Παιχνίδια Παίζουμε;

για το witcher…το ειχα κανει και εγω αυτο και το ξεκινησα για 2η φορα και τα επαιξα…αξιζουν πραγματικα. σαν να παιζεις witcher 4 ειναι…

2 Likes

Καλα δε με ενδιαφέρει τι ειδους πιεση υπάρχει.
Και για να φτάσουν να δίνουν refunds προφανώς ξέρουν οτι το παιχνίδι ειναι χαλασμένο στις κονσόλες.

Δεν ειναι θεμα προσβολής, δεν ξερω γιατι το παιρνεις τοσο προσωπικά.
Είναι καθαρά κακή κίνηση εκ του πονηρού, και εκ των υστέρων που ξέρουν οτι πολύς κόσμος θα κρατήσει το παιχνίδι για να το παίξει στο next-gen version.

Δεν με νοιάζει να συγκρίνω με Bethesda, το ιδιο θα έκραζα κι εκεί αν έβγαζαν παιχνίδι σε τέτοια κατάσταση (πχ νομίζω και το Fallout το τελευταίο ήταν σάπιο).

2 Likes

Πλακα κανεις; Απειρο κ τελειο υλικο. 50-100 ωρες ευκολα αν σ αρεσει να σουλατσαρεις. Αλλα το κυριοτερο ειναι οτι ειναι πολυ ωραιες ιστοριες. Στα προτυπα δηλαδη του Γουιτσερ 3

3 Likes

Tα Dlc του Witcher ειναι καλυτερα απο το ιδιο το Witcher :stuck_out_tongue:

3 Likes

Δεν είναι θέμα προσβολής, απλά αν δεν έχει κανείς τπτ να χάσεις εύκολα μπορείς να λες ένα σωρό πράγματα.
Το γεγονός ότι δίνουν ένα λογικό χρονοδιάγραμμα και το option για refund, το θεωρώ επαρκές.
Δλδ τι άλλο θες ? Αν δεν θες να περιμένεις, τα λεφτά σου πίσω. Ντόμπρα πράγματα, δεν ζημιώθηκες.
Εκ του πονηρού και ριφαντ… ? Όχι - απλά προσπαθούν να μετριάσουν τη ζημιά και να κατευνάσουν και το κοινό.
Η bethesda και κατιμά έβγαλε και δεκάρα δεν έδινε δεκάρα πίσω, άλλα ζήταγε κιόλα για dlc σε ένα παιχνίδι που ποτέ δεν διόρθωσε ουσιαστικά. (76)
Ας μην ισοπεδώνουμε τα πράγματα.

Τέτοια “ντομπροσύνη” να τη βάλουν στον κώλο τους, σόρυ κιόλας.

Η σχετικοποίηση των πάντων είναι πολύ πολύ επικίνδυνο μονοπάτι, ειδικά σήμερα, την εποχή της υπερπληροφόρησης.

Εδώ είμαστε λίγα άτομα σε ένα μικρό φόρουμ σε ένα νήμα “Παιχνίδια Παίζουμε”. Συζητάμε για το πιο πολυσηζητημένο παιχνίδι της τελευταίας πενταετίας και για ένα “μεγάλο” γεγονός της κοινότητας αυτής. Αυτό δεν σημαίνει ότι παύουν να πεθαίνουν 100 άτομα τη μέρα στην Ελλάδα από covid ή ότι τα παιδάκια στην Αφρική σωθήκανε. Αλλά εμείς αφιερώσαμε λίγα λεπτά σε ένα φόρουμ να συζητήσουμε για κάτι συγκεκριμένο.

Και πάνω σε αυτό το θέμα, να πω κάτι που σκεφτόμουν σήμερα. Εμείς είμαστε κανονικοί πολίτες, ούτε celebrities, ούτε εκπροσωπούμε, ούτε κυβερνούμε κανένα, και πες σχολιάζουμε για το cyberpunk. Υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα σε μένα και τον Τσιτσιπα, που υποτίθεται είναι αθλητής πρότυπο για μια χώρα, που το μόνο που φαίνεται να τον απασχολεί τελευταία είναι γιατί δεν υπάρχουν Harrods στην Ελλάδα και ποδηλατόδρομοι στα Νότια Προάστια της Αθήνας.

Ελπίζω να γίνεται κατανοητό αυτό που λέω.

1 Like

Αχέμ, ναι γιατί κάτι αεροπορικές και κάτι διοργανωτές, ΕΧΟΥΝ τέτοια ντομπροσύνη.
Έξω από το χορό πολλά τραγούδια λένε.
Και ναι σπάνια βλέπεις τέτοια ντομπροσύνη. λεφτά πίσω δίνουν λίγοι.

Μα αν δεν το δεις από τη σκοπιά της σχετικότητας, πως θα το δεις ? Με απόλυτους νόμους και κανόνες ?

