Ίδιοι μπάτσοι, άλλη κυβέρνηση. Τα παράπονα που εξέφρασες στο τόπικ της “αστυνομικης βίας” αφορούν πρωτίστως την αγένεια των αστυνομικών. Η πολιτική απόφαση του Υπουργού παραμένει το “κάντε ένα ξεκαθάρισμα στα Εξάρχεια τώρα”. Θα ήταν παράλογο η πολιτική απόφαση να ήταν “μαθαίνουμε στους μπάτσους να συμπεριφέρονται και μετά πάμε να δούμε γιατί υπάρχουν πρεζάκια σε αυτές τις περιοχές και ποιος τους διοχετεύει τα ναρκωτικά”.
Κι εγώ εξοργίζομαι από γουρουνοειδείς μπάτσους που συμπεριφέρονται λες και είναι ανώτερο είδος, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που μπορείς να το χρεώσεις στον υπουργό από την πρώτη μέρα. Μέχρι και ο Τεν Κάτε ή ο Κετσπάγια περισσότερο χρόνο είχαν για να δείξουν έργο…
Γελάω, όχι με σένα (αφού δεν έχω κάτι προσωπικό), με την ημιμάθεια γενικά.
Άλλο η διεθνής ένωση των εργατών, κι άλλο η παρακάτω οργάνωση
Η Σοσιαλιστική Διεθνής είναι μια διεθνής οργάνωση, στην οποία συμμετέχουν σοσιαλιστικά, εργατικά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα από ολόκληρο τον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1951 ως συνέχεια της Διεθνούς των Εργατικών και Σοσιαλιστικών Κομμάτων, η οποία αποτελούσε μετεξέλειξη της Β΄ Διεθνούς που υπήρχε από το 1889 και είχε σημαντική διεθνή πολιτική δράση μέχρι τα χρόνια του μεσοπολέμου.
Σήμερα είναι όργανο μόνο της σοσιαλδημοκρατίας, και συμμετέχουν σ΄αυτήν τα πασόκ του κόσμου.
Αυτό σχολίασα και γω αγαπητέ μου, κάποτε υπήρχε η διεθνής ένωση των εργατών και τώρα η διεθνής ένωση των πασοκ του κόσμου, όπως καλά το είπες… (μετεξέλιξη της β διεθνούς κι αυτό καλά το είπες)
Συμβολικά έθεσα την αντιστοιχία…τίποτα παραπάνω.
Καλό είναι να γελάς, υγεία είναι…
ΥΓ Μου ανεβάζεις επίπεδο λέγοντας με ημιμαθη, στην πραγματικότητα είμαι εντελώς αμαθής και αγράμματος. Ευτυχώς αυτή η αμάθεια και αγραμματοσύνη μου δεν με οδήγησε στο να παριστάνω τον κομμουνιστή μέσα από τις γραμμές ενός κόμματος που λειτουργεί ως δεκανίκι του αστισμού και του καπιταλισμού γενικότερα. Ίσως αν το καλοσκεφτείς, μπορεί και ο γιωργάκης να σου καλύπτει τις σοσιαλιστικές σου ανησυχίες. Ο Μπακούνιν σου έπεσε βαρύς…
Ε μια οργουελικη ειρωνια την εχει ο συγκεκριμενος τιτλος. Το κομμα που εδερνε συνταξιουχους να ονομαζει ενα υπουργειο ως προστασιας του πολιτη. Κατι σαν το Υπουργειο Ειρηνης του 1984 ενω ο ρολος του ήταν ο πολεμος.
Εντάξει, δεν έχω πρόβλημα. Πες το χιλιοειπωμένο παραμύθι σου για το ΚΚΕ. Αυτό δεν αλλάζει το λάθος που έκανες, αφού με τη φράση σου “Nαι, ο Γιωργάκης είναι πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς. Εκεί που κάποτε ήταν ο Μπακούνιν και ο Μάρξ” δεν εννουούσες καμία αντιστοιχία, εννοούσες ότι οι δεύτεροι ήταν εκεί που είναι ο πρώτος. Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας.
Βλέπω την χρήση των κλισέ την έχεις κάνει επιστήμη. Ας είναι, θα το δεχθώ το κλισεδάκι σου, η ημιμάθεια είναι λοιπόν χειρότερη της αμάθειας. Οπότε δεν μου ανέβασες επίπεδο, αντιθέτως με έριξες!:lol: Δεν έχω πρόβλημα μισό όροφο πάνω μισό όροφο κάτω underground είμαι όπως και να χει.
ΥΓ Δεν είναι δικό μου πρόβλημα αν δεν καταλαβαίνεις τον συμβολισμό και την ειρωνεία που είχε το σχόλιο μου. Αντί μιας διεθνούς εργατικής ένωσης η ένωση των πασοκ του κόσμου.
Όσον αφορά το παραμύθι μου για το κκε, δεν είμαι εγώ αυτός που απαγγέλλει κομμουνιστικά παραμύθια από την αναπηρική καρέκλα που ευγενώς μου παραχώρησε ο αστισμός…
Κάτσε ρε κρισπ, μας δουλεύεις? Καταρχήν που το είδες εδώ μέσα αυτό, καταδεύτερον, τι μας λες τώρα?Τι προτείνεις λοιπόν για να σταματήσει η επίδειξη δύναμης?
