Του έριξα καμιά 60άρα ώρες σε 10 μερούλες, και πρέπει να πλησιάζω σιγά σιγά στο τέλος του content της EA.
Δεν είμαι και πολύ αντικειμενικός γενικά, αλλά τι θες να μάθεις;
Του έριξα καμιά 60άρα ώρες σε 10 μερούλες, και πρέπει να πλησιάζω σιγά σιγά στο τέλος του content της EA.
Δεν είμαι και πολύ αντικειμενικός γενικά, αλλά τι θες να μάθεις;
Θέλω να πάρω και τις δύο κονσόλες αλλά προπαραγγελία δεν έχω κάνει και δεν θα κάνω.
Οτι βρω αν βρω εκείνες τις μέρες ξεκινώντας από day1.
Αλλιώς υπομονή 
Θα πάω πρώτα για PS5 λόγω Demon’s Souls και μετά Xbox X. Δεν έχω κάποιο λόγο για να βιαστώ για το Xbox αφού έχω ήδη το One X.
Κάτι ακόμα…στην αρχή όταν ανακοινώθηκε το series S το είχα βρει μια πολύ καλή κίνηση απο την MS.
Τωρα έχω αρχίσει να ανησυχώ…όλο και περισσότεροι devs βγαίνουν και δηλώνουν ότι δεν τους αρέσει το S, ελπίζω ότι το πετσόκομμενο σε specs μηχάνημα της MS δεν θα ειναι “bottleneck” για ότι δούμε στην νέα γενιά.
Αν οι third party devs φτιάχνουν τα παιχνίδια τους με τη λογική ότι πρώτα απ’ολα πρέπει να μπορεί να τρέχει στο S και μετα κάνουμε ports στις άλλες κονσόλες, την κάτσαμε…
Μια χαρα θα ειναι κ το S, το βασικό bottleneck ειναι CPU και μνήμη, που και στα δυο δε θα εχει θεμα. Ούτως η άλλως οι νεες μηχανες γραφικων ειναι πολύ scalable, απλα θα πρεπει να “κοβουν” assets και εφε στα μέτρα της κονσόλας για να κάνουν target 1440p/1080p/900p αναλύσεις. Εδώ ρε παιδια βγήκε Witcher 3, Doom και Wolfenstein στο switch που ειναι πολύ υποδεέστερο απο PS4/Xbox. Οτι θα εχει διαφορά στα γραφικά ναι, αλλά το μεγάλο bottleneck αυτής της γενιάς που πέρασε ήταν οι επεξεργαστές. Σε αυτό τον τομέα δε θα έχουμε θέμα.
Εγώ ανυπομονώ για διάδοχο του Switch, ελπίζω η συνεργασία με Nvidia να δώσει DLSS στο επόμενο μηχάνημα, και εκεί η ψαλίδα με τους άλλους μπορεί να είναι πολύ μικρότερη απ’ότι περιμέναμε (φαινομενικά τουλάχιστον).
Πχ αν είναι ικανοποιητικό το interface, τα graphics, αν το story είχε τόσο ενδιαφέρον όσο του Baldur’s Gate 2, το πόσο καλό ήταν το soundtrack, αν υπήρχαν πολλά bugs που να σου χάλασαν την όλη εμπειρία, ένα γενικό review δηλαδή.
(Ως fan του προηγούμενου Baldur’s Gate & παίκτρια DnD ελπίζω να μην απογοητευτώ…)
5η έκδοση DnD το gameplay του BD3 σωστα?
Άντε ας προσπαθήσω. Αν και, απ’ ότι καταλαβαίνεις, μιλάμε για πρώιμη early access έκδοση το παιχνίδι. Ό,τι και να σου γράψω, ειδικά για ui, bugs, μηχανισμούς, παίζει στο επόμενο patch να μην ισχύει.
Το ui γενικά είναι εξαιρετικό ως έχει, αρκετά μινιμαλιστικό, όμορφο, και αρκετά παραμετροποιήσιμο, αν και θα χωρούσε περισσότερη παραμετροποίηση σίγουρα για να το φέρει ο καθένας στα μέτρα του. Και αρκετά ξεκάθαρο/πληροφοριακό θα έλεγα. Θα σου δώσω το καλύτερο παράδειγμα: Έπαιξα το παιχνίδι φουλ coop με την κολλητή μου, η οποία είναι φανατική dnd παίχτρια (5ης), και γενικά άπειρη έως άσχετη gamer (μόνο καμπόσα pnc adventures παίζει, για crpgs ούτε λόγος) και στην 1 ωρίτσα πάνω ένιωθε φουλ άνετα με το ui και της άρεσε μάλιστα κιόλας.
