Εκλογές 2009

Μετά από αναγκαστική απουσία ημερών από τις συζητήσεις, επιστρέφω με το ποστ μου που τιτλοφορώ “ό,τι θυμάμαι χαίρομαι”.

+1 και στα 2 σημεία.

Όπως φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις, από αυτούς που πρόπερσι ψήφισαν ΝΔ, το 5% εξ αυτών μετατοπίστηκε στο ΛΑΟΣ. Αυτό το νούμερο ουσιαστικά ταυτίζεται με την αύξηση των ποσοστών του ΛΑΟΣ (5%Χ45%=2,25%) και με τις γιαγιάδες/παππούδες που πέθαναν αυτά τα 2 χρόνια. Σύντομα θα ξεφουσκώσει το ΛΑΟΣ. Το δυσάρεστο για μένα, είναι πως η αύξηση στα ποσοστά ήρθε από τα αστικά κέντρα. Ναι μεν δείχνει πως οι ψηφοφόροι στα αστικά κέντρα, είναι λιγότερο κολλημένοι στη ΝΔ, αλλά δείχνει και πως “προσωπικότητες” όπως Άδωνις, Βορίδης, Πλεύρης κλπ (αυτοί δεν ήταν οι πρώτοι σε ψήφους τους στα αστικά κέντρα;) τελικά πρεσβεύουν ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των ψηφοφόρων και επηρεάζουν.

Ποτέ των ποτών. Να δεχθώ τη λογική σου πως ένα μεγάλο ποσοστό νέων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ είναι άτομα δίχως πολιτική άποψη, αλλά με το ΛΑΟΣ έχουν 100% διαφορά φιλοσοφίας και το γνωρίζουν. Το ΛΑΟΣ ουσιαστικά είναι η πολύ δεξιά πλευρά της ΝΔ (στο θέμα κοινωνικά δικαιώματα και κόμπλεξ του Έλληνα) που εκδιώχθηκε τα τελευταία χρόνια από τη ΝΔ… Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κοινό target group με αυτούς. Στα όρια του στατιστικού λάθους είναι μέχρι στιγμής και η μετατόπιση ψήφων από ΠΑΣΟΚ σε ΛΑΟΣ

Σωστό point που όμως νομίζω το ακυρώνεις με την άρνηση σου για συνεργασία. Αυτή τη στιγμή τα περισσοτερα κόμματα της αριστεράς μου δίνουν την εντύπωση πως απευθύνονται σε αυτούς που έχουν κατασταλλάξει στις αριστερές τους απόψεις και προσπαθούν όλοι μαζί να προσελκύσουν προς το μέρος τους αυτό το 10% του πληθυσμού. Μέχρι και το λεξιλόγιο που χρησιμοποιουν, είναι τέτοιο που δε δίνει στο υπόλοιπο 90% του κόσμου το μίνιμουμ κίνητρο για να ασχοληθεί κάποιος με το τι λένε.

Στην Ελλάδα του 40 οι αριστερές ιδέες διαδόθηκαν από απλούς ανθρώπους, που μιλούσαν σε απλούς ανθρώπους, σε καθημερινή γλώσσα και με απτά παραδείγματα. Δε μπορώ να φανταστώ έναν τσέλιγγα στην Ήπειρο να αποφάσιζε πως θα ακολουθήσει το ΕΑΜ γιατί κάποιος του μίλησε “για την ιμπεριαλιστική πολιτική, των μεγαλοαστών και των πολυεθνικών εταιρειών που αλλοτροιώνουν την ψυχοσύνθεση του προλεταριάτου και οδηγούν σε κομφορμιστικές τάσεις και αύξηση της υπεραξίας”. Και σίγουρα δε θα ακολουθούσε αν εμφανιζόταν από το πουθενά κι ένας δεύτερος που θα έλεγε “ο σύντροφος είναι αβέλτηρος, γιατί το κυρίως πρόβλημα είναι ο λούμπεν μικροαστός νεοέλληνας που είναι το δεκανίκι του καπιταλισμού”.

