Κρίμα που δεν είμαι και εγώ συμπαίκτης του Ζλάταν 
Θα αργήσουμε πολύ να βρούμε PS5/XSX παίδες…υπομονή.
Οσον αφορα το Cyberpunk, δεν μου κάνει εντύπωση που τρέχει καλά στο One X, είναι τίτλος που φτιάχτηκε με τη λογική να τρέχει στις last gen κονσόλες, ακόμα και στα base PS4 και Xbox One S. Στις next gen θα υπάρχουν απλά κάποιες βελτιώσεις.
Εχει τελειωσει κανεις το Red Dead Redemption 2? Ειμαι σε καιριο σημειο. Οταν αρχιζουν τα κεφαλαια 5 κ 6. Δυστυχως εχω φαει σποιλερ για τον Αρθουρ, οποτε ξερω τι γινεται. Στον επιλογο μπορεις να κανεις free roaming? Κυνηγι, challenges κτλ?
O επιλογος ειναι το καλυτερο κομματι του παιχνιδιου, storywise… γινεται η συνδεση με το 1ο in the most epic way possible! Τα πρωτα 2-3 chapters μου αρεσαν αρκετα, μου φανηκε τρελη κοιλια η φαση στο 4ο νομιζω με την Κουβα αλλα ανεβηκε αρκετα στο φιναλε… η ιστορια του παντως, αν εξαιρεσεις τον Άρθρουρ που ηταν εξαιρετικος πρωταγωνιστης με ενδιαφερουσα αψιδα χαρακτητα, δεν ηταν το αγαπημενο μου κομματι του παιχνιδιου… πλην του επιλογου!
Μετα ναι εχει free roaming κ μπορεις να τελειωσεις οτι αφησες πριν απο challenges κτλ… εγω σχεδον ζουσα παραλληλη ζωη κανα διμηνο,ποκερ, ληστειες τρενων, bounties, οτι challenges ειχα αφησει κτλ 
Αλλα για μενα ξαναλεω, ο επιλογος ηταν το καλυτερο κομματι του παιχνιδιου μακραν!!
Tελεια! Αυτα θελω. Ειδικα τα εγκληματικα που δεν τα χω κανει πολυ. Το κακο εναι οτι δεν εχω παιξει το πρωτο, οποτε δεν εχω την συδνεση με τον Τζον, αλλα δεν πειραζει, θα νιωσω.
Και μενα γενικα πιο πολυ με χουν ευχαριστησει ολα τα υπολοιπα απο το μεην, αλλα και αυτο μ αρεσει πολυ. Εχει πολυ καλη ατμοσφαιρα και χαρακτηρες. Τιποτα ομως σαν το να παιρνεις τα βουνα και να κυνηγας κτλ κτλ
Το πρωτο ηταν πολυ καλυτερο στο κομματι της ιστοριας, οπως και του πρωταγωνιστη… Αρθουρ τρομερος αλλα ο Τζον στο 1ο ηταν φανταστικος χαρακτήρας με διαφορετικο τροπο απο τον Αρθουρ, βοηθουμενος απο ενα πολυ ανωτερο κεντρικο στορυ και σιγουρα ενα απο τα κορυφαια φιναλε videogame ever, που τον εδραιωσε ακομα περισσοτερο σαν τον απολυτο πρωταγωνιστη της σειρας…
Η συνδεση παντως που κανει, με τον τροπο που την κανει και την ενσωματωση της στο παιχνιδι σε αυτη του τη φαση, ειναι τρομερη!
Βαζω σε spoiler ενα σημειο του rdr2 που δεν ειναι κ κατι τρομερο -δεν αποκαλυπτει για την ιστορια κατι- αλλα οκ
Η στιγμη που ακουγεται για πρωτη φορα το main theme του πρωτου Red Dead Redemption σε ενα σημειο του επιλογου -ενα απο τα καλυτερα scores videogame ever https://youtu.be/5-BIqqSe1nU - με ηλεκτρικες κιθαρες, πνευστα κτλ πριν ακολουθησει το απολυτο πιστολιδι, ειναι απο τα highlight για εμενα αυτης της gaming δεκαετιας γνκ… I completely lost my shit που λενε
Γενικά θα έλεγα να ριξεις μια ματια σε καποιο summary στο youtube του 1ου πριν το τερματισεις -αλλα μπορεις καλλιστα και μετα anyway- ,αν και με τον Τζον στον επιλογο του rdr2 θα δεθεις αρκετα και θα νιωσεις
Υγ. Εγω στο ποκερ εκλεινα κ ανοιγα σπιτια καθε μερα
… και οταν χορτασα απο αγνο τζογο και οτι υλικο αγαθο μπορουσε να μου προσφερει
, πηρα τα βουνα, αφησα μαλλια κ μουσια κ εγινα ο απολυτος μουργολυκος, δεν αφησα ζωντανο για ζωντανο ή bounty ελευθερο 
Υγ. Hold your horses γιατι μετα τον τερματισμο ερχεται μια μεγαλη εκπληξη αναφορικα με το free roaming στοιχειο επισης!