Τα βασικότερα προβλήματα/παράπονα που έχω στο interface γενικότερα, είναι το inventory management του παιχνιδιού και το combat log. Για το πρώτο, τα πράγματα είναι καλύτερα απ’ τα δύο Original Sin, αλλά και πάλι είναι προβληματικό. Έχει την βολικότητα του δεξί κλικ στο αντικείμενο που θέλεις, και σου βγάζει διάφορες επιλογές πχ send to camp, add to wares, send to τάδε pc companion κλπ κλπ, αλλά το παιχνίδι έχει τόσο loot που μέσα σε λίγα λεπτά πιάνεις τον εαυτό σου να παίζει minigame με το να φτιάχνει το inventory. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να ανοίξεις ένα backpack και να κάνεις drag and drop τα items που θέλεις μέσα, το οποίο τρώει χρόνο. Δεν μπορώ να καταλάβω πόσο δύσκολο θα ήταν να άνοιγες ένα backpack και να είχε κουμπί που να το έστελνες απευθείας μέσα, πχ ctrl+click ξέρω γω. Τεσπα, αν έχεις παίξει τα Original Sin καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.
Για το δεύτερο τώρα, (μάλλον φταίει που κακόμαθα με το Kingmaker, το οποίο θα έπρεπε να διδάσκεται btw σε σχολές για εταιρείες που έχουν όραμα να φτιάξουν κάποιο crpg σε οποιοδήποτε d20 σύστημα) αλλά περίμενα και θα ήθελα περισσότερη πληροφορία για τα rolls σου, και εντός και εκτός μάχης. Οκ, οι γνώστες της 5ης δεν θα έχουν πρόβλημα, όλοι οι υπόλοιποι κρίμα να είναι να σπαζοκεφαλιάζουν για το πώς βγήκε το τάδε roll και από πού προήλθε το τάδε modifier.
Τα γραφικά τα βρήκα εξαιρετικά, τουλάχιστον στο όλα full στο σύστημά μου, σε 1440p. Σε φάσεις καθόμουν και χάζευα απλά με ανοιχτο το στόμα. Σε πάει και σε πολλά και διάφορα μέρη (και planes) το παιχνίδι, απ’ τo πρώτο act ακόμα, οπότε υπάρχει και εξαιρετική ποικιλία. Αλλά και η coop buddy μου που παίζαμε, το είχε στα medium όλα ξέρω 'γω λόγω gpu αλλά το βρήκε πολύ όμορφο επίσης.
Να αναφέρω εδώ ότι έχει πέσει εξαιρετική δουλειά στα facial reactions και γενικότερα στο animation. Εξαιρετική δουλειά.
Story: Εδώ να αναφέρω ότι η ιστορία του Bhaalspawn που είχαμε στα 1+2, έχει ολοκληρωθεί. Το έχει πει η Λάριαν, το έχει πει η wotc, ελπίζω να το έχουμε καταλάβει αυτό.
Το story του BG3 καταπιάνεται με τα illithids, και την προσπάθεια του παίκτη, μαζί με την βοήθεια companions, που όλοι μαζί αποδράνε απ’ το Nautiloid στο οποίο τους έκαναν infect με παράσιτο οι Mindflayers, να βρούνε γιατρειά και να σταματήσουν την διαδικασία της ceremorphosis πριν να είναι πολύ αργά. Προφανώς, δεν είναι τα πράγματα τόσο απλά όπως τα αναφέρω, γρήγορα καταλαβαίνεις ότι παίζει πολύ μυστήριο και γενικά τα πάντα είναι ένα εξαιρετικό κουβάρι που χαίρεσαι να ξετυλίγεις σιγά σιγά.
Για να σου απαντήσω στην ερώτησή σου: Στο content που υπάρχει μέχρι τώρα (η early access περιλαμβάνει μόνο το πρώτο act απ’ τα 3 του θα έχει το παιχνίδι), ναι, το story έχει απίστευτο ενδιαφέρον, και χαίρεσαι να ανακαλύπτεις το βάθος του, τα διακλαδώντα quests, οι πολλοί τρόποι να αντιμετωπίσεις έναν διάλογο, ένα encounter κλπ. Δεν μπορώ να περιμένω για την φουλ κυκλοφορία, ειλικρινά.
