Πολύ παραδόξως, το Steam Deck μου φαίνεται καλή προοπτική. Κυρίως γιατί δεν περίμενα η Valve να φτιάξει κάτι τόσο flexible και VFM.
Εγώ έχω να πιάσω handheld κονσόλα από το 2002 που έπαιζα Pokemon Ruby και Saphire 9-10 χρονών. Για PSP, DS κλπ ούτε να ακούσω, είμαι λίγο PCMR θα έλεγα.
Όμως τούτο δω φαίνεται να συνδυάζει ουκ ολίγες δυνατότητες μαζί. Πρώτα από όλα games και ταινίες. Μετά η δυνατότητα να κουμπώνεις πάνω ποντίκι & πληκτρολόγιο, να το συνδέεις σε μεγάλη οθόνη, να βάζεις bluetooth ακουστικά, να το χρησιμοποιείς σαν δεύτερη οθόνη. Άμα είχε και Windows θα ήταν πλήρως handheld κονσόλα και υπολογιστής 2 σε ένα.
Εντάξει, προφανώς δεν νομίζω ότι είναι κάτι αδιανόητα καινοτόμο, ή cheat του καπιταλισμού κλπ. Όμως θα μπορούσα να με φανταστώ να το έχω με φορτωμένα παιχνίδια και ταινίες για ταξίδια, να παίζω FIFA και Witcher στο αεροπλάνο ή να βλέπω καμιά ταινία, και σπίτι τσουπ, να βάζω πληκτρολόγιο και ποντίκι να παίζω και τα strategy και τα fps παιχνίδια μου. Γιατί ένα gaming λάπτοπ τα κάνει όλα αυτά, αλλά με πολύ λιγότερη φορητότητα και πολύ λιγότερη διάρκεια μπαταρίας.
Χμ ναι, ειναι και οικονομικοτερο απο gaming laptop. Μπορω να δω το appeal απο καποιες αποψεις, αλλα ειναι ψιλοπολιτελεια για τα γουστα και τις αναγκες μου μαλλον. Ε, και γω παντα της PC master race ημουν οπως λες, οποτε δεν μου φαινεται τοσο ελκυστικο. Να’ναι καλα οι emulators
Κάπου εδώ να προσθέσω πως έχω τρελαθεί και εγώ με το Psychonauts 2, το 1 το λατρεύω και το θεωρώ αριστούργημα και περιμένω την στιγμή (όχι σύντομα) που θα πέσει το δεύτερο στα χέρια μου.
Το Steam Deck καλό φαίνεται, για κανά turn based ή platform ή adventure ή καμιά παλιατζούρα θα μετράει η φορητότητα (για εμένα τουλάχιστον). Triple A, shooters κτλ κατ’εμέ θέλουν την πολυτέλειά τους και πολυθρόνα/καναπεδάρα σε πιο δυνατά συστήματα. Δηλαδή σιγά μην κάτσω να παίξω το Control σε φορητό (όσο καλά και να τρέχει), αν έχω τούμπανο desktop και 27αρα οθόνη. Anyway, λίγο τσιμπημένο αν θες να έχεις σεβαστή ποσότητα μνήμης, αλλά φαίνεται πως έχουν κάνει καλή δουλειά και ναι, συγκρινόμενο με gaming laptop υποθέτω θα συμφέρει φουλ. Μιας και έφτιαξα PC πριν λίγους μήνες μάλλον δεν θα με απασχολήσει σύντομα, αλλά θα το έχω στο ραντάρ μου.
Χαιρομαι που βλεπω ενδιαφερον για αυτο το game. To αγαπω πραγματικα το 1ο, απο τα αγαπημενα μου videogames. Τελειες ιδεες, κοσμος, χαρακτηρες, χιουμορ, ολα. Δηλαδη, Tim Schafer.
Εδιτ: Και στα δικα χερια θα αργησει δυστυχως. Ουτε το Rhombus of Ruin επαιξα, ο πεινασμενος καρβελια ονειρευεται…
Το psychonauts 2 παντως υπάρχει στο gamepass.
Το έχω κατεβάσει στο XSX αλλά δεν το έχω ξεκινήσει ακόμα.
Δεν έχω παίξει το πρώτο αλλά μου αρέσουν αρκετά αυτά που βλέπω και έχει και πολύ καλά reviews.
Το 2ο ειναι αμεση συνεχεια παντως. Ξεκινα με το 1ο, θα σε μαγεψει αμεσως. Το μονο μειονεκτημα ειναι ο χειρισμος ανα φασεις, αλλα δεν αφαιρει το immersion σε καμια περιπτωση
Στο εξωτερικο παντως, βλεπω παρα πολλες handheld κονσολες στο καθημερινο ταξιδι για τη δουλεια μεσα σε τραινα/μετρο μιας και η διαρκεια της διαδρομης ειναι ευκολα μεταξυ 30 λεπτων με 2 ωρες one way. Αποτι καταλαβα πολλα games θα παιζονται και offline, ενω αλλα θελουν ιντερνετς.
Νταξ να πω την αληθεια ουτε σε εμενα απευθυνεται το προιον, αλλα ειναι σιγουρα εντυπωσιακο.
Ακολουθει κανενας το drama της Actilizzard και τον χαμο που εχει γινει?
Δε περιμενα ποτε να ζησουμε τετοια κατρακυλα !!
Εδώ έχουν βγει οι νέες κονσόλες 10 μήνες τωρα και το μόνο πραγματικο nextgen παιχνίδι είναι το Ratchet…ας πούμε και το DS remake που είναι πολύ όμορφο. Α ναι και το MFS που απλά πετάς, δεν είναι καν παιχνίδι…κατά τ’αλλα patches σε lastgen, backwards compatibility, crossgen και remasters.
το Alan Wake στην ουσια ειναι για τους ps fans που δεν ειχαν ουτε pc ουτε xbox αρα ας ερθει να δουν τι χαναν τοσα χρονια, dead space ειναι παιχνιδαρα ας ερθει και αυτο ουτως ή αλλως αργεί… απο εκει και περα σαπιλα ναι… καλυτερα να καθαρίσουμε λιγο το backlog μεχρι να βγει το elden αν και το deathloop το γλυκοκοιταω πολυ(αγαπαμε arkane)…