Παιχνίδια Παίζουμε;

Δε νομίζω ότι είναι κακομαθημένος όποιος δίνει 70ευρώ και απαιτεί όλα να είναι τέλεια και όχι έτσι:

3-4 παιχνίδια να έχω αγοράσει συνολικά day 1, το τελευταίο ήταν το Breath Of The Wild ας πούμε, και μου φαίνεται πολύ αστείο το “αγοράζω και περιμένω κανα μηνα για να μπορέσω να το παίξω ανθρώπινα” αλλά όπως είπα, δεν έχω επαφή με τα ήθη και τα έθιμα της gaming κοινότητας και μπορεί να φταίω εγώ. Απλά απορώ για ποιον λόγο να στηρίζει κάποιος με pre-order πχ όταν το αποτέλεσμα είναι αυτό (ούτε εγώ το έχω παίξει αλλά υπάρχουν εικόνες και βιντεάκια από το πώς είναι το παιχνίδι σε πσ4 και χβοχ, δε νομίζω να είναι ψεύτικα)

Τελευταίο παιχνίδι που θυμάμαι με τέτοιο hype ήταν το Death Stranding, είχε γίνει τέτοιος χαμός με bugs? Το πήρα 2-3 μήνες αργότερα και έπαιζε μια χαρά, οπότε δεν ξέρω αν έγινε κάτι ανάλογο. Επίσης με το Witcher 3, που είναι και της ίδιας εταιρείας, διαβάζω ότι στις κονσόλες είχε πάλι τέτοια θέματα όταν είχε βγει, ισχύει;

@akefaloskavalaris Σίγουρα το Witcher 3 πήγε τις προσδοκίες στο θεό και πιθανότατα τους αύξησε την πίεση, από την άλλη δεν νομίζω να βιάστηκαν να το κυκλοφορήσουν, πρωτομάθαμε για το παιχνίδι εφτά (!) χρόνια πριν. Μπόλικος χρόνος, δε νομίζεις;

@QuintomScenario Δεν αγοράζω day 1 games, αλλά κάτσε ρε συ, τι λογική είναι αυτή; Και 5 ευρώ να σκάσεις για ένα προϊόν πρέπει να απαιτείς να λειτουργεί στην εντέλεια. Δεν σκας 70 ευρώ για να κάνεις playtesting ούτε για να δοκιμάσεις κάποια beta version, το ότι τα τελευταία αρκετά χρόνια οι περισσότεροι στην βιομηχανία μαλακίζονται και σερβίρουν ανέτοιμα παιχνίδια είναι πρόβλημα και καλά κάνει να γκρινιάζει ο κόσμος. Ο οποίος κόσμος όμως επίσης μαλακίζεται, γιατί τα pre order πάνε σύννεφο και οκ, αν έχεις 8 μύρια pre-orders ε το βγάζεις και με κανα bug, δεν τρέχει κάτι, πετυχημένο είναι ήδη το παιχνίδι… Ειδικά στην εποχή του digital, δεν καταλαβαίνω τον λόγο να προπαραγγείλεις κάτι, απλά αγόρασε το day 1 αν το θες τόσο, εκεί θα είναι το παιχνίδι. Γενικά, μπορείς να σύρεις διάφορα για την gamer community όπως λες, αλλά το να θέλει κάποιος να παίξει ένα παιχνίδι δίχως προβλήματα, ε δεν το λες παράλογη απαίτηση.

1 Like

Εκτός αν είσαι Λάριαν (<3), που στα εξηγεί σταράτα απ’ την αρχή:
Βγάζουμε το τάδε, early access, θα είναι τίγκα στα bugs και στα glitches, θες να μας βοηθήσεις να το κυκλοφορήσουμε πόπα; Αν όχι, δεν υπάρχει θέμα, ΜΗΝ το πάρεις, πάρτο όταν ολοκληρωθεί και βγει φουλ ριλίζ.

Κατά τα άλλα, κλασική περίπτωση timeline χαρτογιακάδων κεφαλιών της εταιρείας vs developers είναι η φάση του CP.
Οι πρώτοι: Θέλουμε το τάδε και το τάδε μέχρι τότε.
Οι δεύτεροι: Λολ, αποκλείεται.
Οι πρώτοι: Σόρρυ το ανακοινώσαμε χθες και το χαιπάραμε μέχρι εκεί που δεν πάει, πίσω στην δουλειά σας.

