Αμα εσκαγε ο πατερας μου φυλακη, 2 σεναρια παιζουνε… α) να τους ελεγε να κρατησουν, β) να τον μπαγλαρωνανε και αυτον [Και αυτος στα νιατα του τετοια εκανε (πορειες… δεν εκαιγε :p) και τον εχουνε γυρισει απο ολα τα τμηματα lol]
Παντως αληθεια…Για να κατεβεις στο δρομο να διεκδικισεις η εστω να αλλαξεις την θεωρητικη σου αποψη περι ‘‘αγωνα’’ περιμενεις να μαζευτει 1 εκ στο Συνταγμα και μετα να πας και εσυ?Αληθεια περιεργη λογικη…Και αναρωτιεμαι τι θα κανει αυτο το 1 εκ εκει…Θα σπασει θα καψει τι?:roll:
Πεφτεις σε αντιφασεις ολη την ωρα τις οποιες δεν λυνεις αλλα ρωτας μετα απο τους υπολοιπους να σου πουνε τι θα κανεις εσυ…
Οχι θα παμε εγω κι εσυ κ θα αλλαξουμε την Ελλαδα.Ψηνεσαι?Εχω μια ωρα κενο
εντιτ: ακυρο δεν κυκλοφορω δακτυλιο σημερα
Ούτε εγώ είμαι άεργος, ούτε εγώ είμαι δημόσιος υπάλληλος, ούτε εγώ δεν έχω χρόνο να είμαι όλη μέρα στον δρόμο. Και εγώ έχω έναν μαλάκα για αφεντικό. Άλλο αυτό και άλλο δεν κάνω τίποτα. Και πίστεψέ με σε πορείες δεν βλέπεις μόνο τέτοιους. Βλέπεις και ανθρώπους που έχουν ακόμα περισσότερα να χάσουν από εσένα και από εμένα. Όταν βλέπεις στους δρόμους πενηντάρηδες που έχουν να μεγαλώσουν και παιδιά είναι λίγο αστείο να φέρνουμε εμείς την δικαιολογία “έχουμε πολλά να ρισκάρουμε”. Τα μαυρισμένα είναι τα πιο ειλικρινή σου λόγια. Το “δεν κάνω τίποτα επειδή φοβάμαι” είναι απόλυτα ανθρώπινο και μπορώ να το κατανοήσω μέχρι ένα βαθμό. Και χωρίς να το καταλαβαίνεις αναδεικνείεις και την “δημοκρατικότητα” της κοινωνίας μας. Το να είσαι τρομοκρατημένος χωρίς καν να καταβαίνεις σε πορείες φανερώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό το πόσο τρομοκρατία υπάρχει από πλευράς κράτους απέναντι σε όποιον έχει το θράσος να διαμαρτύρεται.
Συμφωνω
Από τη μία συμφωνώ και με αυτό. Αλλά από την άλλη:
Υποθέτω ότι δεν έχεις την εντύπωση ότι όλοι όσοι κατεβαίνουν είναι άεργοι, έτσι; Και επίσης όπως έχεις εσύ το αφεντικό σου, ο άλλος που δε δουλεύει μπορεί να έχει τον πατέρα του, ή τον καθηγητή του, ή την παρέα του, ή, ή ή… Και έχει διαφορά π.χ. να είσαι σε κάθε πορεία- κάθε μέρα, ή όχι. Οπότε αυτά που λες δε μου στέκουν και πολύ σαν επιχείρηματα εμένα. Περισσότερο σαν άλλοθι. Και βέβαια αυτό δε στο λέω για να στην πω, ούτε σε ξέρω, ούτε με ενδιαφέρει τι κάνεις, με ενδιαφέρει τι κάνω εγώ. Σχολιάζω απλώς τα επιχειρήματα αυτά, που ακούγονται συχνά, και απλώς έτυχε σήμερα να τα γράψεις εσύ π.χ.
