Παιχνίδια Παίζουμε;

Οποιος το παιζει σε pc κ δεν εχει διαστημικο μηχανημα να μας πει πως παιζει να χουμε μια ιδεα

Ποτέ δεν είχε :smile:

Y.γ εκτός από το Sekiro που δεν είναι soulsborne.

Μόνη παύση δηλαδή είναι με επιστροφή στο home της κονσόλας;

εε στην ουσια οταν δεν εχει εχθρο κανε οτι θελεις στο μενου οταν εισαι σε μαχη πρεπει να τελειώσεις πρωτα(ή να κανεις ταχυδακτυλουργικά)

παντως απο βιντεακια που ειδα το Elden ring ειναι ενα dark souls με αλογα…οχι οτι με χαλαει αλλα περιμενα κατι περισσοτερο διαφορετικο…

Έχει διαφορές (οι περισσότερες είναι διαφορές ευκολίας) αλλά και δεν έχει ταυτόχρονα.
Το BΒ είναι σίγουρα πιο διαφορετικό απ’ τα Souls απ’ ότι το Elden Ring.
Ούτε εγώ μπορώ να πω ότι με χαλάει, αλλά νταξ, δεν μπορώ και να μην ξινίσω και στην πεντηκοστή φορά που βλέπω κάτι reused/reskin απ’ τα Souls.

Το θετικά για μένα (μέχρι εκεί που έχω παίξει, τέλος πάντων) είναι το πόσο καλοφτιαγμένο μου φαίνεται το open world, ότι είναι το πιο όμορφο Souls που έχω δει, η προσθήκη του day/night cycle (και dynamic, κάτι που το θέλανε να το κάνουνε χρόνια) και ότι επιτέλους έχουμε level design που δείχνει να πλησιάζει την αριστουργηματικότητα του Dark Souls 1.

1 Like

Salt And Sanctuary εχετε παιξει? Το χε προσφατα τσαμπα στο Epic και το βαλα σημερα και εξεπλαγην πολυ ευχαριστα. Δεν ειχε καμια επαφη με αυτα τα platform souls like κτλ κτλ. Πολυ ωραια ατμοσφαιρα, κοσμος και επιλογες

2 Likes

Το τσεκαρα και γω απο επικ προσφατα, αξιζει. Αλλα οσο και να θελω να παιζω αυτα τα παιχνιδια, soulsborne κατηγοριας γενικα, νομιζω πως δεν ειναι για μενα, η δυσκολια με αποτρεπει απο το να τα ευχαριστηθω.

1 Like

Σε νοιωθω. Μ αρεσει η δυσκολια να ειναι μανατζαμπολ. Γερασα

1 Like

Έχοντας παίξει (προς το παρόν) μόνο DS1 + DS2, σας παροτρύνω να δοκιμάσετε Soulsborne παιχνίδια. Όπως και σε κάθε παιχνίδι, το μυστικό είναι να μπεις στην λογική του. Σίγουρα άλλος θα το βρει πιο δύσκολο και άλλος πιο βατό και γενικά είναι challenging, αλλά δεν είναι κάτι που δεν παίζεται. Θέλει να μπεις στο κλίμα και εξυπακούεται πως χρειάζεται μια κάποια υπομονή για να το μάθεις, αλλά θαρρώ πως μετά την πρώτη ψυχρολουσία, μπαίνει το νερό στο αυλάκι.

Αυτά τα λέω δίχως να είμαι κανά ταλέντο ε, δεν θεωρώ πως είμαι κάποιος που έχει ιδιαίτερα skills.

3 Likes

Aν και πολύ νωρίς ακόμα στο παιχνίδι -έχω κανένα 30ωρο :stuck_out_tongue: και τώρα νομίζω ότι αρχίζω να πατάω καλά και να μπαίνω στα βαθιά, καθώς μόλις τελείωσα την πρώτη περιοχή σχεδόν στο σύνολό της-, να πω τα εξής:

Καταρχάς, δεν είναι Dark Souls 4, εκτός αν dark medievil environment = Dark Souls όπως και δήποτε, που τότε πάσο, είναι Dark Souls 4 :p, όπως και το BloodBorne είναι Dark Souls - even Darker, όπως και το Sekiro είναι Dark Souls made in Japan :stuck_out_tongue: .
To βασικό ύφος της FromSoft δεν έχει αλλάξει ποτέ, ούτε το micromanagement ούτε το αισθητικό της κομμάτι στον πυρήνα του, ούτε η φιλοσοφία των παιχνιδιών της. Αν κάποιος περίμενε ή και περιμένει στο μέλλον κάτι ριζικά διαφορετικό, τύπου να βγάλει ένα shoot em up ή ένα platform, δεν νομίζω να το δει ποτέ και ίσως δεν θα έπρεπε να το περιμένει κιόλας.