2 Likes

Για αυτό που λες για την gaming κοινότητα, συμφωνώ ότι έχει πολλή τοξικότητα, όμως εγώ, χωρίς να ανήκω σε αυτήν αφού είμαι πολύ χαλαρός gamer, βλέπω εδώ και χρόνια κάτι πολύ θετικό: οι τύποι στηρίζουν έμπρακτα και υλικά το καλό. Επιβραβεύουν μια καλή εταιρεία που ακολουθεί καλές πρακτικές όπως η CDPR και αν πεις σε κάποιον gamer ότι έπαιξες το Witcher ή το Cyberpunk πειρατικά, θα σε μαλώσουν. Επίσης κάνουν donations πολλά χρήματα στους streamers που γουστάρουν.

Και συγκρίνοντας με π.χ. την δική μας κοινότητα, πες των “μουσικόφιλων”, μπορούμε να πούμε ότι κάνουμε το ίδιο; Πόσοι αγοράζουμε πια μουσική; Πόσοι σταματάμε να χρησιμοποιούμε το Spotify; Πόσοι κάνουμε ένα donation στο Bandcamp έστω και 1€ για να αγοράσουμε ένα άλμπουμ; Εδώ κάνανε μπάντες συναυλίες streaming με εισιτήριο 10€ και πέσαμε να τους φάμε, και ο gamer θα δώσει donation 10€ για την πλάκα του γιατί ο streamer τον ψυχαγωγεί για ώρες.

Προφανώς δεν τους εξιδανικεύω, αλλά φιλοσοφικά σκέφτομαι, ότι σε μια κοινωνία που η ψυχαγωγία θεωρείται ταυτόχρονα και απαραίτητη, αλλά και πολυτέλεια, η gaming κοινότητα βάζει μπροστά μία λογική του δίνω λεφτά σε κάτι καλό, ακόμα κι όταν δεν ζητάει λεφτά. Το στηρίζω, γιατί μου προσφέρει κάτι. Εγώ σε αυτή τη λογική βρίσκω κάτι ελπιδοφόρο, που στο μέλλον ίσως να είναι πολύ χρήσιμο.

Τώρα όσον αφορά την δεύτερή σου παράγραφο, θεωρώ ότι πρέπει να σταματήσει αυτή η πρακτική με τα 100 updates για να στρώνουν τα παιχνίδια. Ε CDPR και κάθε γαμημένη CDPR θυσιάστε μερικά εκατομμύρια από τα κωλοκέρδη σας για να να πληρώσετε για τους beta testers και για τα fixes. Αλλά τι λέω, στο θυσιάστε μερικά εκατομμύρια, χάνω από τα αποδυτήρια…

6 Likes

Ειναι τοσο χαλια ρε παιδια στις κονσολες? Εγω κατεβασα τωρα τους νεους driver και το βαλα στα ουλτρα εκτος απο 2-3 με τις σκιες και μου παιζει μια χαρα στα 40fps. Οχι οτι ειναι τελεια, αλλα παιζεται και κει αν θες. Σ αυτο τον τομεα με χει εξεπληξει πολυ θετικα. Απο μπαγκς μονο ενα εχω συναντησει στο οποιο κολλαγε ενα μισιον και επρεπε να κανεις load το τελευταιο checkpoint

1 Like

Δεν διαφωνω σε κατι απο αυτα, μονο που ολα τα videogames εχουν bugs οταν κυκλοφορουν και θελουν updates και patches, ειναι η φυση του προιοντος τετοια. Δεν ειναι μια κουπα καφε ή μια φριτεζα. Δεν γινεται οσο testing και να κανεις να αντιμετωπισεις ολα τα bugs που μπορει να εχει ενα παιχνιδι. Και οι developers προσπαθουν να κανουν το καλυτερο δυνατο. Το οτι μπορει να το κυκλοφορησαν λιγο πιεσμενα ειναι ενα αλλο θεμα και προφανως αληθεια επισης, αλλα σε αυτο φταιει κι ο κοσμος που οπως ειπα προηγουμενως ειναι entitled και νομιζει οτι το “ταδε νεο βιντεοπαιχνιδι” ειναι οτι πιο σημαντικο υπαρχει στον κοσμο και το θελει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

