Εκλογές 2009

Κακώς μπλέκεις το όνομα του Mule με το ΛΑΟΣ. Δεν είναι ΛΑΟΣ το να επιχειρηματολογήσεις υπέρ της ελεύθερης οικονομίας (που δε την υποστηρίζει το ΛΑΟΣ). Μη συγχέουμε άσχετα μεταξύ τους πράματα. Όχι τίποτα άλλο, αλλά στο τέλος έχω αρκετούς εδώ μέσα ικανούς να θεωρήσουν πως οι Δημοκρατικοί των Αμερικάνων είναι το αντίστοιχο του ΛΑΟΣ και οι Ρεπουμπλικάνοι η Χρυσή Αυγή.

Πολλοί χρήστες δε μου δίνουν τη σιγουριά πως δε θα δημιουργήσουν πρόβλημα έτσι και πει κάποιος πως θα ψηφίσει έστω ΠΑΣΟΚ (θυμάμαι και περιστατικά σε άλλες εκλογές ή και ειρωνίες σε χρήστη επειδή το ψήφισε σε προηγούμενες εκλογές). Περιμένετε σοβαρά κάποιος να βάλει τα χεράκια του για να βγάλει τα ματάκια του, για να αποκαλύψει σε χρήστες που θα του επιτεθούν σε dt χρόνο πως θα ψηφίσει ΛΑΟΣ; Εγώ δε το περιμένω. (δε τιμάει το παρόν φόρουμ στο οποίο είμαι mod, αλλά δε μπορώ να πω και ψέμματα)

Όσο για το γιατί η ξενοφοβία, ο ρατσισμός και η προκατάληψη ισχυροποιούνται αυτά τα 5 χρόνια στην Ελλάδα, υπάρχει για μένα αιτία που όμως αν την αναλύσω μετά θα πρέπει να απαντήσω ξανά στους ίδιους 10 χρήστες, έναν προς έναν, πως για μένα έχουμε ένα δημοκρατικό πολίτευμα με πολλά περιθώρια βελτίωσης αλλά και πολλούς κινδύνους και κενά.κλπ…

Καρβου θα ηθελα να σε ρωτησω.
Τι σε κανει να πιστευεις οτι εχουμε δημοκρατικο πολιτευμα?Μονο οι εκλογες?

Εμενα μου θυμιζει τη σχεση νταβατζη - πουτανας:Διαλεξε εσυ ποιος θες να σε γαμησει…

Καρβου…Πραγματικα τι λες τωρα?..Διαβασες πισω απο τις λεξεις χωρις να υπαρχει κατι εκει:p…Ειπα για ελευθερη αγορα δεν ειπα για ΛΑΟΣ!Και το ανεφερα επειδη ειναι απο τους ελαχιστους που τασονται υπερ(και vic vega) και επιχειρηματολογουν…Thats all!

Όσο για το γιατί η ξενοφοβία, ο ρατσισμός και η προκατάληψη ισχυροποιούνται αυτά τα 5 χρόνια στην Ελλάδα, υπάρχει για μένα αιτία που όμως αν την αναλύσω μετά θα πρέπει να απαντήσω ξανά στους ίδιους 10 χρήστες, έναν προς έναν, πως για μένα έχουμε ένα δημοκρατικό πολίτευμα με πολλά περιθώρια βελτίωσης αλλά και πολλούς κινδύνους και κενά.κλπ…

Ε ναι δεν χρειαζεται να το κανεις τα εχουμε πει 200 φορες…Στην αιτια νομιζω οι περισσοτεροι θα συμφωνησουν…Στον τρπο που βλεπει ο καθενας το φαινομενο και την λυση του υπαρχει το προβλημα…
Κατ’εμε οι περισσοτεροι απο τους ακρο-δεξιους και τελος παντων οσους ψηφιζουν τετοιου ειδους κομματα για τις λυσεις που προτεινει ο Καρατζος δεν ξερουν καν τι σημαινει αιτιο ενος προβληματος…:slight_smile:

Κι όμως φίλτατε Ellanor, εμένα με ‘‘καυτηρίασες’’ όταν διατύπωσα τις απόψεις μου για το ΛΑ.Ο.Σ. και μάλιστα χωρίς να αναλογιστείς εάν το ψηφίζω ή όχι. Και τώρα, εκ των υστέρων έρχεσαι και διαπιστώνεις ποικίλα πράγματα -όπως η επιρροή της ακροδεξιάς στην νεολαία- και είσαι απόλυτα και φυσικότατα σωστός.

Eγώ από την άλλη, είμουν ‘‘18 χρονών’’ και υπερβολικός και φυγόπονος -επειδή δεν συνέχισα το θέμα. Λίγη δικαιοσύνη θέλω. Α, πρόσθεσε αν θες και ειρωνικά post. Αποδιοπομπαίος τράγος του ΛΑ.Ο.Σ. έγινα.

