Παιχνίδια Παίζουμε;

Εγώ πάντως έχοντας παίξει όλα τα παιχνίδια της FS, τις 5-6 πρώτες ώρες που παίζω Elden Ring είμαι μαλλον χαμένος…ψάχνομαι αρκετά ακόμα και δεν ξέρω αν αυτό το open world μου αρέσει… Να πάω σε ένα semi boss, που με έχουν ξεσκίσει μέχρι στιγμής, να γυρίσω τον χάρτη για να ανέβω επίπεδο και μετά να πάω στον Margit που τις φορές που τον έπαιξα απλά δεν…
Για κάποιον που παίζει πρώτη φορά soulsborne, όχι σίγουρα δεν είναι και ότι καλύτερο να ξεκινήσει με το Elden Ring.
Επίσης παίζοντας μόνο melee, καθόλου μαγείες όπως έχω κάνει και παιξει σε όλα τα παιχνίδια, δεν το βρίσκω καθόλου εύκολο μέχρι στιγμής…

1 Like

Ξέρεις κάτι, αυτό είναι το θέμα όμως. Το παιχνίδι απ’ την αρχή σου λέει πού να πας, αλλά ταυτόχρονα σου λέει και “μεγάλε, οκ, αν δεν έχεις το μπος, μην τρελαίνεσαι, δεν έχεις barriers όπως παλιά, πήγαινε εξερεύνα, ανέβα λέβελς/κάνε upgrade όπλα και ξαναέλα αργότερα”
σε σύγκριση με παλιότερα παιχνίδια που πχ έβρισκες το τάδε boss, έπεφτες σε τοίχο, και το μόνο που μπορούσες να κάνεις είναι να το πολεμάς (συνήθως) μέχρι να το βγάλεις.
Επίσης έχει summons, έχει npc summons απ’ την αρχή available κλπ, αρκεί να ψάξεις τριγύρω λίγο.
Μπορεί να μην είναι για σένα τέτοιος σχεδιασμός, ξέρω 'γω.

Εγώ πάλι καθώς μη φαν open world-(παιδικές χαρές) παιχνιδιών το φοβόμουν πολύ, αλλά όσο περισσότερο παίζω τόσο περισσότερο αρχίζω και γουστάρω την γύρω εξερεύνηση κλπ.
Θα δείξει πώς θα πάει.

2 Likes

εγώ απο την άλλη ψηθηκα να ξαναβάλω το shadows of mordor καθώς δεν εχω κάτι άλλο πρόχειρο στο ps4 και ενω δεν μου ειχε αρέσει καθολου και το παράτησα μετα τις πρωτες ώρες όπως έγραψα παραπάνω, ελικά ειμαι στο 20% του παιχνιδιου και αρχίζει να μου καλοαρέσει. νταξ ήθελε μάλλον τον χρόνο του…
αρκετά πυκνό, πολύ ξύλο, στην αρχή το σύστημα μάχης σε ξενερώνει, αλλα μόλις αρχίζουν και ξεκλειδώνουν κάποια skills και upgrade γίνεσαι τούμπανος και σφάζεις.
για να δούμε…

1 Like

Ναι, ακόμα είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα.
Χρειάζεται χρόνος για να μπω στο κλιμα, ακόμα προσπαθώ να κανω τον ιππότη mini boss στο ξεκίνημα του παιχνιδιού στον χάρτη… :smile:
Απλά έχω συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια την κλασική φόρμουλα με τς περιοχές και τα shortcuts μέχρι να πας σε κάθε boss, υπάρχει και το farming για να ανέβεις επιπεδο πιο γρήγορα, εδώ θέλει ψάξιμο.
Επίσης δεν έχω καταλάβει ακόμα τη χρησιμότητα του αλόγου εκτός από το να εξερευνάς πιο γρήγορα τις περιοχές, για melee combat πάνω σε αυτό δεν με βοηθά καθόλου μέχρι στιγμής…

2 Likes

Δοκίμασες τον Δράκο στην αρχή πεζός; Γιατί πεζός δεν βγαίνει, με άλογο όμως αέρα… γενικότερα το άλογο χρησιμεύει 100% σε melee με εχθρούς που έχουν 2 hit spots σε δεξί και αριστερό πόδι και μετά στο στέρνο, δηλαδή μόνο στους πελώριους που βρίσκονται σε full open περιβάλλον

