Παιχνίδια Παίζουμε;

Πάντα έτσι την βγάζαμε.

3 Likes

Καλά…περιμένετε πρώτα να δουμε αν θα βγουν και πότε…

Δεν είσαι υπέρ της κονσόλας?

pcmr

7 Likes

Μεσημερι μετα το σχολειο

7 Likes

Αν και μεγάλωσα με PC, δεν έχω θέμα με τις κονσόλες. Η πρώτη (και μόνη) μου κονσόλα ήταν το PS4 Pro που πήρα πριν 3-4 χρόνια. Πλέον τα πάντα είναι διαθέσιμα και για PC, επομένως ο μόνος λόγος να διαλέξει κανείς κονσόλα είναι άνεση/συνήθεια. Προσωπικά, έχοντας μάθει σε PC και έχοντας φτιάξει πρόσφατα PC, δεν βλέπω κανέναν απολύτως λόγο να προχωρήσω σε αγορά κονσόλας σε αυτή την γενιά.

Για το μόνο που ίσως ενεδίδα θα ήταν το Switch, αλλά δεν το κόβω. Τουλάχιστον η Ninty προσφέρει πάντα κατι ολοδικό της και το Switch είναι μια δυνατή πρόταση.

2 Likes

Δεν είναι τα πάντα διαθέσιμα για pc…

Το ότι βγήκε μια φήμη, ένα υποτιθέμενο leak δεν σημαίνει ότι θα αρχίσει η Sony να δίνει ότι exclusive έχει. Ακόμα και αν αυτή η Sony του Ryan έχει αλλάξει αρκετά πλέον, δεν την συμφέρει να δώσει ότι έχει στο pc και οι λόγοι είναι προφανείς.
Θα δούμε στην πορεία, αλλά ακόμα και έτσι αν αποδειχθεί ότι είναι, σημασία έχει και το πότε θα έρχονται στο pc κάποια παιχνίδια.
Day1 σίγουρα όχι, ένας χρόνος χλωμό, δύο και βάλε το πιο πιθανό.
Για την Nintendo τα είπες και εσύ, με όλα τα περίεργα και τα στραβά της είναι ξεχωριστή ολα αυτά τα χρόνια και δίνει κάτι διαφορετικό σε σχέση με τους υπόλοιπους.
Και σε λίγο καιρό βγαίνει το oled μοντέλο που για αυτούς που ήδη έχουν switch δεν προσφέρει κάτι καινούριο, αλλά για αυτούς που θέλουν να αγοράσουν είναι μια ελαφρώς καλύτερη επιλογή.
Ακόμα και η MS με το Xbox Series έχει να δώσει πράγματα και ας βγαίνουν όλα τα παιχνίδια και στο pc.
Με 500 ευρώ να παίζεις σε πολύ καλη ποιότητα τα παιχνίδια και με 300 να έχεις όλους τους τίτλους έστω με χειρότερα γραφικά δεν είναι λίγο πράγμα. Σε συνδυασμό και με το gamepass και την γενικότερη ευκολία που δίνει μια κονσόλα στον χρήστη.

Ειναι περίεργο παντως ότι δεν υπάρχει στη λίστα το Bloodborne που ακούγεται εδω και καιρό για pc port και υπάρχει το R&C, (το οποίο πιθανότατα είναι το PS4 remake του original, όχι το Rift Apart στο PS5) περίεργη επιλογή παιχνιδιού για να βγει στο PC.
Το ίδιο και το Sackboy.
Επιπλέον η όλη λίστα είναι πολύ περίεργη…
Κάτι half life 2 remaster ή ακόμα και Nintendo τιτλοι κτλ προκαλούν απορίες…

Με τα τωρινά δεδομένα, το να φτιάξεις ένα PC εφάμιλλο με τις κονσόλες νέας γενιάς θέλει σχεδόν τα διπλάσια χρήματα. Θα μου πεις θα γλιτώσεις από τα παιχνίδια, αλλά και πάλι το αρχικό κόστος είναι πολύ μεγαλύτερο.

Κι εγώ προτιμώ το PC αλλά το έχω παρατήσει πολλά χρόνια τώρα δυστυχώς.

Αυτό ήθελα να πω και εγώ, επειδή όλοι μιλάνε για next generation που στην προκειμένη περίπτωση ισχύει πλεον… Τα γραφικά που μια κονσόλα όπως το ps5 δεν μπορεί το pc να ανταποκριθεί ευκολα. Θες πολλά λεφτά για να έχεις τέτοιες προδιαγραφές. Για αυτό το χειμώνα θα φυγει αγορά ps5 η δεύτερη κονσόλα ( η πρώτη ήταν το 2)
Αν θες online games τότε πας pc αν θες παιχιδι όπως God of war πηγαίνεις κονσόλα.

To XBOX μια χαρα ειναι δεδομενης της καταστασης με τις τιμες των GPU. Με 500 ευρω εχεις ενα αξιοπρεπες μηχανημα ωστε να βαλεις ενα gamepass και να κανεις παιχνιδι μεχρι να γινουν τα PC προσβασιμα. Ειμαι αποκλειστικα PC gamer αλλα αυτο που συμβαινει ειναι γελοιο, το να θες ενα χιλιαρικο για MId-to-high range GPU ειναι πραγματικα εκτος τοπου και χρονου, αν εφτιαχνα PC αυτην την εποχη δεν θα ασχολιομουν καν πραγματικα.

1 Like

Καλα τα xbox series ειναι τρελό value for money σε συνδυασμό με το gamepass. Αν δε σε πειράζει δηλαδη το ψηφιακό του όλου πράγματος, ειδικά το series s για 1080p ειναι σουπερ, το βρίσκεις στο σκρουτζ ~280 ευρώ, φθηνότερο κι από το switch.

1 Like

Και τα καινούργια games μπορεί να μην υποστηρίζει το pc όλες τις προδιαγραφές. Η εα έκανε τι μαλακια και είπε το hypermotion δεν υπάρχει στο pc

Κοστος παιχνιδιου σε κονσολα: 60 ευρω
Κοστος παιχνιδιου σε υπολογιστη: 0 ευρω
Η χαρα του να παιζεις τζαμπα παιχνιδια: ανεκτιμητη
Για ολα τα αλλα υπαρχει η μαστερκαρντ

Καλά εγώ έφτιαξα PC φέτος γιατί εκτός από επιθυμία, ήταν και ανάγκη. Κατανοώ όμως πως το πράγμα έχει ξεφύγει σε απαράδεκτα επίπεδα και είναι απαγορευτικό για τον μέσο καταναλωτή να προχωρήσει σε χτίσιμο υπολογιστή.

Από εκεί και πέρα, πάμε να αντικρούσουμε τα επιχειρήματά σας (:Ρ).

1. Έστω δεν είναι τα πάντα διαθέσιμα για PC. Μιλάμε όμως κυριολεκτικά πως μπορείς να παίξεις το 98% των διαθέσιμων παιχνιδιών αν έχεις υπολογιστή. Αν αρχίσουμε να μετράμε πόσα παιχνίδια του PS4 και του Switch δεν υπάρχουν για υπολογιστές, δεν νομίζω να φτάσουμε πάνω απο 20-25 τίτλους συνολικά.

2. Είναι αστείο να λέμε πως δεν μπορεί να ματσάρει το PC τις προδιαγραφές μιας κονσόλας. Αυτό δεν υπάρχει πουθενά. Αν δεν υπήρχε αυτή η κατάσταση με τις τραγικές αυξήσεις τιμών (που μέχρι πρότινος ίσχυαν και για PS5, το οποίο ήταν εξαφανισμένο ή πανάκριβο, νομίζω διορθώθηκε αυτό), τότε πραγματικά είναι no brainer απόφαση από τεχνολογικής άποψης.

3. Η πειρατεία για εμένα δεν έχει πολύ νόημα στους υπολογιστές πλέον, ειδικά αν δεν θες σόνυ και ντε day one παιχνίδι. Κάνε λίγη υπομονή και πάρε σχεδόν ότι γουστάρεις (με ελάχιστες εξαιρέσεις) από 2 μέχρι 25 ευρώ.

