Εγω συνεχίζω με dragon age 3. Πάίζω κανα 2ωρο κάθε απόγευμα. Μπορώ να πω οτι τωρα άρχισα να καταλαβαινω τι γινεται. Στην αρχη χανομουν κ ειχα ψιλοξενερωσει. Το παιχνίδι είναι τεράστιο. Ελπίζω να προλάβω μέχρι τις γιορτές και μετά έχω στο πρόγραμμα star wars.
Για cyberpunk το ψήνω αλλά θα περιμένω λίγο να βγουν τα πρωτα updates να στρωσει λιγο το παιχνιδι.
Cyberpunk ελπιζω να ερθει την Παρασκευη με το κουριερ γτ αλλιως τζαμπα η αδεια παρασκευη-δευτερα-τριτη 
Πω αυτο το Dragon Age Ηταν τεραστιο οντως. Απο τα μεγαλυτερα που θυμαμαι μαζι με Witcher 3 k Red Dead Redemption 2
Ξεκινησε το preload του Cyberpunk. 59gb. Μια χαρα το Gog φυσαει στο downloading.

Βλέποντας τα reviews που βγήκαν για το Cyberpunk, εχει τα θέματα του και δεν ειναι το απόλυτο αριστούργημα που περιμέναμε και υπήρξε όλο αυτό το hype, παρόλα αυτά σε γενικές γραμμές το παιχνίδι τα σπάει.
Θα το τσιμπήσω όταν με το καλό πάρω νέα κονσόλα, PS5/XSX για να το παίξω εκεί όπως πρέπει και όταν θα έχουν βγει κάμποσα patches για να διορθώσουν τα πάμπολλα bugs που έχει.
Μια χαρα ειναι οι κριτικες οκ. Μετακριτικ εχει 91% το γουιτσερ ειχε 93. Βεβαια αυτο που μετραει ειναι τι θα πει ο κοσμος. Κ το γουιτσερ ειχε μπαγκς στην αρχη κ οποιοδηποτε ΑΑΑ game. Mη πω για το Σκαιριμ. Αλλα ολα αυτα τα λατρεψα απο την αρχη λογω περιβαλλοντος. Ιμμερσιον. Εκει ηλπιζα κ ελπιζω. Για να δουμε. Συγκρατημενη αισιοδοξια
Υ.Γ. Το ερωτημα ειναι. Οι ρηβιουερς παιζουν με το day one patch? Λογικα οχι. Γτ βλεπω οι περισσοτεροι μιλανε για μπαγκς. Πιο πολυ με ανησυχησαν κανα δυο που ειπαν οτι το περιβαλλον ειναι επιφανειακα γεματο. Κατι ρηβιους που λενε οτι δεν τους αρεσε που δεν ειναι νεξτ τζεν εμπειρια δεν τους δινω σημασια. Ευτυχως για μενα κ πολυ κοσμο που προφανως k δεν μπορει να χει νεξτ τζεν εμπειρια, αλλα θελει ενα καλο aaa rpg
Πραγματικά nextgen δεν θα μπορούσε να είναι από τη στιγμή που το παιχνίδι φτιάχτηκε για να τρέχει στις τωρινές κονσολες, ps4 και xbox one.
Nextgen θα δούμε στο επόμενο Cyberpunk ή το Witcher. Το παιχνιδι πάντως έτσι και αλλιώς είναι πανέμορφο οπτικά με προσοχή στις διάφορες λεπτομέρειες. Μιλώντας για τον τεχνικό τομέα βλέπω πολλούς να λένε ότι βάζει δύσκολα στα pc ακόμα και στα high end και η απόδοση του δεν είναι και η καλύτερη. Λέω αυτά που διαβάζω απο εδώ και από εκεί, προφανώς θα τα δούμε αυτά στην πράξη και με το day1 patch και τα υπόλοιπα που θα βγουν. Θέλω πάντως να δω πώς τρέχει στις κονσόλες…
Στα πολύ θετικά οτι όλοι λένε για τον κόσμο του και τους χαρακτήρες, το immersion, την ατμόσφαιρα ότι είναι σε υψηλότατα επιπεδα. Δεν φέρνει κάτι επαναστατικό και οι επιρροές του φαίνονται, αλλά γενικά η πόλη και οι χαρακτήρες είναι το δυνατό του σημείο.
Αυτό που εμένα δεν μου αρέσει είναι ότι η main story ειναι μικρή σε διάρκεια. Για 20 ώρες βλέπω κάποιοι να λένε, νομίζω ότι για ένα τέτοιο παιχνίδι θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη. Ελπίζω ότι οι πολλές δεκάδες ώρες gameplay δεν θα καλύπτονται με ανούσιες side missions.