Συν οκ, εναντίον υπολοίπων έφιππων μικρών mobs

Αν συνυπολογίσεις και την -άπειρη-εξερεύνηση αλλά και την δυνατότητα να εισέλθεις σε περιοχές με το double jump που αλλιώς δεν θα έφτανες με τίποτα, νομίζω ο ρόλος του έχει μεγάλη σημασία γενικότερα στο παιχνίδι

Κατα τα άλλα 100% spot on, η γνώμη μου και εμένα για την νέα λογική/δομή του παιχνιδιού αναφορικά με το open world element

1 Like

@pao1979
Άσε τον καβαλάρη στην αρχή. Ακόμα και 20 λέβελ μετά, πάλι δύσκολος θα είναι αλλά τουλάχιστον θα έχεις ελπίδες. Πήγαινε κάπου αλλού.

Καταλαβαίνω το σκάλωμα. Είναι ο πρώτος μεγάλος αντίπαλος που συναντάς. Και όμως δεν πέφτει. Μου πήρε ώρες για να το χωνέψω και να πάω αλλού.

Έχουν γίνει προσθήκες για να γίνει πιο… φιλικό στον παίχτη, αλλά στον πυρήνα του είναι όσο απαιτητικά ήταν και τα προηγούμενα.
Επίσης, ενώ είναι ξεκάθαρο το πού πρέπει να πας, ακόμα και αν καταφέρεις να φτάσεις εκεί, αν δε φαρμάρεις XP κάπου ενδιάμεσα, απέναντι στον Margit δεν έχεις απολύτως καμία ελπίδα.

Για αυτό τονίζουν όλοι, νομίζω και μέσα στο παιχνίδι κάπου αναφέρεται, τη σημασία της εξερεύνησης. Τα side bosses της πρώτης περιοχής τουλάχιστον, είναι αισθητά πιο εύκολα, και σε αυτές τις περιοχές μπορείς να βρεις και καλύτερο εξοπλισμό, και τα περισσότερα προσφέρονται για να φαρμάρεις αντικείμενα και για leveling up.

3 Likes

Lupin για ποιον Δράκο λες; αυτόν στην λιμνη; έφτασα εκεί και με το που τον είδα μακρυά όσο γίνεται… :smile:
Εντωμεταξύ λίγο πιο πίσω δεν μπορώ να βγάλω με τίποτα τον Stonedigger troll…

ignatios, ναι καταλαβαίνω τη σημασία της εξερεύνησης απλά μέχρι στιγμής ψάχνομαι και δεν ξέρω τι θα βρω κάθε φορά.
Πήγα σε μια περιοχή ένα σεντούκι, trap λέει με έβγαλε σε μια περιοχή που είναι 50 level πιο πάνω ξέρω γω…

Μια ημέρα παίζω, 0 progress… :smile:
Με βλέπω να επιστρέφω στον Margit σε καμία εβδομάδα όπως το πάω…

1 Like

Εγώ να φανταστείς είμαι 40 ώρες, και δεν έχω δει καν ακόμα αυτόν τον Margit που λες.

Στο τρολλ δοκίμασε summons, spirits πώς σκατά λέγονται, και heavy attacks.

Στο σεντούκι πήγα κι εγώ, γούσταρα τη ζωάρα μου, μου θύμισε κάτι από Painted World of Ariamis, αλλά προφανώς γύρισα προς τα πίσω (με τα πόδια, κρατάω το fast travel στο μίνιμουμ). Γούσταρα τρελά πάντως.

