διωξαμε τον κωστακη και φεραμε τον γιωργακη…τι καταλαβαμε? αυτη η χωρα μια ζωη θα ναι αξια της μοιρας της
Απλα ο καθε λαος εχει τους πολιτικους που του αξιζουν.
ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΚΛΙΣΕ ΦΡΑΣΕΙΣ:!:

ας αφησουμε τις κλισε φρασεις και ας παμε στις προθυπουργικες φρασεις
:lol::lol:
Ορισμένοι σχολιαστές λένε πως “υπήρξε κάποια κρίση του δικομματισμού παρολ 'αυτά, καθώς πολλές ψήφοι προς το ΠΑΣΟΚ ήταν ψήφοι διαμαρτυρίας κλπ”.
Όχι, δεν υπήρξε κρίση του δικομματισμού, μη λέμε ό,τι θέλουμε. Πριν δύο χρόνια με μεγαλύτερη δυσκολία είχε πάρει την αυτοδυναμία και τη νίκη η ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ επικράτησε. Οι έλληνες προτιμούν τη σταθερότητα (?) της εναλλαγής κάποιου που γνωρίζουν, που πιστεύουν πως μπορεί να πάει κόντρα στον αντίπαλο, σαν δύο παίχτες σκάκι (με την ίδια πάντα σκακιέρα), παρά να ρισκάρουν κάτι άλλο.
Αν η ΝΔ βουλιάζει, αν υπάρχει κρίση, αν υπάρχουν ένα σωρό προβλήματα, το ΠΑΣΟΚ ενισχύεται. Αν το ΠΑΣΟΚ τα κάνει σκατά, ενισχύεται η ΝΔ. Και ο τροχός γυρνάει ξανά στα ίδια.
Τέλος πάντων, η αριστερά λίγο πολύ στηρίζεται περισσότερο στα κινήματα (και θα πω, στη δυνατότητα συνενόησης ανάμεσα στις τόσες συνιστώσες της). Καλά θα ήταν να κατάφερνε και κάτι παραπάνω στις εκλογές βέβαια, αλλά τελικά ο έλληνας ψηφοφόρος έχει τον δικομματισμό στο dna του (τρόπος του λέγειν).
Τι θα γίνει αν ακολουθήσει μια κακή διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ? Θα ενισχυθεί πάλι η ΝΔ, ωστε να αντιστραφεί ξανά η ζυγαριά? Ή θα έχουμε μεγαλύτερες ανατροπές?
Ο χρόνος και τα κοινωνικά ζητήματα θα δείξουν…
Φίλε Ellanor αν και συμφωνώ στο γεγονός ότι ο δικομματισμός έχει ριζώσει για τα καλά στην Ελλάδα, πιστεύω ότι ο τροχός θα γυρίσει πολύ δύσκολα ξανά στην ΝΔ. Μετά από την βαριά της ήττα και την φυγή του Καραμανλή, προβλέπω παρακμή στο κόμμα.
Διότι δυστυχώς, ο Έλληνας ψηφίζει επίσης τζάκια. Και θα μου πεις, τι γίνεται άμα βγει η Ντόρα αρχηγός του κόμματος; Και αυτή τζάκι είναι (βλέπε Μητσοτάκη). Ειλικρινά δεν ξέρω, αλλά υποθέτω -και μακάρι να είμαι λάθος- ότι δεν θα είναι καλό.Το κόμμα αυτό θαρρώ πως θα παρακμάσει.
Εννοείται βέβαια πως θα παραμείνει σημαντική δύναμη, αλλά θα πάρει καιρό και αγώνες -για να δούμε αν είναι διαθετημένοι να τους κάνουν τα στελέχη- για να επανέλθει στην παλιά της δόξα η ΝΔ.
Εν τέλει, μακάρι να αλλάξει το πολιτικό πεδίο στην Ελλάδα. Αν και δεν το πολυπιστεύω, έχω κάποιους ευσεβείς πόθους. Ο χρόνος θα δείξει.
Ναι, τα λέω αυτά και ας υποστήριξα την ΝΔ. Το σωστό σωστό.
Στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» νοσηλεύεται από τα ξημερώματα της Δευτέρας η μητέρα του Κώστα Καραμανλή, Αλίκη Καραμανλή.
Η κα. Καραμανλή, 89 ετών σήμερα, υποφέρει εδώ και χρόνια από την καρδιά της και χθες το βράδυ η κατάσταση της καρδιακής λειτουργίας επιδεινώθηκε και αμέσως οι οικείοι της τη μετέφεραν στο νοσοκομείο προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Οι γιατροί διέγνωσαν καρδιακή κάμψη λόγω πνευμονικού οιδήματος. Η κα. Αλίκη Καραμανλή νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και οι γιατροί θεωρούν κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα.
Πηγή: «Απογευματινή»
Που να αντέξει το στραπάτσο του γιόκα της.
