Παιχνίδια Παίζουμε;

Πως να χάσει 33 % της αξίας σου, σε 2-3 μέρες και να κινδυνεύεις να απολύσεις κοσμάκη. Φυσικά τον μέσο χαχόλο, δεν τον νοιάζει. Όπως και δεν τον νοιάζει να φερθεί ευγενικά στον υπάλληλο, εκτός αν είναι σερβιτόρα, που θα το παίξει επανάστα και ενάντια στο σύστημα, αλλά με χαρά θα βολευτεί σε κάποιο βιλαέτι που θα τον φυτέψει η φαμίλια.
29 δις μέν αξία, αλλά δεν είναι της εταιρίας… αμα ήταν θα είχαν πάει όλοι μπαχάμες δια βίου και θα το ανέπτυσαν απο τις παραλίες τα παιχνίδι.

Δε νομίζω ότι πήρανε οι developers την απόφαση να κυκλοφορήσει το παιχνίδι σε αυτή την κατάσταση. Ισα ίσα που ξεκωλώθηκαν στις υπερωρίες για να πιάσουν τα deadlines, με την μια καθυστέρηση να διαδέχεται την άλλη και τις υπερωρίες να συσσωρεύονται.

Δυστυχώς αυτοί που τραβάνε κουπί (και τρώνε και την poocha) ειναι και οι πρώτοι που πλήττονται από την κακοδιαχείριση.

Νταξ μεταξυ μας οι “καημενοι” developers ειναι αυτοι που ναι κανουν τη δουλεια και τις υπερωριες αλλα ειναι επισης πολυ καλοπληρωμενοι και βρισκουν αν θελουν δουλεια αλλου σε χρονο dt. Δε το λεω αυτο επιθετικα σε οποιον developer διαβαζει αλλα επειδη ειμαι σε αυτον το χωρο μακαρι να ειχα κανει καριερα σαν dev πριν καποια χρονια :slight_smile:
Οι υπευθυνοι/κεφαλια που πηραν την αποφαση ειναι αυτοι που το κεφαλι τους παιζεται και λογικα θα παρουν ποδι.

@YoungAtlas Γιατί όχι.
@eviL Μπά, ο CEO ίσως αν και όχι απαραίτητα, αλλά είναι το board που αποφασίζει. Απλά έχεις τον κάθε τύπο στο youtube να λέει το κοντό και το μακρύ του, και προφανώς όλα αυτά δημιουργούν κλίμα. Σε κάθε περίπτωση το υφάκι που έχουν ορισμένοι … κι έμενα δεν μου άρεσε το γκοθικ-αρκανιά, το θεώρησα μια αηδία και μισή. πηγά να ζητήσω τα λεφτά μου πίσω ? Να πω δεν ήταν αυτό που νόμιζα ή δεν ξέρω και γω τί ? Δικαίωμα υπαναχώρησης σε 14 μέρες έχεις.

image !!

Τωρα εχει το Pillars βλεπω.

4 Likes

Καλα παιδια κι εγώ του χώρου είμαι (οχι στον τομέα των videogames).
Ολα σχετικά είναι, δυστυχώς το videogame industry ειναι αρκετά τοξικό, και πατάει πάνω στην αγάπη των ανθρώπων για το αντικείμενο. Ψάξτε λίγο να δειτε το μεσο χρόνο παραμονής στο industry, για να δειτε τι εννοώ.

Σε σχέση με τα refunds, το παιχνίδι είναι προβληματικό, και μάλιστα η ίδια η εταιρεία παραδέχτηκε οτι το certification πέρασε λιγο στα τυφλά με την υπόσχεση της οτι θα φτιαχτούν τα θεματα στο launch.

Όσο και να αγαπώ το Witcher δεν μπορώ να δικαιολογήσω όλο το χειρισμό που έγινε με το Cyberpunk, ειναι shady as fuck. Και αν είχα δώσει 70 ευρώ για να παρω αυτό το πράγμα στο PS4 παίζει να μποϋκοτάριζα την εταιρεία για πάντα.

