Έλεγα να παίξω ξανά το Alan Wake και να θυμηθώ πόσο παιχνιδαρα ήταν όταν το έπαιξα το 2010 αλλά.βλεπω ότι το remaster είναι απογοητευτικο, αρπαχτή ουσιαστικά οπότε θα προσπεράσω.
Τελείωσα το Ratchet στο PS5, σε hard mode, σκέτη απόλαυση! Για τα γραφικά δεν χρειάζεται να πω κάτι, στην κυριολεξία Pixar ποιοτητα, συνεχώς τράβαγα captions…το πρώτο δείγμα και ίσως το μοναδικό ακόμα που δείχνει τι μπορεί να προσφερει η νέα γενιά.
Τελειωσα και το Ghost of Tsushima dlc, τώρα συνεχίζω με Kena που μου αρέσει πολυ, πανέμορφο με υπέροχη μουσική.
Να πω κατι εδώ…τα 60fps είναι πραγματικά άλλη αίσθηση. Δεν μπορώ πλέον να.γυρισω στα 30fps και αυτό το λέει ένας αποκλειστικά console gamer… 
Και το Ratchet το έπαιξα στο performance RT mode, 60fps με RT, στο fidelity mode 4K με 30fps μου φαινόταν ξεκάθαρα χειρότερη η αισθηση και δεν μου καιγόταν καρφί για την χαμηλότερη ανάλυση.
Είναι σημαντικο ότι τα 60fps καθιερωνονται πλεον σε αυτή τη γενιά.
Κατέβασα και το Visage στο XSX, έχω ακούσει διάφορα για το παιχνίδι, αν το έχεις παίξει κάποιος ας πει εντυπώσεις. Επίσης για το F.I.S.T. που σκέφτομαι σοβαρά να πάρω στο PS5.
Παίζω και το Psychonauts 2 το οποίο να πω την αμαρτία μου δεν μου έχει κάνει κάποια ιδιαίτερη εντύπωση μέχρι στιγμής.
Άντε με το καλό και 144 κάποια στιγμή!
Μεγάλες αλήθειες. Εγώ άφησα επίτηδες παιχνίδια και τα παίζω τώρα στο PS5 (Control, Death Stranding, God Of War) καθαρα για τα 60fps.
Ε καλά νταξει…ακόμα δεν υπάρχουν τηλεοράσεις που τα υποστηρίζουν…
και αν υπάρχουν, θα είναι πανάκριβες.
Πάντως στα 120hz είμαστε ήδη, υπάρχουν μπόλικα παιχνίδια με 120hz modes, που παίζουν σε PS5 και XSX.
Πχ Doom Eternal, locked 120fps.
Γενικα το fps ειναι κατι που αν δεν το δεις δεν καταλαβαινεις ποση διαφορα κανει, γι’αυτο ακους πολλους να λενε οτι τα 30 ειναι μια χαρα κτλ.
Ενας φιλος μου εχει μονιτορ 144, οσο γελοιο και αν ακουγεται η διαφορα στο desktop ειναι τεραστια, στο ποσο smooth βλεπεις να κινειται ο κερσορας πχ. Η εγω μολις πηρα το poco x3 pro που εχει 120hz, οση μπαταρια και να τρωει δεν μπορω να το βαλω πισω στα 60, μονο τα transition απο τις οθονες να δεις διαφορα, οταν παω πισω ειναι λες και χανω κατι τρομερο. Οποτε οταν μιλαμε για παιχνιδια, που το refresh rate μεταφραζεται εκτος απο smoothness στα animations και στην ταχυτητα αποκτισης στα inputs σου, η διαφορα ειναι τεραστια.
Σε αυτό που λες, ξεκίνησα το Ratchet στα 4K 30 fps.
Οκ, μια χαρά παίζει λέω, φουλ ανάλυση και τα λοιπά.
Το αλλάζω μετά στα 60. Ε δεν ξαναγύρισα πίσω…πραγματικά δεν περιμενα με τίποτα ότι η διαφορά θα ήταν τέτοια. Ghost of Tsushima συγκρινόμενο με την PS4 έκδοση, σαφής βελτίωση.
Το ίδιο και στα κινητά όπως λες. 120hz μόνιμα στο κινητό μου και όταν βλέπω κάποιο άλλο κινητό στα 60hz η διαφορά στο scrolling και στην αίσθηση γενικότερα είναι ξεκάθαρη.
60hz σε κινητό γιατι δεν παίζω. με 5000 μπαταριά 2-3 μέρες (εχω 300 εφαρμογες αλλά πιο πολλές είναι σε deep sleep). X…α με το συμπάθιο αν σκρολάρει ελάχιστα πιο σμούθ αν κάνει 3-4 φορές παραπάνω.
Σε παιχνίδια όσο πιο πολλά, τόσο πιο καλά, αλλά θέλω το animation να είναι με smooth, αλλά όχι βουτυρένια ψεύτικο. Οτι δείχνει πιο καλά. η μεγάλη απάτη είναι το ρει τρείσι. καλό δεν λέω αλλά άμα το έχει δουλέψει ο άλλος καλά, στο τυφλό 2/10 ξέρανε τι βλέπανε, στο λαινους σεμπάστιαν.
Μετα απο 11 ωρες played time και 50% completion, λιγα λογια για το F.I.S.T.: Forged In Shadow Torch…
Εισαι ο Rayton - ενας badass κουνελος πρωην στρατιωτης της Resistance απεναντι στον πολεμο με την Machine Legion που κατελαβε την Torch City πριν 6 χρονια και ολο το κοσμο των ζωων.