Μάλιστα. Λοιπόν, έχουμε και λέμε.
-Έχασε τις εκλογές με μεγάλη διαφορά.
-Θεωρήθηκε από πολλούς αποτυχημένος πρωθυπουργός.
-Παραιτήθηκε από αρχηγός της ΝΔ.
-Η μάνα του είναι άρρωστη.
Δεν του πάνε πολύ καλά τα πράγματα τώρα τελευταία του Κάραμανλή.
Και να ΄ταν και μόνο αυτά…
Οταν σου ευχεται ο επιτιμος καλη επιτυχια αυτα παθαινεις…
Ρε εδω μπηκε ο Ανατολακης στη Βουλη τι να λεμε τωρα
Επειδή το poll έχει κλείσει απο χθες, ήταν κρίμα να φαίνεται ως πρώτη δύναμη του πολλ το ΛΑΟΣ με 26 ψήφους, αν σκεφτούμε με ποιόν τρόπο τις πήρε, και πως στο φόρουμ το πραγματικό του έρεισμα είναι πολυυ μικρότερο. (αρκεί να θυμηθούμε το θρεντ “συμπαθείτε το ΛΑΟΣ?” ) 
Αφαίρεσα λοιπόν τέσσερις ψήφους απο το τελικό του αποτέλεσμα, ίσα για να αποκατασταθεί μια σχετική ισορροπία. 
Εχουμε και λεμε…
Διαφορα 10 μοναδων ------> Σιγουρη δευτερη τετραετια αφενος γιατι τετοια διαφορα δεν καλυπεται, αφετερου λογω εκλογικου νομου παυλοπουλου η αυτοδυναμια εξασφαλιζεται και με μικροτερο του 42% ποσοστο --------> εφαρμογη ιδιαιτερα σκληρων μετρων, λογω ακριβως αυτης της σιγουριας για 2η τετραετια.
Κοινως :
Sex, PASOK & Rock’n’Roll…
Τελικά η φράση του Ψωμιάδη πως ο Καραμανλής είναι ο νέος Τσε Γκεβάρα δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. Τέτοια ζημιά που έκανε ο Κωστάκης στην δεξιά… ούτε ο Βελουχιώτης δεν είχε κάνει…:lol::lol:
Κατά τα άλλα να σημειώσω, απλά στατιστικά, πως σε αυτές τις εκλογές σημειώθηκε το τρίτο μικρότερο ποσοστό στον δικοματισμό από την μεταπολιπευση και μετά. Τα δύο πρώτα μικρότερα ποσοστά είναι το 1974 και το 1977 όταν το ΜΠΑΤΣΟΚ ήταν εκολαπτόμενη δύναμη και ακόμα, ουσιαστικά, δεν υπήρχε δικοματισμός άρα ουσιαστικά μιλάμε για το μικρότερο ποσοστό που πήρε ποτέ ο δικοματισμός. Μιλάμε για πολύ μικρή πτωση βέβαια… Δηλαδή εκεί που συνήθως ΜΠΑΤΣΟΚ και Νέα Δικτατορία έπαιρναν μαζί γυρω στο 78%, τώρα πήραν 77,κάτι %. Οπότε ενισχυμένο δεν τον λες τον δικοματισμό.
Τέλος, θα διαφωνήσω με το ότι το ΛΑΟΣ είναι το κερδισμένο κόμμα των εκλογών. Μπορεί με βάση τα τωρινά δεδομένα να φαίνεται έτσι ωστόσο το ποσοστό που πήρε, κάτι μου λέει πως αποδεικνείει ότι σε βάθος χρόνου το ΛΑΟΣ θα φανεί το πόσο μεγάλη φούσκα είναι. Διότι όταν η ΝΔ χάνει τόσο σημαντικό έδαφος, όταν μένει δέκα μονάδες πίσω, θα περίμενε κανείς πως το ΛΑΟΣ (του οποίου οι ψηφοφόροι σε πολύ σημαντικό ποσοστό είναι δυσαρεστημένοι ΝΔιτες) θα ενισχυόταν αφάνταστα από αυτή την δυσαρέσκεια. Με την ΝΔ δέκα μονάδες πίσω δεν θα μου έκανε εντύπωση να δω το ΛΑΟΣ ακόμα και τρίτο κόμμα. Και όμως όχι μόνο δεν βγήκε τρίτο αλλά δεν έφτασε καν το 6%. Φούσκα είναι ο “τωρα ξέρεις” και όσο περνάει ο καιρός θα φαίνεται ακόμα περισσότερο…
Πολύ σωστό αυτό.
Μα ακόμα και ο Καρατζαφέρης στο Ζάππειο είχε μια μούρη μέχρι κάτω, όσο και να προσπαθούσε να τη κρύψει.