Αυτά. Δεν κράζω κονσόλες, το βρίσκω χαζό και ανούσιο, ούτε στα 15 μου το έκανα ούτε τώρα. Ο καθένας παίζει όπου γουστάρει και όπως περνάει καλά! Απλά θεωρώ πως, ειδικά αν οι τιμές ήταν ψιλονορμάλ, δεν θα υπήρχε δεύτερη σκέψη για εμένα επί της παρούσης για το τι θα αγοράσω. Τέτοια υπεροπλία σε υπολογιστές δεν έχουμε ξαναδεί. Franchises της Sony που μεταφέρονται σε υπολογιστές, exclusives παλαιότερων χρόνων που μεταφέρονται έστω και τώρα σε PC, κλασικά JRPGs που και αυτά πλέον είναι διαθέσιμα για υπολογιστές, υπάρχει άφθονη ποικιλία για όλα τα γούστα.

Το gamepass ενώ συμφωνώ πως είναι πολύ καλή μόντα, προσωπικά όμως δεν με ενδιαφέρει. Θέλω να έχω τα παιχνίδια μου διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή και παίζω με τους δικούς μου ρυθμούς. Μπορεί π.χ. να μην έχω κέφι να παίξω ένα μεγάλο RPG και όταν το πιάσω τελικά, να αγχώνομαι πως πρέπει να το τελειώσω. Γενικά μετράει πολύ, απλά δεν είναι για εμένα.

6 Likes

Κοστος κονσολας :500 ευρω
Κοστος pc: πανω απο 1000 ευρω

2 Likes

Πολύ σωστός, ο καθένας παίζει όπου τον βολεύει. Κι όντως αν εξαιρέσουμε τις τιμές, η κατάσταση στο PC gaming ειναι ίσως η καλύτερη που έχει υπάρξει ποτέ, από άποψη επιλογών και υποστήριξης.

Ασε που αν φτιάξεις κι ένα τούμπανο PC οι χρήσεις που έχει είναι πολύ περισσότερες από μια κονσόλα.

3 Likes

Οι θείοι με τα δώρα;… συγγνώμη αλλά αυτό δεν δείχνει υπεροχή…κάτι άλλο είναι.

Ναι, αλλά ένα ισχυρό PC είναι πολυεργαλείο για τα πάντα στην ζωή μας σήμερα. Αγοράζοντας PC αγοράζεις μια δυνατότερη κονσόλα και ένα πανίσχυρο μηχάνημα που σου κάνει τα πάντα γρηγορότερα και ευκολότερα.

3 Likes

Αναλογα γιατι το θες το pc ,για απαιτητικο gaming θα προτιμησω την κονσολα με λιγοτερα λεφτα και σαφως για εμενα πιο ανεση και χαλαρωση.Αν το θελω για προγραματα η για να κανω απλα την δουλεια μου δεν θα δωσω ενα 1000 ευρω .Εχω ενα lenovo laptop που πηρα πριν 2,5 χρονια με 500 ευρω και εχω προγραματα και λογω δουλειας και λογω μουσικης και ειμαι φουλ ικανοποιημενος.Ομως με τα 500 ευρω ουτε wow δεν μπορω να παιξω .

Νταξ δε νομιζω οτι υπαρχει συγκριση μεταξυ των δυο οσον αφορα τις δυνατοτητες περα απο τα χρηματα, αλλα η κονσολα σε ενα τομεα που υπερτερει ειναι η διαδραση.
Το οτι εχει κατακτησει το σαλονι και τη τηλεοραση ειναι μεγαλη υποθεση και γενικα εχει τη πρωτη θεση στο home entertainment. Το οτι αραζω κ αρπαζω το χειριστηριο ειναι μεγαλη απολαυση που ξυπναει και αναμνησεις παιδικες - ποσο μαλλον οταν με τηλεργασια εισαι ηδη ενα 8ωρο στη καρεκλα του πισι για δουλεια.
Θα μου πεις και με το PC μπορεις να κανεις μοντες με καλωδια κ αου, αλλα νταξ δεν ειναι το ιδιο ευκολο κ elegant - κατι σαν Android - iOS :smiley:
Oντας μεγαλος υπερμαχος του Steam Link, να (ξανα) αναφερω οτι στη τελικη μπορεις και να παιζεις με χειριστηριο αναπαυτικα στη τηλεοραση και με αυτο το τροπο εχω καταφερει να μην αγορασω PS (που με ετρωγε λιγο).