(Υ.Γ. Όσα αναφέρω παραπάνω δεν τα καταλογίζω μόνον σε εσένα. Φιλικά).

Αγαπητέ, καταρχάς οι διαπιστώσεις που λες οτι κάνω μόνο εκ των υστέρων δεν είναι. Τα ίδια και άλλα πολλά έχω γράψει τόσο σε αυτό το θρεντ, στις πίσω του σελίδες, όσο και στο παρελθόν σε αυτό το φόρουμ.

Όσο αφορά την καυτηρίαση, λυπάμαι, αλλά απο έναν νέο άνθρωπο που διαβάζει λογοτεχνία, ψάχνεται και τέτοια ειλικρινά περιμένω κάτι βαθύτερο απο το να συνταχτεί και κείνος με τον κόσμο που στηρίζει το συγκεκριμένο κόμμα. Πιστεύω υποτιμάει τον εαυτό του με το να εκφέρει θετικές γνώμες για το κόμμα που στηρίζει ο κάθε ξεπεσμένος celebtity και ήρωας της trash tv, και το οποίο πολύ ευχαρίστως θα βούλωνε την άποψη ολονών μας αν είχε τη δυνατότητα και την εξουσία να το κάνει.

Με συγχωρείς αν σε ενόχλησε αυτό που έγραψα, αλλά πραγματικά θεωρώ πως η παράταξη αυτή είναι ο ορισμός της βλακείας. Και επιχειρήματα γιατί το πιστεύω, ουου, μπορώ να σου βρω εκατοντάδες που έχω αναφέρει εδώ στο φόρουμ τόσο καιρό.

Φιλικά. :slight_smile:

Μου φαίνεται αδιανόητο κάποιος να ψηφίσει ένα κόμμα σαν το ΛΑΟΣ για την κάθε Σαρρή και τον κάθε Ψινάκη. Την επιλογή του λόγω ιδεολογίας παρότι δεν τη δικαιολογώ μπορώ να την καταλάβω κάπως περισσότερο…

Και η Σαπουντζακη στο ΛΑΟΣ

Βαλτε Αντ1

Πρώτον: με το post αυτό με μείωσες. Μέχρι και που με ψυχολόγησες. Ώπα μισό. Δεν με μείωσες. Με Μ-Ε-Ι-Ω-Σ-Ε-Σ. Παρεμπιπτόντως, έπεσες 100% μέσα στα στοιχεία του ΛΑ.Ο.Σ. που σιχαίνομαι. Και είναι θλιβερό ότι ανεβαίνει ένα τέτοιο κόμμα στα μάτια του κόσμου. Όνειδος.

Δεύτερον: δεν με έθιξες με το γραπτό σου, γιατί ούτως ή άλλως είχες δίκιο. Γενικά, δεν απολαμβάνω κιόλας να κάνω ένα post και να βλέπω 3-4 άτομα να τα κάνουν quote και να γελάνε. Και να φανταστείς ότι προσπαθώ σκληρά να παίρνω μετριοπαθείς θέσεις.

Τρίτον: αν συνεχίσεις να τοποθετείσαι τόσο ξεκάθαρα, θα γίνω fan σου.

Ταπεινά.

Ρε. Ρε. Μη λες τέτοια, ντρέπομαι. :?

Το ΛΑΟΣ έχει μέσα του υποστηρικτές της Χούντας. Ξεπεσμενες περσόνες της τηλεόρασης. Συντηρητικούς όσο δε πάει άλλο. Μισάνθρωπους. Λαικιστές. Μέχρι και οπαδούς του Χίτλερ. Γι’ αυτό στεναχωρέθηκα όταν είχες γράψει εκείνο το ποστ. Δε θα πω σε κανέναν τι να επιλέξει φυσικά όσο αφορά τις εκλογές, τα ψαξίματα αυτά είναι ατομικά. (αν και πιστεύω όσο διαβάζεις λογοτεχνία και ταξιδεύεις γίνεσαι καλύτερος και ανοίγουν οι οριζοντες σου). ΜΟΝΟ για την περίπτωση του συγκεκριμένου κόμματος όμως, ε ναι, θα διαμαρτυρηθώ και θα το δείξω. Κρίμα είναι να υποστηρίζεται απο τον κόσμο.

Όλα καλά λοιπόν. :metal:

Θα τα λέω όταν τα αξίζεις. Πάντως, δεν έχεις καθόλου άδικο για τα ειδεχθή αυτά υποκείμενα. Και βέβαια οι περισσότεροι από αυτούς δεν θα έπρεπε καν να έχουν το δικαίωμα να μιλάνε πλέον, πόσο μάλλον να συμμετέχουν σε εκλογικές εκστρατείες, παίρνοντας ένα ύφος ανώτερου που δικαιώνεται επιτέλους.

