Δε μου κάνει εντύπωση πάντως που τα λέει αυτά, έτσι είναι στις οικονομικές σχολές πια.
Μιλάμε για σφαιρικότατη γνώση και πλήρη επιστημονικότητα.
Eσυ έχεις μιλησει??? Γιατι υπαρχει κοσμος απο τις χωρες αυτες που αναγκαστηκε να μεταναστευσει με την πτωση του υπαρκτου, οχι γιατι θελαν να κανουν μεγαλη ζωή. αλλα γιατι χασαν τις δουλειες τους επι καπιταλισμου και δεν ειχαν να φανε. Ξερεις τι λενε ολοι αυτοι?? Οτι ναι μεν δεν εκαναν και καμια ζωαρα στις ανατολικες χωρες, αλλα ειχαν δουλεια, ειχαν υγεια κλπ. Κ πραγματα που γι’αυτους καποτε ηταν δεδομενα, οπως το κρατος προνοιας, σημερα - ειδικα σε αυτες τις χωρες- θεωρουνται πολυτελεια.
Οσον αφορα το αν ο ιδεολογικος πολεμος χαθηκε η οχι, ειδαμε και την τρεμουρα του συμβολιου της Ευρωπης για την ψηφιση του αντικομμουνιστικου μνημονιου και την εξισωση κομμονισμου - ναζισμου. Η στο Αμερικα ειδαμε προσφατα τις κραυγες εναντια στον Ομπαμα και το σχεδιο του για την αναδιαρθτωση του χωρου της υγειας οπου τον κατηγορουν οτι θελει να σοσιαλιστικοποιησει το χωρο της υγειας. Οκ προφανως και ο Μακαρθισμος μας αφησε χρονους αλλα ο αντικομμουνισμος ζει και βασιλευει.
Τι ανατολικό μπλοκ, μέρος της ίδιας της ΕΣΣΔ ήταν οι Βαλτικές χώρες…
Κατά τα άλλα, συμφωνώ με αυτά που γράφεις και για την ξύλινη γλώσσα, και για την αποδεδειγμένη αποτυχία του κομμουνισμού και για τον “πόλεμο στην πραγματικότητα και την ιστορία” που έχουν κηρύξει οι υποστηρικτές του εντός και εκτός του φόρουμ.
Πόλεμο στην ιστορία? :o
Μιλάμε για την ίδια θεωρία που μέσω του Ιστορικού Υλισμού (και του Διαλεκτικού βεβαίως) εξήγησε τις μεταβάσεις από το ένα οικονομικό σύστημα στο άλλο?
Πόλεμο στην ιστορία (και στην επιστημονικότητα γενικότερα) κάνουν όσοι υποστηρίζουν πως έχει έρθει το τέλος της.
Δεν το αφήνει να κάνει τη δουλειά του το ορατό χέρι Κρισπ, αυτό που χαρίζει δις σε τράπεζες για να μην χρεωκοπήσουν…
Ήρθαν εδώ γιατί οι εκεί δουλειές τους ήταν “εικονικές”, δημιουργημένες για να επιτυγχάνρται πλήρης απασχόληση και όχι να παράγονται/παρέχονται αγαθά και υπηρεσίες για τα οποία υπήρχε ζήτηση. Η κατάρευση αυτής της κατάστασης τους έκανε να μεταναστεύσουν. Νομίζω πως και χθες πόσταρα κάτι αντίστοιχο όταν η κουβέντα πήγε σε αυτές τις χώρες.
Άσχετα το αν το να κατηγορεί κανείς τον Ομπάμα για Μαρξιστή είναι υστερική γραφικότητα που υποκινείται από γραφικούς ρεπουμπλικάνους των media όπως ο Rush Limbaugh και ο Glenn Beck, δεν βλέπω κάτι κακό στο να διέπεται ένας λαός από αντικομμουνισμό. Υγεία είναι.
Εννοώ την ιστορία του 20ού αιώνα όπως διαμορφώθηκε ρε συ.
Κάποιοι φέρονται σαν τα τελευταία 20 χρόνια να μην υπήρξαν, σαν οι θηριωδίες του Στάλιν να μην έγινα ποτέ.