Και για να γυρίσω σε αυτό που είπε ο manson21, καταλήγουμε στο ότι η τρομοκρατία είναι διάχυτη στην κοινωνία, ακομα κι αν δεν είναι ένα χέρι μπάτσου π.χ., αλλά το θέμα είναι τι κάνουμε για αυτό. Και μία απάντηση μπορεί να είναι το απλό ‘‘στο δρόμο σπάμε τον τρόμο’’. Οπότε όλα αυτά κάνουν ένα κύκλο.
το διο ακριβως σκεφτηκα και γω:-s
@τολκι, δεν ειμαι σε θεση να σε κριτικαρω μιας και εχεις ζησει πολλα περισσοτερα πραγματα απο μενα αφου μου ριχνεις 10+ χρονια, παντως η απαθεια σου στα πολιτικα πραγματα με τρομαζει και καλο θα ηταν να την αλλαξεις
Να ρωτησω εγω τωρα κατι… στις ψηφοφοριες που τιθενται στο φορουμ, ειτε μουσικες ειτε σαν αυτη, ψηφιζουν μονο μελη του φορουμ ή μπορει και ενας επισκεπτης να ψηφισει ?
νομζω οχι, αλλα δεν ειμαι σιγουρος.
ας μας πουν οι μοντς
Όχι, δε μπορούν να ψηφίσουν οι επισκέπτες…
Επτά ψήφους το ΛΑΟΣ, ακόμα και στο ρόκιν, μόλις δύο κάτω απο το ΣΥΡΙΖΑ… Για δες ρε παιδί μου πέραση αυτό το κόμμα… :?
Και μια που βλέπω ελάχιστες ψήφους στη ΝΔ, είναι φανερό πως οι ψηφοφόροι του μετατοπίστηκαν κατά κύριο λόγο απο κει… (όπως συμβαίνει ούτως ή άλλως και έξω δηλαδή)
Κοιτα να δεις ποσο χεστες ειναι μερικοι και ποσο δεν εχουν το θαρρος της γνωμης τους.
Χιλιες φορες ο Damnation ρε…
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι θεωρειται τοσο ταμπου το να πει καποιος τις πολιτικες του προτιμησεις.
Μηπως κατα βαθος ντρεπονται/-εστε ολοι για την επιλογη τους/σας, ωστε να μην την αναφερει κανενας ??..
Εν τω μεταξυ σε χωρα που η δικτατορια ειναι σχετκα προσφατη-40 χρονια πριν- ψηφιζεται ακροδεξιο κομμα στη βουλη…να μου πεις ακομα και σημερα παρα πολλοι ηλικιωμενοι την χουντα τη σχολιαζουν θετικα…να παρτε ενα κωλοχερο αφιερωμενο[SIZE=“4”].!.[/SIZE]
Μπορώ να κατανοήσω την επιρορή του ΛΑΟΣ σε μερίδα του πληθυσμού. (όσο και αν με θλίβει). Το γεγονός και μόνο πως πολλοί απο τους ψηφοφόρους του είναι δυσαρεστημένοι νεοδημοκράτες λέει πολλά.
Εξάλλου, οι υποστηρικτές της ΝΔ τείνουν είτε προς το κέντρο, είτε προς τα δεξιά. Οι δεύτεροι συνήθως είναι όσοι δίνουν έμφαση στις “μεγάλες αξίες” τύπου πατρίδα, παράδοση, θρησκεία, η ελλάδα πάνω απ’ όλα κλπ. Οι πρώτοι είναι περισσότερο μετριοπαθείς και απλά υποστηρίζουν τη ΝΔ γιατί θεωρούν πως “έτσι κι αλλιώς αυτό το σύστημα έχουμε, και η ΝΔ είναι καταλληλότερη απο άποψη στελεχών για να κυβερνήσει αυτόν τον τόπο”. Και φυσικά υπάρχουν και οι ψηφοφόροι λόγω βολέματος, θέσης, ανταγωνισμού με το ΠΑΣΟΚ, κλπ.
