Παιχνίδια Παίζουμε;

κοίτα πχ και του RDR2 και του GTA5 και του Witcher3 και του Stalker και του Breath of the Wild είχαν καλύτερο AI θεωρώ οι εχθροί του… αν βάλω και το MGS5 στην κατηγορία των open world, αυτό είχε πάρα πολύ καλό enemy AI -αν και ήταν και ένα από τα βασικά selling points του τίτλου, ήταν λίγο απίθανο να μην είχε γίνει εκεί καλή δουλειά-…

Αλλά ναι σε γενικές γραμμές, open world και πολύ δυνατό enemy AI είναι λίγο χλωμό -ακόμα και τα παραπάνω δεν είναι τίποτα εξωπραγματικό, πλην του MGS5 που το θεωρώ εξαιρετικό-.

Στο HZD όμως είναι ίσως και η επανάληψη που προσωπικά μου ενέτεινε το θέμα μου με το human AI, καθώς έχει πολλές περιοχές για να καθαρίσεις και εκεί το πρόβλημα επαναλαμβάνεται συνεχώς μέχρι που τελικά λίγο σου χτυπάει άσχημα… αλλά και το γεγονός πως υπολειτουργούν και το stealth και το rambo style είναι ενδεικτικό ότι στο human AI έμειναν λίγο πίσω στο development, ρίχνοντας βάρος στα ρομποτικά πλάσματα.

όπως και να έχει, για εμένα και πάλι προσωπικά παρότι μείον -και εσκεμμένα άφησα πολλές περιοχές με ανθρώπους για το τέλος- δεν με εμπόδισε να καταευχαριστηθώ το παιχνίδι…

2 Likes

FEAR k STALKER οντως πολυ καλα. Του RDR2 ειχαν καλο ΑΙ στο να ξεφευγουν :stuck_out_tongue:

Δεν θυμαμαι αν το χεις ξαναπαιξει. Αν οχι, η ζηλεια μου ειναι τεραστια

Έχω βγάλει το main game οταν είχε πρωτοβγεί στο pc τότε αλλα δεν θυμαμαι κ πολλά…το έπαιζα τότε με χάλια υπολογιστή κιόλας…
Λέω τώρα να το απολάυσω στο ps4

1 Like

Ξεκίνησα κι εγώ τελευταία το Horizon, μέχρι στιγμής με έχει συνεπάρει. Έχω και κανά δυό χρόνια να παίξω και κάτι αρκετά action και ΑΑΑ, οπότε νομίζω έκανα καλή επιλογή με αυτό.

Έβαλα στόχο αν αρχίσω να βαριέμαι το open world κομμάτι του, να φοκουσάρω μέιν και να το τελειώσω.
Το μόνο που με έχει χαλάσει μέχρι στιγμής είναι το κονσολάδικο wheel στους διαλόγους, το γεγονός ότι προσπαθεί να εισάγει “στοιχεία rpg” ενώ είναι καθαρά action το παιχνίδι, το ότι σου βάζει πχ 3 επιλογές στις απαντήσεις της Αλόη (και το όνομα το βρίσκω λίγο αστείο επίσης, άκου Αλόη, γενικά η πρωταγωνίστρια γαμάει πάντως) το θεωρώ αρκετά λάθος επιλογή, θα προτιμούσα να έχει straight-forward έτοιμες απαντήσεις. Επίσης κάποια side quests τα βρίσκω ξεπατικοτούρα από Wild Hunt, ήταν χαριτωμένο στην αρχή, ελπίζω να μην γίνουν επαναλαμβανόμενα. Αλλά δεν με βλέπω όπως είπα να ασχολούμαι και με πολύ πέρα του μέιν.
Ένιγουέι, κατά τα άλλα το παιχνίδι είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, φρέσκο (νέα ip γαρ), αρκετά πρωτότυπο σε setting, χαρακτήρες, κόζμος κλπ έχει γραφικάρες (dynamic hud, στο μικρότερο scale του και απλά χαζεύεις), ομαλό, φουλ ανταποκρινόμενο και εθιστικό gameplay (στο hard που το παίζω το απολαμβάνω, με έχει ωθήσει αρκετά να μελετώ αντιπάλους επισκεπτόμενος συνέχεια το notebook για πληροφορίες, να χρησιμοποιώ τα πάντα από διαθέσιμα όπλα/τρικς, συνεχής αναζήτηση νέου armor/όπλων κλπ) και εξαιρετική πρωταγωνίστρια.
Έμαθα επίσης ότι δίνει απαντήσεις στα πάντα στο τέλος, κάτι το βρίσκω επίσης θετικό.
Για να δούμε, πάει πολύ καλά μέχρι στιγμής.