Το παιχνιδι - το πρωτο μεγαλο της Κινεζικης εταιριας TIGAMES - ειναι τρομερο σε ολα τα επιπεδα.
Ενα combat based heavy metroidvania που μπορει να μην ανακαλυπτει τον τροχο, αλλα βαζει τον εαυτο του στα τοπ παιχνιδια του genre και must play.
Ειδικα στα γραφικα, το πηγαν ενα βημα παραπερα με πανεμορφες πιστες/χαρτη, αλλα και πρωτογνωρο optimisation για platform game με Unreal Engine, 120 FPS, RayTracing, Motion Blur, DLSS, DirectX 12, Nvidia Reflex (!!).
Ο κοσμος και το lore ειναι ετσι dieselpunk και μαζι με τη κινεζικη αισθητικη και τα ζωα, ειναι ενα πολυ ευχαριστο αμαλγαμα και σε αρπαζει με τη μια.
Το παιχνιδι ξεκιναει με Easy και Medium δυσκολια - φανταζομαι οτι ξεκλειδωνει το δυσκολο μετα το τελος - αλλα γενικα δε θα το ελεγα πολυ δυσκολο εαν εχεις περασει απο Hollow Knight.
Το platforming του ειναι πολυ βατο, με λιγες στιγμες που ετσι σε δυσκολευουν, αλλα το οτι υπαρχουν πολλα save points βοηθανε πολυ τη κατασταση και δοκιμαζεις ξανα κ ξανα. Ειναι ομως ευχαριστο και οχι τυπου να βγαλεις τα ματια σου με κουταλι.
To combat ειναι του style με combo moves που μαθαινεις οσο κανεις progress, και εχεις ουσιαστικα 3 οπλα/χερια. Η εναλλαγη των οπλων γινεται πολυ γρηγορα, οποτε μπορεις να κανεις ωραια sequences οταν παιζεις, αλλα προς το τελος ψιλοκαταληγεις να χρησιμοποιεις ενα μονο που ειναι πιο δυνατο απο τα αλλα. Μεχρι στιγμης μονο σε 2 bosses/mini bosses μπορω να πω οτι δυσκολευτηκα και επαιξα αρκετες φορες μεχρι να τους βγαλω, αλλα γενικα η δυσκολια ανεβαινει οσο πλησιαζει το τελος.
Το σπαστικο κομματι του combat ειναι με τις κινησεις των εχθρων που δε μπορεις να σταματησεις, και ας κανεις ενα μεγαλο combo πανω τους. Το staggering δηλαδη ειναι λιγο περιεργο και τρως πολυ damage χαζα.
Ενα πολυ ωραιο κομματι του παιχνιδιου ειναι να ανακαλυπτεις απειρα μυστικα και γενικα secrets στο χαρτη. Εχω ξοδεψει ηδη αρκετη ωρα σε αυτο, χωρις να συνεχιζω το main story, γιατι ειναι διασκεδαστικο. Αλλο ενα μειον ειναι οτι δε μπορεις να κανεις σημειωσεις στο χαρτη - και ειναι τεραστιος - οποτε φανταζομαι αργοτερα θα ειναι λιγο μανουρα να ψαχνεις ολα τα μυστικα …κλπ
Σε σχεση με τα αλλα 2 τοπ games του genre (Hollow Knight - Ori) , μπορω να πω οτι το HK ειναι και θα ειναι για παντα ο βασιλιας. Δε θελω να ξαναγραψω το ποσο καλο ειναι αυτο το παιχνιδι αλλα ουτε και να μειωσω το FIST αλλα θα ελεγα ανα σημεια μου θυμισε πιο πολυ το Ori. Μπορει το FIST να μην ειναι κατι το καινουργιο αλλα αυτο που κανει, το κανει καλα!
Με έψησες, θα το πάρω! 
Μιλώντας για metroidvania μην ξεχνάμε ότι τέλος του χρόνου επιστρέφει το θηρίο με νεο DLC και το 2023 θα έχουμε και Blasphemous 2.
Από τότε που αναβάθμισα κι εγώ σε 144, συνεχίζω να απορώ πώς σκατά έπαιζα σε λιγότερα, ειλικρινά.
επίσης άσχετο, multiplayer online και τέτοια δεν παίζω ποτέ εγώ, πάντα ήμουν του single player, με εξαίρεση το λατρεμένο Rocket League. Στο οποίο μου έχει φύγει το κλαπέτο με την διαφορά που έχει από 60 σε 144, ειδικά στο smoothness του gameplay του. Άλλο παιχνίδι τελείως.
Έτοιμος για νέο playthrough στο PS5 (το τερμάτισα στο Switch, don’t judge)
Έλεος πια με αυτές τις επανακυκλοφορίες…φτιάξτε και κάνα νέο παιχνίδι.
Δεν ειναι επανακυκλοφορία, ειναι δωρεάν update για τους κατόχους του παιχνιδιού.
Πιο αληθινό/ρεαλιστικό φαίνεται το παιχνίδι. Τι είναι αυτά μωρέ…

Εν τω μεταξύ τώρα που το ξαναείδα κατάλαβα πως ο Wahlberg είναι ο…Sully. Χειρότερο casting ever, δεν πρέπει να έχει δει ούτε gameplay video αυτός που τον διάλεξε.
χαχαχα.
το imdb θα σταθεροποιηθεί κάπου στο 4.9