Άλλο ότι απογοητεύτηκες εσύ, εγώ, ο Χατζηπετρής, που μπορεί να αγοράσαμε το C2077 ή και όχι γιατί κάποιοι μπορεί να το “κατεβάσανε”. Δεν είναι οτι δεν έλαβες κάτι. Είναι οτι δεν σε ικανοποίησε αυτό.
Τι πιο τίμιο απο το να σου πούνε συγνώμη, τα λεφτά σου πίσω, αν δεν θες να περιμένεις 1-2 μήνες να είναι “Playable”. Όπου αν θες τα ξανασκάς. Εκ του πονηρού ήταν το ότι δεν αφήσανε κριτικές πριν βγει. Αλλά βγάλανε τα μάτια τους κι έτσι. (Η ζημιά έγινε και ότι θα χάνανε πάνω κάτω από ακυρώσεις μπορεί και να το χάσουν τώρα απο επιστροφές, μαζί με το πλήγμα στο γόητρο τους.)
Και στο κ’ατω κάτω, δεν ξέρουμε ποιος είναι ο καθένας μας φιλέ, αν εκπροσωπούμε, αν είμαστε σελέμπρια κτλ. Αλλά και τι θα άλλαζε μ αυτό ? Αν δεν είναι κάποιος ειδικός σε κάποιον τομέα, δεν σημαίνει οτι του αφαιρείται το δικαίωμα να έχει μια άποψη. Απλά μπορεί αυτή να στερείτε βαρύτητας.
Δεν θα κάτσω να σκεφτώ ποιος είναι ο τσιτσιπάς και ο κάθε τσιτσιπάς. Δεν είναι - εγώ.
Και υπάρχει η διαφορά του να θαυμάζω πχ έναν αθλητή για ενα αθλητικό του επίτευγμά, κι άλλο να είμαι χούλιγκανος, στόκερ ή δεν ξέρω κι εγώ τι. Άλλο να πω ότι με συναρπάζουν οι ιστορίες του Χάουαρντ και ταυτίζομαι με τους ήρωές του κι άλλο να είμαι ένας σαπιοκοιλιάς που μέσα του, όμως αισθάνεται γιαγκόναν. Είναι λεπτή η διαφορά. Το οτι σου αρέσει κάτι δεν σημαίνει ότι αυτόματα είσαι ένα με αυτό, μέρος αυτού κτλ.Οπότε είναι η σχέση σου με αυτό που είναι υπο κρίση.
Όλα είναι σχετικά, κι όλα τα βλέπουμε, ο καθένας από τη σκοπιά του.

Συζήτηση κάνουμε. Εγώ ελέω καραντίνας δεν πρόλαβα να πάρω νεξτ τζέν ακόμα, απο Γενάρη το βλέπω και αν πιάνει 30-60 θα είμαι κουλ. Τώρα αν δεν μ αρέσει το premise …ή το gameplay…αυτό είναι κάτι που πρέπει να το βιώσω για να αποφασίσω. Αν και νομίζω οτι μάλλον θα μου αρέσει.

2 Likes

Καλο ρηβιου. Συμφωνω σε πολλα. Ειδικα στα αρνητικα. Ο κοσμος, το σετινγκ, δυστυχως ειναι ομορφα, αλλα κενα κ ηλιθια. Κ στα καλα συμφωνω εκτος απο ενα. Εχει καλα μισιον κ κουεστς κτλ, αλλα για μενα την γραφη του γουιτσερ δεν την φτανει. Τουλαχιστον οσο εχω δει σε 40ωρες.

3 Likes

Ασχετο με το hot topic των ημερων -ή και οχι τελείως γιατί το αγόρασα στο switch λόγω απογοήτευσης με cyberpunk σε ps4-, δεν είμαι φαν roguelike αλλα το Hades τα σπαει… εχω φαει το ξυλο του αιωνα βεβαια κ πρεπει να βρω/διαβασω κανενα guide γτ αυτο το «ξεκινας παντα απο το 0» με εχει λιγο ξενερωσει αλλα το παιχνιδι αυτο καθαυτο αναφορικα με gameplay/ηχο/σεναριο/γραφικα αγγιζει το αψεγαδιαστο…

2 Likes

Συμφωνώ κι εγώ μαζί σου.
Νταξ, έχω συνειδητοποιήσει μέσα μου ότι immersion και έρωτα σαν τα Witcher(και ειδικά κάτι Ladies of the Woods και Bloody Baron του Wild Hunt) δεν θα ξανασυναντήσω εύκολα σε ΑΑΑ παιχνίδι, αλλά τόσο αδιάφορο δεν περίμενα να με αφήσει ο κόσμος του CP. Δεν αισθάνομαι δέσιμο ρε παιδί μου με τίποτα προς το παρόν. Και λέω προς το παρόν, γιατί έκανα το heist πριν λίγο (ναι, είμαι αρχή ακόμα) και κάτι αναφτερούγισε μέσα μου.

