Εκλογές 2009

Λογικα οχι

Ψηφιζεις, αλλά σε ικετεύω βγάλε το “μ”. Οκτώβρης είναι! Χωρίς “μ”.

Πρέπει να ψηφίζεις.Για το κράτος θεωρείσαι 18.Ένας φίλος μου που γίνεται δεκαοχτώ στις 26 ψήφισε στις Ευρωεκλογές

Χάλαρα Καρατζαφέρη.Αυτή την φορά ελπίζω να περάσουμε το κ.κ.ε…Αν χτυπήσουμε και κανα δεκαράκι θα είναι πολύ αισιόδοξο για την πατρίδα.Γενικά πάντως πολιτική φτώχεια παρατηρώ και εκτός απο κουραστική είναι και επικινδυνη.Το μόνο που θα πω στους συμφορουμιτες είναι να πάνε να ψηφίσουν όσοι έχουν το δικαίωμα ψήφου και να το κάνουν με αίσθημα ευθύνης.

Eξαρτάται τι εννοείς. Αν εννοείς ότι υπάρχει δυνατό εθνικιστικό στοιχείο ώστε να επανδρώνεται η Χρυσή Αυγή και να βρίσκει αγοραστές για τα βιβλία του ο Άδωνις έχεις δίκιο.

Η πολιτική ιδιοσυγκρασία του μέσου Έλληνα τείνει προς τα αριστερά, άσχετα από το τι ψηφίζει.

Sorry, τωρα θα το γραφω κανονικα ^^. Εγω θα παω και οτι γινει

Η πολιτική ιδιοσυγκρασία του μέσου Έλληνα έχει λίγο απ’ όλα.

Και λίγο αναρχικό “γαμώ το κράτος και τα κόμματά σας”.
Και λίγο φιλελεύθερο “γιατί θέμε να μαστε και γκλαμουράτοι βρε αδερφέ”.
Και λίγο αριστερό “ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά”.
Και φυσικά λίγο “παλιότουρκοι, έξω οι ξένοι, η μακεδονια είναι ελληνική και ο ελληνικός πολιτισμός σας γαμάει πιθήκια”.

Το θέμα αν και τι θα επικρατήσει στον καθένα.

Χωρίς να θέλω να σε προσβάλω σε καμία περίπτωση, αλήθεια πιστεύεις ότι το ΛΑΟΣ και η ακραία δεξιά είναι αυτά που θα βοηθήσουνι την χώρα;με ποιόν τρόπο;

Ψήφισα εξωκοινοβουλευτική αριστερά γιατί είναι αυτή που πάνω κάτω εκφράζει περισσότερο τις απόψεις μου, αν και ουσιαστικά δεν μπορώ να ψηφίσω ακόμα…

Σωστο αυτο που λες, αλλα επειδη τελικα σε αυτη τη χωρα οπως εχουνε τα πραγμα δεν φταει το κεφαλι (και ας λεμε σωστα το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι) αλλα και το υπολοιπο σωμα, εγω δεν θα ψηφισω κανεναν και αδιαφορω πληρως. πλεον η ψηφος δεν αλλαζει κατι για μενα οποιο κομμα κι αν βγει. ολοι τρωνε, ολοι δεν δινουνε, ολοι δεν νοιαζονται…

Λοιπόν, λίγα λόγια για το νέο μας εκλογικό νόμο και πως θα βγει η κυβέρνηση.

Τα κόμματα που θα μπουν στη βουλή, θα μοιραστούν τις 250 έδρες της βουλής με βάση το ποσοστό που πέτυχαν επί του συνόλου των έγκυρων ψήφων (αφαιρούμε άκυρα/λευκά που όπως έχω αναλύσει και μαθηματικώς κατά το παρελθόν, πριμοδοτούν το πρώτο κόμμα). Από αυτές τις 250 έδρες που περίσσεψαν λόγω του ποσοστού των ψήφων εκτός βουλής θα αρχίσουν να μοιράζονται μία-μία στις παρατάξεις της βουλής, ξεκινώντας από την παράταξη με το μεγαλύτερο δεκαδικό μέρος στο γινόμενο (ποσοστό)*250. Τέλος, το πρώτο κόμμα στη βουλή πριμοδοτείται με επιπλέον 50 έδρες (το 1/6 της βουλής, δηλαδή το 1/3 των ψήφων που χρειάζεται για να περνάει νομοσχέδια! αίσχος…).

