα 8/10 πιστεύουν πως η κυβέρνηση τους τους κρύβει την αλήθεια: Άλλο “κρύβω την αλήθεια” άλλο “το έκανα εγώ”. :wink:
Μάλλον πιστεύουν, αυτό που αποδεικνύεται πολύ πιό εύκολα από κάθε θεωρία συνομώσίας, πως η κυβένρηση τους είχε πληροφόρηση για επικείμενο μεγάλο χτύπημα και δεν την αξιοποίησε, πως δεν κυνήγησε όπως όφειλε τον Bin Laden κλπ. που παρουσιάζει ο Michael Moore στο Fahreneit 9/11.

Πάντως η θεωρία συνομωσίας του άρθρου είναι πολύ απλοϊκή όπως και η γλώσσα του σε κάποια σημεία. Η SEC δεν είναι υπηρεσία που ερευνά σκάνδαλα μόνο, είναι απλά η Αμερικάνικη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (το λέει και το όνομα της). Συνήθως οργανισμοί αυτού του μεγέθους έχουν data safety & recovery προγράμματα ώστε ακόμα και στην περίπτωση φυσικής καταστροφής των γραφείων τους και των αρχείων τους να υπάρχει back up σε άλλη ασφαλή τοποθεσία.
Επειδή αναφέρεται και η περίπτωση της Worldcom χαρακτηριστικά, δεν μπορώ να καταλάβω τι υποτίθεται πως κέρδισαν όσοι συνομώτησαν υπέρ της, η εταιρεία χρεωκόπησε μερικούς μήνες αργότερα και το αφεντικό της ο Bernie Ebbers καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλακή τα οποία εκτίει κανονικά (αντιθετα με κάτι δικά μας αστέρια του χρηματιστηρίου) και δεν θα μπορέσει να βγεί σε καμία περίπτωση πριν το 2028, δηλαδή στα 85 του…

Μία σημείωση:

για τον μέσο Αμερικάνο η 11/9 δεν ήταν ένα απλό συμβάν στη ζωή του. Τρομοκράτησε αμερικάνους σε κάθε πλευρά της χώρας, ακόμη και όσους ζούσαν έξω απο αυτή. Απο τότε έχουν περάσει μόνο 8 χρόνια και αυτό το σοκ είναι ολίγον τι δύσκολο να ξεχαστεί.

Οι αντιδράσεις που δέχτηκες λοιπόν δεν είναι αποτέλεσμα πλύσης εγκεφάλου. Οι άνθρωποι το τελευταίο που ενδιαφέρονται να ακούσουν απο εκείνη την ημέρα είναι κάτι που θα καταστρέψει τη πίστη τους στην ίδια τους τη χώρα (και την οποία η κυβέρνηση υπηρετεί τους πολίτες της) και σε αυτά που η χώρα τους εκπροσωπεί. Είναι σα να προσπαθείς να ρίξεις λάδι πάνω σε ένα θέμα που ακόμη καίει πολύ άσχημα. Υπάρχουν και άλλοι λόγοι για αυτές τις αντιδράσεις, πάντως η προπαγάνδα κατ’ εμέ είναι ο τελευταίος λόγος.
Είμαι σίγουρος ότι με τον ίδιο τρόπο θα αντιδρούσαν και σε άλλες χώρες αν είχε συμβεί κάτι ανάλογο.

Ον τόπικ, οι θεωρίες συνομωμοσίας είναι απο τα πλέον ενοχλητικά πράγματα που ακούει κανείς στη καθημερινότητα του, κυρίως επειδή κατά τη γνώμη μου το 99,9% απο αυτές είναι αβάσιμες ή προέρχονται απο διαστρέβλωση του εκάστοτε γεργονότος, κάνουν το μέσο άνθρωπο καχύποπτο στο οτιδήποτε ακούει/μαθαίνει. Για ιστορίες επιστημονικής φαντασίας οι περισσότερες απο αυτές τις ιστορίες είναι αξιόλογες, όταν όμως αρχίζεις και τις πιστεύεις πραγματικά κάπου χάνεται η μπάλα. :slight_smile:

Ναι είναι ενοχλητικο να ακούς πράγματα που δεν θες να ακούσεις ή που σε κάνουν να στεναχωριέσαι και να πιστεύεις ότι όλα είναι μάταια αλλά οι θεωρίες συνωμοσίας δεν είναι αβάσιμες.Πολλές αποδεικνύονται χρόνια μετά και άλλες όπως είπες θεωρούνται αβάσιμες επειδή είναι τραβηγμένες και τα στοιχεία που έχουν δεν μας πείθουν(πχ ένας έχει αρκετά στοιχεία για να αποδείξει ότι ο θάνατος του Μπομπ Μάρλευ ήταν σχέδιο του FBI νομίζω επειδή με τ τραγούδια του έκανε τον κόσμο να συνειδητοποιείται κλπ).Αλλά δεν τον πιστεύουμε τόσο όλοι μας γιατί πιστεύουμε ότι τα στοιχεία αυτά είναι απίθανο να τα βρεις και ότι αυτός πως τα βρήκε κλπ.Δηλαδή σε φάση “πο τι μου λες τώρα,ότι αυτός μπήκε στο FBI βρήκε τα στοιχεία και τα βγάζει στην φόρα χωρίς να τον σκοτώσουν??Δεν παίζει αυτό”.Οι θεωρίες συνωμοσίας πιστεύω είναι υπαρκτές σε μεγάλο βαθμό και πολλές αποκαλύπτονται ύστερα από χρόνια.Όπως πχ ότι οι μπάτσοι έριξαν τα ναρκωτικά στα εξάρχεια για να σπάσουν το κίνημα των πολιτικοποιημένων ανθρώπων εκεί(με την έννοια ότι ήταν μία περιοχή ιδιαίτερα κουλτουριάρικη(αυτό δεν ξέρω κατά πόσο στέκει γιατί 1)δεν ξέρω αν το έκαναν,το έχω ακούσει 2)δεν ξέρω αν πράγματι όταν το έκαναν αυτό,είχαν πάρει χαμπάρι ότι το έκαναν μπάτσοι ή το ανακάλυψαν μετά ότι το έκαναν για να σπάσουν το κίνημα).Άρα οι θεωρίες συνωμοσίας είναι αρκε΄τα υπαρκτές και παρόλη την αβασιμότητα τους πάντα πρέπει να τις παίρνουμε υπόψιν εφόσον έχουν πολλά να μας πουν για την φύση της κοινωνίας που ζούμε