Companions: Έχω συναντήσει 5 μέχρι στιγμής, το παιχνίδι θα έχει 8 στο σύνολο. Μην περιμένετε την 20+ τρέλα των δύο πρώτων Baldur’s Gate. νταξ, και λογικό αν θέλετε τη γνώμη μου, τα voice lines και τα animations/cgi κοστίζουν. Δεν αναφέρω κάτι άλλο πάνω σε αυτό ή ποιοι θα είναι όλοι. Περιμένω μεγάλα πράγματα.
Το Soundtrack είναι απίστευτο. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Για παιχνίδι της Λάριαν μιλάμε. Τα soundtrack των 2 Original Sin, και δη του δεύτερου, το θεωρώ ίσως και τοπ-3. Όσα έχω ακούσει μέχρι τώρα απ’ το Baldur’s Gate 3, πάει να το ξεπεράσει, κάτι που θεωρούσα πολύ δύσκολο πριν παίξω το παιχνίδι. Να σημειώσω επίσης το εξής τρελό: Το full soundtrack πλησιάζει τις… έξι (6) ώρες. Ναι, έξι. 6. Οκ, υπάρχουν καμπόσες παραλλαγές του main theme κατά τη διάρκειά του, but still. Και είναι ακόμα early access το παιχνίδι, δεν ξέρω αν έχουν σκοπό να το μικρύνουν, να το μεγαλώσουν, ή δεν ξέρω εγώ τι. Πάμε για αριστούργημα χαλαρά, ανυπομονώ ήδη για lp κυκλοφορία.
Bugs: Ναι, υπάρχουν πολλά, και bugs και glitches. Early access κυκλοφορία είναι ακόμα, επαναλαμβάνω. Τίποτα gamebreaking όμως, και θα διορθωθούν όλα στην πορεία. Έχει κάνει ήδη τρελές πωλήσεις το παιχνίδι, έχουμε χωθεί χιλιάδες μέσα και reports/feedbacks στέλνονται αβέρτα.
Το coop κομμάτι επίσης είναι πολύ προβληματικό ως έχει τώρα. Lags, αργοί σέρβερς, καμία σχέση με την coop smoothness και awesomeness του Original Sin 2.
Μηχανισμοί/πιστότητα σε 5η έκδοση κλπ: Εδώ θα μπορούσα να γράφω για ώρες, και ήδη έχω γράψει σεντόνι, οπότε ας το αφήσουμε καλύτερα. 
Σε γενικές γραμμές, αρκετά καλή υλοποίηση της 5ης έκδοσης, βοηθάει και το σύστημα μάχης προφανώς. Έχουν αλλάξει κάποια πράγματα, έχουν προσθέσει κάποια άλλα, έχουν κάνει tweak κάποια άλλα για να βγαίνει σε video game engine κλπ. Αν έπρεπε να δώσω ένα ποσοστό πιστότητας, του δίνω ένα 85% όπως είναι τώρα το παιχνίδι. Σίγουρα θα αλλάξουν πολλά πράγματα στον τομέα αυτό, δεν έχει νόημα να το αναλύσω παραπάνω.
Όποιος θέλει 100% πιστότητα και να μάθει την 5η μέσω ενός video game, πάει στο Solasta για 'μένα. Indie βέβαια, και με SRD licence (όχι φουλ), με αρκετό homebrew, αλλά 100% υλοποίηση και απόδοση της 5ης.
Εν κατακλείδι: Έστω και από όσο content υπάρχει μέχρι στιγμής, για μένα το παιχνίδι είναι ξεκάθαρα άξιος πνευματικός συνεχιστής του Baldur’s Gate saga. Αν κάποιος χωνέψει ότι δεν είναι sequel των 2 πρώτων Baldur’s Gate, ούτε στο στόρυ, ούτε στο combat/gameplay, θα απολαύσει την καλύτερη Forgotten Realms DnD περιπέτεια που έχουμε δει στο είδος.
Μάλλον θα περιμένω να κυκλοφορήσει η φουλ εκδοση με όλα κομπλέ. Μέχρι τότε θα εχω παρει κ καινουριο μονιτορ γιατι μαθαινω οτι σε μεγάλες οθονες η φαση τα σπάει!