1 Like

Nαι!
Trust me, όταν ανεβάσεις λίγο level κ κάνεις και κανένα upgrade τον εξοπλισμό, με το άλογο θα τον φας μπαμ μπαμ

Μια συμβουλή, που με βοήθησε αρκετά εμένα: πέραν του ότι κάνετε όλοι τα δύο πρώτα graces όπως σαν λέει και το παιχνίδι -για να μάθετε τα βασικά, να βρείτε την Melina κτλ-, κατευθυνθείτε στο Caste Morne (ΝοτιοΔυτικά) και ολοκληρώστε το.
Μην μπλέξετε ακόμα με Stormveil ή Ανατολικά που έχει κάτι Berzerk Eclipse σκηνικά :stuck_out_tongue:

Όλη η διαδρομή προς τα εκεί + το ίδιο το κάστρο είναι ιδανικά για εξάσκηση των mechanics του παιχνιδιού, για level up, για εξοικείωση με τον κόσμο, για «χώνεψη» του open world στοιχείου και γενικότερα για μια πλήρη σχετικά εικόνα του πως αντιμετωπίζεται το παιχνίδι, σύμφωνα με την παραπάνω λογική «πάω όπου μου λέει το grace για το main story αλλά αν δεν, τότε εξερευνώ, γίνομαι καλύτερος και επανέρχομαι»

1 Like

To βαλα και εγω. Ενθουσιαστηκα με την εικονα και την ατμοσφαιρα. Δεν πετυχα ουτε ενα stuttering σε 3 ωρες με ολα τα settings στο high και 3-4 στο μαξιμουμ. Ειχα καποια fps drops σε κατι βροχες κτλ, αλλα τιποτα που να με ξενερωσε. Αυτο που με ξενερωσα ειναι οτι εβγαζα σκρηνσοτς και κλεινοντας το διαπιστωνω οτι δεν υποστηριζει steam screenshots. Κριμα.

Στα του παιχνιδιου ντρεπομαι να το πω, αλλα εκλεψα. Με παρεσυρε ενας φιλος που μου προτεινε αυτο εδω.

11 λεπτα βιντεο. Μου πηρε 3 ωρες και 2-3 θανατους. Ειδικα μεχρι να μαθω να μην ξεκαβαλαω αναμεσα σε θεους και δαιμονες και να παγιδευομαι εκει.

Απο δω και περα λεω να το παω στα τυφλα. Μαλλον θα παω σε αυτο το Morne που λεει ο Lupin. Δεν εχω ακομα εξικοιωση με το χειριστηριο. Πολλες φορες αλλα θελω και αλλα παταω. Ενταξει θεμα χρονου ειναι αυτο.

Πολυ καλα ολα προς το παρον!

3 Likes

Χμ, μήπως κάτι άλλο συμβαίνει με τις screenshots; Εμένα τραβάει κανονικά.

Θα το τσεκαρω. Τις παιρνει, αλλα τις βαζει στο στημ απλα σε κατι σαν cloud απο το οποιο δεν εχει καν επιλογη να τις σωσω.

ΥΓ. Τις βρηκα. ΑΠλα δεν τις ειχε ανεβασει χτες αμεσως! Τελεια

Χμμμ…θα το δοκιμασω :smile:
Αν και καποια που λέει τα έχω κάνει ήδη.

Χθες πάντως έκανα καποιο progress, τελείωσα και με δύο bosses σε caves και εχω αρχίσει να πορώνομαι!
Ο κόσμος του είναι πραγματικά υπέροχος.

4 Likes

Παιδες δε ξερω αλλα δε νομιζω οτι αυτο το genre ειναι για μενα.
Δε ξερω εαν φταει το οτι ειμαι PCας κατα βαση και η εμπειρια με χειριστηριο ειναι κυριως σε πλατφορμ/roguelite, αλλα δε τη διασκεδασα καθολου τη 1 ωρα που το εβαλα χθες.
Ξενερωσα κ το εκλεισα μετα απο 5-6 wipes στα 2 πρωτα mobs :joy: ελεος δηλαδη.

Καταλαβαινω οτι κατι καλο θα εχει για να ειναι τοσο διαδεδομενο - πιθανως σε console gamers να τους ερχεται πιο φυσικα το gameplay - αλλα για μενα δε δουλευει και το πιο πιθανο ειναι να το παρατουσα σε καποια φαση, η μετα απο Χ ωρες να το ενιωθα λιιιγο, αλλα δε με εψησε. Εκανα refund δηλαδη στα καπακια. Και δεν ειναι οτι δε μου αρεσει το challenge γιατι εχω τελειωσει πολλα games με ανεβασμενη δυσκολια κ φουλ ατσιβς, αλλα εδω σορρυ νο σορρυ.