Καλό λιώσιμο σε όσους παιξουν την παιχνιδάρα αυτές τις μέρες!
τα bugs/glitches δν με ενοχλουν, θα φτιαξουν σε βαθος χρονο και υποθετω δεν ειναι κ απο μονα τους αρκετα για να σου χαλασουν το παιχνιδι… σιγουρα εμεις που εχουμε απλο ps4 -λάθος, μετά από 5 χρόνια καλύτερα να το πώ ένα τρακτέρ μεταμφιεσμένο σε ps4
από τον θόρυβο- θα τον πιούμε αλλά και πάλι, δεν με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα γραφικά και το level of detail, συγκριτικά με gameplay. Το frame rate με ενδιαφέρει μόνο που εκεί πιστεύω όντως λίγο πολύ θα ξενερώσω…
Στα reviews με προβληματιζει που ολοι κατα κυριο λογο αποθεωνουν την ιδια την πολη και το πως ειναι να ‘‘ζεις’’ σε αυτη, κάνοντας every day routines ή side missions και εχουν λιγο σε δευτερη μοιρα το κεντρικο στορυ.
Στο Witcher ειχε πολυ δυνατη κεντρικη ιστορια οκ, τρομερο κοσμο και τα καλυτερα side quests που ισως εχουν βγει ποτε σε rpg, θα ηθελα μια αντιστοιχη αναλογια εδω.
Με προβληματιζει γτ πχ ξεροντας πως παιζω εγω προσωπικα τετοια παιχνιδια (rpgs ή απλα sandboxes), συνηθως χανομαι για πολυ καιρο στον κοσμο τους και μετα πιανω την κεντρικη ιστορια και καταληγω αρκετες φορες λιγο ‘‘ξενερωμενος’’ καθως δεν βρηκα την αναλογια που ηθελα στο free roam-side quests-main story… είναι ενας τομεας που πχ το Witcher 3 ή το GTA5 ή RDR2 το εκαναν να δουλεψει πολυ καλα.
Ελπιζω εδω να μην επιβεβαιωθει σε ακραιο -πιθανοτατα οχι αλλα λεμε τωρα- βαθμο αυτη η δυσαναλογια και να παρουμε εναν γαματο γεματο και πληρως functional ανοικτο κοσμο με ισχνη κεντρικη ιστορια ομως…
Επισης καπου διαβασα οτι το gun play ειναι legit χωρις να ειναι κατι πρωτοποριακο (κλαιν) αλλα ομως οτι το melee ηταν μετριο…fps βεβαια ειναι θα μου πεις, τι melee τωρα… αλλα το εχω ψησει μετα απο τα διαφορα trailers με κατανες and shit 
Τέλος, ελπίζω σε μη-ubisoft-ίτιδα στον χάρτη με χιλιάδες marks και ερωτηματικά/θαυμαστικά/κτλ, μην καταλήξει map-cleaner στο τέλος… υπήρχαν στο Witcher 3 αλλά το έσωζε το κεντρικό στόρυ σε συνδιασμό με τα τρομερά side quests, αυτό το κομμάτι είναι κάτι που καμία εταιρεία δεν το βάζει τόσο οργανικά στον χάρτη της από την Rockstar
τεσπά μακάρι να έρθει Παρασκευή νωρίς, ώστε με install + day1 patch να μπορέσω το απόγευμα να ρίξω ένα επικό ξενύχτι μέχρι τα ξημερώματα Σαββάτου 
Κ μενα φιλε Παναθα με χαλαει πολυ αυτο. Βεβαια ο αλλος μας ειπε οτι παιζει 175ωρες κ δεν εχει τελειωσει. Απο οτι διαβασα υπαρχει πολυ ψωμι στα υπολοιπα του κυριως, κ μαλιστα επηρεαζουν κ το περιβαλλον κ το τελος. Μακαρι να ισχυει
Πάντως άκουσα ότι σε διψήφιο αριθμό gameplay ωρών σκάει το logο και οι τίτλοι αρχής του παιχνιδιού 
Οπότε υποθέτω, ένα 40άρι-50άρι ώρες θα είναι legit χρόνος ολοκλήρωσης, εαν προφανώς δεν το rush-άρεις…
Στο πολυ θεωρητικο, γτ δεν εχουμε παιξει, η εταιρια μου θυμιζει μπανταρα που βγαλε υπερδισκαρο κ για καποιο λογο χαλαει λιγο την συνταγη στα επομενα για να γινει αποδεκτη κ σε αλλους.
Δηλαδη αν δεν ειναι δικαιολογια αυτο που παν για το μεην στορυ, οτι το θελαν μικρο για να το τελειωσουν ολοι, μου φαινεται χαζο.