Οι φράσεις επίτηδες δε βγάζουν νόημα, αλλά ελπίζω να το έπιασες το point. Αντί να κάθονται οι μικρές αριστερές παρατάξεις να ασχολούνται γιατί έχουν ψηφοφόρους και υποστηρικτές οι άλλες μικρές αριστερές παρατάξεις, ας ασχοληθούν πρωτίστως με το γιατί έχουν υποστηρικτές και ψηφοφόρους οι μεγάλες μη αριστερές παρατάξεις. Και το να μη βάζει ο ένας τρικλοποδιά στον άλλον, μορφή συνεργασίας είναι…

Ξέρετε όλοι την άποψη μου για την αποχή, αλλά αν π.χ. μετρούσε και η αποχή και μοιράζονταν οι έδρες της σε όλους, τότε το ΠΑΣΟΚ θα είχε 134 έδρες στις 300 ή αν θεωρούσαμε πως οι έδρες της αποχής χάνονται και δε μπαίνουν βουλευτές, τότε το ΠΑΣΟΚ θα είχε το 53% των εδρών της Βουλής σε σύνολο 222 εδρών.

Δε θα μπορούσαν να είναι αλλιώς τα πράγματα από ότι είναι. Ακόμα κι αν δεχτώ την ύπαρξη της συνειδητοποιημένης αποχής (που δε τη δέχομαι) το ποσοστό αυτών που όντως την εφαρμόζουν είναι αμελητέο. Για τους περισσότερους ήταν είτε “είμαι μακριά δε μπορώ να πάω ως εκεί”, είτε “ας βγει ό,τι να 'ναι, δε με νοιάζει”

Οποιοσδήποτε υπουργός προσπαθήσει να αλλάξει κάτι, θα έχει ως αποτέλεσμα να χάσεις εξάμηνα με καταλήψεις. Εκπαιδευτικός νόμος στην Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια. Ακόμα και το ΚΚΕ να αναλάμβανε υπουργείο Παιδείας, θα έχανες 6μηνο από τις καταήψεις των ΕΑΑΚ, ΠΑΣΠ, ΔΑΠ, κλπ

Διαφωνώ. Θεωρώ πως είναι προς το καλύτερο οι ονομασίες όλες. Συγκεκριμενοποιούν τους στόχους του εκάστοτε υπουργείου και φέρουν προ των ευθυνών τους τους υπουργούς. Αλλιώς αντιλαμβάνεται ο Έλληνας τη φράση από τα ΜΜΕ “με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης έγινε ρίψη χημικών κατά των μαθητών” κι αλλιώς το “με απόφαση του Υπουργού Προστασίας των Πολιτών έγινε ρίψη χημικών κατά των μαθητών”. Πλέον πολλοί περισσότεροι πολίτες θα καταλαβαίνουν τι κάνει το εκάστοτε υπουργείο και θα μπορούν να κρίνουν καλύτερα, το έργο του και αν εκπλήρωσε αυτά που του ζητήθηκαν. Πάντως μην περιμένετε πολλές αλλαγές άμεσα. Νέα κυβέρνηση, ίδιοι μπάτσοι :wink:

@Σόφι-κ που την ξέχασα: Γκερέκου και Γεννηματά είναι για μένα οι αδύναμοι κρίκοι του Υπουργικού συμβουλίου, αλλά στο υπουργείο Πολιτισμού ο Γερουλάνος έχει γερό βιογραφικό σε θέματα Δημόσιας Διοίκησης (και διενθή κονέ που χρειάζονται για μια τέτοια θέση) και έτσι και ο ρόλος της Γκερέκου υποθέτω θα είναι περισσότερο διακοσμητικός για θέματα τουρισμού.

overall:
Σε γενικές γραμμές μου άρεσαν οι επιλογές του Παπανδρέου για το υπουργικό συμβούλιο. Σίγουρα προς το θετικό η μείωση των υπουργειων και του υπουργικού συμβουλίου (δε μπορώ να βρω πόσους είχε η ΝΔ, αλλά από ότι θυμάμαι ήταν πολύ παραπάνω από τους 36 του ΠΑΣΟΚ). Το χοντρό τσέπωμα χρημάτων γίνεται στα υπουργεία και όσο λιγότεροι βουλευτές είναι μέσα, τότε και το ποσοστό λαμογιών μειώνεται στα σίγουρα, περισσότεροι βουλευτές επικεντρώνονται στο νομοθετικό τους έργο και μειώνεται και η επιρροή των κομματόσκυλων που υπόσχονται παπάτζες σε άσχετους, μόνο και μόνο γιατί έχουν κονέ με κάποιο υπουργείο.