Το παιχνίδι είναι όπως όλα τα προηγούμενα της εταιρείας, μια εξέλιξη της φόρμουλάς τους αλλά πάντα με τα trademarks που μας έχει μάθει 15 χρόνια τώρα. Είναι σαν ένα ποτ πουρί των καλύτερων στιγμών τους μέχρι τώρα, εφαρμοσμένες ακόμα καλύτερα + με κάποια νέα στοιχεία που το διαφοροποιούν αισθητά από πχ τα Souls και το εξελίσσουν σε κάτι παραπάνω.
Ο μεγάλος θρίαμβος, όσο παίζω και παρατηρώ πράματα, δεν είναι τίποτα παραπάνω από το πόσο πολύ δουλειά έριξαν στο open world στοιχείο, ώστε να μην θυμίζει ubisoft ή παρόμοια παιχνίδια map cleaners, αλλά να θυμίζει το Breath of the Wild ή το RDR2, όπου ο κόσμος σε προκαλεί να τον εξερευνήσεις και αποτελεί την κινητήρια δύναμη του παιχνιδιού. Με FromSoft όμως αισθητική και ατμόσφαιρα :stuck_out_tongue:

Το gameplay και όλα του τα mechanics έχουν προσαρμοστεί αναλόγως, ώστε να εξυπηρετούν την open world λογική και όχι αυτή ενός ακόμα Souls game: οι πιο μικρές λεπτομέρειες το προδίδουν συνεχώς, από πχ την stamina bar του αλόγου που δεν πέφτει όταν καλπάζεις γρήγορα σε ανοικτούς χώρους για να μην γίνει το παιχνίδι βαρετό στο exploration του, τα πολλά checkpoints που συναντάς σχεδόν κάθε λίγο και λιγάκι, την χρήση άλματος αλόγου + ήρωα που ξεφτιλίζει το verdicality σε κάποιες περιοχές, την παρουσία δεκάδων dungeons με προαιρετικά bosses, τα πολλά spirit summons, τα fast travel, οι διάφορες παγίδες που μπορεί να σε τηλεμεταφέρουν σε ένα κομμάτι του χάρτη που παίζει να είναι και η τελική περιοχή :stuck_out_tongue: και εσύ να είσαι level 10 ακόμα κτλ κτλ… όλα τα mechanics του παιχνιδιού αν κάποιος το προχωρήσει και περάσει κάτω από την επιφάνειά του, θα καταλάβει ότι σχεδιάστηκαν για να στηρίξουν την open world εμπειρία και να εξελίξουν παράλληλα και την τύπου metroidvania φόρμουλα των SoulsBorne, χωρίς όμως να την χάνουν κιόλας -ίσα ίσα, τα legendary dungeons είναι ε π ι κ α, από τα καλύτερα που έχει δημιουργήσει ποτέ ο Μιγιαζάκι και η ομάδα του-…

Ακόμα και η δυσκολία έχει προσαρμοστεί αναλόγως και παράλληλα με την Open Word προοπτική και πχ ξεκινώντας το παιχνίδι, ενώ έχεις φάει 5-6 μομπάκια αέρα, σκάς στην πρώτη περιοχή με έναν έφιππο ιππότη που κυριολεκτικά δεν τον πλησιάζεις καν γιατί σε έχει με 2 hits. Το παιχνίδι όμως σου δίνει τη δυνατότητα να εξερευνήσεις άλλες περιοχές, να γίνεις δυνατότερος και καλύτερος και στη συνέχεια να τον αντιμετωπίσεις, ΑΝ ΘΕΣ. Δεν υπάρχει δηλαδή πια αυτό το ‘‘βρήκα εχθρό που μου βγάζει τη Παναγία, ας φαρμάρω το ίδιο σημείο 60 φορές μπας και τον φάω μετά, μπας και προχωρήσω’’.
Εδώ απλά προχωράς και φέρνεις το παιχνίδι στα δικά σου μέτρα!

Το όλο level design τεσπά, είναι εκτός πραγματικότητας, νομίζω είναι το magnum opus της εταιρείας μέχρι τώρα…

Χειρισμός επίσης άνευ σχολιασμού, top of their league.
Το άλογο ενώ στην αρχή με χάλαγε κάπως -γτ cheesαρα αρκετά πολλούς πεζούς εχθρούς-, τώρα που είμαι και ένα level 40κάτι και πάω για άλλα, μου έχει προσφέρει επικές στιγμές σε μάχες με κάποια bosses και σε exploration… γενικότερα πολύ καλή προσθήκη.

