Good.
Μπορει να ‘‘δοκιμαζουν’’ τον κοσμο αυτη την περιοδο, αλλα εδω χρειαζεται η στηριξη.
Good.
Μπορει να ‘‘δοκιμαζουν’’ τον κοσμο αυτη την περιοδο, αλλα εδω χρειαζεται η στηριξη.
Καταντάει κουραστικό λίγο, από τη μία τα τρελά του damnation, από την άλλη η εμμονή του ‘‘όποιος δεν ψηφίζει είναι απολιτίκ’’, από την άλλοι κάποιοι ακόμα πασχίζουν να διαλέξουν ποιος είναι πιο κομμουνιστής από τον άλλον.
Μπράβο, πάντως, που κάποιους κάθε 4 χρόνια τους πιάνει το ιδεολογικό τους (δεν αναφέρομαι σε όλους όσους συμμετέχουν στη συζήτηση- κάθε άλλο, μάλιστα, χαίρομαι που εδώ και μήνες συζητάνει οι πιο πολλοί για πολιτικά).
Από τη μία έλεγα να μην κάνω post, είναι λίγο προβλέψιμο να πω τα κλασικά ‘‘εκλογές, κόμματα με φρου- φρου κι αρώματα’’ 'η κανένα true σύνθημα όπως ‘‘φωτιά στις κάλπες’’, αλλά από την άλλη θα έπρεπε έστω και για τυπικούς λόγους να επιωθούν ξανά και ξανά τα κλασικά ‘‘επιλέγω να απέχω από αυτήν τη διαδικασία, γιατί μπλα μπλα μπλα’’.
Αυτά και καλή ψήφο. Τα λέμε αύριο στη δεθ.
αφου ρε παιδια απο πολιτικι δεν παμε καλα οι εκλογες μας ελειπαν:thumbdown::thumbdown:
Καλά τα λες φίλε, μπράβο!
Μείνε στο πρακτικό της ψήφου κι άσε τις θεωρίες. Καλές οι θεωρίες, κάνεις και κουβεντούλα με το κρασί, αλλά στο τέλος, το τι συμβαίνει όντως είναι αυτό που μετράει.
Εσύ μην κάνεις. Εγώ κάνω. Αυτά που δε θεωρώ σημαντικά τα θυσιάζω εξαιρετικά εύκολα. Είσαι και μου λες πως εγώ σε ρωτάω. Διάβασε το πρώτο μου ποστ και θα δεις να γράφω κάμποσες φορές πως εκφράζω δικές μου σκέψεις. Από τη στιγμή που δε σε ενδιαφέρει το αν θα ψηφίσω και τι, για ποιο λόγο προσπαθείς να με πείσεις για τη δικιά σου απόφαση; Μήπως κι εσύ δεν είσαι βέβαιος για το πως πράττεις σωστά και θες να αυτεπιβεβαιωθείς;
Πριν γίνω mod ειρωνευόμουν κάθε μέρα. Μετά άρχισαν οι γκρίνιες “τι γιατί του έβρισα του μάνα; Εσύ ειρωνεύεσαι τους χρήστες, τι μιλάς;”. Αναγκάστηκα να το ελλατώσω, γιατί βαριόμουν να εξηγώ σε τόσους το σφάλμα του σκεπτικού τους (πόνος mod off)
Όλο το ποστ είναι τεράστιο. Μιλάω για κάμποσες παρατάξεις και εσύ πιστεύεις πως μιλάω για σένα; Όχι mr rotten. Δεν εξέφρασες κάποια τόσο καινοτόμα ιδέα για να κολλήσω σε αυτά που είπατε. Οι πρώτες 2 παραγράφοι είναι με αφορμή εσένα ναι, αλλά όχι κι όλο το ποστ. Υπερκτιμάς το όποιο ενδιαφέρον έδειξα στα ποστς σου. Στα φιλαράκια μου, δουλειά θα βρει όποιος κάνει ξανά μια πιο στρωτή διακυβέρνηση. Όπου θα πάψει να κοιτάζει ποιος είναι “γαλάζιο”/ “πράσινο” παιδί και θα σταματήσει να κόβει την πίτα όπως να’ναι. Προσωπικά βαριέμαι να κάνω για πολλοστή φορά σε αυτό το φόρουμ τη συζήτηση “ο Άνταμ Σμιθ και οι σύγχρονες οικονομικές θεωρίες λένε μαλακίες και είναι όργανα του καπιταλισμού, του Σατανά και της γυναίκας του Όζυ”. Εγώ πιστεύω πως η ανεργία μέσω μιας σωστής εφαρμογής σύγχρονων οικονομικών θεωριών μπορεί να ελλατωθεί. Εδώ που φτάσαμε, για αυτή τη χρονική στιγμή, εμένα μου κάνει.
