Παιχνίδια Παίζουμε;

Company of Heroes !

Επειδη το Metro με δυσκολεψε σχετικα νωρις (παραξενο, δηλαδη πρεπει να ειναι αλλη μια φορα που εχω αφησει παιχνιδι και εκεινη ηταν σε final boss και, μια ή αλλη εχω παιξει πιο απαιτητικα παιχνιδια), μου ηρθε φλασια και ξεκινησα το The Book Of Unwritten Tales. Κλασσικο point and click adventure, οπως τα αγαπαω. Καιρο ειχα να παιξω κιολας κατι του ειδους. Και μπορω να πω, αν και εχω παιξει μολις ενα τριωρακι, πως αξιζει και με το παραπανω. Λογικοι γριφοι (ισως λιγακι ευκολο για adventure σε σημεια), η ατμοσφαιρα και τα γραφικα παραμυθενια, οπως ακριβως του ταιριαζει, concept οχι κατι καινοτομο αλλα καλο, δυνατο voice acting και φυσικα ΓΑΜΑΤΟΙ διαλογοι. Χιουμορ, ατακες και ολα τα καλα, συν οτι θα βρειτε αναφορες σε ενα καρο ταινιες και παιχνιδια (εγω μεχρι στιγμης εχω πιασει για Lord Of The Rings που ειναι αρκετα, σε Monkey Island, ακομη και σε Godfather και Sixth Sense!). Οσοι πιστοι…

Last of us και τα μυαλα στο μπλεντερ…

^^ Βγήκε αυτό ή όχι ακόμα;

To Oblivion για έναν μεγάλο φαν του Skyrim, λέει τίποτα?

Το oblivion απο άποψη σεναρίου Ειναι ´κλασεις ανώτερο.

Ωραία! τα γραφικά δεν με πολυενδιαφέρουν. Έχει και αυτό υποθέτω την sandbox αισθητική? Ελευθερία και μεγάλο χώρο για να κινηθείς?

και το καλύτερο απο ολη τη σειρα ειναι το morrowind και τα 2 expansions αφου δεν σε ενδιαφέρουν τα γραφικά ορμά!!.. :wink:

Πήρα από play.com την 5th anniversary edition του Oblivion. Έχει και τα expansion και έκανε μόνο 14 ευρώ. Ελπίζω να μην είχε τίποτα προβλήματα. Το Μorrowind ρε γαμώτο το έχω πάρει στραβά, γιατί το είχα παίξει όταν είχε πρωτοβγεί και δεν μου άρεσε καθόλου. Είμαι σίγουρος ότι έσφαλα εγώ, αλλά δύσκολα πλέον να το ξαναπιάσω.

Grim Fandango απ’την αρχή μιας που έψαχνα τα παλιά μου παιχνίδια.
Συγκίνηση.

Μεγάλο παιχνίδι!!!

respect

Και μετα απο 18 ωρες και 30 λεπτα, τελειωσα το The Book Of Unwritten Tales.

Οι εντυπωσεις που μου αφησε ηταν παρα πολυ καλες. Για αρχη, η μουσικη ειναι υπεροχη, τρομερα themes (ειδικα αυτο στην πολη του Seastone μου εχει σφηνωθει στο μυαλο), γραφικα μεσα απο παραμυθι, σκηνικα που αλλαζουν αρδην σε καθε chapter, ενα ομορφο σεναριο να το πλαισιωνει και διαρκεια που τη σημερον ημερα δεν συναντας συχνα, ειδικα σε adventure παιχνιδι. Ε και φυσικα οπως ειπα και στην προηγουμενη σελιδα, ενα τεραστιο συν του παιχνιδιου ειναι οι διαλογοι. Χιουμορ και ατακες σε καθε προταση. Ευφανταστοι, αστειοι, με ενα voice acting που τους ανεβαζει ακομα περισσοτερο, απολαυση απλα.