Οχι, δεν θεωρω παραλογη απαιτηση να θελει να παιξει καποιος ενα παιχνιδι χωρις προβληματα, αλλα απο την αλλη δεν εκπλησσομαι καθολου με ολη την φαση που γινεται με καθε παιχνιδι πλεον, κι οχι μονο με το Cyberpunk 2077. Στο ιδιο θρεντ εδω περα υπηρξε απειρο κραξιμο για το Last of Us 2, ενω στο παρελθον το gaming community εχει αντιδρασει με απιστευτα ακραιες αντιδρασεις για μενα για παμπολλα παιχνιδια. Καπου λιγο ηρεμια, για παιχνιδια μιλαμε…

2 Likes

Ε τι τα θες τώρα εσύ και τα σκαλίζεις. :sleepy:
Παιχνίδια δεν βγαίνουν όπως πρέπει, τίγκα στο downgrade για να στηριχθούν και οι κονσόλες, και τελικά γίνεται αυτό το χάλι.
Τι να πεις.

2 Likes

Παντως ρε παιδια εγω εχω καταληξει οτι ειμαι λιγο μαζοχας. Οι αγαπημενες μου φασεις σε γκεημς ειναι κατι ψυχολογικα slogs που νιωθω οτι κανω ενα ειδος pilgrimage. Με απλετο χωρο και χρονο και ατμοσφαιρα. Ενδεικτικα οι καταβασεις στις πολεις των νανων στο Skyrim. Τρομερη εμπειρια. Ολο και πιο κατω, ολο και πιο βαθος και ησυχια και σκοταδια. Στο ιδιο παιχνιδι απο την αναποδη το ατελειωτο σκαρφαλωμα στα βουνα. Και σε πιο προσφατο παραδειγμα οι ατελειωτες βολτες στο red dead redemption για να βρω κανα δυο τομαρια ζωων και να ανακαλυψω κανα φοβερο τοπιο με φοβερη θεα. Δωστε μου τετοια και παρτε μου την gaming ψυχη. Aν ξερετε κανενα let me know

2 Likes

Sorry αλλα το αντιθετο ισχυει. Ετσι και βγει κανενας να πει για τα ΑΠΕΙΡΑ bugs και glitches του την πεφτουν τα εξαγριωμενα fanbois που θεωρουν οτι τελειωσε ο κοσμος γιατι ενας reviewer τολμησε να βαλει 9/10 στο GOTYEYEYE. Λιγο ηρεμια, ελεος, εδω τολμησε ο αλλος να γραψει οτι παει με 15 fps στο PS4 και του την πεσα απο κατω οτι πανε να παρεις PS5, κατσε ρε φιλε, κυκλοφορει ενα παιχνιδι σε μια κονσολα, απο ποτε ειναι entitlement να θες, ξερω γω, να τρεχει στην κονσολα που κυκλοφορησε?
Στο κατω κατω οσα review βλεπω μια χαρα ειναι. Το παιχνιδι ειναι καλο, δεν εχει το βαθος στην ιστορια του W3 αλλα ειναι μια χαρα, απο την αλλη το performance ειναι κακο και εχει ενα σωρο bugs και glitches. Ε οκ δεν θα τους σταυρωσουμε αλλα ρε συ, 8 χρονια in developement ειναι το παιχνιδι, το περιμενεις λιιιγο πιο polished απο αυτο.

Η μαλακια ειναι οτι με το ποσο τοξικο εχει καταληξει το fandom της CDPR βλεπω το backlash να ερχεται, οπως με την Bethesda, καποτε ειναι το darling της κοινοτητας, πλεον την βριζουν ολοι γιατι ειναι trendy.

Το καλύτερο σχόλιο που διάβασα στο yt:

So you’re saying this game requires more… wait for it… polish? :joy:

5 Likes

χαμος παντως…παντου διαβαζω παραπονα…

Δεν ισχύει αυτό. Είναι πολλά τα παιχνίδια που βγαίνουν και με το launch παίζουν μια χαρά, άντε με ένα μικρό day1 patch. Για την ακρίβεια είναι η πλειοψηφία.