Και δεν νομίζω πως εσύ είσαι ανάμεσα τους. Μάλλον και εσένα αυτοί οι ίδιοι σε κράζουν “ρεφορμιστή” :p:lol:
Σοβαρά τώρα, τι ήπιες μεσημεριάτικα???:-k
Όταν λέμε αντικομμουνισμός, δεν εννοούμε την διαφωνία με τους κομμουνιστές, τα κομμουνιστικά κόμματα και καθεστώτα.
Μιλάμε για την αντιπαράθεση χωρίς κανένα σοβαρό θεωρητικό επιχείρημα, το κυνήγι των κομμουνιστών και των συμπαθούντων τους, κυνήγι μαγισσών δηλαδή, και τη χρησιμοποίηση των χειρότερων προβοκατσιών, συκοφαντικών μεθόδων και μαύρης προπαγάνδας για την επίθεση και συντριβή των κομμουνιστών.
Όπως ορίστικε δε ιστορικά, ο αντικομμουνισμός συμμάχησε με τα πιο αντιδραστικά και φασιστικά καθεστώτα για να εξαφανίσει τους κομμουνιστές από προσώπου γης. Παραδείγματα αποτελούν η Ελλάδα, η Ισπανία, η Χιλή και ούτω καθεξής.
Είσαι ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι είναι ΥΓΕΙΑ?
Ή μήπως δεν εννοούσες αυτό?Ή εννοούσες απλά τη διαφωνία?
Ένας λαός με Παγκάλους είναι υγιής λοιπόν?
Μεγάλοι άνθρωποι έιμαστε, ας μιλάμε ξεκάθαρα.
Ο καπιταλισμός είναι ρε παίδες ή όχι ένα αποτυχημένο σύστημα?
Πηγαινε λοιπον στον Βουλγαρο μεταναστη και πες του ακριβως αυτα. Οτι η δουλεια του ηταν “εικονικη” και οτι εμεινε ανεργος γιαυτο ακριβως τον λογο, να ανακουφιστει ρε παιδι μου.
Μου λες οτι οι παραγωγη υπηρεσιων/αγαθων βασιζεται πανω στη ζητηση τους. Εγω γιατι πιστευω οτι η παραγωγη βασιζεται στο κινητρο υπαρξης κερδους???
Θες να σου πω ενα αγαθο που η ζητηση του “σπαει κοντερ” παρολαυτα για την πλειοψηφια των κατοικων του πλανητη ειναι ειδος πολυτελειας?? Το φαγητο, η απολυτη βιολογικη αναγκη. Τεραστια ζητηση και ομως εκατομμυρια λιμοκτονουντες. Γιατι???
κατσε να σκεφτω…
Αποικιοκρατια…
2 παγκοσμιοι πολεμοι…
καταστροφη του περιβαλλοντος…
διαχωρισμος του ανθρωπινου πληθυσμου σε 3 κοσμους (ουφ ανηκω στον πρωτο, ειμαι τυχερος)…
κ.ο.κ.
@ Crisp : Αιδηψω
Ο κομμουνισμος είναι ρε παίδες ή όχι ένα αποτυχημένο σύστημα?
Isis, τι ψάχνεις να βρεις τώρα…
Δε θέλω να μπω σε αντιπαράθεση με το Mule για τα τερατώδη που γράφει. Αφ’ ενός τον συμπαθώ :oops:και αφ’ ετέρου δεν είμαι και στα καλύτερά μου. Ένα πράγμα γίνεται πια φανερό από όλη αυτή την κουβέντα που έχει ανοίξει τις τελευταίες μέρες.
Ενα φάντασμα πλανιέται πάνω (και) από το rocking.gr. Το φάντασμα του κομμουνισμού. ΙΤΣ ΦΑΚΙΝ ΜΠΑΚ.
Και ο νοών νοείτο.
Να τος και ο Φράνσις Φουκουγιάμα! και μας είχε λείψει ο άτιμος!
Χχμ κατσε να σκεφτω…
Θηριωδιες Σταλιν
Πεινα κ εξαθλιωση λαων
Οικονομικη καταστροφη οσων κρατων τον εφαρμοσαν
Πληρης καταρευση του κ στην ιδια του τι γενετηρα χωρα Μητερα Ρωσια
κ.ο.κ.