Επαναλαμβάνω, αν διάβαζες απλά το ποστ μου, δίχως να νομίζεις πως ασχολούμαι με εσένα και για αυτό πρέπει σώνει και καλά να διαφωνείς με αυτά που γράφω, θα είχες δει πως συγκεκριμενοποιώ και τα θέματα στα οποία για εμένα δε θα αλλάξουν τίποτα. Κι αυτά είναι ο ΔΙΚΟΣ μου μικρόκοσμος. Στην κοινωνία σαφέστατα αλλάζουν πολλά αν εφαρμοστούν σωστά. Και τα πάντα είναι θέμα scaling. Είναι σα την άμυνα του ΠΑΟ. Αυτή τη στιγμή παίζουμε με Βύντρα και Σαριέγκι. Όταν δεν έχεις στόπερ, δεν είναι δυνατόν να λες “δε θέλω Μέλμπεργκ, γιατί δεν κατεβάζει τη μπάλα”. Πάρε τώρα το Μέλμπεργκ και όταν με το καλό δε τρως γκολ μέχρι κι από το montecristo, τότε κοίτα πως μπορείς ακόμη να βελτιωθείς. Έτσι κι εδώ. Όταν η χώρα έχει πιάσει πάτο, ο σκοπός είναι να σηκωθεί ακόμη στα πόδια της. Το έργο είναι δύσκολο για οποιοδήποτε το αναλάβει και για αυτό εγώ θέλω να το αναλάβει ο “ικανότερος” (το βάζω σε εισαγωγικά γιατί σίγουρα υπάρχουν κι άλλοι ικανότεροι, αλλά δε φαίνεται να έχουν ελπίδα εν έτη 2009 να αναλάβουν τέτοια ευθύνη). Το καλάθι είναι εκεί κι αποφασίζεις. Θες αναρχία; Τώρα είναι αργά για να ξεκινήσεις ένα διάλογο που θα αποτρέψει τις εκλογές. Ξεκίνα από τώρα αν θες τον κοινωνικό διάλογο για τις επόμενες εκλογές.
ΥΓ. Ειλικρινά, δεν έχω πρόβλημα να με θεωρείς οπορτουνιστή, επειδή θέτω βραχυπρόθεσμους στόχους. Το ξέρω και το κάνω συνειδητά!
