Παιχνίδια Παίζουμε;

Νεο, καταλαβαίνω πώς το εννοείς για το mgs. Θα το ήθελες πιο κλειστό, σφιχτοδεμένο και πιο… mgs i guess;
Προσωπικά μέχρι στιγμής το έχω πάρει χαλαρά και δεν το υπεραναλύω. Η κονάμι btw πρέπει να έχει κάνει μεγάλες μαλακίες και να έχει πετσοκόψει πράγμα.

Αλλά για το G.O.A.T. Witcher ρε φίλε, άλλο παιχνίδι έπαιξες; :stuck_out_tongue:
Δεν θυσίασε τίποτα για να είναι open world. Αντιθέτως, έκανε τόσα πράγματα αριστουργηματικά που είναι να σε πιάνει πονοκέφαλος. Τέτοιο όραμα και σε τέτοια κλίμακα δεν έχει ξαναυπάρξει. Έβαλε τόσα γατάκια που θεωρούν τον εαυτό τους είτε open world είτε rpgs/fantasy rpgs στη θέση τους και τα κάνει να φαίνονται τελείως αδιάφορα. Μιλάμε ότι κάποια side quests είναι καλύτερα από main missions/stories άλλων εταιρειών/παιχνιδιών.
Η τριβή με ολόκληρο τον κόσμο, τα ουσιώδη choices and consequences, τα πολλά endings με ουσιαστικές αλλαγές μεταξύ τους και το να βλέπεις πώς αλλάζει ο κόσμος γύρω σου καθώς προχωράς το σενάριο και μάλιστα σε τόσο τεράστιο κόσμο, για μένα θεωρείται ήδη σημείο αναφοράς και είναι κάτι που ΑΝ ξεπεραστεί ποτέ, θα ξεπεραστεί πολύ πολύ δύσκολα.

το τελείωσα το mgs αλλά δεν έκανα σχεδόν τπτ παραπάνω από το να τελειώνω τις αποστολές για να προχωρήσει η ιστορία -θα το αρχίσω κανονικά με την ησυχία μου τώρα-

η ιστορία είναι η λιγότερο καλή από όλα τα mgs μέχρι τώρα, χωρίς όμως να σημαίνει ότι είναι κακή… από το σημείο και μετά που

[SPOILER]σκάει ο σαχελάνθρωπους και μετά ο Έλι, γίνεται της καραπουτανάρας… ειδικά με τον Έλι-Λίκουηντ είναι τρομερά τα cut scenes[/SPOILER]

απλά έχει πέσει πολύ μεγάλο σπρώξιμο στο gameplay και στο Openworld και για πρώτη φορά σε mgs δεν υπάρχει το 40%gameplay 60%story αλλά το αντίθετο :stuck_out_tongue:

πάντως μην απογοητευτεί κανείς, η ιστορία θα αποζημιώσει σε μεγάλο βαθμό -όχι μέγιστο-…

εξακολουθώ να μην ξέρω τι να νιώσω με το πραγματικό φινάλε (το οποίο το είδα σε youtube μόλις το τερμάτησα γτ θέλει δουλειά για να το δείς κανονικά)… ξενερώνω από τη μία, δένουν όλα τέλεια από την άλλη και ίσως είναι και μεγαλοφυές… :stuck_out_tongue: κοτζίμας τρελός

επίσης για τους φανς, μεγάλη έκπληξη σας περιμένει με την ταυτότητα του Man on Fire, όταν και αν την βρείτε (και πώς :stuck_out_tongue: )

σα παιχνίδι παιχνίδι όμως, είναι οργασμός.- τελειότητα στα πάντα, τερματίζει το είδος… κάνεις τα-πάντα.- μπορείς να τελειώσεις την κάθε αποστολή με 200 τρόπους και πάλι να υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρξει και 201ος :stuck_out_tongue:

το τεράστιο μου θέμα εμένα, είναι η mission 51
η οποία, εξηγούμε, είναι η κομμένη αποστολή από την konami, το κομμένο φινάλε το οποίο υπάρχει σαν 20λεπτο βίντεο στην σπέσιαλ έκδοση.
εαν έπαιζε αυτή μέσα στο παιχνίδι, για μένα θα το ανέβαζε μισό λέβελ ακόμα πάνω, απορώ για ποιό γαμημένο λόγο να αφήσει έξω κανείς το πιο σημαντικό κομμάτι της ιστορίας αυτού του παιχνιδιού… υπάρχει σε youtube, δείτε το αν το τελειώσετε… πολύ κρίμα… και μάλλον από τους λόγους που έσπασε ο Κοτζίμας…

δεν έχω να πώ κάτι άλλο γενικά, είναι MGS δλδ goty για μένα στο χαλαρό (ειδικά μετά την κρυάδα του Arkham Knight) και λυπάμε που ο Κοτζίμας χωρίζει με την Κοναμι και δε θα έχουμε πιθανότατα άλλη ευκαιρία για ένα ακόμα επεισόδιο σε αυτό το έπος…

Ρε παιδες κριμα να λεμε οτι στο Witcher θυσιασαν υποθεση κτλ για το οπεν γουορλντ. Δεν νομιζω οτι εχει υπαρξει αλλο οπεν γουορλντ παιγνιο με τοσο ομορφες υποθεσεις κ εξελιξεις ζωντανες. Μπορει το μεην στορυ να μην εχει την γουαου κλιμακωση αλλα νομιζω οτι ειναι εσκεμμενο κ γω προσωπικα το λατρεψα. Αφηνει μια γλυκοπικρη μελαγχολικη αισθηση. Σε ολο το ταξιδι συναντας ιστοριες που πραγματικα κανουν σκονη τα μεην στορις πολλων αλλων επιδοξων οπεν γουορλντ κ οχι μονο παιγνιων. Αχχχ Witcher

σποιλερ για witcher

[SPOILER]
οταν τελειωνεις την βασικη ιστορια και μενεις μονος στο khaer morhen σε πιανει καταθλιψη…[/SPOILER]

Ακριβως :frowning:

Συμφωνώ. Πρωτόγνωρο συναίσθημα. :frowning:

13/10 βγαινει το 1ο expansion για witcher που θα κραταει 10 ωρες…

Ελπιζω να χουμε ξεμπερδεψει με τα καπιταλ κοντρολς κ τις αγορες μεσω ιντερνετ. Το καλο το εξπανσιον ειναι το επομενο που βγαινει το 2016. 20 ωρες κ ολοκληρη νεα περιοχη.

Καποιος που να χει παιξει το μεταλ γκηαρ σολιντ μπορει να κανει μια μικρη περιγραφη κ ενα μικρο ρηβιου; αξιζει να παιχτει μετα το witcher? Αντε να δουμε κ το fallout μετα

ε και μονο που εχει 95% στο metacritic δε νομιζω να χρειαζεται να σου πει καποιος αν αξιζει η οχι.

προσωπικα θα το τιμησω μετα την εξεταστικη οπωσδηποτε

Εντάξει, λίγο στα γρήγορα:

Φοβερό κριτήριο το μετακρίτικ :stuck_out_tongue:
Πιο πολύ νόημα (αν και έχει καμπόσα τρολς) έχει το user vote. πχ 9.2 το W3, 7.9 το PP.

Αξίζει να παιχτεί εννοείται, αλλά red viper τώρα μην ψάχνεις να συγκρίνεις, σε καμία περίπτωση δεν θα πλησιάσει τα συναισθήματα που σου έδωσε το G.O.A.T. Wild Hunt.-

Στα του παιχνιδιού τώρα:

Τεράστιο. Ειδικά αν κάνεις special ops. 56 ώρες και είμαι 25% έχοντας κάνει ΠΟΛΥ side ops. Απ’ την άλλη όμως, μπορεί να σου φανούν επαναλαμβανόμενες. Δηλαδή, έχει 6-7 στυλ αποστολών (prisoner extraction, eliminate the heavy infantry, mines κλπ κλπ) και ανακυκλώνονται (πχ prisoner extraction 01, 02, 03 κοκ)
Αρκετή ελευθερία, μεγάλοι χάρτες, καλό level design και εξαιρετική απεικόνιση mother base και expansion αυτηνής (για να την γυρίσεις ολόκληρη θέλεις πολύ χρόνο).
Στο PC είναι φουλ playable και ελαφρύ με μηδενικά bugs/glitches.
Καλό gameplay, άπειρο customization στα πάντα, υψηλής ποιότητας AI, καλά γραφικά, φοβεροί μηχανισμοί αν και μπορούν να κουράσουν μετά από λίγο, καθώς το παιχνίδι δυστυχώς δεν έχει επιλογή δυσκολίας οπότε μετά τη συνήθεια φαίνεται ευκολάκι, με εξαίρεση κάποιες main missions που ανεβαίνει η δυσκολία πολύ.
Για το main story δεν έχω πολλά να πω γιατί δεν το έχω προχωρήσει πολύ, αλλά όσο έχω δει δεν έχω ξετρελαθεί όπως συνέβαινε με τα προηγούμενα.

Γενικότερα τώρα, αν ξέρεις την σειρά και έχεις παίξει Peace Walker και Ground Zeroes, σκέψου το Phantom Pain σαν τη φυσική συνέχεια των δύο αλλά σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα. Η σημαντικότερη αλλαγή στη σειρά είναι ότι δείχνει περισσότερο παιχνίδι και όχι ταινία/interactive movie, whatever you wanna call it. Άλλοι γούσταραν με αυτό, άλλοι βρίζουν θεούς και δαίμονες.
Η πρώτη σκέψη που κάνω είναι ότι ενώ το Snake Eater μάλλον παραμένει το αγαπημένο μου της σειράς, μάλλον θεωρώ το Solid Snake στόρυ καλύτερο απ’ του Big Boss. Με έμφαση στο μάλλον.
Έχω και καμπόσα αρνητικά που με χάλασαν πολύ, θα τα γράψω άλλη στιγμή.

@Red VIper, η συμβουλή μου είναι ότι αν δεν έχεις πολύ ελεύθερο gaming χρόνο και αν δεν προλαβαίνεις να το ολοκληρώσεις πριν το (τα) expansion(s) του Witcher 3, άστο για μετά. Γιατί αν το αρχίσεις, το κόψεις για το W3, μετά δεν ξέρω κατά πόσο θα έχεις όρεξη να το ξαναπιάσεις. :stuck_out_tongue:

Ωραιος Tidus. Να σαι καλα. Μαλλον θα το αφησω. Φαινεται κ τεραστειο. Το μετακριτικ κ μενα δεν μου λεει κατι. Μονο οι γνωμες των παιχτων. Πολλα παιχνιδια ειχαν φοβερους βαθμους σε περιοδικα κτλ κ βλεπες αθλιους μεσους ορους σε users. Δεν παιζοντουσαν. Μαλλον θα κανω λιγο υπομονη για witcher expansion κ μετα fallout.

Πολύ ωραίο Big daddy cosplay στη ΔΕΘ, δικαιωματικά βγήκε και πρώτος

Ωραίος, αλλά θα μέτραγε να έβρισκε κανα αδερφάκι/ανιψακι/ξαδερφάκι για little sister

