Μεσα στην βουλη κεφαλι απο ταρανδο ταριχευμενο στο κεντρο του βηματος και εκθεματα δεινοσαυρων μεσα:p Σε καθε εδρανο απο ενα τουφεκι και εξω απο την βουλη αντι για λεξους παρακαρισμενα τσοπανοσκυλα.:lol:
Ναι, έχουμε και κόμμα φονιάδων μεταξύ άλλων (πέρα από τα χρυσά αυγά). Σκοτώνουν ζώα επειδή έτσι τους καβλώνει! Ρε δεν πα να γ…θούνε κ αυτοί!
Το τελευταίο κεντρώο κόμμα της προκοπής (απο άποψη απήχησης και πολιτικής επιρροής) ήταν η Ένωση Κέντρου του (παππού) Γεώργιου Παπανδρέου, που έδρασε τη δεκαετία του '60.
Το κέντρο σαν πολιτικός χώρος πάντα δρούσε σαν πόλος έλξης προς το πλήθος των αναποφάσιστων. Λίγο κοινωνική πολιτική, λίγο μετριοπάθεια, λίγο δεν αλλάζει τίποτα, μια ωραία σαλάτα με λίγο απο τα πάντα (και στο τέλος τίποτα), υπήρξε εξαιρετικό στρατηγικό εργαλείο κατά περιόδους (για να αποφευχθεί η άνοδος της αριστεράς).
Και σήμερα ειδικά, που οι όροι συχνά συγχύζουν (και χρησιμοποιούνται με πονηριά απο τους ψηφοθήρες), τόσο το ΠΑΣΟΚ αποκαλείται “κεντροαριστερό” όσο και η ΝΔ “κεντροδεξιά”. Υπάρχει λοιπόν κέντρο στο poll. Είναι τα δυο μεγάλα κόμματα στην ουσία. Είναι η σημερινή μορφή του κέντρου, που ακολουθεί συγκεκριμένη πολιτική και προσπαθεί να αποφύγει τους πολλούς χαρακτηρισμούς.
Ρε, μην το γελάτε. Αν και ο Άδωνης μια χαρά μας κοροϊδεύει όλους, είναι όντως ντροπή να έχουν ευκαιρία να παρεμβαίνουν στην εξουσία τέτοια άτομα -αν και δεν νομίζω ότι ο Καρατζαφέρης θα χρησιμοποιούσε τέτοιου είδους άτομα πέραν της διαφήμισης- και να έχουν δικαίωμα να εκλεγούν. Και όσον αφορά τον Λεβέντη… κάτω τα χέρια από τον ΠΡΟΕΔΡΟ! Είναι και πατριώτης…
Ναι Ellanor, έχεις δίκιο όσον αφορά τα σημερινά ‘‘Κεντρώα’’ κόμματα. Μάλλον εννοούσα Κεντρώα κόμματα της προκοπής, ή αμιγώς Κεντρώα κόμματα.
Στο κοινωνικό καθεστώς που ζούμε θα εμφανίζεται πάντα ένα ισχυρό “κέντρο” σε δύσκολες περιόδους που χρειάζεται να αποφευχθεί τυχόν άνοδος της αριστεράς και γενικότερα, να αποφευχθούν κοινωνικές αναταραχές που θα μπορούσαν να απειλήσουν την ισορροπία του συστήματος. Αποφεύγονται έτσι οι δεξιές ακρότητες και διατηρείται το status quo, “ισορροπώντας” ανάμεσα σε αντίρροπες δυνάμεις…
Είναι απαραίτητο αυτό. Δεν υπάρχει όμως μέση επιλογή στο ‘‘κεντροαριστερό’’ ΠΑΣΟΚ και στην ‘‘κεντροδεξιά’’ ΝΔ. Και ένα τέτοιο κόμμα θα μπορούσε να ρυθμίσει τα πράγματα ανάμεσα στα δύο υπο-είδη. Και φυσικά, θα έσπαγε τον -φανερό, κατ’ εμέ- δικομματισμό που έχει ριζώσει στην Ελλάδα. Τα υπόλοιπα κόμματα δεν έχουν απειλήσει σχεδόν καθόλου τους δύο πρώτους, και, πέραν τούτου, αυτό ισχύει για αρκετά χρόνια τώρα.
Παρατηρείται λοιπόν μία καινούρια διαμάχη τώρα: Η μάχη του τρίτου κόμματος, μεταξύ ΚΚΕ και ΛΑΟΣ. Γενικώς είναι -για έναν Κεντρώο σαν την αφεντιά μου- δύσκολη η ρεαλιστική επιλογή κόμματος. Και ειδικά βλέποντας εκστρατείες-κωμωδίες, σχηματισμούς-ανέκδοτα και τραγικές ομιλίες, το θέμα αποκτά ακόμα δυσκολότερη λύση. Δεν ξέρω αν υπάρχει καν.