Αρχίσαμε ξανά μανά πια με την καραμέλα “ενότητα της αριστεράς”. Άμα πια.
Κρισπ τώρα είδα το ποστ σου. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Για το θέμα που λες το είδα και το ανέφερα και στο τόπικ εδώ, ενώ το σχολίασα και εκεί που πόσταρες.
Άλλο αυτό κι άλλο αμήχανοι πλασιέδες κομμουνιστικών ιδεών υπό την κάλυψη του συστήματος, που κοιτάνε να πιαστούν από παντού, δείχνοντας δήθεν την ανωτερότητα τους και χάνοντας (ως συνήθως) την ουσία του ζητήματος (που μεταξύ μας δεν νομίζω να τους ενδιαφέρει και πολύ)
Το δικό σου πρόβλημα δεν τους ενδιαφέρει σίγουρα καθόλου, ίσα ίσα αυτοί θα βοηθήσουν το υπουργείο ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ δίνοντας τους απείθαρχους. (παλιά μου τέχνη…)
Θα πρότεινα, για χτες φερ’ ειπείν, να μαζευτούν 2000 άτομα στα εξάρχεια και να σπάσουν τα κεφάλια των μπάτσων (ουπς, σόρι, προμοτάρω τη βία…). Αντ’ αυτού έβλεπες φοβισμένους ανθρώπους (κι εγώ μαζί) να παρακολουθούν αμέτοχοι το σκηνικό, να δέχονται αδιαμαρτύρητα το ψάξιμο (λες κ είμαστε εγκληματίες). Και όλα αυτά επειδή ο κόσμος που δυνητικά θα μπορούσε να αντιδράσει δεν έχει κανένα σημείο αναφοράς. Υπάρχουν μερικοί αναρχικοί που ξεκαβλώνουν με τζούφιες μολότωφ, ΚΚΕεδες που κάνουν τις δικές τους “καθαρές” (και φρόνιμες φυσικά) πορείες, συριζαίοι τριαλαρά-τριαλαρί φρου φρου κ αρώματα, εξωκοινωβουλευτικοί που…, χμ, τώρα που το σκέφτομαι εκτός σχολών αυτοί δεν πολυυπάρχουν.
Βολέψου εσύ με το 7% λοιπόν, να βολευτώ εγώ με το 4%, να βολευτούν οι εξωκοινοβουλευτικοί με την κραταιά (ακόμα) ΕΑΑΚ και οι αναρχικοί με δυο σπασμένες τζαμαρίες τραπεζών.
Συνεχίζεις και εκτείθεσαι και γίνεσαι καταγέλαστος με ένα θέμα που σου έχω απαντήσει 100 φορές. Πάρε λοιπόν ξανά το λινκ και διάβασε ξανά να μάθεις τουλάχιστον όταν λέμε νεοελληνική ποίηση σε τι αναφερόμαστε:
ΥΓ Αν πιστέψω στα κλισέ σου, είσαι χειρότερος από μένα, γιατί εγώ είμαι αμαθής και εσύ ημημαθής τελικά (και δεν το γνωρίζεις κι αποπάνω).
Θα σταματήσω εδώ, γιατί δεν έχει νόημα και χαλάω και το τόπικ.
Μια ερώτηση για το τέλος: Έμαθες επι τέλους τι είναι η νεοελληνική ποίηση ή θα με ξαναρωτήσεις αναγκάζοντας με σε ένα ακόμη οφφ τόπικ;;
Λοιπόν . Γράφει ο Σταθης σήμερα μεταξύ άλλων τα εξής…
Ας κρατήσουν τα κόμματα της Αριστεράς τις διαφορές τους για τον σοσιαλισμό πολύτιμο φυλαχτό. Τώρα όμως που ο καπιταλισμός γκρεμίζει και τις τελευταίες κατακτήσεις του εργατικού κινήματος, ολοκληρώνοντας το έρεβος, που θα μας χάψει όλους, μόνον σε ανεπαρκείς για τις περιστάσεις αξίζει η πολυτέλεια της αγριότατης μισαλλοδοξίας και της πλήρους ανικανότητας του διαλέγεσθαι. Οχι σε κόμματα της Αριστεράς. Είναι άλλο πράγμα η ιδεολογική πάλη μεταξύ τους (μάλιστα όσον πιο έντονη, ίσως και τόσον πιο παραγωγική) κι άλλο η αδυναμία να συμπαρατάσσονται χάριν του λαού -ο οποίος στο κάτω κάτω δεν τους χρωστάει τίποτα, του χρωστάνε…
ΣΤΑΘΗΣ Σ. 9.Χ.2009 stathis@enet.gr
@ Κarvou: Συγγνώμη που άργησα να απαντήσω. Εννοούσα ότι η κοινωνική πολιτική που προβάλλει το ΠΑΣΟΚ (δηλ. την πολιτική κοινωνικής δικαιοσύνης) δεν συνάδει με την πρόσφατη συμπεριφορά της αστυνομίας. Επιπλέον, τα 2 Υπουργεία, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας Πολίτη δεν συνάδουν επίσης.