Εκλογές 2009

Ας μην τσακωθούμε σε αυτό το θρεντ.
Όποιος έχει να πει κατι ουσιαστικό επί του θέματος ας το κάνει.

Έμενα πιο πολύ μ΄ενδιαφέρει το poll.

Ως ενδεικτικό του τι;

Της κοινωνίας; Της νεολαίας; Των ροκάδων;

Το θεμα ειναι και αφου γινουν οι εκλογες θα περασει κανας χρονος και μετα θα αρχισουν παλι να λενε για προωρες εκλογες…μας εχουν κανει τα @@ ΤΟΥΜΠΑΝΟ…οι εκλογες γινονται καθε τεσσερα χρονια γαμω τον jesus christ

Έχω γκάβλες με τη στατιστική.
Έτσι κι αλλιώς δεν είναι public οι ψήφοι.

εγω δεν ψηφιζω αλλα αν ψηφιζα θα εριχνα λευκο

Αυτο ειναι για σενα το θεμα? :?

Αυτο ειναι ενας προβληματισμος μου, αν προτιμας τη λεξη…υποτιθεται οι εκλογες γινονται προωρα σε περιπτωση αναγκης σε εκτακτες περιπτωσεις…εχουμε βαρεθει να το ακουμε ομως καθε τρεις και λιγο…

επισης θα προτιμουσα στο πολλ να ξεχωριζεται το λευκο με το ακυρο…γιατι συνηθιζεται να τα βαζουν μαζι και οταν ανακοινωνουν τα αποτελεσματα, αλλα ετσι το λευκο που δειχνει διαμαρτυρια χανει την αξια του γιατι συγκαταλεγεται με τα ακυρα που μπορει να γινουν απο λαθος

Και γω θα το ήθελα αλλά το παλιορόκιν μου δίνει μόνο 10 επιλογές.

Να ένα βιντεάκι σχετικά με τις εκλογές που προσωπικά βρήκα αρκετά έξυπνο και to the point κριτική. Όχι χαϊδεμα στα αυτάκια του κοσμάκη, όπως κάνουν Λάκηδες κτλ. Απ’ το family guy φυσικά. =)

http://www.youtube.com/watch?v=kWHA-nf_fdY (Βλέπουμε από το 4:05 και μετά)

Εξωκοινοβουλευτικη αριστερα λεω, οχι γιατι εχω βρει κατι το τοσο ενδιαφερον, αλλα γιατι δε θελω να ριξω ουτε σε καποιο απο τα 5, ουτε ακυρο/λευκο, ουτε αποχη με τον παρον εκλογικο συστημα.

Θα φαμε καλα με το ΠΑΣΟΚ παντως. Να δουμε και τι θα γινει με το θεμα της αυτοδυναμιας…

[SPOILER]Ενα καλο μπλογκ που ασχολειται με το θεμα του λευκου.

http://lefko-2007.blogspot.com/[/SPOILER]

Χώσε κι άλλο μάνος87!!

:lol: Πολύ καλό.
Δεν απέχει πολύ από το πως κέρδισε ο Μπους το 2004 στην πραγματικότητα… :roll:
Αλλά αυτά αφορούν σε άλλη χώρα…

Αυτό που θα έιχε ενδιαφέρον είναι να εντοπίζαμε -όχι απαραίτητα σε αυτό το θρεντ, σέβομαι αυτό που ζήτησε ο Κρισπ στο αρχικό του ποστ- ποιές είναι (αν υπάρχουν) οι αντίστοιχες “λέξεις-κλειδιά” που μεταφράζονται σε εύκολες ζητωκραυγές και ψήφους στην Ελλάδα… :wink:

Δεν νομίζω να μην έχει θέση σε αυτό το θρεντ αυτό που λες.

Πχ.

Λέξη-Κλειδι νο. 1 --> “Διορισμός”

Πάντως δεν μπορούσε να οριστεί πιο κατάλλη ημερομηνία για τις εκλογές. Ημέρα των ζώων. Θα μου πεις τι μου φταίνε τα καημένα τα ζωάκια…

ΟΚ, συνεχίζω τότε: “Mη-προνομιούχος”
Πιστεύω πως την καθιέρωσε ο Α. Παπανδρέου αλλά δεν έχει σημασία γιατί πλεόν την χρησιμοποιούν όλοι ή σχεδόν όλοι.:wink:
Είναι τόσο γενικευτική και ευρεία που επιτρέπει σε πάρα πολλούς πολίτες να ταυτίζονται και να νιώθουν πως ανήκουν στην κατηγορία…
…όσο διαφορετικοί και αν είναι μεταξύ τους στην πραγματικότητα. #-o

Κοίτα στην Ελλάδα η βλακεία -όπως και παντού- είναι σε υψηλά επίπεδα, όχι όμως τόσο όσο είναι στην Αμερική. Στην Αμερική υπάρχει ο μέσος αναποφάσιστος πολίτης που θα κάτσει να δει 2-3 ομιλίες, 2-3 δελτία ειδήσεων, να παρατηρήσει ποιος είναι ο πιο κάθετος απέναντι στην τρομοκρατία/ο πιο θρήσκος/ο πιο ανοιχτόμυαλος/η πιο αξιόπιστη λύση απέναντι στην οικονομική κρίση κ.ο.κ. και θα ψηφίσει. Για να διαπιστώσει αυτά, απλά θα κάτσει να καταπιεί αμάσητα όλα τα επικοινωνιακά παιχνίδια. Έχουν άλλωστε ολόκληρο επιτελείο από πίσω τους οι πολιτικοί. Αν δει τον άλλον να πίνει μπύρα φορώντας τζιν ξερω γω παίζει να μην του περάσει καν από το μυαλό ότι όλο αυτό είναι στημένο. εξ’ ου και το “undecided voters are the biggest idiots in the world”.