Βγαλατε το τελειο παιχνιδι ρε ανθρωποι. Ειδατε κανεναν να τον χαλαει που ταν μεγαλο το μεην στορυ. Ο κοσμος το μνημονευει κ το παιζει ακομα.
Λίγα παιχνίδια θυμάμαι να έχουν λανσαριστεί έτσι τα τελευταία 30 χρόνια, με τόσο μεγάλο hype υπέρ τους ώστε όλοι να ασχολούνται με αυτά πριν κυκλοφορήσουν. Νομίζω το Halo 3 ήταν το πιο hype-αρισμένο παιχνίδι που η παράνοια γύρω από αυτό πλησιάζει αυτή του Cyberpunk.
Αλλά νομίζω το Cyberpunk είναι όντως το νο1 hype-αρισμένο παιχνίδι ίσως και ever σε σχετικούς όρους. 8 χρόνια παραγωγής, τρελές δηλώσεις για τις δυνατότητες που θα δίνει στον παίκτη και ένα Witcher 3 στο ενδιάμεσο.
Θεωρώ απολύτως λογικό μεγάλο μέρος των reviews εν έτη 2020 να επηρεάζονται λίγο αρνητικά και από αυτή την υπερ-προβολή και τα stakes που έθεσε μέσω των παραπάνω η cdpr τα τελευταία χρόνια.
επίσης τώρα τί κάνουμε ε, καφενειακές συζητήσεις για να γεμίσουμε τον χρόνο μέχρι την Παρασκευή

Κάπου εδώ να πω πως δεν χρειάζεται ένα παιχνίδι να είναι 200 ώρες για να το ευχαριστηθείς. Αν ο άλλος έχει μεράκι και ταλέντο, σου δίνει ένα φίνο RPG και σε 40-50-60-70 ώρες. Είναι και γενικότερη τοποθέτηση αυτό, δηλαδή παρατηρώ τα τελευταία χρόνια μια εμμονή με το πόσο διαρκεί ένα παιχνίδι, κάτι που εν γένει δεν το θεωρώ τόσο σημαντικό. Δεν λέω βέβαια να βγει ένα RPG που να κρατάει 5 ώρες, νομίζω πιάνετε τον συλλογισμό μου.
Η άλλη (και χειρότερη) εμμονή των καιρών μας είναι οι βαθμοί, μα αυτό είναι μια μεγάλη και διαφορετική συζήτηση.
Εχεις δικιο, ασχετα αν εγω προσωπικα την βρισκω με τα πολυ μεγαλα rpg.
Για γνωμες κτλ, πρωτα κοιταω γκεημπλεης, περιγραφες ανθρωπων που εκτιμω κ ασχολουνται με συγκεκριμμενα ειδη, μετα ρηβιους του λαου κ τελευταια τα ρηβιους απο σαητ, περιοδικα κτλ
Μωρέ και εγώ την βρίσκω με μεγάλα RPGs, απλά η μεγάλη διάρκεια δεν είναι εξ ορισμού θετικό ή δείγμα καλού παιχνιδιού.
Για γνώμες εγώ είμαι λίγο φλου. 1-2 reviews θα χαζέψω από συγκεκριμένα sites, κανά gameplay video ίσως να πάρω μυρωδιά και αυτό. Γενικά, αν θέλω να παίξω ένα παιχνίδι, θα το παίξω, ακόμα και μέτριο να βγει ούτως ή άλλως σε πτώση τιμής αγοράζω πάντα.
Μπήκα στο σάιτ στο οποίο έχω κάνει την προπαραγγελία, να δω μπας και υπάρχει καθόλου κινητικότητα και βλέπω αυτό.
Αν είναι 20-30 ώρες με ωραιο σενάριο και μεράκι, ε διάλε δεν με νοιάζει. Θα το παιξω κ θα γουστάρω κιόλας. Δεν χρειάζεται να παιζεις κ να ξεχνάς πότε το ξεκινησες. Επίσης ας μην ξεχνάμε οτι και το main στορυ του skyrim ηταν σχετικά μικρό. Είχε ομως τόοοσο ζουμι η φάση και τόσα πολλά να κάνεις στο game που χανόσουν στον κόσμοβτου.
Άσχετο αλλα τωρα που το θυμθηκα…elder scrolls online εχειβπαίξει κανείς; αξίζει; βλέπω βγάζει expansions αβέρτα…
Αυτο σκεφτομουν κ γω πριν. Το Σκαιριμ τελειωνε σε 20-25 ωρες αν ηθελες κ γω εχω πλεηθρου με 150+. Καπως ετσι περιγραφουν το σαημπερπανκ.
Πειτε οντως για το ελντερ σκρολς ονλαην. Κ γω ψηνομαι τελευταια.