Έτσι όπως έκαναν την αλλαγή του νόμου, η κυβέρνηση συνεργασίας είναι εξ ορισμού αδύνατο να γίνει. Είμαι περίεργος να δω πως θα εξηγήσουν το νόμο αν αποφασίσουν κυβέρνηση συνεργασίας…

Φανταστικό σενάριο (δίχως άκυρα/λευκά)

Κόμμα 1: 38%
Κόμμα 2: 20%
Κόμμα 3: 12%

Κόμματα εκτός βουλής (θα τα λέω ΚΕΒ από εδώ και πέρα): 30%

Από τις 250 έδρες, θα πρέπει να μοιραστούν στα κόμματα ισόποσα οι έδρες των ψήφων των ΚΕΒ. Δηλαδή 250*30%=75 έδρες. Άρα, το κάθε κόμμα έχει επιπλέον 25 έδρες και το κόμμα με το μεγαλύτερο υπόλοιπο παίρνει την επιπλέον μία.

Συνεπώς:

Κόμμα 1 : 25038%= 95. Συν 25 έδρες πάει στις 120 έδρες. Συν τη μία έδρα γιατί όλα τα κόμματα έχουν το ίδιο δεκαδικό υπόλοιπο (μηδέν σε αυτή την περίπτωση), άρα η περισσευούμενη έδρα πάει στο πρώτο κόμμα.
Κόμμα 2: 250
20%=50. Συν 25 έδρες πάει στις 75 έδρες.
Κόμμα 3: 250*12%=30. Συν 25 έδρες πάει στις 55 έδρες.

Τέλος, οι 50 έδρες πριμοδοτούνται στο πρώτο κόμμα, οπότε έχουμε:

Κόμμα 1: 170 έδρες κι έχει αυτοδυναμία
Κόμμα 2: 75 έδρες
Κόμμα 3: 55 έδρες

To whom it may concern. Απόψεις κλπ θα πω άλλη ώρα…

Κάντο με 5 κόμματα και ποσοστά 40%, 34%, 8%, 6%, 4% για ποιο αληθοφανή αποτελέσματα.
Ότι το εκλογικό σύστημα είναι πάνω απ’ όλα “δημοκρατικό” δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία.

Εδώ και οι σκέψεις 2 εκλεκτών στελεχών του δικομματισμού για να γίνει ακόμα “δημοκρατικότερο”:

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1047271

Mε την πιθανοτητα εξορισμου μου οταν απανταω σε ερωτησεις σου λεω το εξης.Καταρχην το κομμα δεν ειναι ακροδεξιο.Αυτο δεν χρειαζεται να εισαι πυρηνικος επιστημονας να το καταλαβεις.Παρακολουθησε αμεροληπτα τις δηλωσεις και τις θεσεις του κομματος για ενα χρονικο διαστημα και θα το διαπιστωσεις.Ο μονος τροπος να πεις ακροδεξιο το κομμα ειναι αν το συγκρινεις με κατι κομματα που υποστηριζουν τους κουκουλοφορους και τους λαθρομεταναστες και γενικα οτι ειναι αντι εθνικο.Με λιγα λογια αν σε μια απρεα 10 ατομων τα 9 ειναι στεκες αυτος που εχει κανονικο βαρος δεν ειναι υπερβαρος.Και με ακομα πιο απλα λογια επειδη δεν υπαρχει δεξια παραταξη σημερα δεν μπορουμε να βαφτιζουμε το δεξιο κομμα ακροδεξιο αλλιως εχουμε χασει το μετρο.Οποιος σου λεει οτι το κομμα ειναι ακροδεξιο ρωτα τον γιατι το λεει και δεν θα εχει τι να πει η θα λεει συκοφαντιες.

Περα απο αυτα πιστευω στην πολιτικη οπως και στην ζωη οι ανθρωποι χωριζονται εκτος των αλλων σε ιδεολογους και συμφεροντολογους.Επειδη λοιπον στην δικη μου κοσμοθεωρεια πισετυω πως ο μονος τροπος εθνικης αφυπνησις και αφετηριας μιας νεας Ελλαδας ειναι η επιστροφη στα ιδανικα και τις αξιες που εμεις διδαξαμε στον κοσμο σαν εθνος, θεωρω πως οι καταλληλοι να διαχειριστουνε την χωρα ειναι ατομα με αισθημα ευθυνης και ατομα που δεν εχουνε ιδιοτελεια.Αυτο μονο ενας ιδεολογος το εχει καθως και ατομα απο την λαικη βαση,ατομα που εχουνε δουλεψει και ατομα που μπορουν να καταλαβουνε τον πολιτη.Φυσικα χρειαζονται και ικανοτητες.