@ Μάνδρακα (έχουμε παίξει και μαζί μπάλα; Θυμάμαι πως μερικοί ήσασταν στην άμυνα αλλά δε θυμάμαι ποιοι :p)
@'Ελλανορ
Και πολλοί συγγενείς μου το κάνουν αυτό με το άκυρο. Έχουν απογοητευτεί από το κόμμα που ψήφιζαν τόσα χρόνια και επιμένουν στη γενίκευση των προηγούμενων ετών πως “όλα σκατά είναι”. Αυτή είναι η λογική που με εκνευρίζει. Από εκεί και πέρα, αν και πιο δικαιολογημένο το να συμβολίζει το “λευκό” το σήκωμα χεριών στις περιπτώσεις αυτών που έχουν ψαχτεί, για μένα δεν παύει όμως να είναι και σήκωμα. Το χειμώνα αν κρυώνεις, θα πάρεις όποιο παλτό βρεις. Δε θα γυρίσεις όλη την Αλάσκα, μέχρι να βρεις ένα που να ταιριάζει με τη ζώνη που αγόρασες. Είμαι σίγουρος πως όλοι μπορούν να βρουν έναν που να τον εμπιστεύονται όσο το δυνατόν περισσότερο και να του δώσουν το σταυρό ώστε να μιλάει εκ μέρους τους και εντός αλλά και εκτός βουλής τα επόμενα 4 χρόνια. Στο κάτω κάτω της γραφής, αυτό είναι κι ένα είδος επιβράβευσης για τον άλλον και του λέει να έστω να συνεχίσει. Και όπως είπε κι ο Μάνδρακας και τα κόμματα εκτός βουλής έχουν φωνή και δράση…
@ Λέπερ
Το ξέρω πως εσύ είσαι υπέρ του λευκου/άκυρου, εγώ όμως δεν είμαι. Δε μπορώ να κάνω κάτι για αυτό και να μη το αναφέρω όταν περιγράφω όλες τις επιλογές του πολ…
Mπορεις να αποδειξεις το αντιθετο?
Όχι και προσωπικά δε το χρειάζομαι για με πείσω πως δεν είναι όλα 100% σκατά. Υπάρχουν άνθρωποι στην πολιτική (που δεν παίρνουν το airplay των γνωστών μεγαλοπολιτικών και του Μπουμπούκου) που πιστεύω πως αξίζουν. Να το αποδείξω όχι δε μπορώ εγώ, αλλά ούτε κι ο Αϊνστάιν δε θα μπορούσε.
Μπορώ όμως να σου αποδείξω αν θες πως αν όλοι πιστεύαν πως όλα τα κόμματα είναι σκατά και άρα μέχρι και η ελάχιστη ενέργεια (5 λεπτά για μια ψήφο) είναι μάταιη, τότε τα πάντα θα έμεναν ως έχουν ή και χειρότερα. Είτε έχεις δίκιο και είναι όλοι σκατά είτε όχι και υπάρχουν ικανοί και άξιοι ανάμεσα τους…
Bασικα οχι για να πεισεις εμενα αλλα τον εαυτο σου
Δυστυχως η ιστορια εχει δειξει το αντιθετο ετσι δεν ειναι?Ποσοι ηθελαν το καλο του τοπου στο παρελθον?
Και να με πεισεις εμενα προσωπικα οτι υπαρχουν καποιοι που δεν ειναι μεσα στα σκατα σαν του υπολοιπους ποσοι θα ειναι?2?3?5?Μηπως ειναι λιγοι για να φερουν αλλαγες?
Το να πιστευεις οτι θα δεις ποτε Βουλη με την πλειοψηφια να μην τα παιρνει ειναι σαν να πιστευεις οτι θα πηδηξεις τις γκομενες που πηδαει ο Ντουκοβνι στο Californication (σε ποσοτητα και ποιοτητα) :lol:
Δε νομίζω πως η ιστορία έχει δείξει το αντίθετο. Όπως είπε και ο Ζούγκλας πιο πριν, άλλη η Ελλάδα πριν τη μεταπολίτευση κι άλλη μετά. Και οι αλλαγές ήταν σίγουρα προς το καλύτερο. Όχι ιδεατές, αλλά σίγουρα οδήγησαν σε μια καλύτερη κατάσταση.