Εδω μιλαμε για ενα παιχνίδι που ναι είναι unplayable στις base κονσόλες. Απλά και ξεκάθαρα.
Τίγκα στα bugs και framerate στα 15-20fps. Δεν παίζεις έτσι ένα παιχνίδι.
Όχι ότι τα πράγματα στα ps4 pro και Xbox One X είναι καλά, απλά σίγουρα καλύτερα από τις base.

Εκνευρίζομαι πραγματικά με σχόλια που βλέπω του τύπου " ε μα καλά και εσείς τι περιμένατε να δείτε με hardware 7 ετών;"…ή ότι για όλα φταίνε οι κονσόλες για τα downgrades, τα λάθη των devs και λοιπά.

Πρώτα απ’ ολα ο κοσμος δίνει λεφτά για το παιχνίδι.
Δεύτερον η ίδια η CDPR εξαρχής έλεγε ότι το παιχνίδι φτιάχνεται με βάση τις κονσόλες, ps4 και xbox one και το pc, αλλιώς θα μπορούσε να το βγάλει μόνο για pc και τις nextgen κονσόλες. Είναι πάρα πολλά τα λεφτά όμως απο τα ps4 και xbox one…
Και βεβαίως με αυτά τα hardware των 7 ετών στις base κονσόλες έχω δει να βγαίνουν παιχνίδια σαν το RDR2, Death Stranding, TLOU2, God of War, Gears of War 5 και τόσα πολλά άλλα και να δείχνουν πανέμορφα (ναι προφανώς με κάποιες θυσίες στα γραφικά) και να παίζουν χωρίς προβλήματα, ή έστω χωρίς σημαντικά προβλήματα.
Ήταν δουλειά της CDPR να βγάλει το παιχνίδι στις κονσόλες (base και enhanced) με το σωστό optimization, τόσο καιρό με τις αναβολές τι έκανε;
Γιατί και στις enhanced Xbox One X και Ps4 pro υπάρχουν θέματα, απλά είναι λιγότερα.
Αλλά οκ, με όλο αυτό το hype και τις εκατομμύρια προπαραγγελίες σιγά μην κάτσει να σκάσει κιόλας.
Επίσης τώρα ξέρουμε γιατί τόσο καιρό δεν έδειχναν console gameplay υλικό.

Δικαιότατο το κράξιμο που τρώνε.
Όχι μόνο στις κακές Ubisoft, Bethesda, EA και λοιπούς, ας το φάει το κράξιμο της τώρα και η αγαπημένη CD Project Red, το αξίζει.

4 Likes

Ξυπνησα μια σημερα να παρω ενα τηλ να το ακυρωσω με αυτα κ αυτα που διαβα…oh wait

:stuck_out_tongue:
Αντε δε γαμιεται, το πολυ πολυ να μεινει για του χρονου τα Χμας που θα παρω ps5 (εκτος αν παρω xbox που εκει οκ, αγγελια κ οτι πιασει :stuck_out_tongue: )

5 Likes

Ήρθε κι εμένα χθες.

3 Likes

Καλοπαίχνιδο και στους δύο :grinning:

Θα σας πρότεινα βέβαια στην περίπτωση που πάρετε nextgen κονσολα όποτε την πάρετε να το παίξετε εκεί :grin:
Έστω και σε BC, τα γραφικά δεν θα ειναι πολύ καλά αλλά το framerate θα είναι πολύ καλύτερο.
Αλλιώς όταν έρθει το patch.

Εντωμεταξύ μπαίνοντας στο metacritic το παιχνίδι δεν έχει βαθμολογία στις κονσόλες…
Και διαβάζω οτι η CDPR ζήτησε να μην γίνουν reviews στις κονσόλες…νομιζω πρώτη φορα βλεπω κάτι τέτοιο ειλικρινά.

2 Likes

Ισχύει, όλα τα reviews μέχρι τώρα έχουν γίνει στην PC έκδοση.

Α ρε τυχεράκηδες! Εγώ ακόμα περιμένω. :sob::joy:

δεν το εχω βαλει ακομα απο χθες… εγιναν τα updates αλλα λεω να κρατηθω 1-2 βδομαδες ακομα…

13 Likes

Kαλα εσυ μας πετσοκοψες ασχημα τωρα :star_struck:

2 Likes