Kαλώς τα τα παιδιά…
Σε αυτό το φόρουμ παλιότερα σου έχουν ποστάρει ως απάντηση το βίντεο όπου ο Καρατζαφέρης καλεί “ας έρθουν οι Χρυσαυγίτες”. Eίναι ανάγκη να επανερχόμαστε;
Kαλώς τα τα παιδιά…
Σε αυτό το φόρουμ παλιότερα σου έχουν ποστάρει ως απάντηση το βίντεο όπου ο Καρατζαφέρης καλεί “ας έρθουν οι Χρυσαυγίτες”. Eίναι ανάγκη να επανερχόμαστε;
Αν θυμάμαι σωστά, τότε ναι
Απλά γίνεται το εξής.
Έστω πως το γινόμενο (ποσοστό)*250 είναι για τα κόμματα:
Κόμμα 1:100,3
Κόμμα 2: 76,4
Κόμμα 3: 57
Κόμμα 4: 10,8
Κόμμα 5: 4,8
και πρέπει να μοιραστούν 3 έδρες εκτός βουλής, τότε την πρώτη την παίρνει η παράταξη 4, μετά η 5 (κι αυτό γιατί έχει μικρότερο ποσοστό) και μετά η 2.
Αλλά όλα αυτά τα είχα διαβάσει μήνες πριν… Μη σας πάρω στο λαιμό μου
Βρε καλώς τα παιδιά… :twisted:
Παπαρδελας φευγει,νταμνεησιον ερχεται,γουατδεφακ δηλαδη.
Η συζητηση θα καταληξει στο Μελιγαλα και το ολοκαυτωμα που δεν εγινε ποτε παλι.
Όχι, γι αυτό μην του απαντάτε, γιατί προβλέπω μπάχαλο εδώ μέσα.
Σταματήστε ρε καλόπαιδα, είδατε εναν δεξιό και μαζεύεστε σιγα σιγα ένας ένας σαν τα κοράκια.
ρε, διπλωματούχος πληροφορικής και λέει ιντερνέτ? έλεος.
Προειδοποίηση από mod team που μασάει σίδερα (έτσι ο Ράμπο! :p) :
Αν η συζήτηση ξεφύγει, όλοι όσοι παρεκτράπησαν ή ευθύνονται που ξέφυγε θα έχουν συνέπειες. Μαζί με αυτούς, συνέπειες θα υποστούμε και όλοι οι υπόλοιποι χρήστες (όπως εγώ π.χ.) που θα θέλουν όντως να ανταλλάξουν πολιτικές απόψεις με τους υπόλοιπους χρήστες και όχι απλά να μπουν και να προβοκάρουν/φανατίσουν, κλπ.
Δεν έχετε την υπομονή να δεχτείτε τις πολιτικές απόψεις του άλλου; Μην ποστάρετε. Τόσο απλά.
Επίσης, το rocking είναι μουσικό site. Δε θα επιτρέψουμε διαφημίσεις/προπαγάνδα κομμάτων από τους χρήστες.
ΥΓ. Ακόμα και καλυμένα ή αδερφίστικα να το κάνετε (“μα όχι, με παρεξηγείτε, και δεν εννοούσα αυτό”, κλπ), δόξα τω Θεώ έχουμε το νιο νιό να το καταλάβουμε και να επέμβουμε. Ας συνεχίσει η συζήτηση…
thats επειδη η απαντηση βγηκε μεγαλη μαζι με τα κειμενα στην μονταρα και στην εστειλα πριβε.Καρβου μπορει να γινει αυτοδυναμια και κατω απο 40 %? Σε πεντακομματικη βουλη
Ναι. Αν θεωρήσεις πως δεν υπάρχουν εκτός βουλής κόμματα, τότε απαιτείται το 40% των ψήφων για να έχει το πρώτο κόμμα αυτοδυναμία. Όσο περισσότερο όμως το ποσοστό των εκτός βουλής ψήφων, τόσο μικρότερο και το ποσοστό που χρειάζεται το πρώτο κόμμα για αυτοδυναμία.
Για αυτό έβαλα επίτηδες πριν το παράδειγμα με 30% εκτός βουλής. Με 30% (που είναι απίθανο νούμερο) των ψήφων εκτός βουλής, τότε το πρώτο κόμμα (σε πεντακομματική βουλή) χρειάζεται περίπου 33-34% για να έχει αυτοδυναμία.