2 Likes

Κ εγω ετσι. Περναω καλα, αλλα κατι ειναι αδειο μεσα μου, μεχρι που κατι γινετσι κ κατι νιωθω, αλλα μεχρι εκει.
Με τα πολλα, το cp με κανε να ανυπομονω για το ρημαστερντ γουιτσερ για να το ξαναπιασω απο την αρχη

2 Likes

Παίζει αυτό το θέμα με τα NPCs να το φτιάξουν; Είναι κάτι που σώνεται με patches στο μέλλον;

Χωρις να εχω καμια γνωση σχετικα με προγραμματισμο παιχνιδων, δεν ξερω ποσο ευκολα φτιαχνει το ΑΙ συγκριτικα με τα συνηθισμενα προβληματα των frames, glitches, bugs κτλ…

Βtw εσεις που παιζετε so far, εχετε θεμα με το first person? Γτ εγω οσο επαιξα, οπως το επαιξα, δεν μπορουσα να φανταστω πιο ταιριαστη επιλογη απο το first person για το συγκεκριμενο παιχνιδι… τρελο immersion με τον χαρακτηρα κ κοσμο (ενιωθα οτι ημουν ενα γεματο cybernetics ατομο με απειρα προσθετικα και δυνατοτητες) + τρομερα τα cut scenes ή dialogue scenes που ξεφευγουν απο τα κλασσικα στατικα αψυχα κ μονοτονα σκηνοθετημενα που βλεπουμε στα περισσοτερα rpgs… Κ προτιμω τα third person γενικα all the way, αλλα αυτο νομιζω εδω ταιριαξε ταμαμ με την first person οπτικη

Προσωπικα δεν εχω εχω προτιμηση ειτε με το first person, ειτε με το third. Eχω αγαπησει πολυ παιχνιδια και με τα δυο. Το θεμα ειναι οτι καποιοι ανθρωποι εχουν προβλημα οποτε δυσκολευονται. Παντως ναι ισχυει οτι στην περιπτωση του ταιριαζει πολυ το first person. Νιωθεις το mingling με την πολυκοσμια γυρω σου

1 Like

Παιχνιδαρα τεραστια. Δεν εχει βγαλει ακομα μετριο παιχνιδι η Supergiant απο τα λιγα στουντιο που εκπληρωνει παντα τις προσδοκιες και με τολμηρες επιλογες, διαφορετικα εντελως genre και τα 4 παιχνιδια που εχουν βγαλει ενω απλα θα μπορουσαν να βγαζουν εναν κλωνο του Bastion και να πιασουν την καλη.

1 Like

Το κοιτούσα να το αγοράσω κι εγώ μετά το άκυρο που έριξα στο cyberpunk και έλεγα να περιμένω μήπως βγει σε κανένα christmas sale αλλά τελικά το έβαλα να κατεβαίνει πριν λίγο για να γίνει σωστό εορταστικό λιώσιμο.

Με αποθάρρυνε πολύ αυτό που λες για το ξεκίνημα από το 0 αλλά ελπίζω να έχουν δίκιο οι αποθεωτικές κριτικές και η υποψηφιότητα για παιχνίδι της χρονιάς, δηλαδή ακόμα δεν έχω διαβάσει κάτι αρνητικό, ακόμα και για το τι συμβαίνει όποτε πεθαίνεις όλοι λένε πόσο σε κάνει να δένεσαι με χαρακτήρες κλπκλπ, ε στη χειρότερη θα πω ότι είναι 3-4 ποτά που δεν μπορώ να βγω να τα πιω έξω :sweat:

Κατά τα άλλα, πήρα το FF8 για PS4 και έβαλα το κουτί του δίπλα δίπλα με το κουτί για pc που αγόρασα πριν 20 χρόνια, τότε που δεν είχα ίντερνετ για οδηγούς κλπ και έπρεπε να πάω στο σχολείο και να με κράξει ο φίλος που βγήκα από τη σπηλιά χωρίς να έχω βρει τον Ίφριτ, ίσως το μετάνιωσε που μετά τον είχα στο τηλέφωνο για να μου λέει βήμα βήμα τι να κάνω.

@Lupin Aν βρεις τίποτα άλλο καινούριο που να αξίζει για το switch πες, το Darkwood που πήρα τις προάλλες δυστυχώς δεν είμαι σε mood για να το πιάσω τώρα, και από τα άλλα μου έχουν κινήσει την περιέργεια τα Shady Part Of Me και Spiritfarer αλλά περιμένω καμιά προσφορά, όπως και για το 2ο Ori.

1 Like

@Lupin

Κι εγώ ακόμη που έχω θέμα γενικά με τα 1st person παιχνίδια (έχω παίξει λίγα και συγκεκριμένα over the years), θέμα εννοώ και γούστου, επειδή δεν μου αρέσει η οπτική, αλλά σε περιπτώσεις και ζαλάδας κλπ, ευτυχώς στο CP δεν έχω συναντήσει κάποιο πρόβλημα, και συμφωνώ μάλλον, είναι πολύ πιο ταιριαστό.

1 Like