Επίσης περισσότερους npcs δεν έχω ξαναδεί σε SoulsBorne, υπάρχουν πάρα πολλοί σε διάφορα μέρη και ο καθένας μέχρι τώρα είχε ένα ρόλο να παίξει ή να μου δώσει κάτι σημαντικό ή να μου αποκαλύψει ενδιαφέροντα πράγματα…

το lore τώρα το άνοιξα σιγά σιγά και καταλαβαίνω τα περισσότερα, δεν διαβάζω άρθρα και explanations αλλά μέχρι τώρα με ιντριγκάρει αρκετά

Στο base ps4 παίζει ικανοποιητικά, ένα κλικ κάτω από το DS3 ίσως λόγω των φορτωμένων περιβαλλόντων αλλά τα 30fps δεν παλεύονται πια :stuck_out_tongue: , περιμένω πως και πως να πάω σε next gen για 2ο playthrough να το ευχαριστηθώ όπως του πρέπει.
Για pc και τεχνικά θέματα, τα διάβασα και γω, ελπίζω -και θεωρώ- ότι θα τα φτιάξουν άμεσα…

Αυτά πάνω κάτω, ας μην σποιλάρω και τίποτα, είναι σίγουρα, από όσο έχω δει, το πιο φιλόδοξο παιχνίδι της εταιρείας και μια φυσική εξέλιξη του ύφους τους. Είναι επίσης, κατά τη γνώμη μου, το πιο εύκολα προσβάσιμο σε νέους παίκτες της σειράς -χωρίς επουδενί να χάνει σε επίπεδο δυσκολίας, ίσα ίσα που παίζει να είναι και το πιο απαιτητικό ως τώρα αναφορικά με την δυσκολία, αλλά η δομή του σε προετοιμάζει καλύτερα από τα υπόλοιπα για αυτό που θα ακολουθήσει :stuck_out_tongue: -.
Το progression αυτής της σειράς παιχνιδιών, από το Demon Souls μέχρι το Elden Ring είναι πραγματικά πρότυπο για οποιονδήποτε game developer εκεί έξω…

5 Likes

Tελεια. Μια χαζη ερωτηση απο ενανα ασχετο στο ειδος. ο παιχνιδι αναπνεει? Δηλαδη εχεις χρονο να απολαυσεις το περιβαλλον η σκανε απο παντου συνεχως εχθροι. Πχ αυτο μ αρεσε πολυ στο Horizons Dawn και δεν μου αρεσε καθολου το ποσο πυκνα ηταν τα ενκαουντερς στο Shadow of Mordor

Αναπνέει 100%, μην σε ανησυχεί καθόλου αυτό, στο τελείως ανοικτό περιβάλλον έχει και σημεία που βρίθουν εχθρούς, έχει και σημεία που έχει ελάχιστους διασκορπισμένους εδώ και κει, έχει και μικρά χαλάσματα ή κάστρα, έχει και μέρη που μπορείς να ανασάνεις και να απολαύσεις τον κόσμο πεζός ή έφιππος…επουδενί δεν τρέχεις σαν πανικόβλητος συνεχώς, έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά ώστε να απολαύσεις τον κόσμο στο μαξιμουμ του!

1 Like

Το shadow of mordor το δοκίμασα το καλοκαίρι και δεν την πάλεψα καθόλου. Εκτός απο πολύ πυκνό μου φάνηκε και αρκετά δύσκολο το σύστβμα μάχης και το παράτησα μετα απο λίγες ώρες.

1 Like

Κ γω :neutral_face:

Δεν αντεξα. Το βραδυ θα χωθω κ γω στο Elden ring. Mouse k keyboards παλευεται;

1 Like

Ξεκινάω το Assassin Creed Valhalla… Ακόμα μια προσπάθεια

1 Like

Τα πράγματα είναι καλύτερα σε αυτόν τον τομέα από άλλες κυκλοφορίες της εταιρείας, αλλά και πάλι, καλύτερα θα ήταν να δοκιμάσεις με gamepad. Να παίζεις με το σκεπτικό ότι πρόκειται για εταιρεία που είναι άσχετη από πισί/πισί πορτς κλπ. :rofl:
Καλή τύχη.

1 Like

Και εγω Elden Ring σημερα - κατεβαινει.
Καλο-ελιωσα το Hades (2-3 ατσιβς μενουν) και ηθελα κατι αλλο σε χειριστηριο οποτε με κλειστα ματια το πηρα.
Δεν εχω καθολου εμπειρια απο DS οποτε δε ξερω τι θα περιμενω κ ποσο δυσκολο θα το βρω! Οψομεθα.

2 Likes

Ωραία, να μαζέψουμε νέο δείγμα εντυπώσεων, γιατί το συζητάμε με διάφορους την τελευταία βδομάδα, το πόσο αξέσιμπλ είναι το παιχνίδι σε κάποιον που δεν έχει καμία εμπειρία από τα παιχνίδια της From, ενώ έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι από όλα τα παιχνίδια της σίγουρα είναι το πιο αξέσιμπλ και το πιο εύκολο (στους ήδη έχοντες παίξει τα προηγούμενα)

1 Like