Ρε και να πεις 20000 φασιστες το καταλαβαινω πως να το κανουμε αλλα ποιοι 65000 τους ψηφισαν γαμωτο???Δηλαδη αν εισαι κυνηγος τι περιμενεις?Να περασουν για να κανεις το χομπι σου/σκοτωνεις πιο ελευθερα?Πραγματικα υπαρχουν πολλοι περισσοτεροι βλακες απο οσοι νομιζουμε σε αυτη τη κοινωνια…
Ρε συ panoskosto αφου αυτοαποκαλεισαι κεντρωος πες μας με ποια κριτηρια θα επελεγες ενα κομμα ως κεντρωο και θα το ψηφιζες?
Πλάκα είχε. Βγήκα liberal.
Ωραία, νάνι τώρα.
Δε νομίζω ότι είναι μόνο αριστερο-αναρχικοί. Γενικά, το ΠΑΣΟΚ είχε πάντα μια άνεση στο να περνάει σκληρά μέτρα, καθώς χαρακτηρίζεται ως “σοσιαλιστικό” κόμμα - κι ως τέτοιο η πολιτική του έχει μια αριστερή “αύρα” (ναι, τόσο αόριστα).
Επίσης, οι δεξιοί δεν έχουν καμία όρεξη να κατεβαίνουν στους δρόμους, ανεξαρτήτως κυβέρνησης, ενώ οι πασόκοι μπορεί και να το κάνουν όταν στην εξουσία βρίσκεται η δεξιά.
Nα εξηγηθώ, τι εννοώ Κεντρώο κόμμα. Κεντρώο -κατ’εμέ- είναι το κόμμα που διέπεται από την ιδεολογία της ουσιαστικής κοινωνικής δημοκρατίας. Έχει δηλαδή ως σκοπό την εξέλιξη της κοινωνίας και την ανάπτυξή της με κεντρικό άξονά της τον άνθρωπο. Επιπλέον, φροντίζει για την άρτια εσωτερική και εξωτερική πολιτική, παίρνοντας μετριοπαθείς θέσεις.
Κύριοι στόχοι ενός κεντρώου κόμματος είναι η εφαρμογή της λαϊκής κυριαρχίας, η εξασφάλιση ίσων πολιτικών δικαιωμάτων και παγίωση της κοινωνικής δικαιοσύνης, μέσω της αξιοκρατίας. Και φυσικά, η ανάπτυξη των πόρων και των αμυντικών δυνάμεων του έθνους, με σκοπό την εξασφάλιση των συνόρων του και την ασφάλειά του.
Αυτά εν ολίγοις. Σχετικά με αυτές τις θέσεις, δεν μπορώ να πω ότι κάποιο από τα δύο μεγάλα κεντρώα κόμματα, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ καλύπτουν τα άνωθε. Βέβαια, αυτά είναι τα δικά μου ‘‘πιστεύω’’. Έχω το δικαίωμα, όπως όλοι, να τα εκφράζω και να τα υποστηρίζω. Αυτά.
Αυτό όμως είναι ο δικός σου ορισμός του κεντρώου κόμματος, όχι ο γενικός.
Ε, είπα να διατυπώσω τους ευσεβείς μου πόθους.
Τι λέει ρε ο μαλάκας.
7000 ευρώ δεν του φτάνουν λέει, και μετά απορούν γιατί διαμαρτύρεται ο κόσμος.
:lol::lol::lol::lol:
το μαλακιζειν εστι φιλοσοφειν…
χαχαχαχαχχαχαχααχχααχαααχαχαχαχααχαχχαχαχαχχαχαχχαχαχαχχχαχαχαχχαχαχαχαχχαχαχχαχαχχαχχαχαχαχχαχαχαχαχχαχαχχαχαχαχχαχαχχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχα
Καλά έκανες και πόσταρες το τεστάκι Vic. Βοηθά να συνειδητοποιήσει κανείς το πως τοποθετείται πολιτικά με βάση τις θέσεις του περισσότερο παρά με την ταμπέλα που ο ίδιος θέλει για τον ευατό του.
Θα είχε ενδιαφέρον να απαντούσε και ο καθένας μας στην κάθε ερώτηση με ποστ.
Μη σε ξενίζει ο όρος, Liberals λένε τους αριστερούς οι Αμερικάνοι (αν δεις γράφει και Left από πάνω) και αν δεν κάνω λάθος έτισ αυτοπροσδιορίζεσαι.