Παιχνίδια Παίζουμε;

Τι αλήθεια;

Επισης η κονσολα το λεει ειναι μονο για gaming

Εγω παντως που εχω ενα αρκετα δυνατο πισι , μια χαρα τσιμπησα και ενα xbox series X , ειδικα τωρα με 2 παιδια με εχει ξελασπωσει… Ειδικα με το xcloud ( εδω τσεχια παιζει κανονικα ) που μπορουν να παιζουν ειτε στο κινητο ειτε στο λαπτοπ… Γενικα με τις τιμες των gpu να ειναι ετσι οι κονσολες συμφερουν παραπανω… και σε λιγα χρονια ολα θα πανε cloud με τον ενα η τον αλλο τροπο…

1 Like

Το κόλπο με τις κάρτες γραφικών είναι να αγοράζεις το προηγούμενο μοντέλο όταν βγαίνει το επόμενο, και άρα πέφτουν δραματικά οι τιμές. Το καλό με το PC είναι ότι δεν χρειάζεται να σκας ένα σωρό λεφτά για ολόκληρο καινούριο PC, μπορείς απλά να κανεις upgrade περιοδικά. Τώρα αν κάποιος θέλει σώνει και καλά την 3000 ΤΩΡΑ, καλά κάνει, αλλά όχι, δεν “χρειάζεται” να σκάσεις 1000 ευρώ για να στήσεις υπολογιστή που να έχει τις προδιαγραφές να παίζει το 95% των παιχνιδιών. Ή μπορείς να κανεις λίγη υπομονή. Υπάρχουν τόσα παιχνίδια εκεί έξω, που ακόμα δεν έχω παίξει το τελευταίο Mortal Kombat και το χω να κάθεται στο Steam κάνα χρόνο τώρα, μαζί με δεκάδες άλλα.

Όποιος θέλει να παίζει όλα τα πιο καινούρια παιχνίδια, σκάει κι ένα 500αρι κάθε 4-5 χρονια που βγαίνει νέα κονσόλα, ή και τα διπλάσια και παίρνει και δύο. Δεν την βγάζει και πολύ πιο οικονομικά. Καλά για τα παιχνίδια δεν το συζητώ

1 Like

Ο κύκλος μιας κονσόλας δεν είναι 4-5 χρόνια, είναι γύρω στα 7 χρόνια από την εποχή των ps3/xbox 360 και μετά. Τα upgraded μοντέλα που βγήκαν στην προηγούμενη γενια ήταν αυτό ακριβώς, upgrade, όχι νέες κονσόλες.

Πειρατεία.

Να χακαριστούν και οι κονσόλες να είναι σούπερ VFM και θα δούμε μετά τι θα γίνει με το ΑΑΑ gaming και το gaming γενικότερα…

Αυτο θαχε ενδιαφέρον. Παλια πηγαινες το πλέιστεισιον, σου βαζαν τσιπακι και έπαιζε πλαστα. Χαμενη τεχνη

Παιδια εγω ξαναλεω οτι ειμαι απο παντα φανατικος υπερμαχος του PC για gaming αλλα με αυτο που γινεται με τις καρτες (και οχι, και 2 γενιες πισω να πας παραμενουν απαραδεκτες οι τιμες) ειναι εξωφρενικο. Οχι δεν φτιαχνεις ισαξιο PC Με ενα PS5 Με 1 χιλιαρικο καν ρε σεις,.

Οταν φτιαξουν οι διαθεσιμοτητες (και προσευχομαστε να κανει καια καλη και η AMD γιατι οπου υπαρχει μονοπωλιο βλεπουμε τα αποτελεσματα) και ερθουν λιγο νορμαλ οι τιμες το συζηταμε.

Μιλαω καθαρα για gaming ετσι? Το οτι το PC εχει αλλες 500 χρησεις και δεν μπαινει καν στην κουβεντα σαν εργαλειο παραγωγικοτητας εξυπακουεται, η κουβεντα γινεται καθαρα στην βαση του gaming.

1 Like

Υποθετω πως τα exclusives και η ευκολη μεταφορα που παρεχουν οι κονσολες ειναι το μεγαλο appeal της υποθεσης. Αν θες οπωσδηποτε να παιξεις καποιο game αμεσα η εστω σε συντομο χρονικο διαστημα μετα την κυκλοφορια του, δεν εχεις και πολλες επιλογες. Απο την αλλη, το PC gaming μακροπροθεσμα θεωρω πως συμφερει περισσοτερο. Δινεις περισσοτερα λεφτα για ενα καλο PC, οχι απαραιτητα κορυφαιο, αλλα πιανουν τοπο. Τωρα για οσους θελουν οντως αναβαθμισεις καθε 6μηνο για να πιανουν πολυ καλο performance δεν μπορω να μιλησω, σιγουρα ειναι ασυμφορο οικονομικα να παιζεις κυριως καινουργιους τιτλους θελοντας να φαινονται ολα τελεια. Τουλαχιστον στις κονσολες δεν σκας, εχεις μια στανταρ αποδοση για αρκετα χρονια.

Για παλιακο gaming δεν το συζηταμε καν, ειτε παιζεις παλιους PC τιτλους (οπως καποιος ποσταρε πανω τη φωτο με αγαπημενα games-κορυφες και συγκινηθηκα γιατι το ενιωσα φουλ), ειτε καποιας κονσολας, με emulators και mods απολαμβανεις τα παιχνιδια καλυτερα απο ποτε, και το potential με την παροδο του χρονου μονο μεγαλωνει και τα πραγματα βελτιωνονται. Και φυσικα παιζει ρολο τι τυπου games προτιμας σε γενικες γραμμες. Οι μισοι μου φιλοι ειναι του PC, οι αλλοι μισοι της κονσολας και εχω παρατηρησει πως και τα γουστα μας οντως διαφερουν πολυ στο gaming και τον τροπο που το απολαμβανουμε, τελειως αλλη φαση. Οι τιτλοι που προσωπικα ξενερωνω επειδη δεν εχω παιξει ακομα λογω console exclusivity ειναι μετρημενοι στα δαχτυλα, οποτε νιωθω σιγουρα τυχερος απο αυτη την αποψη.

(Βασικα ξενερωνω που δεν μπορω να παιξω Bloodborne)

1 Like

Εγώ δεν είπα ισάξιο πάντως. Από την άλλη σιχαίνομαι τα FPS οπότε με τα strategy και τα ΜΜΟ που παίζω σχεδόν αποκλειστικά, έχω πιάσει limit up με ένα κόστος $700 συνολικά στο build που έχω. Παιχνίδια που βγήκαν πριν 2-3 χρόνια παίζουν στο ultra graphics δίχως κανένα θέμα. Αστρονομική η διαφορά στις τιμές μεταξύ μιας Geforce που βγήκε το 2018 και μιας που βγήκε πέρυσι. Εδώ είναι και πολύ πιο φτηνά τα ηλεκτρονικά βέβαια, πόσο μαλλον σχετικά με το κόστος ζωής. Πάντως $600 και βάλε για κονσόλα δεν έχω δώσει και δε θα δώσω ποτέ.

Ναι αλλά όπως είπες παίζεις MMO που τα MMO η MOBA είναι online games και για pc ξεκάθαρα. Δεν μπορείς όμως να παιξεις τα next gen pc με τίποτα. Και δεν αξίζει να δώσεις πάνω απο 1000 ευρώ για να φτιάξεις το pc ώστε να παίζει αυτά τα παιχνίδια. Και εκεί έρχεται η κονσόλα που είναι αποκλειστικά για αυτό😛

Γενικότερα οι αποκλειστικότητες πλέον αφορούν μόνο τα παιχνίδια μεταξύ κονσολών. Πλέον τα πάντα βγαίνουν στα πισί, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.
Εγώ ποτέ δεν είχα καμιά ιδιαίτερη πρεμούρα για τα “κάστρα” που σπάνε πλέον, καθώς το 80%+ των παιχνιδιών αυτών προσωπικά δεν μου αρέσουν καν, αλλά χαίρομαι που επιτέλους βλέπουμε την Σόνυ μετά από χρόνια να συνειδητοποιεί και να γλυκαίνεται απ’ το τεράστιο αγοραστικό κοινό του pc gaming. Και πολύ της πήρε θα έλεγα.

Χαίρομαι επίσης ιδιαίτερα που πλέον σοβαρεύτηκαν και οι φίλοι μας οι κονσολάδες και κόπηκαν δικαιολογίες τύπου “30 fps 4tw, το μάτι δεν βλέπει πάνω από 24 ούτως ή άλλως, είμαστε αρνητές των 60+ fps κλπ” και πλέον έμεινε το κόστος (διαφωνώ τρελά με αυτό, αλλά βαριέμαι να αναλύσω) και η άνεση του καναπέ-σαλονιού και της 50άρας smart tv ξέρω 'γω, καθώς και το θέλω βάζω-βγάζω σιντί απλά και ωραία (σεβαστά τα δύο τελευταία).

5 Likes

Πάντως @QuintomScenario, ενώ σωστή η λογική σου και συμφωνώ (δεν χρειάζεσαι την τελευταία κάρτα απαραίτητα για να είσαι καλυμμένος), οι ανατιμήσεις στον covid γάμησαν όλες μα όλες τις GPU. Να βλέπεις κάρτες 2 και 3 γενιών πίσω στα 400-600 ευρώ είναι εξωφρενικό.

Επίσης, ενώ ακούω και αυτό που λέει ο @eviL για κονσόλα και διάδραση και home entertainment (ειδικά σε αυτό συμφωνώ), αυτό εν μέρει εξαρτάται και από το πως έχει μεγαλώσει κάποιος. Όντως η κονσόλα έχει κυριαρχικό ρόλο στο σαλόνι και είναι τέλεια φάση το άραγμα στον καναπέ, αλλά από την άλλη εμένα η παιδική μου ηλικία είχε αργό ίντερνετ, πρώιμα torrents, PC Master, κουτάτα παιχνίδια, emulators, διπλά στο pro (ναι, παίζω ποδοσφαιράκια με πληκτρολόγιο :Ρ) με μούφα χειριστήρια και mods στο San Andreas. Εντελώς άλλες προσλαμβάνουσες και άλλου είδους gaming απολαύσεις. Ένας ως επί το πλείστον κονσολάς μεγάλωσε με επίκεντρο το σαλόνι, ένας PCας με επίκεντρο το γραφείο. Άλλα γούστα.

Πάντως το χαίρομαι το PS4 που πήρα. Εκτός του ότι ήταν η πρώτη μου κονσόλα και ένιωσα λίγο παιδάκι, ήταν μια τελείως διαφορετική φάση από το συνηθισμένο μου. Συνδέθηκε και με τα μεγάλα ηχεία + Spotify επίσης, άρα έχει και αυτή τη χρήση, γενικά πολύ πολύ cool! Αλλά σαν το PC δεν έχει :stuck_out_tongue_closed_eyes:

4 Likes

Καλα εννοειται αυτο, εγω μιλαω για φυσιολογικος συνθηκες πραγματικοτητας, οχι δυστοπια…

Πλεον αυτα τα κανεις με smart TV και με PC με ακριβως τον ιδιο τροπο, ή και χωρις καν PC, μονο με την τηλεοραση. Σιγουρα δεν χρειαζεσαι κονσολα για να κανεις τιποτα απο ολα αυτα στην εποχη του streaming.

Και βασικα:

30 δολλαρια κι εχεις στην τηλεοραση σου ΟΣΕΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΕΣ streaming πλατφορμες μουσικης και τηλεορασης θελεις. Στο μεγεθος ενος λιγο μεγαλυτερου USB stick.

Συμφωνοι, απλα οπως εξηγησα δεν θεωρω επιτακτικη αναγκη να παιξω τα τελευταια next gen παιχνιδια και ποτε δεν το θεωρουσα, μπορω να περιμενω κανα 2 χρονακια μιας και υπαρχουν απειρα παιχνιδια που δεν εχω κανει καν install και τα εχω να περιμενουν στο Steam Library μου.

Μια χαρα εχεις και το πισι στο σαλονι σε μεγαλη τηλεοραση … Ετσι ειμαι και εγω με το πισι πανω σε 49αρα 4Κ LG με 120 hz ( το psychonauts στα 120 fps ειναι απολαυση ) … Στην ιδια τηλεοραση εχω και το xbox επειδη εχω και το γραφειο που δουλευω εκει με την οθονη διπλά , οποτε το πισι παιζει και στην 24αρα οθονη…

Και οποτε θελω να κανω δουλεια η τοσο μεγαλη tv με βοηθαει παρα πολυ οποτε ολα γινονται και εγω ειμαι και καμμενος επειδη οσο και αν μου αρεσει και η κονσολα … μια ζωη μικρος με πισι απο amstrad …οποτε θελω και το τουμπανο πισακι μου :slight_smile:

Και ας πουμε και για κανα παιχνιδι μιας και περιμενω πως και πως το Kena: Bridge of the Spirits

2 Likes

Σε αυτο ειμαι μαζι σου .Ετσι και αλλιως για fps εχω το pc η για mmo πιστευω οτι τετοια παιχνιδια ειναι πλεον στο pc

Για κάποιον που έχει ps4, το απλό, αξίζει πιστευεται να πάει σε xbox series s? Το pc μου ειναι αρχάίπ και με το ζόρι πάίζω wow

Ειδικά αν δεν παίζεις σε 4k τηλεόραση/monitor, θα έλεγα ναι. Βάλε και gamepass κ είσαι αρχηγός, θα έχεις άπειρα παιχνίδια να διαλέξεις.

2 μειονεκτήματα βρίσκω στο series s, χωρητικότητα σκληρού (πρακτικά λιγότερα απο 400GB διαθέσιμα) και το γεγονός ότι δεν παίρνει δισκάκια, γιατί γενικά παίζουν καλές ευκαιρίες σε παιχνίδια xbox (συν οτι παίζει και 360/OG Xbox με βελτιώσεις).

Κατά τ’άλλα νομίζω αξίζει φουλ εφόσον η Microsoft έχει δεσμευτεί ότι θα παίζει όλα τα καινούρια παιχνίδια που θα βγουν.

2 Likes

Ωραιοςςςςςς :slightly_smiling_face:

bonus τσατσια :arrow_down:

1 Like

Παρήγγειλα σήμερα το PS5 μαζι με το Ratchet. Αν πάνε όλα καλά Πέμπτη Παρασκευή θα το έχω. Αλλά περιμένω πρώτα να το πάρω…

Και μετά θα παίξω αυτή την ομορφιά.

3 Likes