Παιχνίδια Παίζουμε;

Ναι, δεν το δοκιμασα ομως γιατι το Dreamfall με απογοητευσε πολυ, και το στορι και το gameplay. Η April ειναι μεγαλη αδυναμια, με τη Ζoe δεν την παλεψα καθολου δυστυχως. Πολυ διαφορετικα αλλα επιλεγω να μεινω στο 1ο, ως κλεισιμο μου δουλευει

θα ελεγα οτι το 3ο ειναι ενας συνδυασμος των δυο πρωτων…μου αρεσε πολυ και εκλεισε ωραια την ιστορια…

Σε point n click adventures, Grim Fandago και Discworld Noir ήταν που είχα ζοριστεί απίστευτα, με τα Monkey Island, Broken Sword 2 κτλ μετά
Ειδικά αυτό το Discworld (υποτιμημένη παιχνιδάρα btw με συμμετοχή Pratchett σε κεντρικό στόρυ και μερικούς διαλόγους) με είχε γονατίσει.

Ειδική μνεία σε Neverhood που δεν το τελείωσα ποτέ επίσης -αν και μάλλον ήταν λόγω ηλικίας, το είχε δώρο το πρώτο μου pc το 1996 στο γυμνάσιο
(για μύστες, όποιος το θυμάται)
image

3 Likes

Αν εχεις παιδι ή ανηψι και παιζουν videogames, θα καταλαβεις πως… τα παιδια εχουν απιστευτη ικανοτητα παρατηρητικοτητας και αναλυσης. Ο ανιψιος μου ειναι 8 χρονων και παιζει καποια παιχνιδια και μου δειχνει τι πρεπει να κανουμε σε καθε πιστα, και εμενα μου παιρνει διπλασιο χρονο να καταλαβω. Βεβαια για να μου δωσω κι ενα ελαφρυντικο, αυτος το εχει ξαναπαιξει το εκαστοτε παιχνιδι :joy:

Παρολα αυτα, δε μου κανει εντυπωση που παιζαμε ολα αυτα τα παιχνιδια σε παιδικη και εφηβικη ηλικια και ξεραμε καθε πιστα, κινηση, μυστικο, απεξω. Νομιζω αν παιξω Mortal Kombat τωρα με καποιον εφηβο online, θα σπασω χειριστηριο μετα απο 10 λεπτα το πολυ (που λεει ο λογος, ειμαι ζεν και εχω νευριασει σοβαρα με video game μονο 5-10 φορες στην ζωη μου, αλλα λεμε τωρα)

Παντως νομιζω πως το Grim Fandango θεωρειται απο τα δυσκολοτερα του ειδους, οποτε δεν αισθανομαι και τοσο ενοχος που ειχα βοηθεια. Αν και κακα τα ψεματα, στερει μεγαλο μερος της μαγειας το walkthrough σε τετοια παιχνιδια, οντως η ικανοποιηση επιλυσης γριφων ειναι τεραστια.

Οταν ημουν πιτσιρικι ο πατερας μου επαιρνε το PCmaster και απο εκει εχω μαθει και αγαπησει παρα πολλα games που πλεον θεωρουνται κλασικα. Θυμαμαι χαρακτηριστικα review του Discworld: Noir και ποσο ηθελα να το παιξω… Γενικα στα adventure συνηθως εγραφε ο Τσουρινακης, μεγαλη μορφη στο χωρο, η εγκριση του ηταν σταμπα ποιοτητας. Το συγκεκριμενο περιοδικο επαιξε τεραστιο ρολο στη διαμορφωση γουστου μου στο gaming.

Βεβαια δεν θα συγχωρησω ποτε το γεγονος πως ενας τυπος εβαλε μονο 82/100 στο Metal Gear Solid λεγοντας μαλιστα πως δεν ειναι κατι ιδιαιτερο.-

To Neverhood το εχω πολλα χρονια σε λιστα αναμονης :stuck_out_tongue:

4 Likes

Τσουρινάκης, μεγάλη και καλτ μορφή.