Εσύ Τόλκι, βρες αυτούς τους 2, 3 ή 5 και θα έχεις κάνει μια πολύ όμορφη αρχή. Στηρίζοντας τους, ενισχύεται η δημόσια φωνή τους και εμφανίζονται μετά κι άλλοι. Αν μπορείς να βρεις αυτούς τους 2,3 ή 5 δεν καταλαβαίνω γιατί να επιλέξεις λευκό/άκυρο και να δώσεις τον ψήφο στο πρώτο κόμμα…
(Κι όμως, πιστεύω πως με μικρές αλλαγές στο σύνταγμα, θα μπορούσε να γίνει η βουλή με πλειοψηφία που δε τα παίρνει. Μόλις ωριμάσουν αυτές οι σκέψεις μέσα μου και τις καλοσκεφτώ, θα μπορώ να σου πω αν πρέπει να μετακομίσω στο LA για να βρω αυτές τις γκόμενες ή δεν έχει νόημα και να μείνω στα αυγά μου :p)
Καρβου είσαι λίγο λάθος. Υπάρχει ανάμεσα στο “όλα σκατά είναι” και στο “όλα σκατά είναι δεν ασχολούμαι”. Εγώ με το πρώτο είμαι σχεδόν σύμφωνος, πες μου ότι δε συμφωνείς και πες μου κάτι που δεν είναι σκατά :b
εντιτ: δεν είδα τα ποστς που ακολούθησαν. θα τα διαβάσω άλλη στιγμή
Παιδιά, βαριέμαι να κάνω εγώ το ψάξιμο για το τι θα ψηφίσετε. Για μένα δεν είναι όλοι σκατά κι όλοι ίδιοι. Κι αν κάνω λάθος και είναι, τουλάχιστον ΔΕ θα στηρίξω αυτούς που αποδεδειγμένα είναι.
αλλά, αν επιμένετε τόσο πολύ να σας δώσω παραδείγματα του πως δεν είναι όλα σκατά:
Αν κάποιος θεώρησε θετικό δείγμα, τις διαμαρτυρίες των μαθητών για το μικρό Αλέξη, τότε ΔΕΝ είναι όλα σκατά, γιατί κι αυτές οι διαδηλώσεις δεν ήταν από παρθενογέννεση. Εξωκοινοβουλευτικές ομάδες ετρεξαν και πάλεψαν για να γίνουν, άρα αυτές ΔΕΝ είναι σκατά.
Δε το θεωρείς θετικό δείγμα; Εκείνες τις μέρες ακούστηκε ένα τεράστιο φάσμα απόψεων, από διάφορους πολιτικούς, που με κάποιους θα συμφωνείς.
Αν κάποιος θεώρησε δείγμα του “μη σκατά” τις καταλήψεις φοιτητών στα πανεπιστήμια για το άρθρο 16, τότε και πάλι υπάρχουν κάποιοι που είναι “μη σκατά” και φώναξαν για να μη γίνουν τα πανεπιστήμια μη κρατικά και θα συνεχίσουν να φωνάζουν αν τους στηρίζεις.
Αν κάποιος θεώρησε μη σκατά, τις χιλιάδες κόσμου που μαζεύτηκαν για να διαμαρτυρηθούν για τις φωτιές στην πελοπόννησο, τότε βλέπει πως υπάρχουν πολλοί με κοινές ιδέες και υπάρχουν παρατάξεις που επίσης πήραν θέση.
Θες να το πάμε σε επίπεδο ικανοτήτων; Υπάρχουν πολιτικοί με βιογραφικά, που τα βλέπεις και μένεις μαλάκας. Κι αυτό για μένα ΔΕΝ είναι σκατά…
Ψαχτείτε. Δεν είναι δικιά μου δουλειά να το κάνω για εσάς. Αλλιώς, μείνετε στο άκυρο/λευκό. Αλλά μη μου λέτε πως η έννοια του βαριέμαι δεν υπάρχει στο “όλοι σκατά είναι”. Ο Μάνδρακας ανέφερε ένα βουλευτή που εκτιμάει και σέβεται. Μπορείτε να μου αποδείξετε πως κι αυτός είναι σκατά; Αν όχι, τότε ο ισχυρισμός σας είναι αναπόδεικτος…
1)Και επειδή εξέφρασαν απόψεις οι πολιτικοί σημαίνει πως θα τις εφαρμοσουν ή έχουν σκοπό να τις εφαρμόσουν?Όλο λόγια είναι.Πχ δηλώσεις Καραμανλή και κάθε πρωθυπουργού “θα κυβερνήσουμε με αίσθημα ευθύνης,δίπλα στον πολίτη”.Βλέπεις να γίνεται κάτι τέτοιο?
