Μετά από ένα καλοκαίρι πρωτοφανούς gaming απραγίας και ένα σχετικά αργό φθινόπωρο, αν μη τι άλλο στο λόκνταουν αναθέρμανα την σχέση μου με τα games (είχα διάφορα στο backlog ούτως ή άλλως).
Έπαιξα Evil Within + τα DLCs του το οποίο ήταν λίγο αλλιώτικο από ότι περίμενα (δεν ήξερα πως πάει τόσο action/horror, περισσότερο αργό και στελθ το περίμενα). Πληρέστατο παιχνίδι, δεν πιστεύω πως διαπρέπει αλλά είναι ταμάμ για τους φίλους του genre. Εκπληκτική αισθητική, καλοφτιαγμένο gameplay, αρκετή παράνοια. Το τελικό boss θα μπορούσε να ήταν πιο καλοστημένο πάντως και επίσης με εκνευρίζει αρκετά (σε όλα τα games) η ανακύκλωση των εχθρών (δεν μιλάω για mobs, για mini bosses/bosses λεω). Γενικα, θετικό πρόσημο.
Παίζω Strider τώρα και ευχαριστιέμαι platforming. Εξαιρετική μεταφορά του κλασικού παιχνιδιού στο σήμερα, με τάχιστο gameplay, φουλ δράση, ωραία κομιξίστικη αισθητική, ποικίλα boss fights (λίγο εύκολα ως τώρα) και φυσικά τα απαραίτητα metroidvania στοιχεία, δλδ μπόλικη εξερεύνηση και όσο αποκτάς νέες δυνάμεις/power ups τόσα περισσότερα μέρη που ήταν μέχρι πρότινος απρόσιτα, γίνονται προσιτά. Πολύ το ευχαριστιέμαι, είχα καιρό να παίξω κάτι τέτοιο και τα 2d platformers είναι αδυναμία μεγάλη.
Στο μεταξύ παίζουμε από τέλη Αυγούστου με την κοπελιά το Enderal, το οποίο αποτελεί total conversion mod του Skyrim. Έχοντας κλείσει σχεδόν 120 ώρες και έχοντας ψωμί ακόμα, θα το προτείνω ανεπιφύλακτα και επιφυλάσσομαι για σεντονάκι στο εγγύς μέλλον. Οι φανς του Skyrim τσεκάρουν χθες πάντως, τσάμπα είναι.
Παράλληλα με το Strider λέω να γεμίσω τα βράδια μου με το SOMA, για το οποίο έχω υψηλές προσδοκίες και το προσμένω με ανυπομονησία!
@martian το evil within 2 το θεωρω απο τα καλυτερα παιχνιδια στο συγκεκριμένο ειδος… @Red_Viper star wars ειναι παρα πολυ τιμιο παιχνιδι περνει σωστα και οσως πρεπει mechanics souls, tomb raider, σε ενα πολυ λαιτ και φαν ασμοσφαιρα… τιμιο 7ρακι…
ΛΟΙΠΟΝ θα ας πω για ενα online game που εχω παθει ζημιά και σαν ιεραπόστολος θελω να το διαδώσω παντου!!! το ονομα αυτου HUNT SHOWDOWN απο crytek. ειναι ενα pve+pvp με στοιχεία tactic battle royal… πολυ σκληρο και δύσκολο στο να προσαρμοστείς στους κανόνες του και αν δεν εχεις ατομο να παιξεις απλα δεν αξιζει γιατι εχει ενα πολυ χαρντκορ και ελιτιστικο commutiny. Αν καθίσω να αναλύσω τι παιχνιδι ειναι ακριβως θα γραφω πολλα και ισως στα κουρασω αλλα τσεκαρετε και αν θέλετε ατομα για game ειμαστε 2-3 ατομα που παιζουμε…
Για το old school του θέματος, να πω πως έπαιξα και Unreal 2. Σαφώς κατώτερο του πρώτου, το οποίο είναι Έπος, πολύ πιο μονοδιάστατο level design, αρκετά πιο πεζό στην υλοποίησή του (το μιλιταριστικό ύφος χάνει συγκριτικά με το μυστηριακό science fantasy του πρώτου) αλλά παρόλα αυτά παραμένει ένα τιμιότατο fps, με μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες το οποίο το κάνουν στα μάτια μου τον μακρινό πρόγονο του Mass Effect. Το γεγονός πως έχεις κεντρικό hub σε ένα διαστημόπλοιο, πήγαινεις σε κάθε αποστολή σε διαφορετικό πλανήτη με διαφορετικά χαρακτηριστικά, έχεις φιλικούς companions στο πλοίο που μιλάς πριν από κάθε αποστολή και υπάρχει lore με διαφορετικές φυλές, παίζουν artifacts κτλ, ε αφενός είναι κάτι αρκετά ενδιαφέρον για ένα fps της εποχής του (συν fully voice acted, σπάνιο), αφετέρου δεν θα μου έκανε εντύπωση να το γούσταραν οι devs του Mass Effect και να τους επηρέασε σε κάποιο βαθμό.