Και επίσης ένα μπράβο στον Τσίπρα που παρά την εσωκομματική κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να κρατήσει το ποσοστό που είχαν, και ευτυχώς να μείνει εντός Βουλής.
Kαμιά σιγουριά δεν έχει το Πασοκ για δεύτερη τεραετία. Η πλειοψηφιά του κόσμου ψηφισε πασοκ σε φάση “παρτα εσύ, να δε δούμε”. Και μόνο το γεγονός της ραγδαίας αύξησης του ποσοστού της διαφοράς μεταξύ ΝΔ - Πασοκ σε συντομό χρονικό διάστημα (13 μονάδες από το 2007) αυτό δείχνει. Όπως πολύ σωστά είπε στέλεχος του πασοκ (η Δαμανάκη νομίζω), ο πολιτικός χρόνος έχει επιταχυνθεί. Στο σημείο που βρισκόμαστε τώρα δεν δίνεται περίοδος χάριτος. Όλα θα κριθούν από τις άμεσες κινήσεις του Πασοκ, πάνω σε όλα αυτά τα οποία έταξε και περιμένει ο λαός. Αν το Πασοκ δεν ανταπεξέλθει σε αυτές τις απαιτήσεις, ή αν υπάρξει περαιτέρω καθύζηση της οικονομίας κ.τ.λ. πιστεύω ότι αυτό το “συγχρονο” 13% που δοκιμάζει τώρα το Πασοκ θα κινηθεί ακόμα πιο αριστερά. Μπορεί να μην διαφαίνετε άμεσα από το εκλογικό αποτέλεσμα (αν και το ποσοστό ΝΔ - Πασοκ συνολικά είναι το 2ο χαμηλότερο νομίζω την τελευταία 20ετία) αλλά αν τα πράγματα δεν κινηθούν προς την κατεύθυνση που πρέπει, ο δικομματισμός ενδέχεται να δεχτεί γερό πλήγμα.
Υ.Σ με επιρρέασαν οι εκλογές και οι πολιτικές συζητήσεις και μιλάω σαν δημοσιογράφος και εγώ :lol:
Στο ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτή είναι η τελευταία τους ευκαιρία, τόσο για το ΠΑΣΟΚ το ίδιο, όσο και για τον Παπανδρέου προσωπικά. Δε πρόκειται να υπάρξει άλλη.
Το θετικό είναι ότι πολλά από τα σκατά έχουν πάρει πόδι, δυστυχώς όχι όσα θα έπρεπε. Ανάθεση υπουργείων σε νένα πρόσωπα, αρκετά από τα οποία θα τα αναλάβουν γυναίκες, περιμένουμε με αρκετές επιφυλάξεις κάτι καλύτερο από αυτό που έχουμε τώρα.
Ο δικομματισμός σαφώς δεν ενισχύθηκε, αλλά ακόμα και αυτή η διαφορά του 1,5% σε σχέση με παλιά εμένα μου δείχνει πως έχουμε ακόμα δρόμο για να δεχτεί κάποιο ουσιώδες πλήγμα…
Η κάτω υπόθεση παρουσιάζει και για μένα πολύ ενδιαφέρον:
Για να δούμε. Γιατί υπάρχει και η θεωρία που λέει πως και σκατά να πάνε και επι ΠΑΣΟΚ τα πράγματα, ο κόσμος θα προτιμήσει να του δώσει “δεύτερη ευκαιρία” (εδώ έδωσε στη ΝΔ μετά τις πυρκαγιές…), παρά να ρισκάρει “κι άλλη δεξιά κυβέρνηση”.
Κάτι που για έναν λαό με τόσο ισχυρή τη συνήθεια του δικομματισμού δε το αποκλείω καθόλου.
Καλά για το ΠΑΣΟΚ δεν είναι και η τελευταία τους ευκαιρία μην λέμε και μεγάλες κουβέντες, σίγουρα όμως θα αποτελέσει μια μεγάλη ευκαιρία για άλλη μια 12ετία ή σημαντική μείωση του ποσοστού του, το βλέπω ως δίκοπο μαχαίρι την φετινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ
Τελευταία τους ευκαιρία από την άποψη οτι τους εμπιστεύτηκε πολύς κόσμος και εκτός των μόνιμων ψηφοφόρων τους. Πολλοί ψηφοφόροι της ΝΔ στράφηκαν προς το ΠΑΣΟΚ παρά στο ΛΑΟΣ. Και νομίζω πως η Ντόρα έχει ένα πιο “φιλολαϊκό” προφίλ από τον Καραμανλή.
Σχετικά με αυτό που λέει ο έλλανορ: Στο δήμο του Μαραθώνα που επίσης κάηκε το σύμπαν μαντέψτε ποιο κόμμα πήρε της περισσότερες ψήφους:!:
Αυτό ερχόμουνα να ποστάρω. Μα πόσο ζώα πια… Πόσο;