για πες μας ένα κράτος που τον εφάρμοσε…
Βασικα βασιζεται στην προσφορα και την ζητηση, οταν υπαρχει μεγαλη ζητηση για φαι κ μικρη προσφορα (οπως στις περιοχες της αφρικης που πεινανε) η τιμη ειναι υψηλη κ ετσι δεν μπορουν να το αγορασουν.
Το φαγητο ειναι ειδος πολυτελειας για την πλειψηφια των κατοικων της Γης? Μαλλον σκεφτεσαι τι θα γινοταν εαν ολη η Γη ηταν κομμουνιστικη. Αφου αυξανονται οι ανθρωποι πανω στον πλανητη καθε μερα παει να πει οτι τουλαχιστον εχουν την διατροφικη ενεργεια να συνουσιαζονται…
akis [SIZE=“7”]88[/SIZE] 67
Ε, δεν ξέρω, μπορεί και να έιναι akis88[SIZE=“5”]67[/SIZE]…
Eκεί στο Ηνωμ. Βασίλειο είστε και ανενημέρωτοι. Μπες εδώ στο σάιτ του World Food Programme http://www.wfp.org/hunger να δεις ότι
[SIZE=4]
“1 in 6 people do not get enough food to be healthy[/SIZE] [SIZE=4]”[/SIZE]
Θες να στο βγάλω και σε ΔΙΣ πόσοι είναι? Νιονιό έχεις, μπορείς και μόνος σου.
και
[ul]
[li]1.02 billion people do not have enough to eat - more than the populations of USA, Canada and the European Union; [/li] Source: FAO news release, 19 June 2009)
[li]The number of undernourished people in the world increased by 75 million in 2007 and 40 million in 2008, largely due to higher food prices; [/li] Source: FAO news release, 9 Dec 2008
[li]907 million people in developing countries alone are hungry; [/li] Source: The State of Food Insecurity in the World, FAO, 2008
[li]Asia and the Pacific region is home to over half the world?s population and nearly two thirds of the world?s hungry people; [/li] Source: The State of Food Insecurity in the World, FAO, 2008
[li]More than 60 percent of chronically hungry people are women; [/li] Source: The State of Food Insecurity in the World, FAO, 2006
[li]65 percent of the world’s hungry live in only seven countries: India, China, the Democratic Republic of Congo, Bangladesh, Indonesia, Pakistan and Ethiopia. [/li] Source: The State of Food Insecurity in the World, FAO, 2008
[/ul]
Ή θες να πούμε πόσα εκατ. Αμερικάνοι είναι με κουπόνια σίτισης εν καιρώ κρίσης? (την τελευταία φορά που δόθηκαν στοιχεία ήταν 28 εκατ.)
Κι άσε τι θα γινόταν με τα αν…
Ρε μαγκες ποιος σας ειπε οτι ολα στην ΕΣΣΔ ηταν αψογα ή οτι η ζωη κυλουσε αρμονικα??? Προφανως υπηρξαν προβληματα και κατα περιοδους μεγαλα αλλα ολα αυτα ακομα και η “καταρρευση” ηταν αποτελεσμα συγκεκριμενων συγκυριων, αντικειμενικων ή μη. Δε βλεπω κανεναν να μιλα για τις κατακτησεις των σοσιαλιστικων επαναστασεων ( στους τομεις τηε κοινωνικης προνοιας, της τεχνολογιας, του πολιτισμου και παει λεγοντας).
Ας μου επιτραπει να απλουστευσω λιγο τη συζητηση και να ρωτησω το εξης. Εισαι φυσικος επιστημονας αγορινα μου και θες να πραγματοποησεις ενα πειραμα. Εχεις την θεωρια, εχεις τα μεσα και βαζεις μπροστα το πειραμα. Τσουπ αποτυχια… Θα παρατησεις λοιπον το πειραμα, εξοβελιζοντας στο επιπεδο του ανεφαρμοστου, η θα αναρωτηθεις ποιες υποκειμενικες και αντικειμενικες συνθηκες οδηγησαν στην αποτυχια ωστε την επομενη φορα να εχεις περισσοτερες πιθανοτητες??? Φαντασου τωρα να εισαι και ο Nikola Tesla και να εχεις και εναν Thomas Edison να σε λασπολογει και μπουκοταρει κατα το εργο σου.