2 Likes

εκπληκτικο αν ισχύει…

1 Like

σε λίγες ώρες πρέπει να σκάσει το πρώτο “μυστήριο”, οπότε …ο καιρός γαρ εγγύς 1-15.

Όπως αποδεικνύεται, το unplayability και τα bugs είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Προσωπικά δεν καίγομαι με την φάση, ασχολούμαι μόνο γιατί είναι το gaming γεγονός της χρονιάς και γιατί μιλάμε για απογοήτευση εκατομμυρίων ανθρώπων και δολλαρίων. Επίσης χαίρομαι που τον πίνει για ακόμα μια φορά ο “εταιρικός πατριωτισμός”, λαϊκιστί “εταιρικός φανμποϊσμός”

Υ.Γ. Ειδικά το βίντεο με την σύγκριση με το GTA V με σοκάρει. Και δευτερευόντως, αν σκεφτείς το πως τρέχει το RDR2 στις παλιές κονσόλες…

2 Likes

το 1ο παιχνιδι στο επικ ειναι το cities skyline αρα μαλλον δεν ισχυει η λιστα…

Σοκαριστικα κ απογοητευτικα ολα κ ας το απολαμβανω σχετικα

1 Like

τελικά στο επικ, νούφαρα, αν και ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό αν και 1-2 καλά - ΙΣΩΣ δώσει. Απο εκεί και πέρα όμως παρά κάποια χτυπητά προβλήματα, το CP έχει απείρως πιο ποιοτικά γραφικά (έστω και με περίεργο αρτσταιλ. και σίγουρα το GTA 5 (που όμως έχει 4 παιχνίδια πίσω του) έχει ας πούμε πιο ρεαλιστικές αντιδράσεις, αλλά σε αυτή την πόλη όλοι είναι τσαμπουκάδες λχ ? Είναι κι αυτό λιγο ότι ναναι. Δεν σ ενδιαφέρει όμως να παίξεις ένα life simulation αλλά ένα διασκεδαστικό παιχνίδι. Έπαιξα επιτέλους κι εγω CP αρκετά και ναι δεν μπορώ να πω οτι τρελάθηκα, αλλά δεν χαλάστηκα κιόλας. Το 1st person μου τη σπάει άπειρα ενώ το premise αν και συμπαθητικό δεν είναι το φόρτε μου. Γούστα αυτά. Αν το διορθώσουν όμως θα έχουν στο χέρι μια μηχανή για μελλοντικά games και αυτό δεν είναι μικρό πράγμα.

Όσο για ΓΚΛΙΤΣΕΣ, το Skyrim μόλις είχε πρωτοβγεί ΔΕΝ είχε ? Ναι ένα 6μηνο με χρόνος ακόμα θα του έκανε καλό και αν ήταν έξυπνοι θα δίνανε 1 επίπεδο φρί για να τσιμπίσει ο κόσμος και να κερδίσουν χρόνο. ΑΛΛΑ…

Δεν ειναι τοσο απλο. GLitches πχ. Eχει τραγικο AI. Μιλαμε για αστεια πραματα. Οκ μπορεις να συνεχισεις να παιζεις, αλλα πραγματικα μου την δινει καθε φορα που μπορει να αφησω καπου το αμαξι η την μηχανη και επειδη μπορει να βγαινειλιγο στον δρομο, πισω γινεται ουρα απο αυτοκινητα γτ αδυνατουν να προσπερασουν.
Το κυριοτερο ειναι ολες αυτες οι λιστες με υποσχεσεις που χαν κανει για το παιχνιδι και απο τις οποιες δεν υπαρχει τιποτα εκει μεσα

2 Likes

Η Sony αφαίρεσε το Cyberpunk από το store της…και προσφέρει refunds στους κατόχους του παιχνιδιου.
Ολα αυτα σε συνεννόηση με την CDPR…
Λογικά θα ακολουθήσει και η MS στο Xbox marketplace.

Φτάσαμε στο σημείο να αφαιρεθεί το παιχνίδι απο το store, δεν θυμάμαι ξανά κάτι τέτοιο και μάλιστα για ΑΑΑ τίτλο. Τεράστιο φιάσκο για την CDPR.

