Παιχνίδια Παίζουμε;

Αυτό ειναι το πιο σωστό. Global Illumination στην ουσία είναι η προσομοίωση του φωτισμου στο σύνολο του οπτικού πεδίου, με ανακλάσεις, σκιές, υπολογίζοντας τόσο τα υλικά και την επιρροή που έχουν στη διάθλαση/ανάκλαση του φωτός.

Όταν μιλάμε για real time Global Illumination, σημαίνει ότι έχοντας συγκεκριμένες πηγές φωτός, όλοι οι παράγοντες που ειπα παραπάνω λειτουργούν κι επηρρεάζονται με οποιαδήποτε αλλαγή στη θεση των πηγών, την ένταση του φωτός κλπ. Κλασσικό παράδειγμα pre-baked (προ-υπολογισμένου) φωτισμού ήταν το AC Unity που στην ουσία είχαν προ-υπολογίσει το πως θα δούλευε ο φωτισμός στα σκηνικά. Γι’αυτό και δεν έχει τόσο ρεαλιστικό κύκλο ημέρας/νυχτας.

Τώρα για το ray tracing, στην ουσία είναι μια μέθοδος που μπορεί να πετύχει το global illumination, αφού προσομοιώνει τον τρόπο με τον οποίο οι ακτίνες του φωτός (όπως και του ήχου, έχει εφαρμογή κι εκεί) αναπηδούν στις επιφάνειες και στην ουσία “αυτόματα” δημιουργούν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επειδή είναι πολύ απαιτητικό σε υπολογιστική ισχύ, μέχρι στιγμής αν δεν κάνω λάθος ως επί το πλείστον έχει χρησιμοποιηθεί για τον υπολογισμό ανακλάσεων σε συγκεκριμένες επιφάνειες (τζάμια, υγρό στοιχείο κλπ) κι όχι για τον πλήρη υπολογισμό του φωτισμού σε μια σκηνή.

Ελπίζω να σε κάλυψα :slight_smile: Δεν έχει διευκρινιστεί για το Unreal Engine demo αν ο φωτισμός είναι αποτέλεσμα 100% ray tracing.

1 Like

Πολύ κατατοπιστικός, σ’ευχαριστώ! :grinning:

1 Like

:heart_eyes: :heart_eyes: :heart_eyes: :heart_eyes:

5 Likes

Μάλλον έπεσε το site !!! :smile: :smile: :smile: :smile: :smile:

ναι ειχε πεσει…εγω το πηρα κανονικα που δοκιμασα το βραδυ…

Eπιτέλους μετά το (γαματο) παιχνίδι στο GameCube βλέπω να ξαναγυρνάμε λίγο σε RPG φάση. Ανυπομονώ.

Γαμησε το paper mario

Δε ξερω, εγω απογοητευτηκα αν και κατα βαθος το περιμενα… Assassin’s Creed/Uncharted japan edition με qte (ελεος),με ενα υπερστυλιαρισμενο αδιαφορο περιβαλλον και generic gameplay μηδενικου βαθους
κριμα γτ περιμενα ενα καλο grounded samurai game μετα τα nioh 2 και την τελειοτητα του sekiro…

Ειδικα οι γκιμικιες που παρουσιασαν -photo mode, black n white cinematic mode, japan dub- λες κ ειναι κανα κατορθωμα, προιοκονομουν οτι το παιχνιδι θα ειναι παλι μια ταινια με λιγο αδιαφορο gameplay για τους casuals του ps4…

Εκνευριστηκα με την μαλακια τωρα :stuck_out_tongue:

Oυφ, δεν αργει το φθινοπωρο

και εγω δεν ενθουσιαστηκα με το gameplay…

Πωπω αυτο το ανιμεησον του κυριουλη με το δορυ στο 08¨59, που σκυβει για καποιο λογο με τρελανε. Κατα τα αλλα κλασικο Assasins Creed φαση παιχνιδι. Συνηθως δεν μου αρεσουν αυτα. Δεν περιμενα κατι διαφορετικο

Περιμένετε λίγο ρε παιδιά…10 λεπτά gameplay έδειξαν από ένα παιχνίδι που θα είναι open world με δεκαδες ώρες gameplay.
Θα το δούμε όταν βγει. Επισης το οτι εχει setting την Ιαπωνία δεν σημαίνει οτι σώνει και καλά πρέπει να το συγκρίνουμε με το Sekiro.
Εμένα πάντως μου άρεσε αυτό που είδα, τα υπόλοιπα σε 2 μήνες.

οταν σου διχνουν να μαζευεις κλαδακια, λουλουδακια και πανια και να ανοιγει ο χάρτης και να εχει ερωτηματικα εε ξερεις οτι στο 70% του παιχνιδιου θα παιζεις φιλεργιες…

Με τόσο bloom, chromatic aberration, dof, motion blur και λοιπές μαλακίες δεν άντεξα και το έκλεισα στα πρώτα δευτερόλεπτα. Καλά μην μιλήσω καν για τις lens flares.

Όντως…Το πήρα κι εγώ και από χθες περιμένω να κατέβει…Γμν σύνδεση !!!

Χρόνια πολλά στην ΚΑΤΣΙΚΑ του γκέιμινγκ. Σήμερα γίναμε πέντε.

Εντελώς τυχαία φόρεσα το Kaer Morhen Wolf School τισερτάκι μου.
Calculated.

4 Likes

Να ναι παντα καλα για οτι μας εχει προσφερει!

1 Like
2 Likes

Δωρεάν το Civilization VI στο Epic Games Store!

5 Likes
3 Likes

Δε ξερω ποιος ψηνει αλλα days gone 20€ ειναι απο τα πιο τιμια value for money 7/10 που κυκλοφορουν εκει εξω για ps4 καβλαντα…

1 Like

Το πηρα σημερα και κατεβαζει ενα τεράστιο update αυτη την στιγμή…