Νταξ το εκαψα καλα το παιχνιδι, κανενα παραπονο - το τερματισα (απλα το τελευταιο boss) και τωρα συνεχιζω με το υπολοιπο content και DLC, ειμαι καπου στο 88%.
Μου αρεσε πολυ, αν και τελικα περα απο 3 bosses (Hornet 2 , Watcher Knight , Colosseum of Fools) τα οποια ξαναπροσπαθησα αργοτερα με διαφορετικα charms/nail upgrade προς το παρον δε με δυσκολεψε ΠΑΡΑ πολυ.
Δηλαδη στο Cuphead μπορει να ειμουν μερες στο ιδιο boss γιατι απλα δεν εχεις και πολλες επιλογες.
Βεβαια αποτι διαβαζω το secret last boss - Radiance - και το White Palace πρεπει να ειναι τα πολυ δυσκολα τα οποια και δεν εχω πιασει ακομα.
white castle έχει πολύ δύσκολο platforming αλλά προσωπικά, σε ένα 3ωρο το έβγαλα, αν είσαι οκ με το platforming γενικότερα και κάνεις ευκολα τα τρικάκια που θέλει -πχ bοunce σε ροδέλες-λεπίδες με το σπαθί σου-, είναι legit δύσκολο θεωρώ
Radiance τώρα, περαστικά
, είναι πάρα πολύ δύσκολο boss
Το boss που με έφτασε στα άκρα όμως, ήταν ο Nightmare Grimm… αυτός ήταν cuphead επιπέδου για εμένα, πιέστηκα πολύ για να τον βγάλω και να μην τον παρατήσω
Hornet αγαπημένο boss -και music theme-, ειδικά το δεύτερο encounter έπος… επίσης ζορίστηκα πολύ στην τρίτη φάση του Colosseum of Fools, όπως γενικότερα στο Μελισσοβασίλειο για κάποιο λόγο… αλλά ναι και Watcher Knights ήταν σαδισμός
Το χειριστηριο της Steam δε με βολευει καθολου για pogo - παιζω στη TV με Steam Link απο το PC - οποτε οταν ειναι να παιξω “σοβαρα” αλλαζω σε ενα Xbox style γιατι θελει σταυρο για να κανεις ακριβεις κινησεις.
Αποτι φαινεται τελικα αυτα που αναφεραμε ειναι τα δυσκολα bosses αλλα και το platforming φυσικα.
Ειμαι τωρα στο μελισσομπος και λεω να κανω κανα side q πρωτου πιασω το Grimm content.
Για Radiance πας καπακια αφου τελειωσεις τον Hollow Knight? Δηλαδη πρεπει να τον ξαναβγαλω και dream nail πανω του?
Εν τω μεταξυ πρεπει να εχω πιασει ενα 10% του lore - εβαλα ενα βιντεο που το αναλυει και ειμουν wtf.
ναι
το lore είναι απίστευτο, αλλά αν μια φράση συνοψίζει τα πάντα είναι ‘‘πληρώνουμε τα γαμησιάτικα του Pale King’’ 
καταλαβα - εχω κλεισει ηδη 50 ωρες οποτε αλλο ενα 10ωρακι ευκολα το τραβαει.
btw βγηκε και το DLC του Doom Eternal !!!
Έψαξα λίγο και δεν βρήκα κάτι… legacy of the beast παίζει κανένας?
Νταξ ειναι ατελειωτο το game.
Εβγαλα - σχετικα ευκολα - το White Palace περα απο καποια σημεια φυσικα, και ανακαλυψα μετα το Path of Pain το οποιο ειναι διαστροφη. Το τελειωσες αυτο?
Εχω ακομα το Trial of Fools, Radiance, το DLC ΚΑΙ εμαθα για το Godmaster που ειναι σα το τραιαλ αλλα με ολα τα bosses(!!!).
Τεσπα, το game τα σπαει και εχει απειρο υλικο, δυσκολια και lore.
Ναι εννοείται τελείωσα το Path of Pain
… δεν είναι τόσο δύσκολο όσο αρχικά νομίζεις, μόλις συνηθίσεις λίγο τα άλματα και να κάνεις εύκολα bounce στις λεπίδες, βγαίνει…σχετικά ανεκτά
.