Από την άλλη στην Ελλάδα είμαστε πολύ πιο “έξυπνοι”. Όλες αυτές τις κλισέ εκφράσεις, τις αερολογίες των πολιτικών, τα επικοινωνιακά τρικς τα γνωρίζουμε. Είμαστε γενικά σαν λαός υποψιασμένοι και καχύποπτοι. Και προσφάτως χάρη στα μήντια απαισιόδοξοι με την πορεία των πάντων. Όλα καταρρέουν, η οικονομία πιάνει πάτο, η διαφθορά καταργεί κάθε έννοια αξιοκρατίας κ.ο.κ. Αυτά είναι ο Οσάμα της Ελλάδας. Όχι ότι δεν υπάρχουν. Κάθε άλλο μάλιστα. Απλά όχι τόσο.

Τα key words του Έλληνα που όπως είπα και πριν είναι “έξυπνος” είναι τα ρουσφέτια. Μικρή χώρα είμαστε, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει έναν ιδιοτελή λόγο να ψηφίσει το ένα από τα δύο κόμματα. Και πως να κάτσεις να χάσεις την ευκαιρία που σου “προσφέρει” ο χι ψι βουλευτής όταν έχεις από πίσω σου τον Οσάμα της ανεργίας να σε κυνηγάει. Χίλια δίκια τους δίνω. Κι εγώ αυτό θα έκανα.

Αλλά για να μην είμαστε και εντελώς κυνικοί, υπάρχει και η σκέψη, αυτή που υπήρχε 2 εκλογές πριν: “Ας ψηφίσουμε και αυτούς μωρέ, να δούμε τι θα κάνουν. Οι άλλοι είδαμε, δεν πρόκειται να βρούμε προκοπή μαζί τους”. Ή η άλλη σκέψη των προηγούμενων εκλογών “Ε τι να προλάβουν να κάνουν σε μια τετραετία, καμμένη γη παρέλαβαν.” Σκέψεις που μπορεί να χλευάζετε, αλλά είναι απόλυτα λογικές για τους πιο καλόπιστους.

Και φτάνουμε στο σήμερα, που βλέπουμε επιστροφή στα παλιά γνωστά τσακάλια. Τι είναι αυτό που έγειρε την πλάστιγγα πάλι; Είναι το παιχνίδι των πράσινων εναντίων των γαλάζιων παιδιών; Είναι το ποιος έταξε τα καλύτερα ρουσφέτια; Είναι που το ΠΑΣΟΚ ελέγχει τα μήντια; Γιατί αν ήταν ότι ο κόσμος ήθελε αλλαγή, δε θα επέστρεφε στα ίδια. Είναι νωπές οι μνήμες και ο νέος αρχηγός του κάθε άλλο παρά εμπνέει τον κόσμο. Αυτό είναι ένα ερώτημα που παραμένει αναπάντητο για μένα, την ίδια στιγμή που ο δικομματισμός δε μοιάζει να μειώνεται. Αισθητά τουλάχιστον.

Όσο για το ποιο κόμμα είναι με διαφορά το πιο έξυπνο, κυρίως λόγω ενός ηγέτη που είναι διαόλου κάλτσα, είναι το ΛΑΟΣ. Όχι μόνο έχει καταφέρει να κάνει τον κόσμο να ξεχάσει ότι ανάμεσα στους υποστηρικτές του είναι άτομα απεχθή, ρατσιστικά στοιχεία με μισανθρωπικές απόψεις που και το ίδιο το κόμμα υποστήριζε αλλά και να βγάζει την εικόνα της μετριοπαθούς φωνής της λογικής προς τα έξω. Και εντέλει να είναι η μοναδική φωνή της λογικής, γιατί ό,τι εικόνα έχεις αυτό είσαι πια.

Δεκανίκι είναι ο ΛΑΟΣ, τίποτα παραπάνω.
Ένας έξυπνος εθνικιστής ηγέτης θα μπορούσε να έχει επωφεληθεί πολύ παραπάνω από το υπάρχον σκηνικό.

Όχι στην Ελλάδα Χρήστο. Κάπου αλλού ναι, αλλά με τίποτα στην Ελλάδα. Προς το παρόν έχει κάνει το καλύτερο δυνατόν, πιστεύω.

Αμφιβαλλεις οτι στην ελλαδα υπαρχει δυνατο εθνικιστικο στοιχειο, Μανο?
Συμφωνω με τον Chris εδω. Με τα μυαλα που κουβαλανε πολλοι απο εμας, καποιος αλλος θα μπορουσε να μας εχει κανει τριτο ραιχ

οι εκλογες ειναι 4 Οκτωμβρη. Εγω που γινομαι 18 ετων στις 16 Οκτωμβρη, ψηφιζω η οχι?