Επίσης, στα συν του υπουργικού συμβουλίου η οριζόντια ιεραρχία που από ότι είδα έχει, με τον Παπανδρέου να κρατάει το υπουργείο Εξωτερικών. Θα μου πεις κι ο Καραμανλής είχε κάνει τα ίδια με το υπουργείο πολιτισμού, μόνο που η διαφορά είναι πως ο Καραμανλής δεν είχε καμία σχέση με το Υπουργείο Πολιτισμού και ήταν απλά διακοσμητικός. Όπως κι αν έχει, χειρότερα δε μπορούν να πάνε οι του ΠΑΣΟΚ. Ακόμα και με τη μέθοδο “μπαρμπούτι” να αποφασίζουν την πολιτική της Ελλάδας τα επόμενα 2 χρόνια καλύτερα θα πάνε από τις 2 κυβερνήσεις της ΝΔ…

Μα, ακριβώς αυτό θέλουν να πετύχουν, αλλά εσύ γιατί το βρίσκεις ως κάτι θετικό αυτό; Το βλέπω εντελώς από την άλλη πλευρά. Ξαφνικά δηλαδή η δημόσια τάξη, που κατά κύριο λόγο σημαίνει προστασία των αφεντικών, μετατράπηκε σε προστασία του πολίτη; Κορϊδευόμαστε;

Αυτό που εννοει ο κάρβου είναι οτι, καθαρα φιλολογικά, ο υπουργος δημόσιας τάξης μπορεί να βγει και να δηλωσει επίσημα ότι έριξα τα δακρυγώνα για να διατιρήσω την δημόσια τάξη αλλα να πει ότι τα έριξα στους πολίτες για να τους προστατευσω ακούγεται γελίο οπότε δεν μπορείς να χρησιμοπιήσιες ως επιχείρημα.

Νταχει παιδιά τα ονόματα ποτέ δεν λένε τίποτα και ούτε συμαίνουν κάτι ούτε σταμάτησαν ποτέ καποιον από το να κάνει τις απατεωνιές του.Το θέμα είναι τί θα κάνει το υπουργείο ασχέτως το όνομα.Και επιτρέψτε μου να μην είμαι πολύ αισιόδοξος…

+1
H μεγαλύτερη ξεφτίλα για την ΝΔ είναι να χρειάζεται να εκλεγεί πρωθυπουργός ο… πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς :? για να μικρύνει την κυβέρνηση, να κόψει υπουργεία, Γενικές Γραμματείες, επιτροπές κλπ.
Φυσικά και μένει να το δούμε και στην πράξη, αλλά δεν μπορώ παρά να επισημάνω την αντίθεση σε σχέση με την “επανίδρυση” του κράτους από τον Καραμανλή, που μεταφράστηκε σε αύξηση των αργόσχολων που πληρώνονταν από τα λεφτά των φόρων μας.

Ναι σιγά, δεν μπορεί να βγει ο Χρυσοχοϊδης και να πει ότι έγινε ρίψη δακρυγόνων για να προστατευθούν η ασφάλεια και οι περιουσίες των πολιτών (έτσι γενικά και αόριστα). Πανέξυπνο (το εννοώ) όνομα μπορώ να πω, μόνο το μΠΑτΣΟΚ θα το σκεφτόταν…

Καταρχάς, εν μέρη απάντησες ήδη. Άλλο το “δημόσια τάξη” κι άλλο το “προστασία του πολίτη”. Ο Υπουργός του δημόσιας τάξης θα υποστήριζε τη βία των ΜΑΤ λέγοντας πως θέλει να επιβάλλει τη τάξη. Ο Υπουργός “για την προστασία του πολίτη” (σαν είδος προς εξαφάνιση ακουγόμαστε) θα οφείλει να προασπίσει τα δικαιώματα των πολιτών. Δεν ξέρω πως μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά και να συμφωνήσουμε. Εσύ προτιμούσες να μείνει “δημόσιας τάξης”. Εγώ θεωρώ πως είναι θετικό υπέρ Παπανδρέου το ότι θέτει μόνος του στόχους για να κριθεί η κυβέρνηση του. Αν δεν κάνει έργο, ουσιαστικά έχει δώσει ένα έξτρα λόγο για κράξιμο στους υπόλοιπους. Όπως κι αν έχει, για μένα λεπτομέρεια είναι. Σήμερα έχουμε πάλι τους ίδιους μπάτσους, απλά με διαφορετικό υπουργό…

Η μόνη ένσταση την οποία έχω είναι το πως οι τίτλοι μοιάζουν λίγο παιδικοί (ίσως αυτή να είναι και η γλώσσα που καταλαβαίνει ο Παπανδρέου :p)

Edit: Σε Λέπερ πήγαινε, απάντησα άλλοι στο ενδιάμεσο

για το spoiler…
εεε άμα είναι έτσι να γίνει κάτι προς το καλύτερο και ουα ουα ουα να είναι δεν μας νοιάζει:lol::lol:

Now playing: Anneke Van Giersbergen & Danny Cavanagh - Day After Yesterday
via FoxyTunes

Φαντάσου Παπανδρέου την ώρα υπουργικού συμβουλίου να σκύβει στο δίπλα του και να ρωτάει:

"Τι σημαίνει “Ντιμόσια Τάξη”?