Στον αντίποδα, οι υποστηρικτές της Αριστεράς, όπως προειπώθηκε, συνεχώς φιλονικούν μεταξύ τους. Και για να μην λυπάσαι για μένα, ότι υποστηρίζω το ΛΑ.Ο.Σ. σου ξεκαθαρίζω χωρίς ντροπές ότι μου αρέσουν οι μετριοπαθείς πολιτικές. Είμαι κεντρώος, όμως δεν έχω επιλογές από τους παρόντες συνδυασμούς.
Οπότε, θα στύψω τον εγκέφαλό μου για να καταλήξω σε άρτια απόφαση. Ααααχ. Δύσκολο το έργον.

@Κiratzos:
Kαμία παρεξήγηση από μέρους μου, αντιλαμβάνομαι πως αυτό που ήθελες να πεις είναι πως εγώ υποστηρίζω σε κάποιο θέμα μία άποψη που πάει αντίθετα στις αντιλήψεις που κυριαρχούν αλλά επειδή το κάνω με επιχειρήματα δεν αντιμετωπίζομαι με ειρωνία.
Βέβαια η αλήθεια είναι πως η αναφορά του παραδείγματος στη μέση μίας κουβέντας για το ΛΑΟΣ θα μπορούσε να οδηγήσει στις παρανοήσεις που αναφέρει ο Κάρβου χρήστες που δεν έχουν ίσως προσέξει τα posts μου σχετικά με αυτό το κόμμα, τις απαντήσεις μου στον Damnation κλπ.
Τεσπα, το ξεκαθαρίσαμε και δεν νομίζω πως μπορεί να υπάρξει παρεξήγηση από οποιονδήποτε διαβάζει λίγο προσεκτικά αυτά τα θρεντς. :slight_smile:

@Ellanor:
Γιατί οι ψηφοφόροι του ΛΑΟΣ δεν ακούγονται;
Γιατί η ψήφος στο ΛΑΟΣ δεν είναι μία ψήφος πεποίθησης αλλά μία ψήφος φόβου. Και οι φοβισμένοι δεν πολυμιλάνε…
Καλό είναι αυτό αν θέλεις τη γνώμη μου. Την ημέρα που θα έβλεπες πολλούς να αναπτύσσουν επιχειρηματολογία τύπου Damnation, oμάδες με το χαρακτηριστικό ντύσιμο της Χρυσής Αυγής να κυκλοφορούν σε κάθε πανεπιστήμιο της χώρας κλπ. θα σήμαινε πως θα είμασταν στα βαθιά…
Για την ώρα έχουμε να κάνουμε με φοβισμένους νυκοκυραίους (στις μεγαλύτερες ηλικίες) και με ψιλοανειδίκευτους/ανεκπαίδευτους ανέργους ή υπο-απασχολούμενους (στους νέους).
Ο κύριος τροφοδότης ψήφων του ΛΑΟΣ είναι για μένα τα σχετικά με την μετανάστευση προβλήματα που υπάρχουν σε πολλές περιοχές. Όσο δεν υπάρχει κάποια σοβαρή, ρεαλιστική μεταναστευτική πολιτική από τα κόμματα εξουσίας το ΛΑΟΣ θα ενισχύεται…

Που χάθηκε ο πρόεδρος;;; Αδικήθηκε πολιτικά αυτός ο άνθρωπος… :stuck_out_tongue:

ρεμαλια! Αχρηστοι!αλητες!
ουστ!

:stuck_out_tongue:

Και ο Ανατολάκης στο ΛΑΟΣ???

Ναι ρε εδώ και μέρες…Γιατί είναι σωστός οικογενειάρχης και σωστός πολίτης, πρότυπο για όλους, όπως ανέφερε ο αρχηγός καρατζαφέρης:lol:

Ο Ανατολάκης τι γνώμη έχει για τον Ψινάκη? Έχουν ίδιες πολιτικές πεποιθήσεις? :stuck_out_tongue:
Ξεφτίλα ο γιώργαρος. Κρίμα.

Γαμησε τα ρε !

Xα! Καλά να πάθει το ΛΑΟΣ. Θα τη φάει τώρα την ήττα στα τελευταία λεπτά της προεκλογικής περιόδου!

Επίσης για να μην ξεχνιόμαστε…Η πέμυ ζούνη υποψήφια με το Πασόκ…όπως και η Άννα Νταλάρα…Το Λάος με την τηλεόραση και το Πασόκ με την (ψευτο)κουλτούρα.