6 Likes

Συγκινήθηκα ρε πούστη :heart:

4 Likes

τί μπορεί να κάνει τωρα άραγε? έχει χαθεί καμια 15ετία…

Την εχω ακομα…εχω να την ανοιξω πανω απο 10 χρονια οποτε δεν εχω ιδεα αν θα λειτουργουσε τωρα…

Και καλά κάνεις! Τι φοβερό μηχάνημα ήταν αυτό στην εποχή του! Θυμάμαι την δική μου την είχα σπρώξει όταν βγήκε η Amiga 1200.
Πριν από καμιά δεκαριά χρόνια ένας γνωστός μου έδινε μια με 100€ και δεν την πήρα ο μαλακας.
Ωραία είναι και τα emulators βέβαια, αλλά δεν το ευχαριστιέσαι όπως το real thing ρε παιδί μου, να χώνεις τη δισκέτα και να έχεις κι ένα τζόιστικ να κοπανάς

Εγώ σκυλομετανοιωνω που αντάλλαξα κάποτε το ΝΕS μου με καμιά 20αρια παιχνίδια :frowning:

Εγώ το Gameboy μου…

Εγω θελω να βρω το SNES μου. Καπου βρισκεται καταχωνιασμενο και ελπιζω να λειτουργει… Υπαρχουν πολυ ενδιαφεροντα πραματα, με διαφορα εξαρτηματα παιζεις παιχνιδια που δεν εχεις στην κονσολα σου, θελω να ψαχτω λιγο καποια στιγμη. Γενικα να ειναι καλα το emulation και οσοι ασχολουνται.

Ξέρεις πόσες φορές έχω πει να πάρω ένα raspberry και να του βάλω retro pi αλλά πάντα μένει στην μέση το προτζεκτ

αντε γεια!

Έναν χαμό φαίνεται να κάνει η Sony καθώς με την #PlayAtHome πρωτοβουλία αποφάσισε να μας χαρίσει δωρεάν παιχνίδια. Η αρχή έγινε με το Ratchet and Clank και η συνέχεια είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή, αφού δεν θα μας χαρίσει ένα, ή δύο, αλλά δέκα ολόκληρα παιχνίδια!

Ποια είναι αυτά;

• Abzû

• Enter the Gungeon

• Rez Infinite

• Subnautica

• The Witness

Δεν σταματάμε όμως εδώ, αφού θα γίνουν διαθέσιμα και κάποιοι VR τίτλοι. Αυτοί είναι:

• Astro Bot Rescue Mission

• Moss

• Thumper

• Paper Beast

Tους παραπάνω τίτλους θα μπορέσετε να τους κατεβάσετε δωρεάν, ξεκινώντας από τις 26 Μαρτίου 05:00πμ έως και τις 23 Απριλίου , την ίδια ώρα!

Μα έχει και άλλο!

Από τις 18 Απριλίου 05:00πμ , έως και τις 15 Μάϊου και την ίδια ώρα, θα είστε σε θέση να κατεβάσετε δωρεάν το

• Horizon Zero Dawn Complete Edition

Για όσους δεν έχουν προλάβει ακόμα, μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν ακόμα το Ratchet and Clank ! H προσφορά ισχύει για όλους ανεξαιρέτως PS Plus συνδρομής!

το The Witness ειναι τελειο

1 Like

ωραια θα παιξουμε λιγο vr μετα απο χρονια…

*witness μπαινει ανετα στο πάνθεο των puzzle adventure…

εχω παιξει μονο το Horizon που είναι φοβερο…

Αυτα τα καλα νεα σχετιζονται θεωρω με την υπηρεσια του game pass της Microsoft… δεν ηθελε να την ακολουθησει η Sony αρχικα, τωρα δειλα δειλα νομιζω παει να κανει το ιδιο γιατι το game pass δειχνει να εχει ανταποκριση… περιμενω προσωπικα μεγαλες εξελιξεις στο μελλον

Μια χαρα για ολους μας αυτο εννοειται!

Το Horizon btw οποιος εχει ps4 και δεν το εχει τσεκαρει, ας το τσεκαρει… αν προσπερασεις καποια προφανη του θεματα (πχ ΑΙ ανθρωπινων εχθρων, μικρη επαναληψιμοτητα, μετρια animations στα in-game interactions με npcαδες κτλ), το παιχνιδι εχει τρο-με-το setting/lore και ο κοσμος του δεν χορταινεται, φανταστικες μαχες κ απολαυστικο ranged combat system (δυστυχως οχι melee, εκει ειναι απλα generic), οπτικα δεν παιζεται και γενικοτερα μια σπουδαια πρωτη αποπειρα απο την Γκεριλα για ενα action rpg adventure που δανειζεται πολλα απο το Witcher 3 κ μετα τα καλα platforming στοιχεια απο αλλα ΑΑΑ παιχνιδια της Sony

Εγραψα ευκολα 200+ ωρες με το dlc πακετο, ειναι φουλ απο τα sequel που περιμενω πως κ πως για τη νεα γενια…

2 Likes

Δευτερο μερος του DLC για DOOM Eternal :heart_eyes: :sweat_drops: :sweat_drops:

1 Like