Τελος το meta gear…
Όποιος το τερμάτισε πιστεύω του έγινε ξεκάθαρο οτι μας παρέδωσαν μισοτελειωμενο παιχνίδι. Αυτο φαίνεται και στο mising episode (που ειναι ενα απο τα σημαντικοτερα κομμάτια ολης της σειρας!!!) και στη δομη του chapter 2(filler chapter) που στην ουσια ειναι μονο 4 νεες αποστολές και οι υπόλοιπες ειναι του chapter 1, οπως και το γιατι έφυγε ο ΚοJima απο την εταιρία μιας και το οραμα του για αυτο το παιχνιδι ηταν πολυ μεγαλύτερο και χρονοβόρο απο αυτο που μπορούσαν να του δώσουν… Και καταλήγουμε σε αυτο που ελεγα πριν κατι ποστ οτι το open world κατέστρεψε και θυσίασε την ιστορία, αλλα δε πειράζει έχουμε fob mission pf grade και πολλα extractions να ασχοληθούμε καθώς και ενα online που έρχεται… Ολα αυτα για μενα ειναι παπαριες αν ενα MGS παιχνίδι δεν εχει σενάριο!!!
Κάπου στε νετ βρήκα αυτο που ειχε ανεβει πριν την κυκλοφορία του παιχνιδιού

[SPOILER]
Prologue : Awakening

Chapter 1 : Revenge

Episode 1 : Phantom Limbs
Episode 2 : Diamond Dogs
Episode 3 : A Hero’s Way
Episode 4 : C2W
Episode 5 : Over The Fence
Episode 6 : Where Do The Bees Sleep
Episode 7 : Occupation Force
Episode 8 : Red Brass
Episode 9 : Back Up, Back Down
Episode 10: Angel With A Broken Wing
Episode 11: Cloaked In Silence
Episode 12: Through The Hole
Episode 13: The Enemy Of My Enemy

Chapter 2 : Dark Depths

Episode 1 : Hellbound
Episode 2 : From The Inside
Episode 3 : Bad Dreams
Episode 4 : Domination
Episode 5 : Old Bones
Episode 6 : Dangerous Wisdom
Episode 7 : State Of Exception
Episode 8 : Dirt Work
Episode 9 : Open Hands
Episode 10: Diamonds In The Sky
Episode 11: Ghosts
Episode 12: Playing With Monsters
Episode 13: Kill The Beast
Episode 14: Green Light
Episode 15: Coup De Grace
Episode 16: Lurking In The Dark
Episode 17: Open Minds
Episode 18: No Slaves
Episode 19: Club Of The Unseen
Episode 20: Two-Way Race
Episode 21: Traitors’ Caravan
Episode 22: Fire and Cold Ashes

Chapter 3 : The Costs Of Revenge

Episode 1 : Pestilence
Episode 2 : Phantom Pain
Episode 3 : Madness Of Men
Episode 4 : Three
Episode 5 : Isolation
Episode 6 : Severed Family
Episode 7 : Fatal Massages
Episode 8 : Voices
Episode 9 : Corrupted
Episode 10: Midnight Raid
Episode 11: In The Face Of Pain
Episode 12: The Beauty Of The Battlefield
Episode 13: Manufactured Skin
Episode 14: Homonculus
Episode 15: There Are No Heroes

Chapter 4 : Punishing Words

Episode 1 : Sins Of The Father
Episode 2 : Loyalty
Episode 3 : No Turning Back
Episode 4 : Metallic Archaea
Episode 5 : Sahelanthropus
Episode 6 : War Is Peace I
Episode 7 : Condition: Comatose
Episode 8 : War Is Peace II

Chapter V : Confrontation

Episode 1 : Pale Shadows Of Forgotten Names
Episode 2 : Truth: The Man Who Sold The World
Episode 3 : Demons

Epilogue : Demons In The Cold Of The Night

[/SPOILER]
Απλα φανταστείτε τι θα βλέπαμε σε αυτη την περίπτωση!!!
Τεσπα πολυ κρίμα για το κλείσιμο της μεγαλύτερης σειράς στο χώρο…

Απο εκει και πέρα στην τελευταία αποστολή του chapter 1 ο kojima παραδίδει μαθήματα σκηνοθεσίας με ενα απίστευτο μονοπλάνο που προσωπικά δεν εχω ξανα δει…

Και παλι mgs ειναι τι να κανουμε μονο αγαπη…

Περιμενοντας εξπανσιον witcher κ fallout, χτυπησα τις προσφορες στο στημ με τα Batman. Πηρα το asylum κ το city. Απο 5 ευρω. Δεν ειχα ξανασχοληθει. Ξεκινησα με asylum. Πολυ καλο. Κατα τ αλλα κολλημα με τα Shadowrun Returns της Hairbrained. Παιχνιδαρα το καινουργιο το Hong Kong. Εξαιρετικα cyber punk isometric rpg