Οσον αφορα το gameplay, παραδοσιακο point and click. Προχωρας και κανεις combine τα αντικειμενα που εχεις με ενα κλικ, κλασσικα πραγματα. Οι NPCs ειναι διαφορετικοι και ξεχωριστοι, με διαφορετικες σκεψεις και προβληματα ο καθενας και οι διαλογοι φυσικα εντελως διαφορετικοι με τον καθεναν απο αυτους. Οσον αφορα τους χαρακτηρες που ελεγχεις, μου εκανε θετικη εντυπωση οτι εχεις την δυνατοτητα σε πολλα σημεια να ελεγχεις 2 αλλα και 3 χαρακτηρες ταυτοχρονα (δηλαδη ηταν ολοι διαθεσιμοι και αναλογα τον γριφο και την περισταση, επαιρνες τον ελεγχο αυτου που χρειαζοσουν).

Οι adventurαδες το τσεκαρουν σιγουρα και οσοι θελουν να αρχισουν να ασχολουνται με το ειδος ειναι μια παρα πολυ καλη αρχη, εφοσον εχει λογικους γριφους και δεν σε ταλαιπωρει ιδιαιτερα.

Για επομενο παιχνιδι δεν ξερω…Ισως τσιμπησω τελικα την GOTY του Arkham City που εχει παει γυρω στα 20-25 ευρω, αλλιως θα δανειστω κανα παιχνιδι απο φιλο μου και μετα απο αυτο θα παω στο AC.

Χρειαζεται καλη καρτα γραφικων το αποπανω ή τα καταφερνω με μια μετρια?

Δεν θα εχεις προβλημα νομιζω, δεν ειναι ιδιαιτερα απαιτητικο! Τι καρτα εχεις;

μολις τερμάτισα το resident evil 6 και τα 4 campaigns…
δυστυχώς εκτός απο τα εντυπωσιακά cutscenes το παιχνιδι ειναι μετριότατο οχι ομως κακο…

με μεγαλύτερο αρνητικό η ανυπαρξία του σεναρίου κρίμα…!!

Εντάξει, ξέραμε τι να περιμένουμε, έτσι δεν είναι; Εγώ προσωπικά δεν είχα προσδοκίες. Ό,τι περίμενα πήρα. Γι’ αυτό και δεν με έχει χαλάσει κιόλας μέχρι στιγμής (είμαι στα τελειώματα του δεύτερου campaign). Πιστεύω προσδοκίες είχαν μόνο όσοι γούσταραν (πολύ) με το 5ο και την όλη τροπή που είχε πάρει το πράγμα.

Παρ’ όλα αυτά, με εξέπληξε ευχάριστα το πρώτο campaign. [SPOILER]Οι φάσεις στον σιδηρόδρομο, στο νεκροταφείο και στον καθεδρικό μου θύμισαν παλαιότερες ατμόσφαιρες και δόξες της σειράς. Βέβαια, προσγειώθηκα απότομα με το δεύτερο campaign, γιατί το θεωρώ εμετός μέχρι στιγμής, πιο action πεθαίνεις…[/SPOILER]

εγω να πω την αληθεια ειχα για τον λογο οτι φαινόταν πιο ατμοσφαιρικό και ειναι απο το 5 αλλα απο σενάριο σοβαρα τωρα δεν εχει καμια διαφορα απο τις ανύπαρκτες ταινιες… αυτο με χαλασε πιο πολυ μαζι με το co op(οταν παιζεις με npc) που ειναι καρκίνος για τη σειρά!!!

το game θα μπορούσε να ειναι επος ρε γαμώτο…

Sorry, αλλά το npc τι είναι;

Εμένα μου άρεσαν από το 5ο όλες οι προσθήκες του online, καθώς με έκανε, όπως και πολλούς άλλους φαντάζομαι να ασχοληθούν με το παιχνίδι και μετά την ολοκλήρωσή του. Για το σενάριο έχεις δίκιο πάντως. Σαν να μην του δώσανε καθόλου σημασία.

non playable character