Με λίγα λόγια: Λευκό/Άκυρο και ψήφος σε παράταξη που δε θα μπει στη βουλή ενισχύουν την πιθανότητα αυτοδύναμης κυβέρνησης από το πρώτο κόμμα.
Ο νταμνεσιον μου πε οτι ειναι το ιδιο σχιζοφρενικο να σαι φασιστας η κομμουνιστης γιατι η ευρωπαικη ενωση,η ενωση καπιταλιστων καλυτερα εβγαλε κοινη μερα για τα θυματα απο τον κομμουνισμο και τον ναζισμο.
Νταμνεσιον δεν μου λεει κατι αυτο περιμενες δηλαδη η ευρωπαικη ενωση να πει κατι καλο για τον κομμουνισμο?
Με λιγα λογια αν καταλαβα καλα αν εχουμε λεμε τωρα 20 κομματα εκτος βουλης με ποσοστο ας πουμε 2% τοτε η αυτοδυναμια μπορει να γινει με ποσοστο πολυ μικροτερο του 40 %.Οh my god.Ελπιζω να μην καταλαβα καλα8O
Μα ρε γιγαντα ασε την Ευρωπη.Μια βιογραφια του Σταλιν φτανει.Εχει μεγαλη διαφορα η ιδεολογια του κομμουνισμου με το τι εγινε πρακτικα.Εκτος αν εχει τεραστια διαφορα οτι ο χιτλερ πχ εσφαξε 60 εκατομυρια και ο Σταλιν 20.Ειναι αδιανοητο να υπαρχουν λογικα διαβασμενα ατομα να υποστηριζουν ενα σταλινικο καθεστως το 2009 οσο παραλογος ειναι ενας ναζιστης που νοσταλγει τον δευτερο παγκοσμιο πολεμο.
Συγκρινεις τον σταλιν και τον χιτλερ?
Θεωρεις τον σταλιν δολοφονο?
τεσπα βγαινουμε οφφ τοπικ ελα απο μσν να στα πω.
Πρέπει να κάνεις πλάκα, δεν εξηγείται αλλιώς.
Α, και δεν θέλω να μου τα εξηγήσεις.
Όχι. Δεν κατάλαβες σωστά. Το θέμα δεν είναι πόσα κόμματα είναι εκτός βουλής, αλλά πόσο είναι το συνολικό τους ποσοστό.
Με τα δεδομένα των προηγούμενων εκλογών π.χ. η ΝΔ θα χρειαζόταν περίπου 38% για αυτοδυναμία…
Εντιτ: Ο Στάλιν δεν κατεβαίνει πλέον στις εκλογές μας. Αφήστε τον please στην απ’έξω
Το εχουνε κανει απο απλη πλειοψηφεια που ηταν καποτε σταυρολεξο με ολους τους εκλογικους νομους.Τιποτα δεν αφησαν ορθιο.Ο Καθενας κατι αλλαζει.Εν το μεταξυ παιζει και το σεναριο μολις βγει το πασοκ τον μαρτιο να τους παει σε εκλογες η νεα δημοκρατια με την εκλογη του προεδρου της δημοκρατιας.Ε αυτο να δω και θα γελαω μηνες.
Επειδη τα πολλα λογια ειναι φτωχια και οι πολιτικοι διαλογοι ειναι φαυλος κυκλος…
(κλισε) ας βγει καποιος που θα δωσει κατι καλο στη χωρα.Και ας φαει.Ας φαει πολλα.Τουλαχιστον να δωσει και κατι.
Αυτα
Δεν έχω άποψη πάνω στο θέμα, πραγματικά νιώθω πως ο,τι κι αν έλεγα θα ταν απλά μπλα μπλα μπλα. Με το ισχύον πολιτικό σύστημα δεν αλλάζει τίποτα. Ίσως άμα ψήφιζα να ριχνα κανα πασοκ ίσα ίσα για να πάρει πόδι η νδ. Αποκλείεται να γίνεται χειρότερα.
fixed
Θα συμφωνουσα αν το ΠΑΣΟΚ ειχε καποιον πιο σοβαρο για αρχηγο (Βενιζελος πχ)
Στην παρουσα κατασταση θα δουμε πολυ χειροτερα πραγματα