Ένα χαρακτηριστικό δείγμα αυτών που λες είναι αυτά που είδαμε με το TLOU2 το καλοκαίρι. Η απόλυτη τοξικότητα, αρρώστια με το παιχνίδι της ND.
Οπότε όχι, κατά τη γνώμη μου τέτοιο και μεγαλύτερο σταύρωμα το έχουμε δει και πρόσφατα. Και μάλιστα εκεί έγινε πριν καν βγει το παιχνίδι και για λόγους που ξεφεύγουν από τους καθαρά gaming…
Με το Cyberpunk βλέπω πολύ κράξιμο που σε μεγάλο βαθμό είναι δικαιολογημένο, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που τα πράγματα ξεφεύγουν και υπάρχει τοξικότητα αλλα υπάρχουν και πολλοί υποστηρικτές της CDPR που προσπαθούν να δικαιολογήσουν ή να υποτιμήσουν κάποια πράγματα.
Kάπως έτσι. Αν αρχίσουμε να αναφέρουμε εταιρείες και παιχνίδια που επιβιώνουν ακόμα και αλωνίζουν ενώ θα έπρεπε να έχουν θαφτεί τόσα χρόνια πριν, δεν θα σταματήσουμε ποτέ να γράφουμε.
Φυσικά υπάρχουν χιλιάδες layers στην όλη ανάλυση, δεν αναλύεται όλο αυτό που συμβαίνει έτσι απλά σε 1-2 εβδομάδες. Από πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις.
Προσωπικά, με έχει διασκεδάσει και με έχει τρομοκραήσει ταυτόχρονα όλο αυτό.
@Red_Viper
Όχι, δυστυχώς, δεν το έχω πιάσει ακόμα. Αραχνιάζει προς το παρόν στην steam library.
Εμενα βασικα με διασκεδαζουν παρα πολυ τα διαφορα βιντεο με glitches, τραγικα physics, συμπεριφορες AI κτλ. Πραγματικα ειναι για γελια κ για κλαματα το προιον. Υπερβολικα unrefined product
Εγώ την FromSoft την έχω πιο ψηλά από κάθε εταιρία στον χώρο… μόνο που μοιράζεται την κορυφή με την Kojima productions
DS3 είναι σαφέστατα καλύτερο του μετριότατου DS2 -no Μιγιαζάκι no party-, σε pc τρέχει τέλεια στα 60fps που είναι απαραίτητα για να απολαύσεις τέτοιο game, έχει τρομερό βάθος -κλασσικά- σε gameplay + το εικαστικό/lore/μουσική είναι ένα ξερό 11/10… έχει φανερές επιρροές ευτυχώς από το Bloodborne -το καλύτερο παιχνίδι της From- και είναι αισθητά πιο γρήγορο από τα προηγούμενα 2 παιχνίδια, πράγμα που μόνο καλύτερο είναι + στο level design, είναι επίσης για εμένα μισό ίσως σκαλάκι παραπάνω από τα δύο πρώτα… το DS1 παραμένει το αγαπημένο μου αλλά το DS3 είναι άξιος διάδοχος
To θέμα είναι αν σου αρέσουν τα παιχνίδια της FromSoft. Εάν δεν έχεις ξαναπαίξει -δεν θυμάμαι τώρα σε παλαιότερα post αν το έχουμε σχολιάσει-, είναι θεωρώ μια καλή αρχή κυρίως λόγω των τεχνικών θεμάτων -γραφικά κτλ-… το DS1 έπος αλλά είναι και παιχνίδι σχεδόν 10ετίας, το 3ο είναι πιο μοντέρνο από πολλές απόψεις. Πολύ δύσκολο, θα γράψεις πολλές ώρες -και με τρελό replayability- αλλά αυτή είναι και η φάση, θα πέσεις 20 φορές από ένα boss και στην 21η που θα το βγάλεις θα νιώσεις Ντικάπριο πάνω στον Τιτανικό, King of the world
(unpopular opinion βέβαια, εγώ προτείνω για πρώτο παιχνίδι From το Sekiro… πολύ δύσκολο αλλά έχει το γαμημένο το καλύτερο gameplay από όλα τους)