Παίζει να άλλαξαν τους τίτλους για να καταλαβαίνει με ποιον υπουργό μιλάει κάθε φορά :stuck_out_tongue:

Απλώς το ερμηνεύουμε διαφορετικά ο καθένας απ’ ό,τι κατάλαβα: εσύ πιστεύεις ότι η νέα ονομασία θα είναι τροχοπέδη για την αστυνομική βία π.χ. (τυχαίο παράδειγμα), ενώ εγώ πιστεύω ότι μακροχρόνια αποσκοπεί στην προπαγάνδιση ότι ΑΥΤΟ γίνεται για την προστασία του πολίτη, χωρίς να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Κατάλαβες τι εννοώ; Ότι πριν έδερναν για τη δημόσια τάξη, ενώ τώρα θα δέρνουν ‘‘για το καλό μας’’. Έτσι το βλέπω εγώ. Όχι ότι θα σταματήσουν να δέρνουν λόγω του ονόματος, αλλά ότι οι πολίτες θα νομίζουν ότι καλά κάνουν και δέρνουν.

:lol::lol::lol: μάλλον αυτό είναι καλύτερο

http://www.youtube.com/watch?v=KsbAqz_IeV0

Αντί για αγγλικά, είναι τα ελληνικά.Και αντί για Γιαννόπουλο βάλε Παπανδρέου.Παρόμοια φάση!

Δεν είναι το κακό το όνομα του εκάστοτε Υπουργείου, αλλά ο ρόλος του και το προσωπικό του. Πιστεύω ότι είναι στα υπέρ η απλή ονοματολογία, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω, πραγματικά απορώ τι θα δούμε από το Υπουργείο Προστασίας Πολίτη. Είχα μυριστεί ότι το ΠΑΣΟΚ θα κινηθεί σε πλαίσια ‘‘κοινωνικής δικαιοσύνης’’ (βλέπε το σλόγκαν ‘‘ο πολίτης μπροστά’’) έναντι στο συντηρητικό πρόγραμμα της ΝΔ, αλλά αυτό το Υπουργείο δεν μου γεμίζει το μάτι. Πραγματικά, πιστεύω ότι θα διατελέσει έργο μόνον για κανένα τρίμηνο. Μετά… τα γνωστά.

Όχι δε λέω αυτό. Αν θέλουν κάποια πράγματα να τα κάνουν, θα τα κάνουν. Απλά η νέα ονομασία θα κάνει πιο εύκολο το κράξιμο τους. Ο Υπουργός Δημόσιας τάξης θα πει “έπρεπε να επιβάλλω τη τάξη και πέταξα παράνομα χημικά”, ενώ ο άλλος θα φάει μεγαλύτερο κράξιμο αν πει “έπρεπε να προστατεύσω τον πολίτη και πέταξα παράνομα χημικά”. Είναι σαν τους προπονητές που χωρίς να τους το ζητήσει κανείς λένε “εγώ θέλω μια ομάδα που θα νικάει με 3 γκολ διαφορά όλα τα ματς”. Αν φτιάξει ομάδα σαν του Κετσπάγια μπορείς πιο εύκολα να του πεις “άλλα είπες κι άλλα έκανες”. Ελπίζω να το εξήγησα. Αν όχι, το θεωρώ πολύ μικρό θέμα για να μονοπωλήσουμε τη συζήτηση

Edit: Πάλι για Λέπερ. Γιατί ξεχνάω τα quotes σήμερα?

OK, το 'πιασα. Απλώς το κράξιμο που λες χρειάζεται και κριτικά μυαλά. Εγώ φοβάμαι ότι με αυτά τα μυαλά είναι πιο έυκολο να χάψουμε ότι για το καλό μας γίνονται όλα αυτά. Τέλος, off- topic κι από '΄μένα.

Κάτι τελευταίο επί του θέματος. Πώς το βλέπεις αυτό που είπες τώρα; Για τον αντιφατικό χαρακτήρα ανάμεσα στα Υπουργεία; Δεν έχει γίνει ακόμα πολύς ντόρος, αλλά προβλέπω πολύ χαβαλέ με τα καπρίτσια του ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ μας, είναι κρίμα, γιατί πιστεύω ότι έγινε για καλό το νέο αυτό τμήμα. Αλλά, το ‘‘μΠΑτΣΟΚ’’ όπως λένε μερικοί, δεν αλλάζει. Και οι αντιφάσεις σαν κι αυτές με κάνουν να μειώνω τις ελπίδες μου για το τρίμηνο, τις 100 τέλος πάντων πρώτες μέρες ευημερίας. Μας βλέπω να τις ‘‘αρπάζουμε’’ νωρίτερα από όσο περίμενα.