2)Οι παρατάξεις πήραν θέση.Μόνο που αρκετές έμειναν στα λόγια και στο να καταδικάσουν τα πάντα ή τον δικοματισμό και δεν έκαναν κάτι ουσιαστικο(πέρα από διαδηλώσεις)
3)Και ο Μπους έχει βγάλει το Γέηλ και διάφοροι πολιτικοί το Χάρβαρντ.Τα πανεπιστήμια στην αμερική είναι πάρα πολύ καλά αλλά μην ξεχνάμε πως και η Αμερική είναι η Μέκκα του καπιταλισμού.Άρα έχουν συμφέροντα από τους σπουδαστές τους,όσο πιο διάσημοι τόσο μεγαλύτερη φήμη,τόσο περισσότερα λεφτά.Υπάρχουν ειδικές πτέρυγες που πάνε γιοι υπουργών και μεγιστάνων που απλά μετά από κάποιο χρονικο διάστημα τους δίνουν ένα πτυχίο χωρίς ουσιαστικά να έχουν διαβάσει όπως ένας απλός σπουδαστής.Άρα κάθε πολιτικός που έχει πλούσιο βιογραφικό δεν σημαίνει πως αξιοκρατικά περισυνέλεξε όλους τους τίτλους αυτούς…
ΥΓ:Για το δευτερο δεν είναι και βέβαιος:p
Παιδιά, αν είστε άτομα και δίχως κριτική ικανότητα για να ξεχωρίσουν ποιος αξίζει και ποιος όχι, τότε ίσως καλύτερα για εμάς να τους θεωρήσετε όλους σκατά και να γλιτώσουμε από καμιά χαζομάρα που ίσως ψηφίσετε.
Μόνο μαθηματική εξίσωση για το πότε ένα βιογραφικό αντιστοιχεί σε κάποιον άξιο και πότε όχι δε μου έχετε ζητήσει!
Βαριέμαι *e+10…
Βασικο προβλημα ενος ελαφρα συνηδειτοποιημενου αριστεροϋ:
ΔΕΝ τους αντεχω απο την μια (την παρουσα αριστερα), δεν μπορω απο την αλλη να ψηφισω πασοκ/ΝΔ.
Αντε καταφερα να πεισω τον εαυτο μου να ριξω ΚΚΕ/συριζα/κλπ…
Ερχεται τοτε η σκεψη " δεν αντεχω αλλη κυβερνηση ΝΔ"…
χμμμμ. το ρισκαρεις? οχι? εριξες ψηφο στο Πασοκ… αλλος ενας αδικοχαμενος αριστερος
Η ουσια ομως ειναι οτι και αυτοι οι 2-3-5 αξιοι βουλευτες, οπως αναφερθηκαν, θα ακολουθουν τη γραμμη του κομματος…το λευκο δεν δειχνει την απαξιωση ολων των στελεχων της βουλης, αλλα συγκεκριμενων πολιτικων κατευθυνσεων που ακολουθουνται απο μια πλειοψηφια βουλευτων…
Αχ Βαχ…
Η κουβέντα για το αν υπάρχουν ικανοί και άξιοι ή όχι πολιτικοί είναι κατά τη γνώμη μου ανευ ουσίας και αστεία τολμώ να πω. Πέφτει στην ίδια κατηγορία με το αν οι πολιτικοί μας λένε ψέματα ή όχι, αν κάνουν ό,τι υπόσχονται κτλ. Λυπάμαι που θα σας το πω αλλά αυτά είναι δευτερεύοντα ζητήματα και πατάνε στην άλλη όψη του απολιτικ, ότι δηλαδή όλες οι θεωρίες είναι καλές αρκεί να εφαρμοστούν σωστά. Ε, λοιπόν δεν είναι έτσι. Ικανοί πολιτικοί; Ναι, υπάρχουν. Ο Καρατζαφέρης είναι ένας από αυτούς. Ικανότατος και πανέξυπνος. Αν αφήναμε στα χέρια του το πρόβλημα της μετανάστευσης θα είχε λυθεί, είμαι σίγουρος. Το θέμα είναι, συμφωνούμε με τη λύση που θα έδινε;
Ας πάρουμε άλλο παράδειγμα. Αν πιστέψουμε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν ικανά στελέχη να βελτιώσουν την εκπαίδευση στην Ελλάδα αλλά για αυτούς “βελτίωση” είναι τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, πρέπει να τους ψηφίσουμε; Επειδή είναι ικανοί;
Το πρόβλημα είναι πολιτικό και έτσι πρέπει να είναι και η ψήφος. Πρώτα εξετάζεις τις πεποιθήσεις μιας παράταξης, μετά το πρόγραμμά της και τις θέσεις της και στο τέλος αν είναι ικανοί να τα πραγματοποιήσουν.