3 Likes

ναι σεναριακα δεν θυμαμαι να αφηνει τρυπες στο τελος…

1 Like

Btw το επόμενο Sony exclusive που ανακοινώθηκε για pc είναι το Days Gone.

Το οποίο επίσης είναι παιχνιδάρα και σε αντίθεση με τα reviews που είχαν βγει τότε (και ασχολουνταν αρκετά με τα bugs και τεχνικά ζητηματα του παιχνιδιού που έχουν λυθεί πλεον μετά από πάμπολλα updates) ο κόσμος είχε αγαπήσει πολύ και φαίνεται και στο metacritic αυτό. Να το τσεκάρετε όταν βγει. Ένα παιχνίδι που φτιάχτηκε με πολύ μεράκι από την Bend, μια ομάδα 80 ατόμων.
Προσωπικά το απόλαυσα τόσο που πήρα το platinum trophy.

Δυστυχώς η Sony του κυρίου Ryan δεν θα μας δώσει days gone 2 απ’οτι φαινεται αφού χωρίζει την Bend στα δύο, το ένα μέρος θα πάει με την ND στο νέο ip της και το άλλο απ’ οτι λένε θα δουλέψει σε νέο Uncharted…
Δεν μας τα λέει καλά γενικά ο Jim Ryan, τεσπα.

4 Likes

εγώ πάντως το HZD 2 το έχω πολύ ψηλά στα sony exclusives αναμενόμενα παιχνίδια, πιο πολύ και από GoW ή οποιοδήποτε άλλο έχει ανακοινωθεί ως τώρα… αν γίνει το αυτονόητο και βελτιώσουν 1-2 ‘‘μελανά’’ σημεία του πρώτου αλλά και εξελίξουν περαιτέρω το gameplay του και τον κόσμο, περιμένω πραγματικά μεγάλο παιχνίδι

btw να παίξετε και το expansion αν μπορείτε, είναι καταπληκτικό και στο κομμάτι της ιστορίας αλλά και στην νέα περιοχή που εισάγει και κυρίως τις -αρκετές- νέες μηχανές που κατοικούν σε αυτή…

edit, για το days gone, συμφωνώ και εγώ πολύ fun παιχνίδι που το πήρα για χαβαλέ όταν έπεσε η τιμή και χωρίς να εφευρίσκει ξανά τον τροχό είναι αρκετά χορταστικό σε όποιον θέλει ένα legit action open world με ζόμπι και post apocalyptic σκηνικά…

Αλλά νομίζω το γεγονός ότι η Bend σπάει στα 2 για να δουλέψει η μισή στο νέο ip της ND και η άλλη μισή στο νέο Uncharted, δείχνει ακόμα περισσότερο την κατεύθυνση που παίρνει η sony σχετικά με τα ΑΑΑ exclusive της, η οποία φαίνεται να θέλει προσεγγίζει περισσότερο το αμερικανικό κοινό με παιχνίδια της σχολής Uncharted, Tlou κτλ… όταν έκλεισε πριν λίγο καιρό το Japan Studio συνειδητοποίησα πρώτη φορά το παραπάνω, αφού δεν φρόντισε να ενσωματώσει σχεδόν κανέναν από αυτά τα studio σε κάποιο από τα δικά της.

To Japan Studio ήταν πίσω από τα sony exclusives Ico, Shadow of Colossus, Last Guardian, Patapon, Ape Escape, Wild Arms κτλ αλλά και βοήθησε σε τεράστιο βαθμό την From στο Bloodborne… πρωτότυπα παιχνίδια κατά βάση, αρκετά ιδιαίτερα και σίγουρα για συγκεκριμένο κοινό, με σφραγίδα made in Japan all over them :stuck_out_tongue:

Νομίζω ότι ήταν η αρχή της στροφής της Sony προς τη Δύση σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι πριν και η ενίσχυση τώρα ενός εκ των πολύ βασικών της αμερικανικών studio με μέλη της Bend, μου ενισχύει και εμένα αυτή τη πεποίθηση ότι λογικά στο μέλλον θα δούμε πολλά περισσότερα exclusives προς αυτή τη κατεύθυνση…προφανώς καλό νέο για τους φίλους της ND, Santa Monica κτλ, εγώ προσωπικά που δεν είμαι φίλος των Tlou ή Uncharted ή ακόμα και της καινούριας μορφής του GoW, λίγο ξενερώνω και σε κάνα χρόνο που θα κοιτάξω για νέας γενιάς κονσόλα, έχω σοβαρές σκέψεις προς xbox μεριά…

1 Like

νομιζω οτι το days gone μου αρεσε περισσοτερο απο το Horizon…Το λατρεψα πραγματικα…ελπιζω να βγει και συνεχεια…Και εγω πηρα πλατινα σε αυτο και ειναι η μοναδικη φορα που το εχω κανει…

2 Likes

Ο κόσμος που όλα αυτά τα χρόνια παίζει τα exclusives της Sony θέλει να βλέπει παιχνίδια και από τους δύο κόσμους, θέλει να παίζει και GOW ή TLOU αλλά και Shadow of Colossus, Last Guardian κτλ.
Εγώ έτσι τους έχω μάθει όλα αυτά τα χρόνια παιζοντας σε όλες τις κονσόλες τους, από το ps1 μέχρι και τώρα.
Οπότε γενικά δεν νομίζω ότι υπάρχουν καλά νέα για τους φαν της ND ή της Santa Monica, οι ps fans αυτό είχαν να λένε όλα αυτά τα χρόνια, για την ποικιλία των exclusives σε σχεση με την “αμερικανιλα” της MS. Έπαιζαν παιχνίδια και από την Δύση και από Japan μεριά.

Και απ’οτι βλέπω υπάρχουν αντιδράσεις και δυσαρεσκεια σχετικά με τις εξελίξεις με την Bend και την γενικότερη πολιτική που φαίνεται ότι θέλει να ακολουθήσει η Sony.
Θέλει απ’ οτι λένε μόνο “μεγαλα” exclusives από εδώ και πέρα επιπέδου GOW και Uncharted και μάλλον παιχνίδια όπως το Days Gone δεν χωρούν σε αυτά.
Το οποίο βέβαια έκανε πολύ καλές πωλήσεις, ήταν σαφώς επιτυχημένος τίτλος για την Sony.

2 Likes

Εγω δεν πιστευω να μη βγαλει days gone 2 το παιχνιδι με ενα μικρο budget καταφερε και μπηκε στα πολυ μεγαλα χαρτια της σονι με τα οποια προβλήματα ειχε σαν παινχιδι… εγω θελω και ελπιζω για 2 γιατι και αυτο ειναι παιχνιδι “δυτικο” oriented… απλα με την ταινια uncharted λογικο ειναι να θελουν να βγαλουν στα κοντα και παιχνιδι οποτε το boostαρουν… αν η σονι αφησει πισω της αυτη την αυρα της τζαπανιλας που εχει σε καθε γενια θα ειναι μεγαλο λαθος… ελπιζω να μη γινει…

Κακα τα ψέματα εγω θα τις παρω και τις δυο κονσόλες οταν βγουν τα πρωτα καλα exclusive. Αλλα οι σονακιδες που δεν παιζουν οτι παιχνιδι κυκλοφορεί και παιρνουν 2-3 παιχνίδια τον χρονο ας σκεφτούν σοβαρά το xbox γιατι το gamepass αν και θα ειναι η καταστροφή μας εχει μεσα παιχνιδαρες… Tην περασμένη βδομάδα εβαλα gamepass ultimate μεχρι το 23 με 65 ευρω… (με γνωστη τσατσια) και εχω μπόλικο πράγμα και για pc και για Χ…

τωρα παιζω στο θηριο το xbox one (vanilla refurbished) outriders ενταξει το τρεχει πολυ τιμια στα low αλλα το παιχνιδι οταν τρεχει σωστα ειναι ΓΑΜΑΤΟ (οταν τρεχει σωστα) περα απο το gunplay που ειναι εγγύηση(people can fly \m/ ) οι τυποι εχουν την καλτια στο αιμα τους (οποιος εχει παιξει buttlestorm θα καταλαβει τι εννοω…) μου αρεσει πολυ αλλα περιμενω να το patchαρουν… + ακομα να τελειωσω το medium…

1 Like

Το περιμενω πως και πως. Εχουν πει για Ανοιξη. Δεν ξερω λεπτομερειες.

Και εγώ και τις δύο κονσόλες θα πάρω όπως έκανα και στις δύο προηγούμενες γενιες. Και το switch pro οταν βγει :grinning:
Πότε θα έρθει αυτή η στιγμή είναι άλλο θέμα βέβαια, τωρα κάποιοι πουλάνε PS5 και XSX στα 750 ευρώ…

Το medium γενικά λεει;
Είναι από τα παιχνίδια που σκέφτομαι να παίξω όταν πάρω το XSX.

Καλό ήταν σαν παιχνίδι και ενδιαφέρον το split view gaming feature που προσφέρει. Αλλά δυστυχώς με βάση του hype που είχε δημιουργηθεί περίμενα κάτι πιο jaw dropping.
Αυτό τον καιρό έχω λιώσει τα Little Nightmares (1 με DLC και τώρα το 2), τι ωραία παιχνίδια!

2 Likes

εχει παρα πολυ καλη ατμόσφαιρα καποια πολυ ωραια σκηνικά και καποια chase sequence που απλα θελεις να το κανεις uninstall… δεν ειναι AAA παινχιδι αλλα μουσικη yamaoka, ατμόσφαιρα silent hill ειναι αρκετά για να το ευχαριστηθεί καποιος φαν…

1 Like

Horizon Zero Dawn ετοιμο για κατεβασμα για οποιον θελει…

1 Like

Τι παιχνιδαρα. Πραγματικα στεναχωριεμαι που αυτο το υπεροχο σετινγκ δεν υπαρχει και σε μυθιστορηματα

1 Like

Πηρα για τις γιορτές spiderman και nier automata. Το πρωτο μαλλον φευγει με την μια για βαφτησιμιό, το άλλο λεω να το κρατησω κ να παιξω. Εχω ακούσει τα καλυτερα!

3 Likes

απίστευτο παιχνίδι το Automata, μακάρι να μην το είχα παίξει ποτέ και να το έπαιζα πρώτη φορά πάλι

Τώρα στα κοντά βγαίνει και remake του προηγούμενου Nier για όποιον ενδιαφέρεται, φαίνεται να έχει γίνει τρομερή δουλειά

Εγώ πήρα Disco Elisium σε ps4 όμως και είμαι έτοιμος να καώ ξανά μετά τις γιορτές!

2 Likes

Δεν εχω παιξει κανενα απο τα 2…και εγω τα καλυτερα εχω ακουσει…

nier automata ειναι ακριβως αυτο που λεει ο λουπιν απο τα παιχνιδια που θα ηθελες να γινει ενα wiped out το μυαλο σου για να το ξανα ζήσεις… εγω αν και το αγαπημενο παιχνιδι της περασμένης χρονιας ειναι bloodborne αυτο το θεωρω μαστερπις…

Και εγω παιζω disco στο pc και χαιρομαι που περιμενα να γινει με voice actors γιατι εχει γινει ανατριχιαστική δουλειά και το παιχνιδι ειναι απιστευτο… απλα μετα την πρωτη μερα αποφάσισα να το παιζω μονο βραδυ με ενα ουισκακι(που γενικα δεν ειμαι των ποτων :rofl:)
αυριο βγαινει το nier και μολις τελειώσω με disco το πιανω…

2 Likes