και μένα που μου κόπασε η αρχική κάβλα, με ξενερώνει που το παιχνίδι indeed είναι μισοτελειωμένο… το chapter 51 θα μπορούσε να είναι από τα πιο ατμοσφαιρικά κεφάλαια όλης της saga

κρίμα και πάλι

αυτό βέβαα δεν αφαιρεί πόντους από το gameplay και την γενικότερη αίσθηση που σου αφήνει το τέλεια στημένο open world, αλλά το στόρυ μένει πολύ πίσω και αυτό για metal gear είναι μη αποδεκτό.-

^Δεν περίμενα ποτέ ότι θα ζητάω dlc.

Πηρα το Arkham Knight χθες απο κλειδαδικο γυρω στα 12 ευρω και 1 ευρω το Harley Quinn dlc. Σε κανα δυο βδομαδες θα βγει το patch που θα διορθωσει το παιχνιδι και τοτε θα το παιξω. Το εχει παιξει κανενας?

Εγώ, σε PS4 όμως. Κοίταξε, είναι πολύ καλό, με το καλύτερο σενάριο της τριλογίας, όμως η εκτεταμένη χρήση του batmobile ενδεχομένως να σε κουράσει. Από ένα σημείο και έπειτα, όταν συνήθισα τον χειρισμό του, δεν είχα κανένα πρόβλημα. Μέχρι και στους γρίφους του Riddler το χρησιμοποιείς.

Από διάρκεια πάει πολύ καλά, γύρω στις 50 ώρες για να κάνεις τα πάντα από side quests. Ως αρνητικό, θα έβαζα τα boss fights. Είναι ελάχιστα, και όσα υπάρχουν, έχουν πάλι επίκεντρο το batmobile και αυτά.

Δεν είναι στο επίπεδο του City, σε καμία περίπτωση, όμως κλείνει ιδανικά την τριλογία.

Σαν στορυ, το Arkham Asylum κάνει πλάκα και στα δύο
Σαν gameplay, το City είναι απείρως πιο καβλωτικό + open world οργασμός
Σαν τίποτα από τα παραπάνω είναι το Knight :stuck_out_tongue:

Βαρετό και επαναλαμβανόμενο gameplay και μάλλον το χειρότερο στόρυ εκ των τριών

Νομίζω ότι το τρομερό στόρυ του πρώτου σε συνδιασμό με το stealth σε κλειστούς αλλά και ανοικτούς χώρους (τέλεια αναλογία) δεν υπάρχει σε κανένα από τα δύο έπόμενα… το City όμως, ακόμα και με μέτριο στόρυ που προσπάθησε (υπερβολικά πολύ) να χωρέσει όλο σχεδόν το cast της DC μέσα, σε κέρδιζε με το open world του και τα τρομερά boss fights… ειδικά η μάχη με τον Freeze, σχεδόν κλασσική…

το 3ο το τερμάτισα γιατί απλά έπρεπε, ειδικά σε κάτι πίστες με τανκ vs τανκ και Αρκαμ Ναητ και πορτοκαλι ψυχεδελειες ή τανκς τανκς τανκς σε γκαραζ τoυ GPD ήταν να το δώσεις σε κάνα καβλωμένο ξαδερφάκι και να κοιτάς απλά μέχρι να τα περάσει και να συνεχίσεις το παιχνίδι μετά… το μόνο που μου άρεσε ήταν ο τρόπος που ο Τζόκερ επηρέασε την ιστορία και η γενική μορφή που πήρε η παρουσία του, ευφάνταστος και σωστός…

όλο το υπόλοιπο, μια απογοήτευση…

Btw, το μέτριο παιχνίδι του μήνα που στο μέλλον θα γίνει cult classic είναι το Mad Max.-