Για xcom2 έχουμε άποψη θετική; το βλέπω σε χαμηλή τιμή και το σκέφτομαι σοβαρά…
Με κλειστά ματια…
Παιχνίδαρος απ’ τους λίγους.
Πολυ ωραιο το xcom. Forza Horizon κανεις; Τι φαση ειναι;
Είναι το καλύτερο open world arcade racing παιχνίδι. Είναι μια κατηγορία μόνο του. Ο όρος arcade ίσως το υποτιμά, αφού πρέπει όντως να οδηγήσεις και η αίσθηση δεν έχει καμία σχέση με άλλα παιχνίδια του είδους ( Crew, NFS).
Τι προσφέρει; Ανοιχτό, πανέμορφο κόσμο με ποικιλία στα τοπία και τις διαδρομές, ποικιλία στον τύπο των αυτοκινήτων και των events, βελτιώσεις, καιρικές συνθήκες που αλλάζουν και διαφέρουν τοπικά σε σχέση με άλλο σημείο στον χάρτη, custom events από παίχτες από όλο τον κόσμο που χαράζουν τη διαδρομή, ορίζουν τον τύπο των αυτοκινήτων, τις καιρικές συνθήκες. Δεν πρόκειται να βαρεθείς.
Για κάποιον που τα έχει παίξει όλα από την αρχή, το FH5 ίσως δε φέρνει κάτι καινούριο, εκτός από μεγαλύτερο χάρτη και διαφορετικές καιρικές συνθήκες σε τοπικό επίπεδο. Υπάρχει η αίσθηση ότι όλα αυτά τα έχεις ξανακάνει. Αυτό δεν αναιρεί ότι είναι παιχνιδάρα και κρατάει μια κατηγορία σχεδόν μόνο του εδώ και χρόνια.
Αν είναι το πρώτο σου, μιλάμε για μια φανταστική εμπειρία. Αν έχεις Game Pass, το κατεβάζεις χωρίς να το σκέφτεσαι καν.
Εχει μερικές μερες που τέλειωσα το halo infinite… Απο το reach ειχα να ευχαριστηθώ halo και επιτέλους μια καλη δουλειά(αλλα οχι τελεια) . Το gunplay πολυ καλο με τα καινουρια gadgets. Tο open world ειναι αλλης δεκαετίας και ψηλο άδειο απο ουσια ΑΛΛΑ δουλεύει μια χαρα διασκεδαστικά. Το παιχνιδι φαίνεται οτι θα ειναι live services παντως ελπιζω με coop και με τον καιρο να γινει ακόμα καλυτερο.
8/10
Τωρα κατεβασα επισης απο pass το Solasta για το οποιο εχω διαβάσει τα καλυτερα.
Επεστρεψα στο Doom Eternal με το νεο update και το Horde Mode, και ειναι μια απολαυση (δυσκολιας, παρανοιας, γκοριλας).
To Ultra Violence με δυσκολεψε αρκετα, ειδικα το τελευταιο κυμα οποτε το Nightmare θα εχει τη φαση του 
Το Deathloop το επαιξα λιγο, αλλα δε με κρατησε ακομα ρε γμτ. Ειναι λιγο πολυπλοκο σα κονσεπτ αλλα εχει ενδιαφερον. Θα επιστρεψω μετα τις γιορτες.
Παίξτε Halooo γαμαει
Καθώς μόλις ολοκλήρωσα το εξαιρετικό Little Nightmares και μιας η χρονιά οδεύει στο τέλος της, ας επιχειρήσω μια πολύ πρόχειρη ανασκόπηση και ας παραθέσω περίπου αξιολογικά τα παιχνίδια που έπαιξα φέτος. Σε γενικές γραμμές έπαιξα λιγότερα από άλλες χρονιές, για διάφορους λόγους και τα περισσότερα που έπαιξα ήταν κάπως πιο “μαζεμένα”, λίγα ήταν αυτά που τράβηξαν πολλές ώρες και μου “έφαγαν” καιρό. Καταπιάστηκα με μερικά παιχνίδια που ήθελα χρόνια να δοκιμάσω (και με δικαίωσαν), ενώ τσέκαρα και μερικά ενδιαφέροντα indies.
Ας δοκιμάσω μια κατατάξη:
PC:
-
DOOM
-
Pillars of Eternity (Definitive Edition)
-
Grim Fandango
-
Shadow Warrior
-
Heretic
-
Blasphemous
-
Arcanum: Of Steamworks and Magick Obscura
-
Little Nightmares
-
Brigador
-
Figment
-
Lifeless Planet
-
Gray Dawn
-
Steel Rats
PS4.
- Uncharted 4
- The Order: 1886
- Devil May Cry 2
Μερικά λόγια για την κατάταξη. Όσον αφορά τα του PS4, είναι πολύ απλά τα πράγματα. Το Uncharted 4 είναι ένα έπος, το The Order παρά το μέγιστο κράξιμο που έχει φάει, το έπαιξα με ανοιχτό μυαλό και ειλικρινά το βρήκα υποτιμημένο. Ναι, έχει αρκετά θεματάκια, αλλά δεν είναι δα και σκουπίδι. Ένα τίμιο 7αρι που αν το είχαν προσέξει θα μπορούσε να βγει top. Το DMC 2 οκ, ευχάριστο ήταν, αλλά καταλαβαίνω μάλλον γιατί θεωρείται το μαύρο πρόβατο της σειράς και νομίζω πως θα το καταλάβω περισσότερο όταν πιάσω το 3. Σϊγουρα ήταν πολύ κατώτερο του 1, το οποίο αγάπησα.