Μια μερίδα λοιπόν του ΛΑΟΣ προέρχεται απο τους ψηφοφόρους της ΝΔ. Μια άλλη είναι οι παραδοσιακοί ακροδεξιοί. Το ερώτημα είναι, οι υπόλοιποι απο που προέρχονται? Και εντάξει, λέμε πως η επιρροή του είναι μεγάλη στους ηλικιωμένους λόγω της προσήλωσης προς τη θρησκεία κλπ. Στο ρόκιν όμως δεν έχουμε τέτοιους. Έχουμε νέους στην συντριπτική πλειοψηφία ανθρώπους. Και, να λοιπόν, τα ποσοστά του ΛΑΟΣ είναι ισάξια με τα ποσοστά που θα έπαιρνε σε κανονικές εκλογές, που θα συμμετειχαν όλες οι ηλικίες…
Δε ξέρω τι είναι χειροτερο. Η επιλογή αυτού του κόμματος λόγω ιδεολογίας (πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια), ή απλά και μόνο γιατί πλασάρει celebrities και πιασάρικες καταστάσεις (τότε η Σαρρή και το σταυρώστε με, τώρα ο Ψινάκης κλπ).
Και ναι, ισχύει αυτό που λέτε. Δε μιλάνε… Με εξαίρεση λίγους, προτιμούν να μένουν στην αφάνεια.
Eγώ πάντως εφτά χρήστες που θα ψήφιζαν ΛΑΟΣ μπορώ να σκεφτώ. Χωρίς τον damnation μέσα…
Δεν ειναι το θεμα ποιοι ψηφισαν ΛΑΟΣ και μονο ΛΑΟΣ, και για τους υπολοιπους ειπα αυτο που ειπα…
Και για να μην παρεξηγηθω, δεν κατηγορω κανεναν για την οποια επιλογη του.
Το να μην μιλας και να κανεις τον κινεζο, κατηγορω.
Καλά, μην τρελαίνεστε κιόλας… Καταρχάς, τι νόημα έχει να πει κάποιος τι ψηφίζει; Η υπόλοιπη γνώμη του έχει σημασία… Κατα δεύτερον, όταν αρχίζει ο ένας τα “φασισταριό”, τα “κωλοδάχτυλα τα αφιερωμένα” και άλλα όμορφα, δε νομίζω πως θα βγει κάποιος να το πει. Θα πέσουν όλοι πάνω του. Θα είναι ένας εναντίον πολλών και θα γίνονται ατέρμονες συζητήσεις στον αιώνα τον άπαντα. Δε θα βγει καμιά απολύτως άκρη, τα νεύρα θα είναι πολλά, τα bania κοντά… Δεν είναι θέμα γενναιότητας τόσο, όσο μαθηματικών…
Γενικά, υπάρχει πολύ απέχθεια προς τη δεξιά απ’ όσο παρατηρώ και το χειρότερο είναι πως δεν λαμβάνεται καν στα σοβαρά η αντίθετη άποψη όταν τείνει προς τα εκεί. Υπάρχει διάχυτη ειρωνία. Γούστα μεν, αλλά και ο άλλος γιατί να μπει στον κόπο; Εντάξει δικαίωμα του καθενός, αλλά με την ίδια λογική που αυτοί είναι χέστες επειδή δεν το βροντοφωνάζουν, δεν είναι παράλληλα και γηπεδικοί κάφροι να αρχίσουν τις βρισιές προς τους αριστερούς μέχρι στιγμής (για το παρόν thread μιλάω πάντα).
Άσε που έχω την εντύπωση πως μετά τις δηλώσεις του Damnation669 για τις πολιτικές του πεποιθήσεις, πολλοί δεν υπόλογίζουν τη γνώμη του ούτε στα μουσικά θέματα… Κακό, πολύ κακό…
Και επειδή ξέρω πως όλοι τώρα θα νομίσετε ότι είμαι από αυτούς που την έριξαν στο ΛΑ.Ο.Σ., ας πω -και σιγά μη με πιστέψετε- πως στο συγκεκριμένο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ψήφισα, αν και για τις 4/10 δεν έχω καταλήξει ακόμη απόλυτα…
edit: Nα, για παράδειγμα -και χωρίς παρεξήγηση, φίλε- το γεγονός ότι ο manson21 μπορεί να σκεφτεί τι ψηφίζουν 7 άτομα χωρίς να το έχουν δηλώσει κιόλας, σαν να τους έχει σταμπάρει, είναι τελείως εκτός της λογικής μου. Σύμφωνοι, κι εγώ θυμάμαι τι είπε πως ψήφισε ο ίδιος, ο damnation669, o ChrisP, ο tolkki, ο jm_rotten και ο thats_why, αλλά μόνο και μόνο επειδή μιλήσανε αρκετά εδώ πέρα και πρόσφατα…
Εγώ ψήφισα ΛΑΟΣ. Υπάρχει πρόβλημα μήπως; Ε; 8)
Σοβαρο.