4 Likes
2 Likes

δεν θυμάμαι αν το έχω αναφέρει αρκετές φορές εδώ, αλλά 3 χρόνια κάτοχος switch, το Hollow Knight είναι ο πραγματικός λόγος που σκάλωσα με το switch και δεν το πούλησα παλαιότερα…

κατά τα άλλα, έχω καταευχαριστηθεί Ni No Kuni πρόσφατα, παλαιότερα Owl Boy, Axiom Verge, Cuphead, Octapath traveler και Link’s Awakening (μαζί με τα must Odyssey και Breath of the Wild), ενώ επίσης ξανά το Grim Fandango που είναι απόλαυση να το παίξεις σε κονσόλα ενώ είσαι πχ σε κανένα καράβι κτλ… δεν είναι καινούρια αλλά τα προτείνω όλα ανεπιφύλακτα.

Έχω και άλλα αγοράσει κατά καιρούς αλλά τα παραπάνω είναι αυτά που μου έχουν μείνει το περισσότερο, δεν έχω εξερευνήσει το switch όσο ήθελα γενικότερα σε τίτλους γτ είναι λίγο τσιμπημένα όλα + συνήθως επενδύω σε ps4

Το Ori 2 είναι στα προσεχώς πάντως

2 Likes

To Ori 2 το ειχε προσφατα -50% !
Τα εχω αγορασει και τα δυο - στα προσεχως!

1 Like

Τα έχω όλα αυτά εκτός από το Octopath και το Cuphead, που -μετά από όσα πέρασα με το Hollow Knight- είπα να to χαζέψω μόνο σε βιντεάκια γιατί δεν είμαστε για να αγοράζουμε καινούριο Switch.

Τεράστιο σοκ το Hades, παιχνίδι της χρονιάς εύκολα για μένα, ξεκίνησα τόσο διστακτικά με το “παίζεις-χάνεις-ξανά από την αρχή” και λέω οκ, στη χειρότερη παίζουμε 4-5 ωρίτσες και πάμε για άλλα, ευτυχώς διαψεύστηκα πανηγυρικά.

Χθες ας πούμε, μετά από 8 συνολικά αποτυχημένες απόπειρες απόδρασης, λέω ας το βάλω λίγο πριν κοιμηθώ (04:00), να κάνω 1-2 runs, να πάρω κανένα darkness και το παίζω άλλη φορά πιο σοβαρά. Ε, τελικά κοιμήθηκα 6:30 γιατί είναι τόσο μα τόσο εθιστικό το γαμήδι :sweat_smile:

Εκεί που λέω ότι βρήκα το όπλο που μου ταιριάζει και θα ασχοληθώ μόνο με τα δικά του upgrades, ξεκλειδώνω ένα άλλο που τελικά είναι πιο γαμάτο και φτάνω πιο μακριά από ότι πριν, οπότε όταν χάνω πρέπει να το πάω πάλι από την αρχή με το ίδιο όπλο για να το μάθω, προχωράω, χάνω, ρηπήτ. Αλλά είναι τόσο ωραία η αλληλεπίδραση με τους npcs του παιχνιδιού, τόσο ωραία και ουσιαστικά τα upgrades και τόσο ενδιαφέροντα τα επίπεδα που περνάς ξανά και ξανά αλλά δε βαριέσαι ποτέ, που δε σκέφτηκα να το παρατήσω ούτε μία φορά. Εγώ, που στο Nier Automata όταν έχασα 3η φορά στον πρόλογο είπα “βρε α γαμήσου που θα παίζω το ίδιο πράγμα 4 ώρες”.

tl;dr, να το παίξετε όλοι, ό,τι πιο διασκεδαστικό και εθιστικό έχω δοκιμάσει εδώ και καιρό.

edit,

6 Likes

Αποσύρει και το xbox λέει και παίρνει refunds. Το λες και PC timed-exclusive πλέον.
Και μας τα πρήζουν οι κονσολάδες για τα exclusives, λολ.

Έκλαψα με Ρούμπο.

Γουατ αμ αι γκοιν του τελ μαι σαν;! :laughing: