θα κουοταρω τον εαυτο μου γιατι τα ειπα ωραια @eviL
το πρωτο παιχνιδι ειναι τοοοσο καλο αλλα το δευτερο ειναι ανωτερο στα παντα
θα κουοταρω τον εαυτο μου γιατι τα ειπα ωραια @eviL
το πρωτο παιχνιδι ειναι τοοοσο καλο αλλα το δευτερο ειναι ανωτερο στα παντα
Πιστευω του χρόνου θα έρθει αναβαθμισμένο μοντέλο, με αυτό να ειναι το “βασικό”. Τόσες φήμες για 4k Switch δεν μπορεί να ειναι χωρίς καμία βάση.
Νομιζω θα ειναι αστείο να βγάλουν του χρονου απλα αναβάθμιση hardware εκτος αν εχουν σκοπο να παμε την γενια τους 10 χρονια πραγμα δύσκολο γιατι πρεπει να υποστηρίζεται και το απλο μοντέλο…
Τεσπα στο θεμα hardware ειναι αμπαλοι…
Εμενα μια χαρα μου φανηκε το νεο. Η αηδια να βγαζουμε αναβαθμισμενη κονσολα καθε δυο χρονια για να τα σκανε τα κοροιδα (το εκανε κατα κορον και η Nintendo) και τα μισα καινουρια παιχνιδια να σερνονται μου φαινοταν ανεκαθεν καπως. Τωρα μια χαρα, το lite ηθελα να παρω, το lite θα παρω και δεν χρειαζεται να περιμενω.
Αν παντως περιμενετε RTX 4κ και cutting edge hardware απο την Nintendo κατι λαθος κανετε, για αλλους λογους παιρνουμε κονσολες τους.
Προφανως και δεν περνιμενω να βγαλει το super μηχανημα η ninty… απλα σκεφτομαι οτι μπορει αυτο μηχανημα να κρατησει αλλα 5 χρονια?? ισως μονο μεσω cloud gaming τωρα που βαζουν και ethernet θα φανει… για μενα η κονσολα ειναι indie platform ξεκαθαρα και μια στο τοσο περνω και καποιο απο τα κυρια παιχνιδια της zelda,fire emblem κανα μεγαλο jrpg και απο mario μονο mario + rabbits ρε μ@#ια!! παμε για την παιχνιδαρα το 2… εμενα σε αυτα με καλύπτει γιατι αυτοι θελουν να με καλυπτει σε αυτα και οχι να γινει η κυρια κονσολα μου…
Καλα αφ’ενος δεν θα παει με τιποτα αλλα 5 χρονια η γενια και αφ’ετερου εγω απο αυτους θελω να βλεπω παιχνιδια σαν το Ζελντα η το επερχομενο Μετροιντ (ο λογος που θα το σκασω το 250αρι), αδιαφορο εντελως μου ειναι το αν εχουν τρομερα γραφικα η physics, για αυτα εχω το PC μου.
Δεν περιμέναμε φοβερές αλλαγές, για την Nintendo μιλάμε. Την εταιρεία που έχει το μέγιστο κέρδος με την ελάχιστη προσπάθεια…την εταιρεία που δίνει σε full price τα παιχνίδια του Wii U και emulated games όπως το Mario 3d Allstars.
Αλλά κάτι να αλλάξουν έστω.
Μια μικρή βελτίωση στον Tegra, στην μνήμη, στην μπαταρία. Να παίζουν καλύτερα τα παιχνίδια με καλύτερο framerate και οχι τοσο χαμηλές αναλυσεις, μια καλύτερη εικόνα.
Να έχεις περισσότερο χρόνο από αυτές τις 2-2,5 ώρες που κρατάει.
Ουσιαστικά για κάποιον που παίζει σε docked, δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος να πάρει την νέα κονσόλα αν έχει ήδη την τωρινή.
Και για αυτούς που παίζουν σε handheld, η μόνη αλλαγή είναι η oled οθόνη. Τα άλλα περί ethernet, καλύτερο dock και 32gb επιπλέον εσωτερική μνήμη είναι να χουμε να λέμε.
Α, και κάτι ακόμα. Το “νεο” switch θα κοστίζει 360 ευρώ…πόσο μα πόσο Nintendo.
Εγώ γενικά σκεφτόμουν Switch (κυρίως για portable gaming), αλλά δεν με παίρνει να δίνω full price για παιχνίδια. Καταραμένη Ninty. Εκεί κολλάω βασικά.
Το οτι δεν σε αναγκαζουν να δωσεις εξτρα λεφτα για να παρεις την ιδια κονσολα εσυ το θεωρεις ως κατι αρνητικο? ΟΚ, διαφωνουμε τι να πω.
Καλά παιδιά από την εποχή του Gameboy η Nintendo βγάζει τέτοιου είδους quality of life upgrades. Kαι με το DS το έκανε, και με το 3DS το έκανε.
Το γεγονός ότι πλέον οι αρχιτεκτονικές επιτρέπουν αναβάθμιση σε ήδη υπάρχοντα παιχνίδια όντως μας κάνει να θέλουμε ένα αναβαθμισμένο Switch, το οποίο ειδικά σε 4K tv δείχνει τους περιορισμούς που έχει ως mobile chip.
Όπως αναφέρθηκε και από @morgoth δεν παίρνεις Nintendo για τα γραφικά από την εποχή του Wii και μετά, αλλά για τα παιχνίδια και τις όποιες καινοτομίες έχουν οι πλατφόρμες της. Άσχετο που εγώ έπαιξα το Witcher κατα 80% φορητό ενώ το είχα στο PS4 
Προσωπικά θεωρώ ότι σιγά σιγά θα αντικαταστήσει το “παλιό” switch το oled, μπορεί να δούμε αντίστοιχα και lite oled και θα έρθει και το αναβαθμισμένο μοντέλο μέχρι το 2023 γιατί θα αρχίσει να μένει πολύ πίσω τεχνολογικά και δε θα μπορεί να υποστηριχθεί κι από 3rd party μετά.
Κάνεις δεν αναγκάζει κάποιον να πάρει την κονσόλα του. Ούτε η Nintendo, ούτε η Sony και η MS.
Όποιος παίζει σε docked mode βλεπει τα πολλά προβλήματα που εν μέρει κρύβονται στο handheld…χαμηλή ανάλυση, aliasing παντού και βέβαια το framerate συνήθως δεν είναι καλό.
Εκτός και αν μιλάμε για 2d indies που εκεί οκ παίζουν και δείχνουν καλά. Ακόμα και στα first party της Nintendo βλέπεις αυτή την εικόνα που για 2021 δεν είναι καλή.
Αν είχαν λοιπόν έστω λίγο βελτιώσει τα specs, δεν μιλάω για 4k και λοιπά, λίγο ώστε τουλάχιστον να φτάσει στα επίπεδα xbox one s και ps4 base ή ανάμεσα σε αυτά, η συνολική gaming εμπειρία θα ήταν καλύτερη. Βάλτε να παίξετε το Astral Chain που κατά τ’αλλα έχει όμορφα γραφικά με αυτό το aliasing και την ανάλυση πχ.
Ξαναλέω, δεν περίμενα φοβερές αλλαγές, δεν θα είχε και λογική κάτι τέτοιο αλλά έστω κάτι να βελτιώσουν. Κάτι…
Οι 3rd party που αναφέρθηκαν πιο πάνω ήδη την έχουν παρατήσει, ελάχιστα είναι πια τα παιχνίδια που βγαίνουν από εκει. Μόνο παιχνιδια σαν το doom βγαινουν με την id tech engine που κάνει παπάδες στο optimization.
Αλλά και εκεί είναι 30fps όταν στις base lastgen consoles είναι 60fps. Ούτε hdr που υπάρχει σε αυτές τις κονσόλες ούτε τίποτα.
Τεσπα, μην το κουράζω, το να δίνεις σε αυτή την τιμή ένα μηχάνημα του 2017 με εντελως ξεπερασμένα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι αστείο για εμένα.
Είναι της λογικής, εντάξει μωρέ αφού πάλι σαν ζεστά ψωμάκια θα πουλήσουν, γιατί να κάτσουμε να κουραζόμαστε; κάνε το ethernet selling point εν έτει 2021 και είμαστε οκ.
Καλά δεν έχεις άδικο. Το θέμα ειναι οτι η Nintendo έχει πάντα τα δικά της selling points, και είναι ακόμη μια εταιρεία παιχνιδιών κατά βάση, όχι μια τεχνολογική εταιρεία.
Κι έμενα μου φαίνεται ψιλοαστειο να ζηταει 350 (και παραπάνω ισως) για το “καινουριο” switch, ωστόσο καλώς η κακώς είναι το μόνο σύστημα που θα παίξεις Zelda , Μario, Pokemon, και το μόνο υβριδικό σύστημα που παίζει φορητά και στην τηλεόραση.
Πάντα βγάζουν το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος σαν εταιρεία, νομίζω μόνο στο WiiU είχαν ψιλοχασούρα από το hardware τον πρώτο καιρό, ενώ αντιθέτως οι ανταγωνιστές μπορεί να μπουν κι αρκετά μέσα για να δώσουν τούμπανο hardware και να βγάλουν χρήματα από τα παιχνίδια και τις συνδρομές.