Death Stranding εγώ το λάτρεψα, γιατί αν και δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο και σε 1-2 σημεία το ήθελα διαφορετικό -πχ το combat system/shooting είναι λίγο generic, όπως και -παραδόξως- το stealth (επουδενί όμως κακά)-, είναι Kojima 110%, τρομερό και εν μέρη πρωτοποριακό gameplay με μεγάλο βάθος -δεν το περιμένεις όταν καταλαβαίνεις ότι είσαι ουσιαστικά deliver-άς και κυρίως θα περπατάς, αλλά δεν σε αφήνει να βαρεθείς καθόλου με τις επιλογές που σου δίνει και το πως έχει στήσει τον κόσμο ώστε να ενδυναμώνει συνεχώς το gameplay του- , παλαβή ιστορία που σε σκαλώνει (τρομέρη ιστορία πέρα από τη πλάκα και το διάσημο cast την εκτοξεύει πραγματικά), τρελές gimmickιες, τεχνικό κομμάτι για εμένα ότι καλύτερο έχω παίξει σε κονσόλα (σε pc υποθέτω θα σκοτώνει)… γενικά πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι όμως και αυτό είναι το μεγαλύτερο του ατού, δεν σου δίνει σχεδόν ποτέ την αίσθηση ότι έχεις ξαναπαίξει κάτι αντίστοιχο… ιδανικό για κάτι πολύ προσωπικό και συναισθηματικό, εγώ έβαζα GYBE κάποιες φορές και απλά χανόμουν, που θα μου πείς αυτό το κάνεις με κάθε open world και θα σου πώ εγώ ‘‘σε κανένα με αυτό τον τρόπο’’
Aπό την άλλη, δεν είναι παιχνίδι αν θές γρήγορους ρυθμούς ή δράση και γενικότερα, κάτι πιο έντονο. Είναι αργό, έχει τους ρυθμούς του, γκαζώνει όταν πρέπει αλλά σε γενικές γραμμές είναι πιο ήπιο και εσωστρεφές…
Δεν μπορώ να διαλέξω αν και τόσο διαφορετικά, αναλόγως το mood της περιόδου υποθέτω…
Είναι πάντως και τα 2 σε λογικές τιμές νομίζω
για το bloodborne…εχω σε φυσικη εκδοση το κανονικο παιχνιδι και οταν βγηκε μετα το dlc το πηρα ψηφιακα…αυτο σημαινει οτι το ορφανο το εβγαλα σε game plus…αν θυμαμαι καλα δεν με δυσκολεψε παρα πολυ…πιο εντονα θυμαμαι εκεινη την τυπισσα την Mary (απο το astral tower;εχουν περασει και χρονια)
Χαχα ωραια μου τα πουλησατε κ τα δυο. Ειμαι πολυ της ατμοσφαιρας κ του χασιματος, αλλα κ του σχετικα καζουαλ γκεημ γι αυτο τεινω προς το Ντεθ, αλλα με βλεπω να τα παιρνω κ τα δυο γτ ειναι σε καλα σεηλς
Εχω παιξει ελαχιστα το DS 2, αλλα σε κακη περιοδο. Δεν ειχα νιωσει
Μετριο δεν ειναι, παιχνιδάρα ειναι. Απλά ειναι χειρότερο απο τα άλλα.
Όσον αφορά το DS3, ο συμφοφουρίτης Lupin τα λέει μια χαρά πιο πάνω. Έπος.
Οπωσδήποτε όμως πρέπει να συνδυαστεί και με τα δύο dlc.
Εκει βέβαια υπάρχει και το μοναδικό boss στα soulsborne που δεν έχω βγάλει ποτέ, Darkeater Midir λέγεται…
Ακόμα, κάποια στιγμή θα επιστρέψω.
Το σκεφτομαι πολύ σοβαρά να ξεκονήσω κ εγώ.την φάση με τα souls παιχνίδια, έλεγα καμα bloodborne για αρχή αλλά νταξ με αυτα που διαβάζω, δεν! Παιχνίδι θέλω να είναι κ να τερματίζεται.αλλιώς δεν.μπαίνω στην διαδικασία να φαω κανα απογευμα για να ριξω 2 npcs και κανα 3μηνο για το κάθε boss…