Κόμμα:__Ποσοστό Ποσοστό*250________έδρες από ΚΕΒ__________Πριμ______Σύνολο
1 -----------------> 40% --------> 100 ----------------> 4 ----------------------> 50 --------------> 154
2 -----------------> 34% --------> 85 ----------------> 4 ----------------------> - --------------> 89
3 -----------------> 8% --------> 20 ----------------> 4 ----------------------> - --------------> 24
4 -----------------> 6% --------> 15 ----------------> 4 ----------------------> - --------------> 19
5 -----------------> 4% --------> 10 ----------------> 4 ----------------------> - --------------> 14

ΚΕΒ -----------------> 8% --------> 20 ----------------> 20/5=4

Edit: Γαμώ τους πίνακες μου! - -

:lol: Kατευθείαν απ το Excel!

Κάπως έτσι θα είναι τα πράγματα.

karvou, κάνε τις απαραίτητες διορθώσεις στο πρώτο παράδειγμα πριν το δει κάνας μαθηματικός κ ψοφήσει στο γέλιο. έβγαλες λίιιγες παραπάνω εδρούλες :lol:

hint. 100-(38+20+12)=30

Δημήτρη είσαι σίγουρος ότι οι έδρες που προκύπτουν από τις ψήφους στα κόμματα που μένουν εκτός Βουλής μοιράζονται ισόποσα? :-k

Αν και γενικά θα συμφωνήσω μαζί σου πως οι Έλληνες είμαστε πιό “υποψιασμένοι” από τους Αμερικάνους -με όσα καλά και κακά έχει αυτό- ας μην προσπερνάμε εύκολα τα δικά μας…

:roll:

Στο παρακάτω δες από το 3:05 και μετά και καμάρωσε την βουλευτή του ΚΚΕ…

damnation. Δηλαδή θες να πεις πως το ΛΑΟΣ δεν είναι ακροδεξιό (όπως και οι απόψεις που σου έκανα bold), αλλά οι άλλοι είναι αριστεροί;

Καταρχήν από πότε είναι αντεθνικό να υποστηρίζεις τους λαθρομετανάστες σήμερα, τη στιγμή που είναι πάρα πολύ δύσκολο να μείνεις νόμιμα στην ελλάδα ή εφόσον δεν υπάρχει αρκετή προστασία των συνόρων; Πάνω απ’ όλα είμαστε λίγο ανθρωπιστές.
Δέυτερον αφού οι εποχές έχουν αλλάξει, λογικό να αλλάξουμε αξίες και ιδανικά, ομολογό, όχι πάντα καλύτερα.
Επίσης από αυτά που έχω δει και έχω διαβάσει τα πολιτικά στελέχη αυτού του κόμματος εκφράζουν ακροδεξιές απόψεις που μόνο ανιδιοτελείς δεν είναι. Δεν είπα όμως ότι είναι κακό αυτό, άνθρωποι είμαστε, έχουμε διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες, όμως δεν μπορώ να καταλάβω πως βοηθούν κόμματα, την δεξιάς αφού έτσι θες, την χώρα. Μέχρι τώρα μόνο τις ταξικές, φυλετικές ή όποιες άλλες διαφορές βλέπω να οξύνουν και να ευνοούν τις πολώσεις. :wink:

Γεια σου.
Το κόμμα σου δεν ειναι ακροδεξιο.
Ετσι λες τουλάχιστον.
Εγω θα θελα να μου σχολιασεις την δραση των βουλευτων του.
ΛΑ.Ο.Σ.
Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ στην Α’ Αθήνας στις βουλευτικές εκλογές του 2004;

«Είναι ο ιδρυτής της ναζιστικής ομάδας “Κόμμα 4ης Αυγούστου”, σύμβουλος του Αρχηγείου Στρατού επί χούντας και διευθυντής του γραφείου τού - αλήστου μνήμης - αρχιχουντικού Ι. Λαδά». («Ελευθεροτυπία», 28/1/2007)

Ο Πλεύρης είναι αυτός που έχει δηλώσει:

«Ουδέποτε έκρυψα την ιδεολογία μου και είναι τιμή μου που συνειργάσθην με το Στρατιωτικό Καθεστώς της 21ης Απριλίου» (στο ίδιο).