έβλεπα Τριανταφυλλόπουλο πριν.

Λέει ο βουλευτής Πειραιά Καρίδης (ή κάπως έτσι) είχε εκλογικό αντιπρόσωπο ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ και κατηγορείται για νοθεία 2 ψηφοδελτίων. Ο μίκρος δεν συνελήφθη με αυτόφωρο και η φάση πάει για κουκούλωμα.

χαχαχαχ
έλα ρε γίνονται τέτοια πράματα?

καλά… και που να δεις τι γίνεται στην επαρχία στην καταμέτρηση. Μη το ψάχνεις. Στην Ελλάδα προτιμούμε να βάζουμε κομματόσκυλα να μετράνε τις ψήφους, αντί να έχουμε ηλεκτρονικά συστήματα που θα μπορούν να τα κάνουν hacking οι “τρομοκράτες” και οι κυβερνήσεις…

Panoskosto, ποιες αντιφάσεις εννοείς; (υποθέτω σε εμένα (?) αναφέρεσαι)

Αυτά είναι!! Πάω να ετοιμάσω βιογραφικό!! :vibrate:

Nαι, ο Γιωργάκης είναι πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς. Εκεί που κάποτε ήταν ο Μπακούνιν και ο Μάρξ. Τελικά αυτός ο κόσμος δεν κινείται προς τα μπρος. Πάει προς τα πίσω. Πολύ πίσω…

kavou αν και καταλαβαίνω πολύ καλά τι θες να πεις (και έχει βάση αυτό που λες), θα συμφωνήσω με τον Leper.
Kαταρχίν, για μένα δεν είναι μικρό θέμα, γι αυτό έκανα και bold στο ποστ σου.
Ο Καμύ λέει ότι όταν ονομάζουμε κακώς(λάθος) τα πράγματα προσθέτουμε στην δυστυχία του κόσμου.
Και εδώ αυτό γίνεται. Ένα υπουργείο που θα έπρεπε να ονομάζεται υπουργείο προστασίας των αφεντικών, ονομάστηκε υπουργείο προστασίας του πολίτη (πολύ σωστά διέκριναν το 1984 του Όργουελ κάποια παιδιά σε προηγούμενα ποστ).
Έτσι, θα συμβεί αυτό που λέει ο Λέπα, θα δέρνουν και θα περάσουν την άποψη ότι δέρνουν τους εχθρούς των πολιτών. Ο φιλήσυχος πολίτης δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα παραπάνω απ’ το να παραμείνει φιλήσυχος. Όσοι αντιδρούν είναι οι εχθροί του, αυτοί που θέλουν να βλάψουν τη ζωούλα του και καλά κάνουν και τους δέρνουν. Εκεί πάει το πράμα…

Για δείτε και αυτό που λέει ο κρισπ εδώ http://www.rocking.gr/modules/forum/showthread.php?p=721983#post721983, καθώς και το λίνκ που δίνει.
Η επιβεβαίωση ήρθε πολύ γρηγορότερα από ότι και εγώ ο ίδιος περίμενα…

Ας μην αυτοτρομοκρατούμαστε ρε παιδιά. Αν συμβεί κάτι κακό, εδώ θα είμαστε να το σχολιάσουμε. Όλες οι πολιτικές αλλαγές είναι εν δυνάμη επικίνδυνες. Ακόμα και “υπουργείο διατήρησης της ακεραιότητας του κεφαλαίου” να λεγόταν ή “Υπουργείο μικρό μου πόνυ”, πάλι θα βρισκόταν κάποιος να έλεγε πως είναι επικίνδυνη η νέα ονομασία και να το αιτιολογήσει. Όλες οι ονομασίες των υπουργείων υπακούν σε μια συγκεκριμένη φιλοσοφία (θετική κατ’εμέ) κι έτσι και το τέως “Δημόσιας Τάξης”. Δεν πιστεύω πως έχει δόλο η ενέργεια αυτή. (edit:το point μου δεν αναιρείται από το λινκ)

Κάρβου πάνε μια βόλτα από το θρεντ της αστυνομικής βίας και από tvxs. Μιλάμε για πολύ αγνές προθέσεις όντως, αγνή δικτατορία…