+1 ρε μαν , αλλα αμα πω οτι το μοναδικο προβλημα ειναι οτι ειναι 90% απατεωνες, θα ειμαι απολυτος ?
Κάτσε, γιατί μου βάζεις τώρα τα εξτρίμ παραδείγματα, για να αποδείξεις πως είμαι λάθος και φαίνομαι μετέωρος, ενώ είμαι καλυμμένος.
Η λύση που υποννοείς πως θα δώσει ο Καρατζαφέρης, πάει κόντρα σε αξίες και όπως εχω πει επανειλημένως, εκεί για μένα πάει αλλιώς το πράγμα. Αν στόχος είναι να λυθεί η μετανάστευση, δε βλέπω γιατί να μην είναι στόχος και το να λυθεί με πολιτισμένο τρόπο και δίχως να τσαλαπατηθεί η αξιοπρέπεια τόσων καψερών ανθρώπων που ήρθαν από μια ξένη χώρα.
Αν κάποιος μπορεί να εφαρμόσει επιτυχώς ένα μοντέλο συνεργασίας κράτους και επιχειρήσεων για την παιδεία (όπως γίνεται σε πάρα πολλά πανεπιστήμια), εγώ είμαι υπέρ και το ψηφίζω και με τα 2 χέρια. Αν κάποιος μπορεί να κάνει ακόμη καλύτερη την παιδεία διατηρώντας την κρατική (όπως επίσης γίνεται σε πάρα πολλά γνωστά πανεπιστήμια), πάλι είμαι υπέρ. Αλλά το θέμα είναι να μπορεί να το κάνει κι όχι να τρώει από δεξιά και αριστερά για να βγάζει λεφτά η Siemens που θα μπει στο πανεπιστήμιο ή για να προωθεί τους δικούς του στα κρατικά πανεπιστήμια. Δηλαδή είναι απολιτίκ στάση το να λες “εγώ θέλω καλύτερη παιδεία και επιλέγω ποιος μπορεί να μου την προσφέρει”; Σάσα Μπάστα δηλαδή ρε Μάνδρακα…
Για τα υπόλοιπα δεν ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα
@I Of The Storm
Και ξαναρωτάω: με ποιον συμφωνείς ιδεολογικά και γιατί; Το έχεις λήξει αυτό, υπάρχει κάποιος; Αν ναι να εξετάσουμε αν είναι απατεώνας η όχι. Αν όχι, μήπως πρέπει πρώτα να ψαχτείς εσύ τι ακριβώς θες από αυτόν που θα σε εκπροσωπεί (και το ΑΝ θες να σε εκπροσωπεί κάποιος - είναι και αυτό ένα βασικό ερώτημα).
Και δε λέω από συνήθεια ή από οικογενειακή παράδοση. Εννοώ πραγματικά να ξέρεις τι πρεσβεύει και να το επικροτείς.
@ Κάρβου
Το παράδειγμα μπορεί να είναι εξτριμ αλλά εσύ ειδικά έξυπνος είσαι (σε ξέρω, σε έχω δει, είσαι υπαρκτό πρόσωπο) καταλαβαίνεις που το πάω. Αν θες λοιπόν μου απαντάς επί της ουσίας. (Έδωσα και δεύτερο παράδειγμα που δεν είναι τόσο εξτριμ)
απάντησα με έντιτ και στο 2ο παράδειγμα…