Είναι αυτός που έχει γράψει ότι το να είναι κανείς Εβραίος σημαίνει: «Να ψεύδεται, να ψευδορκίζεται, να εξαπατά, να γίνη τοκογλύφος και όταν έρθει η ώρα δολοφόνος χριστιανών». Οτι οι Εβραίοι είναι «Απλυτοι, αξύριστοι, τοκογλύφοι, που πιστεύουν στην εξολόθρευση των εθνών…». Οτι πρέπει να υπενθυμιστεί στους Εβραίους πως «Οι Ναζί άφησαν αρκετόν υπόλοιπον από σας», ότι οι ναζί συγκέντρωναν σε στρατόπεδα τους Εβραίους «Για να τους στείλουν, μετά τον πόλεμον, στην Μαδαγασκάρην, διά να απαλλαγή η Ευρώπη από την παρασιτικήν παρουσίαν των», ότι «Αι απόψεις του Αδόλφου Χίτλερ διά τους Εβραίους ήσαν απολύτως ορθαί» και ότι ως εκ τούτου στη σημερινή Πολωνία «καλώς κάνουν και διατηρούν το στρατόπεδο (Αουσβιτς) εις καλήν κατάστασιν, διότι ουδείς γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον».

Επίσης, κατά τον Πλεύρη «Ο Στρατηγός Πινοσέτ ανέτρεψε το εβραιομαρξιστικό καθεστώς του Αλλιέντε κι επέβαλε Εθνικήν Τάξιν στην Χιλήν», για να συνεχίσει ότι «Οι στρατιώται των SS επολέμησαν ηρωικώς αλλά τελικώς επεβλήθη η υλική υπεροχή των Συμμάχων. Στον πόλεμον ανδρών εναντίον μαζών, επεκράτησαν αι μάζαι» και ότι «Οι άντρες των SS (είχαν) αγωνιστικόν ήθος. Ιδεολογικά πιστεύω. Παράστασιν και τρόπο ζωής. Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι δεν ήσαν εγκληματίαι… αυτοί οι άνδρες υπηρέτησαν την πατρίδα των και την Ευρώπην με ηρωισμό… είχαν υψηλόν φρόνημα και την αίσθησιν τιμής… απετέλουν διά την εποχήν τους το καύχημα της Λευκής Φυλής» (από το εμετικό πόνημα του Πλεύρη με τίτλο «Οι Εβραίοι»).

Επίσης, είναι ο ίδιος που έχει γράψει ότι «Η νομιμοποίησις του ΚΚΕ σημαίνει ηθικήν και πολιτικήν δικαίωσιν των του συμμοριτισμού», ότι «κατασυκοφαντείται ο ναζισμός», ότι «η μεγάλη μάζα που εντάσσεται στο ΚΚΕ ανήκει σε ανθρώπους που χρειάζονται ψυχιατρική περίθαλψη», ότι «τόσον ο μαρξισμός όσον και η γαλλική επανάστασις του 1789 κατήργησαν την οικογένειαν και επέβαλαν την κοινογαμίαν» και ότι «ο κ.Γεώργιος Παπαδόπουλος επίστευε ειλικρινώς στην δημοκρατίαν…». (Κ. Πλεύρης, «Θέματα Πολιτικής Κοινωνιολογίας»).

Ποιος είναι ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ.;

Ο φασίστας Πλεύρης, στο πόνημά του «Οι Εβραίοι», εκτός από τον Χίτλερ και τα «Ες-Ες», εκφράζει τη συμπάθειά του και προς ένα ακόμα πρόσωπο. Είναι μάλιστα το μοναδικό πρόσωπο το οποίο δημοσίως ευχαριστεί μέσα από τον πρόλογο του πολυσέλιδου οχετού του. Γράφει συγκεκριμένα:

«Ευχαριστώ τον Αδωνι Γεωργιάδη, που είχε το θάρρος να παρουσιάση το βιβλίον στην τηλεόρασιν»…

Ποιος είναι ο Μάκης Βορίδης, βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ.;