Από άποψη value for money πάντως θα συμφωνήσω, όταν έχεις xbox series s να το βρίσκεις 280 που ξέρεις οτι θα παίξει αξιοπρεπέστατα τα περισσότερα παιχνίδια που θα βγουν, ε είναι λίγο too much το να μην αναβαθμίζει λίγο η Nintendo έστω για να δείξει ότι έχει αίσθηση της τρέχουσας τεχνολογίας.
H Nintendo εχει φτιαξει συνειδητα ενα συστημα που θα το εχεις για δευτερο. Δεν παιρνεις ποτε κονσολα της Nintendo για 3rd parties εδω και πααααρα πολλα χρονια, την παιρνεις αμα θες να παιξεις τα 1st parties της. Δεν καταλαβαινω για ποιον λογο κανουμε την κουβεντα, στην τελικη οπως η Sony πχ δεν σε υποχρεωνει να αγορασεις το mid-generation upgrade της ετσι και η Nintendo δεν σε υποχρεωνει να αγορασεις κονσολα της. Αμα δεν ψηνεσαι πας παρακατω, δεν εγινε τιποτα. Εγω να παιξω το νεο Μετροιντ, καποια αλλα 1st parties και ισως κανα indie σε portable θελω οποτε σορυ, αλλα δεν με ενδιαφερουν καθολου μα καθολου τα speccs του Switch. Αμα καιγεσαι τοσο για RTX προχωρας παρακατω και παιρνεις κατι αλλο, δεν καταλαβαινω γιατι η Nintendo ΠΡΕΠΕΙ να τα προσφερει ατυα, εχουν επιλεξει την στρατηγικη τους καιρο τωρα και δουλευει μια χαρουλα.
Έχω το παιχνίδι στο PS4 pro αλλά δεν το έχω παίξει ακόμα. Θα το παίξω ομως στο PS5 και θα είναι καλύτερο.
Διάβασα κάτι για ultrawide support, εντωμεταξυ το PS5 δεν υποστηρίζει ακόμη τέτοιες αναλύσεις. Μακάρι πάντως γιατί είναι μεγάλη η διαφορά
https://www.youtube.com/watch?v=0Xd-PsRGEOk
Σας έχω πει για το Enter Lilies. Είμαι γύρω στις 20-25 ώρες, εξαιρετικό παιχνίδι.
Πολύ όμορφα γραφικά, μουσική και ωραίο gameplay, κλασικό metroidvania στο ύφος.
Ειδικά οι φαν τους είδους να το δουν το συγκεκριμένο. Άλλο ένα indie διαμαντάκι.
Υπάρχει σε pc, switch και PS4.
Ξεπεταξα και το Ori and the Will of the Wisps λοιπον, με κεκτημενη ταχυτητα απο το Blind Forest μεσα σε μια βδομαδα, και τωρα δουλευω το completionist για το 100% !
Υπεροχο πραγματικα, νομιζω ειναι ενα πολυ καλο παραδειγμα του πως πρεπει να ειναι ενα σικουελ.
Παιζοντας καπακια και τα 2 παιχνιδια, ηταν ευκολο να συγκρινω και να παρατηρησω τις διαφορες και το ποσο πολυ εξελιχθηκε σε τομεις που καπου υστερουσε.
Τρομερη ιστορια (και με περισσοτερο βαθος), διαφορετικα story arcs, side quests, ability trees, boss fights, καλυτερο fast travel και μπορει ενα μικρο τσικ πιο δυσκολο (αλλα ακομα παραμενει παρα πολυ βατο παιχνιδι).
Τα βιζουαλς απλα τρομερα και γενικα οτι πρεπει για ενα καλοκαιρινο βραδακι μπροστα στη τηλεοραση με steam link.
Νταξ στη κουκουβαγια απλα εφυγε κραυγη @JTN . Και το τελος πολυ καλο κ συγκινητικο!
Ψαχνοντας περισσοτερο τις λιστες για παρομοια metroidvanias, τα καλυτερα σχολια εχει αυτο - το εχει παιξει κανενας?
και αυτο:
αλλα και το ENDER LILIES που ανεφερε ο @pao1979 φαινεται πολυ καλο! το εβαλα στο γουισλιστ.
Το Celeste έχει εξαιρετικές κριτικές, προσωπικά δεν μου άρεσε ιδιαίτερα.
Τα δύο Guacamelee είναι πολύ καλά παιχνίδια, με ωραίο αρτ και χιούμορ. Αξίζουν.
Δεν έχω παίξει κάποιο από τα δύο (ακόμα).
Θα ρίξω στην κουβέντα των Metroidvania τα Apotheon, Blasphemous, Owlboy. Αξίζουν τον χρόνο σας, αν δεν έχετε ασχοληθεί.