Την βαζω σε spoiler αν σε ενδιαφερει
Ανοιγει μια εξτρα περιοχη out of nowhere, που πιανει το 1/4 κ κατι του ηδη υπαρχοντος χαρτη, και ειναι ουσιαστικα ολος ο χαρτης του 1ου red dead, με νεα γραφικα, απειρα easter eggs, νεα χωρια κ πολεις κ αποστολες, για να εχεις κατι ακομα να εξερευνησεις και να φας πολλες ωρες… το απολυτο easter egg δωρο στους φαν του πρωτου παιχνιδιου
στο RDR2 ειμαι στο 5ο κεφαλαιο αυτη την στιγμη…
απιστευτο “παιχνιδι”
Εγώ κλασικά θα πω οτι ΚΡΑΣΑΡΑ από την προσφορά στην επική charge σκηνή. Δεν σποιλάρω παραπάνω, αλλά είναι ό, τι καλύτερο…
Βάζω το link σε spoiler
Ελα ρε! Εγω νομιζα οτι αυτη η περιοχη επαιζε σε καποιο τσαπτερ του μεην στορυ. Πωπω τελεια. Το στορυ πανω κατω του πρωτου το χω διαβασει στα διαφορα wiki. Aπο τοτε που φαγα το γερο σποηλερ με το μελλον του Αρθοουρ αρχισα να ψαχνομαι χωρις φοβο. Θα το φρεσκαρω πριν μπω στον επιλογο. Το 1 ηταν ενα παιχνιδι που παντα ηθελα πολυ να παιξω, αλλα δυστυχως δεν βγηκε σε pc.
Τελευταία η φήμη για RDR1 Remastered έχει ανάψει για τα καλά!
Μακαρι γιατι και εγω το θελω…
Ελπιζω να βγει κ σε πισι. Οταν το χα δει λιγο τοτε σε ενα φιλο ειχα παθει τρελη καψα
Παντως στο απλο ps4 το rdr2 παιζει τέλεια…ουτε ενα κολλημα και τα γραφικα ισως ειναι οτι καλυτερο εχω δει σε αυτη την κονσολα…
Θα μετρούσε ένα καλό remaster πάντως, δεδομένου ότι η Bluepoint έχει αποδείξει τελικά ότι γίνεται με τους κατάλληλους ανθρώπους και την κατάλληλη διάθεση -οκ και τα κατάλληλα studio σαν την μαμά Sony να στηρίζουν
-
Το πρώτο είχε τρομερή ιστορία, πολύ πιο straight western στα πρότυπα των κλασσικών του είδους με οκ ένα α-πι-θα-νο φινάλε + τρομακτικά καλή η δουλειά που είχε γίνει στον χάρτη, το level design και τα λοιπά gameplay aspects του παιχνιδιού… ο χειρισμός ήταν top notch και τα voice overs + soundtrack από άλλο πλανήτη. Για εμένα ήταν και είναι το καλύτερο παιχνίδι της Rockstar μαζί με το Gta4-San Andreas
Στο RDR2 κάποια πράγματα στην ιστορία με χάλασαν λιγάκι γτ έκαναν κοιλιά -4ο Κεφάλαιο-, ή ήταν η Rockstar του GTA -δηλαδή μερικά missions ήταν λίγο τσίρκο
(που δεν είναι ότι δεν περνάς σούπερ, απλά ήταν λίγο off putting σε σχέση με το ύφος του παιχνιδιού- , ή βασικότερο όλως, δεν έκαναν την ιστορία όσο συμπαγή και ‘‘βαριά’’ ήθελαν … εφόσον επιθυμούσαν έναν αέρα ‘‘Once upon a time in the West’’ στο παιχνίδι και παρόμοιες θεματικές για το τέλος την Άγριας Δύσης και των ηρώων της, ίσως θα ήταν καλύτερα να κόβαν μερικά σημεία του παιχνιδιού για να γίνει η ιστορία πιο μικρή και συμπαγής, να κάτσει καλύτερα το κεντρικό της theme και όλες οι τριγύρω θεματικές. Είχε έναν άψογο πάλι πρωταγωνιστή αλλά σε αρκετά σημεία πίστευα ότι το παιχνίδι ‘‘τραβούσε’’ λίγο για να έχεις να κάνεις περισσότερα πράματα και να περάσεις καλά, βγάζοντάς με λίγο ίσως από το γενικότερο κλίμα του…
Επίσης το shooting οκ, δεν είναι Mass Effect ενταξει, αλλά ίσως ήθελα κάτι καλύτερο…
Από την άλλη, τεχνικά αψεγάδιαστο + άντε στο Witcher μόνο έχω νιώσει τόσο πολύ μέρος του κόσμου και της εποχής του, όσο εδώ. Το μεγαλύτερο του + ήταν ότι σχεδόν ζούσες κανονικά μια παράλληλη ζωή ως Arthur Morgan με τις τόσες επιλογές και λεπτομέριες που έβαλαν στο gameplay -και καμία τους δεν ήταν περιττή- και στο design του κόσμου… ώρες ώρες ξεχνούσα πού αρχίζει ο Βασίλης και πού τελειώνει ο Arthur δηλαδη
, δουλειά για σεμινάριο στο world building και το gameplay οι παίδες της Rockstar!