Όσον αφορά το PC, η κατάταξη είναι περίπου ακριβής, τώρα οκ, μπορεί κανα δυο να τα έκανα και τράμπα ανάλογα την ημέρα που γράφω. Τα 9 πρώτα τα θεωρώ όλα πάρα πολύ καλά εώς εξαιρετικά παιχνίδια (αυτό που λέμε από 8 και πάνω, με βαθμολογίες δεν τα πάω καλά μα για να συνεννοούμαστε). Και τα 9 είναι recommended για διαφορετικούς λόγους, μα η ουσία είναι πως όλα τους μου πρόσφεραν πολλές συγκινήσεις και αρκετές ώρες διασκέδασης και θεωρώ πως στο είδος τους είναι επιλογές που δεν θα ξενερώσουν κανέναν. Τα παιχνίδια στις θέσεις 10-12 είναι τίμιες προτάσεις, δεν κάνουν το κάτι παραπάνω, με τα προβληματάκια τους ενδεχομένως και που γενικά δεν με χάλασαν αλλά οκ, δεν θα τα μνημονεύω κιόλας. Το Steel Rats είναι η φόλα της χρονιάς μου, πάμε παρακάτω 
Υπήρχαν και μερικά ακόμα στο PC που έπαιξα, αλλά περισσότερο χαζολόγησα και δεν έχω σαφή εικόνα (Vermintide 2-Stardew Valley, πολύ δυνατά αμφότερα απ’όσο ασχολήθηκα), ενώ πέρασαν από τα χέρια μου και διάφορα μικρούλια free to play καρα-indie όπως το Symphonia και το Janosik που είναι προσπάθειες που αναβλύζουν μεράκι και θα έλεγα αξίζουν μια ματιά από τους fans των platformer games (δεν θα σας πάρει πάνω από μια ώρα το Janosik, το Symphonia δε κανα τεταρτάκι είναι, και τα δυο τα βρίσκετε δωρεάν σε GOG, Steam etc).
Αυτά από εμένα, καλή gaming χρονιά να έχουμε και το 22, με όμορφες εμπειρίες. Cheers!
Το μόνο που θα πω είναι ότι το order είναι παιχνιδαρα…
To Order το είχα απολαύσει.
Όχι δεν είναι κάποιο αριστούργημα αλλά σίγουρα είναι καλύτερο απ’ όσο λένε πολλοί. Ίσως αν είχε βγει από κάποιο πιο γνωστό studio της Sony να είχε καλύτερη υποδοχή…όπως και το Days Gone.
Επίσης, τα γραφικά του και η ατμοσφαιρα που δημιουργουν παραμένουν ακόμα και σημερα από τα καλύτερα της προηγούμενης γενιάς.
Είναι σε τιμή χώμα, παίξτε το!
Αποψη για pillars;
Γάμησε σύμπαντα το Pillars. Είναι από τις πλέον πλήρεις και επιτυχημένες role playing εμπειρίες που μπορεί να συναντήσει κανείς σε videogame. Αν είσαι και fan μιας πιο old school λογικής στο gameplay (αν και υπάρχουν πολλές ρυθμίσεις για να το φέρεις στα μέτρα σου) και ψάχνεις κάτι καλογραμμένο, με πλούσιο lore και καλή ιστορία, τότε να ασχοληθείς με κλειστά τα μάτια!
Ολα τα τελευταια Lara Croft τσαμπε στο Επικ στορ.
10/10 παιχνιδαρες και τα τρια
τοσα που εχω μαζεψει απο εκει,θελω 5 ζωες για να τα παιξω ολα 
χαχα να δω και εγω ποτε θα παιξω εστω κ ενα απο τον Epic launcher.
Πρεπει καπως να δωσουν τη δυνατοτητα να τα παιζεις μεσω Steam για τα achievements γμτ.
Τσεκαρω κ εγω τα φρη του επικ καθημερινα. Παιζω το Vampyr αυτες τις μερες που το τσιμπησα εκει κ ειναι αρκετα καλο. Πολυ ωραια ατμοσφαιρα.
Ξεκινησα κ την legendary οδυσσεια μου σαν Captain Sheppard. Επος
Δεν έχω ξαναπαίξει ποτέ κανένα παιχνίδι, αλλά το σκεφτόμαι εντόνως για την legendary του ME. Έχει και τα DLC μέσα και είναι λουκουμάκι γενικά.
Εγώ θα αλλάξω χρονιά με το Ghost of a Tale.
Εδώ τα δικά μου καλύτερα παιχνίδια που έπαιξα μέσα στο '21:
1)Pathfinder: Wrath of the Righteous
2)Subnautica: Below Zero
3)Solasta: Crown of the Magister
4)GRIME
5)Total War: WARHAMMER II
6)Mayhem Brawler