Decent παιχνίδι συνολικά, ωραίος χαβαλές, μπόλικα όπλα, καλά πέρασα αλλά ως εκεί. Δεν μου έδωσε το κάτι παραπάνω, ένα τίμιο 7-7.5.
δεν το προσεξα αυτο το comment… φιλε και εγω το επαιξα οταν ειχε βγει για κανα 5ωρο εφαγα μερικα wipes το team και δεν ειχα κουραγιο… ειναι πολυ σκληρο δηλαδη 1000 φορες προτιμω darkest dungeon… αλλα περα απο αυτο πολυ ομορφο και δουλεμενο σε μηχανισμούς …
Παντα οταν μιλαω για αγαπημενα παιχνιδια αναφερω το Ori and the Blind Forest αλλά μπορω να πω πως το Ori and the Will of the Wisps ήδη μου αρεσει περισσοτερο. Τι παιχνιδαρα ειναι αυτη! Εχω ηδη πει για το soundtrack, χθες επαιζα και στην περιοχη που ειναι ολο σκοταδι… τωρα ειμαι σε αυτην με την αμμο 10/10 κλαμα εκει που πρεπει να πω στον μπαμπα moki πως το παιδι του εγινε πετρα και μετα στο καπακι πεθαινει και η κουκουβαγια (φανταζομαι θα αναστηθει στο τελος) Οι επιρροες απο το Hollow Knight ειναι εμφανεις με την μεγαλυτερη διαφορα να παραμενει ο βαθμος δυσκολιας. Η αληθεια ειναι οτι δεν ειμαι σιγουρος τι προτιμω γιατι εχει την δικη του γοητεια και το grinding με τα bosses ή να φοβασαι μην πεθανεις δυο φορες και χασεις ολα σου τα λεφτα αλλα με το Ori σιγουρα μπορεις να χαλαρωσεις περισσοτερο. Προς το παρόν τα βγαζω ολα με την πρωτη εκτος απο κατι speed trials και την μαχη με τον βατραχο που δεν ειχα συνειδητοποιησει οτι ειχε ενεργεια στον πατο
Το ξεκίνησα προχθές και νομίζω για κάποιον που του αρέσει το Star Wars έστω και σχετικά επιφανειακά όπως σε μένα, είναι πολύ διασκεδαστικό. Ενδιαφέρουσα ιστορία, και 100% Star Wars ατμόσφαιρα και μουσικάρα, μόνο ο βασικός χαρακτήρας θυμίζει λίγο τον Archie αλλά οκ
Το gameplay είναι action κυρίως, με xp και το κλασικό σύστημα με skill tree, μου θύμισε πολύ τo LotR Return of the King που αν θυμάμαι καλά ήταν πάλι της EA. Έχει κλέψει/δανειστεί μηχανισμούς Prince of Persia (άρα και Uncharted) στην εξερεύνηση, λίγο Last Of Us (TO ΠΡΩΤΟ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟ) με τους πάγκους εργασίας και τις αλληλεπιδράσεις με αντικείμενα και μέχρι και Metroid Prime με τα scan και τον 3d χάρτη που ολόκληρος μαντράχαλος πλέον ακόμα δεν τον καταλαβαίνω.
Θα μπορούσα να αποφύγω τα παραπάνω και να γράψω μόνο “BD-1” βέβαια
Ρε παιδια τι παιχνιδαρα το RDR2. Μπορει να μην ειναι η πιο ευχαριστη εμπειρια και σε σημεια να το νιωθω λιγο slog, αλλα πραγματικα σε δενει πολυ. Με τσακισε πριν λιγο συναισθηματικα
Κοιτα τελειωσα το βασικο…εχει και μεγαλο επιλογο που απο οτι καταλαβα κανεις και οτι θες παλι απο ενα σημειο κ μετα. Free roaming.
Το βασικο μου πηρε 95 ωρες νομιζω. τα βλεπα χτες. Λογω cyberpunk το πηγα λιγο βιαστικα. Απο οτι εχω καταλαβει αν θες το τελειωνεις και σε 50 ωρες, αλλα αν θες μπορεις να παιζεις και 200.