Η ελλαδα δεν ειναι η μοναδικη ομως…Η Γερμανια υπεφερε τα πανδεινα απο τα ειδωλα των δικων μας και εχει πολυ ισχυρο εθνικιστικο κινημα το ιδιο και η Ισπανια που ειχε τη χουντα του Φρανκο…Εμεις τους ειχαμε 7 χρονια και τωρα ειναι ΕΚΕΙι οποτε εχουμε το ΛΑΟΣ και την δυναμικη ΧΑ.
Greywind…Την υπολοιπη γνωμη του θελω να ακουσω παντως…Μονο ενας εχει ταχτει υπερ του ΛΑΟΣ και αυτος οπως φανηκε ειναι αρκετα χωμενος στα πραγματα(και στο κομμα ισως)…Θελω να ακουσω την αποψη και καποιου αλλου…Γιατι στηριζει…Ειρωνια και απεχθεια υπαρχει οτι οταν λες πραγματα χωρις να μπορεις να στηριξεις κατι τουλαχιστον απο τα ατομα που εχουν σεβαστο λογο στα πολιτικα θεματα του φορουμ…Και ο Mule ξερω γω εχει πει ανοιχτα οτι ειναι υπερ της ελευθερης αγορας κλπ κλπ αλλα επειδη επιχειρηματολογει δεν γινεται μερος καμιας ειρωνιας…
Ε τωρα αν ερθει και πει κανεις οτι ψηφισε ΛΑΟΣ για να διωξει τους παρεισακτους η για την Ελλαδα ρε γαμωτο καταλαβαινεις και μονος σου οτι τα χρειαζεται λιγο…:!:
Bασικά δε δίνουμε δεκάρα για το τι ψηφίζει και προτιμάει ο καθένας. Εξάλλου η ψήφος είναι μυστική ούτως ή άλλως.
Στο τελευταίο μου ποστ έκανα μια μικρή ανάλυση για τους λόγους για τους οποίους πιστεύω πως έχει μεγάλη επιρροή το ΛΑΟΣ. Στην τελευταία μόνο πρόταση, συμφώνησα και γω πως λίγοι, πολύ λίγοι απο τους υποστηρικτές του ακούγονται. Δε το πα ως κάτι μεμπτό, αλλά ως διαπίστωση.
Και αντί να γίνει κουβέντα για το ουσιώδες της υπόθεσης, γιατί δηλαδή η ακροδεξιά κερδίζει κόσμο απο τη νεολαία, η κουβέντα στρέφεται εκεί που δε θα έπρεπε - στο τι ψηφίζει ο καθένας. Που ΔΕΝ είναι αυτό το θέμα.
Η ουσία της φράσης “δεν ακούγονται οι υποστηρικτές του ΛΑΟΣ” είναι γενικότερη και αφορά την ουσιαστική έλλειψη διαλόγου και επιχειρημάτων που τους χαρακτηρίζει σε μια πολιτική συζήτηση, η οποία χαρακτηρίζεται απο πλήθος απόψεων. Όχι μόνο εδώ, αλλά γενικά.
Να το πω αλλιώς. Όσο οι αριστεροί (για παράδειγμα) σφάζονται μεταξύ τους, οι δεξιοί τρίβουν τα χέρια τους στη σιωπή. “Άσ’ τους να διαφωνούν αιωνίως, και να τσακώνονται. Κακό στον εαυτό τους κάνουν και καλό σε μας στην τελική”, θα μπορούσε να πει κάποιος.