Μαλλον επρεπε να δοκιμασω το Shadows of Mordor που αναφερατε απανω, να δω πως μου καθεται πρωτα. Κατα τ’αλλα μαλλον ηρθε η στιγμη για Cyberpunk αποτι βλεπω!

2 Likes

Kρίμα αλλά ναι θέλει χρόνο και αρκετή υπομονή για να αρχίσεις να νιώθεις οικείο ένα παιχνίδι της From, πόσο μάλλον το συγκεκριμένο που είναι μαμούθ… εγώ στις 30 ώρες άρχισα να νιώθω άνετα

Θα σου έλεγα πάντως να δοκιμάσεις το Sekiro αν θες να δεις κάτι άλλο από την FromSoft που να μην είναι Souls: metroidvania και αρκετά γραμμικό σε εξέλιξη/πλοκή, χωρίς ιδιαίτερα rpg στοιχεία -skill tree μόνο-, για κάποιον που δεν τα Souls, θα έλεγα η ιδανική εναλλακτική λύση… έχει κ διαφορετικό σύστημα μάχης που είναι αρκετά εθιστικό μόλις το μάθεις
(Ο κολλητός μου, φανατικός αρνητής FromSoft που δεν άντεχε καν 1 ώρα σε DS3, το Sekiro το έκανε 3 ng+ και τώρα έπιασε το Elden Ring όντας πιο ανοικτός πλέον στην φόρμουλα της εταιρείας)

Μια ώρα πάντως για ένα τέτοιο παιχνίδι είναι σαν να μην το έχεις ξεκινήσει καθόλου… οκ περι ορεξεως κολοκυθοπιτα αλλα αν εχεις τη διαθεση δωσε του λιγο χρονο ακομα. :slightly_smiling_face:

Ναι σιγουρα 1 ωρα δεν ειναι τιποτα, αλλα λιγο τα εβαλα κατω και λεω εαν θελω 20+ ωρες τουλαχιστον για να αρχισω να απολαμβανω το παιχνιδι και μετα αλλες 100 απο πανω για τερματισμο, ε λεω αστο θα παιξω τιποτα αλλο που θα ευχαριστηθω περισσοτερο.
Μπορει στο μελλον να το ξανα αγορασω σε κανα στιμ σειλ, αλλα προς το παρον να σας αφησω να το χαρειτε εσεις :smiley:

2 Likes

Σίγουρα θα το πάρω σε μείωση τιμής. Αλλά θα πιάσω σύντομα το ds3 ξανά…έχω εκκρεμότητες στα dlc του…αυτόν τον καιρό παίζω το spiderman στο ps4 και μπορώ να πω ότι δεν περίμενα ότι θα τα σπάει σε τόσο μεγάλο βαθμό…

Και εγώ…Darkeater Midir λέγεται.

Έχω κάνει όλα μα ολα τα bosses, main, optional, mini κτλ στα 6 παιχνίδια της FS εκτός από αυτόν. Υπάρχουν ανοικτοί λογαριασμοί ακόμα με τον κωλοδράκο… :angry:

1 Like

Πωπω ρε παιδια πολυ δυσκολο :stuck_out_tongue: Τι ειναι ολα αυτα τα mobs που γυροφερνουν. Απλα τα αποφευγω. Πηγα με τα χιλια ζορια εκει στο CAstle Morne, αλλα δεν με παιρνει, με τρωνε τα Ghouls εκει πανω. Γυρισα πισω και εβγαλα και εγω το πρωτο μου μπος σε μια σπηλια. Εφτασα 20ο λεβελ. Πολυ ωραιο παντως. Αγχωτικο για μας τους ασχετους. Να ναι καλα οι λυκοι βασικα.

Για πειτε εσεις που ξερετε. Καλο ειναι να κανω φοκους στα σκιλς που ανεβαζω? Παιζω vagabond, πολεμιστη προς το παρον και κυριως ανεβαζω str, vigor, και πιο σπανια endurance κ dex. Και ανεασα και ενα faith