«Ο Βορίδης εμφανίστηκε στον ακροδεξιό χώρο λίγο πριν από το 1980. Τέσσερα χρόνια μετά ο Βορίδης εκλέγεται πρόεδρος της νεολαίας ΕΠΕΝ (το κόμμα που ίδρυσε ο Παπαδόπουλος το 1983 από τον Κορυδαλλό)… Σε μια θυελλώδη συνεδρίαση, στις 15 Μαρτίου 1985, ο Μ. Βορίδης διαγράφεται από το σύλλογο φοιτητών της Νομικής λόγω της ακροδεξιάς του δράσης (…). Μερικούς μήνες μετά, ο διαγραμμένος επικεφαλής ομάδας “ΕΠΕΝιτών” πολιόρκησε τη Νομική με τσεκούρια και σιδηρολοστούς. Το 1994 ο Μ. Βορίδης ιδρύει το “Ελληνικό Μέτωπο”, ενώ λίγο μετά εκδίδει την εφημερίδα “Ελληνικές Γραμμές”. Στο κόμμα μετέχουν η νεοφασιστική ΕΝΕΚ, αλλά και πολλά στελέχη της ΕΠΕΝ. Αγαπημένος του στόχος οι μετανάστες, κυρίως οι Αλβανοί (…). Στις 18 Οκτωβρίου 1997, ο Λεπέν αναγνώρισε το “Ελληνικό Μέτωπο”. Το 2005, λίγο πριν το «Ελληνικό Μέτωπο» προσχωρήσει στο ΛΑ.Ο.Σ., ο Βορίδης έκανε επίδειξη της ισχύος του φέροντας τον Λεπέν στην Αθήνα για να παραστεί στο γάμο του. Κουμπάρος στην πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής του κ. Βορίδη ένας άλλος Γάλλος ακροδεξιός, ο αντιπρόεδρος του Front National, ο Καρλ Λανγκ» («Καθημερινή», 14/10/2007).

Επίσης:

«… προβλήθηκε ως “εκπρόσωπος” του γνωστού Γάλλου εθνικιστή Ζαν Μαρί Λεπέν, ο οποίος σε επίσκεψή του στην Ελλάδα το 2004 απευθύνθηκε και στον ελληνικό λαό: “Σας καλώ να στηρίξετε με όλες τις δυνάμεις σας το Ελληνικό Μέτωπο και τον Μάκη Βορίδη”». («Ελευθεροτυπία», 28/1/2007).

Ποιος είναι ο Γ. Καρατζαφέρης, αρχηγός του ΛΑ.Ο.Σ.;

«“Πρώτον, δεν είμαι Εβραίος. Ας το πει αυτό και ο πρωθυπουργός. Δεύτερον, δεν είμαι κομμουνιστής. Ας το πει αυτό και ο κ. Καραμανλής. Τρίτον, δεν είμαι ομοφυλόφιλος. Αυτό δεν μπορούν να το πουν πολλοί”. Το απόσπασμα από την ομιλία του Γ. Καρατζαφέρη στις 28 Μαΐου 2002 στην Κόρινθο δεν έτυχε ευρείας δημοσιότητας (…). Ο αντισημιτισμός ήταν για χρόνια το αγαπημένο θέμα του Γ. Καρατζαφέρη. Πολύ πριν ιδρύσει τον ΛΑ.Ο.Σ., βουλευτής ακόμη της ΝΔ, είχε ιδρύσει τη “Νέα Ελπίδα”, κάτι μεταξύ μη κερδοσκοπικής εταιρείας και πολιτικού φορέα, μέσω του οποίου είχε κάνει δημόσια ανοίγματα στη “Χρυσή Αυγή” και στους “άξιους αγωνιστές της” (…). Για την υπερνομαρχία Αθηνών είχε συμπεριλάβει τέσσερις γνωστούς “χρυσαυγίτες” (…). Οι σχέσεις του Γ. Καρατζαφέρη με το νεοφασιστικό χώρο καθώς και με τα χουντικά κατάλοιπα καθορίστηκαν πολύ συχνά από την αμοιβαία καχυποψία. Ο πρώτος πάντα ήθελε να τους ενώσει κάτω από μία ομπρέλα, αρχικά υπό τη Νέα Δημοκρατία και στη συνέχεια υπό τον ΛΑ.Ο.Σ. Οι άλλοι ζητούσαν πάντα αυτό που τελικά μόνο ο Γ. Καρατζαφέρης θα μπορούσε να τους προσφέρει: βήμα στη Βουλή. Και τους το προσέφερε». («Καθημερινή», 14/10/2007).

Πηγή: Ριζοσπάστης

Σε παρακαλώ σχολιασε.

Εγω θα ψηφίσω ΚΚΕ.