Αλλά τώρα αυτά είναι και λεπτομεριούλες, overall νομίζω και τα δύο στέκονται ισάξια το ένα δίπλα στο άλλο… νομίζω είναι μια περίπτωση Νονού 1 και 2
, άψογα και τα 2, ο καθένας τα απολαμβάνει με τον τρόπο τους το καθένα…
Αλλά ναι, μακάρι να βγεί ένα καλό remaster στο RDR… ειδικά σε next gen, αν είναι τώρα όπως έιναι το RDR2 -και για εμένα τα καλύτερα γραφικά που έχω δεί σε κονσόλα so far-, φανταστείτε πώς θα μπορούσε να εκτοξευτεί το πρώτο!
Τα λες πολύ ωραία. Δεν έχω παίξει το πρώτο Red Dead γιατί δεν παίζω σε κονσόλες, αλλά θα έπαιζα σίγουρα το Remaster.
Να πω κάτι όμως για την κουβέντα περί Remaster. Με αφορμή αυτό που συμβαίνει με το Demon Souls.
Ένα Remaster δεν πρέπει να είναι μόνο γραφικό, ειδικά όταν μιλάμε για κοντινής γενιάς παιχνίδια. Αυτό που γίνεται με το Demon Souls είναι ΑΗΔΙΑ. Και το λανσάρουν και ως κουβαλητή του PS5. Το ίδιο αηδία είναι και το Crysis. Σωστό remaster είναι το Resident Evil 2.
Οπότε ένα Remaster του RDR1 θα είχε μεν νόημα αφ’ εαυτού αν γίνει διαθέσιμο και σε PC, όμως πραγματική ουσία θα έχει άμα το ανανεώσουν όσον αφορά τα gameplay issues κλπ
Demon Souls επαιξες?
Εγώ έχω hype-αριστεί μην πώ ψέματα, γιατί το original το είχα παίξει ελάχιστα οπότε το βλέπω σαν ένα νέο FromSoftware βασικά
Αλλά διαβάζω πολλούς που λένε ότι είναι οκ το ίδιο με το πρωτότυπο απλά με τοπ γραφικά και σχεδιασμό, όμως με τα ίδια μελανά σημεία του πρώτου απαράλαχτα
Συμφωνώ ότι το RE2 ήταν το τέλειο remaster, πλήρως εναρμονισμένο με το σημερινό gaming τοπίο και mechanics.
Και το Mafia 1 που λίγο είδα σε έναν φίλο, μου φάνηκε πολύ καλή δουλειά με εξελιγμένα αρκετά ‘‘παλαιολιθικά’’ στοιχεία του ορίτζιναλ
Προσεύχομαι σε όλους τους θεούς για ένα remaster του πρώτου Red Dead, γιατί αλλιώς δεν παίζω το 2. Από την άλλη, η κοπέλα μου έχει PS3, άρα μάλλον κάποια στιγμή θα το παίξω εκεί το πρώτο.
@akefaloskavalaris Αυτό που ζητάς είναι πρακτικά remake/reboot, όχι remaster. Τα remastered κατεξοχήν ήταν το ίδιο προϊόν απλά καλογυαλισμένο για νεότερα συστήματα. Το αν προσφέρουν κάτι ή όχι είναι το θέμα και γενικά εγώ δεν είμαι υπέρ τους, αλλά κατανοώ την ανάγκη (?) να μεταφερθούν πολύ παλιότερα κλασικά games στην τωρινή εποχή. Άλλο που εγώ μπορώ άνετα να τα παίξω στην original μορφή τους, αν αξίζει το game και έχει βγει απο το 1990 και άνω, προσωπικά μπορώ να το απολαύσω χωρίς ζόρια.
ΥΓ: Mafia 1 παιχνιδάρα, ωραίες εποχές 
εδώ για παράδειγμα στο remake, το χάρηκα το driving επιτέλους + εκείνη την αποστολή με τους αγώνες που ήταν πραγματικά unplayable στο original 
Αυτό ισχύει, φρικωδία σκέτη η αποστολή με τους αγώνες