Τrial of Fools είναι για εμένα από τα πιο δύσκολα επίπεδα στο παιχνίδι, το έβγαλα με τρελή κωλοφαρδία και δεν θα άντεχα να το ξαναπαίξω πάλι, προτιμώ ξανά το Path of Pain

OTI XEIΡΟΤΕΡΟ ΖΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΕΙ ΣΤΟ HOLLOWNEST
Το Godmaster να σου πώ την αλήθεια, το έπαιξα, έβγαλα κάποια bosses αλλά το παράτησα και είδα το secret ending στο youtube, δεν έχει ιδιαίτερο story όπως πχ το Grimm Troupe + παραήταν σαδιστικό να παίξω όλα τα bosses πάλι αλλά σε απείρως δυσκολότερο βαθμό, νομίζω απευθύνεται σε άλλους παίκτες με άλλες αντοχές και skills…
Τερμάτισα το κανονικό παιχνίδι + τον Νightmare Grimm (Π-Ο-Ν-Ο-Σ) και έπιασα το 107% που είναι το απόλυτο ποσοστό ολοκλήρωσης του παιχνιδιού -μου είχε μείνει μόνο το task που πρέπει να μεταφέρεις το λουλούδι και να μην σε χτυπήσει κανείς στο meanwhile και πάσχιζα να το βρώ για καιρό έχοντας κολλήσει στο 105%…, δεν ξέρω αν το έχεις κάνει αλλά αν ναι, αξίζει να το ξανακάνεις και αυτή τη φορά -μικρό αλλά ασήμαντο hint/spoiler- να το δώσεις στον γέρο του Dirtmouth 
Η αντίδρασή του αξίζει την ταλαιπωρία, αν έχεις γίνει και invested στους χαρακτήρες
Γενικά ναι, το παιχνίδι είναι επος.
Αξίζει να διαβάσεις κανένα οδηγό για σημεία ή bosses που ίσως έχασες ή σου ξέφυγαν (Collector πχ, τον βρήκα μετά από διάβασμα) + lore για το πως συνδέονται όλα και να μην αφήσεις σπιθαμή του κόσμου ανεξερεύνηση…όλο και κάτι θα πάρεις -είτε lore, είτε κάποιο item κτλ-
υγ. ακόμα δεν μπορώ να χωνέψω ότι αυτό το παιχνίδι το έφτιαξαν 2 άτομα + περιμένω το sequel ίσως και πιο πολύ από κάθε cyberpunk ή άλλο hot παιχνίδι αυτή τη στιγμή!
Νομιζω απο τα χειροτερα ψηφιακα δημιουργηματα αυτο το κωλοζουζουνο (μαζι με τα φετρωτα mantises).
Απειρα παναγιδια εχουν πεσει.
Αυτο ηθελα να γραψω και απο πανω, οτι το Trial of Fools μου φαινεται το πιο δυσκολο event του παιχνιδιου προς το παρον (Grimm pending).
Καλα οδηγους σιγουρα χρησιμοποιω - κυριως για να μη περιφερομαι χαζα - ειδικα στην αρχη ειχα το χαρτη διπλα γιατι δν ηξερα που παν τα 4.
Το επομενο DLC ειναι με τη Hornet αποτι πηρε το ματι μου. Support Team Cherry !
To trial, πλέον βγάζω τα 2 πρώτα levels του πολύ εύκολα… το τρίτο δεν το ακουμπάω καν
χμ, good news λοιπόν, δεν είναι DLC, είναι κανονικό παιχνίδι - sequel και μάλιστα πιο μεγάλο και με μεγαλύτερο budget, καθώς και πολλά νέα mechanics -quest list κτλ- + πολύ διαφορετικό combat gameplay, για αυτό και η καθυστέρηση
Λογικά 2021 κάποια στιγμή θα μας σκάσει
Νταξ πολυ καλο τραιλερ. Φαινεται γαματο! Αν και μετα το HK θα κανω ενα διαλειμα σιγουρα - λογικα για Cyberpunk.
Με τρελαινουν επισης ολες οι φωνουλες των χαρακτηρων (μαζι με την επικη μουσικη) ειναι τοσο καλοδουλεμενες!
καλά ναι, το ηχητικό κομμάτι των χαρακτήρων είναι κορυφή + το soundtrack απίθανο.
Αυτό το hornet’s theme πρέπει να το έχω βάλει άπειρες φορές στα ακουστικά μου όταν συναντάω διάφορα bosses στα ng που κάνω σε DS και BB
εγώ έχω να παίξω Hollow Knight 2+ χρόνια οπότε το περιμένω πως και πως!!