βσκ ξαναπαιξά το Cyberpunk με 1.5 update. Έτσι αν είχε βγει θα είχαν γλιτώσει αρκετό γιούχα. Διαφορετικό πλειθρού, ντάξ, έχει κοινό κορμό, αλλά και κάμποσες διαφορές. πλάκα είχε. και εκτός απο τα γραφικά που είναι γαμάτα, το πόσο βάρυ είναι το τελείωμα, με το δίλημμα που σου θέτει … με ενα 15άρι το τσιμπάς και απγκρειντάρει σε κονσόλα ή πισι.
Ναι κάνε φόκους σε συγκεκριμένα σκιλς. Αυτά που αναφέρεις είναι αυτά που πρέπει να ανεβάσεις για melee combat. Και ανάλογα το όπλο, σπαθί κτλ κοιτάς να ανεβάσεις το strength ή το dexterity.
Τον χάρτη τον πρώτο τον βρήκες; Αν ναι, προτείνω να εξερευνήσεις τα πάντα εκεί που σου αποκαλύπτει. Έχεις πολλές σπηλιές, bosses κλπ, δοκίμασε και coop/summons να αρχίσεις να αισθάνεσαι άνετα.
Όπως όλα τα παιχνίδια της From, don’t rush, take your time, εξερεύνα, παίξε με την κάμερα να βρεις items/μυστικά κλπ.
Για όπλα buils τώρα, αφού είσαι νεοεισερχόμενος, πρέπει να σκεφτείς πώς θες να παίξεις. Βαρύ όπλο; Γρήγορο; κλπ. Θα σου έλεγα βρες κάτι πού να σου αρέσει το moveset και πήγαινε με αυτό. Όλα τα όπλα έχουν requirements και scaling. Αν θες επεικτεινόμαστε παραπάνω σε αυτό.
Μια καλή επιλογή θα ήταν να κάνεις το tutorial με όλες τις classes που ξεκινάς, για να δεις διαφορετικά όπλα/movesets, αλλά θα έχεις προχωρήσεις αρκετά υποθέτω για κάτι τέτοιο.
Nαι εχω ανοιξει τον χαρτη εκει και στα νοτια στο Μορνε. Θα κανω αυτο που λες. Θα ασχοληθω πολυ με την αρχικη περιοχη. Το scaling τι σημαινει ακριβως στον εξοπλισμο σου?
Σκεφτομουν οτι αυτο που με δυσκολευει πιο πολυ ειναι η καμερα. Εχω συνηθισει αν την χειριζομαι με mouse και με το χειριστηριο την χανω πολυ οταν γινεται πανικος
Ναι, το καταλαβαίνω αυτό που λες με την κάμερα, προφανώς. Ασθένειες της κονσολάδικης φύσης του παιχνιδιού, δυστυχώς, είναι σαν να προσπαθείς να παίξεις fps με gamepad ώρες ώρες. Εγώ εδώ να φανταστείς μετά από τόσα παιχνίδια της From και ακόμα με δυσκολεύει. Να σου πω τι κάνω εγώ και είναι καλύτερα, αν θες δοκίμασέ το. Αρχικά υποθέτω έχεις off τα εκτρωματικά motion blur και fov σαν γνήσιος rpgας-πισί γκέιμερ
Ναι ακόμα και αυτά βοηθάνε. Επίσης παίξε με την sensitivity ώστε να βρεις κανά sweetspot. Τώρα, εννοείται ότι προσπαθούμε να αποφεύγουμε να κάνουμε aggro πολλούς εχθρούς μαζί, αλλά σε περιπτώσεις που αυτό δεν γίνεται, προσπάθησε όταν είναι πολλοί, να μην λοκάρεις σε κάποιον αλλά να την έχεις ελεύθερη την κάμερα. Να τους έχεις όλους μπροστά σου αν αυτό είναι δυνατόν και όταν είναι ελεύθερη η κάμερα, μπορείς να ξεκινάς μια επίθεση πχ όταν τους έχεις πλάτη και να κατευθύνεις την επίθεση με τον αριστερό μοχλό απάνω τους. Δοκίμασε γενικά να παίξεις χωρίς να λοκάρεις σε εχθρό μήπως βοηθήσει.
Κάθε όπλο έχει scaling. πχ δες στη φωτό:
Το όπλο λέει ότι κάνει D scaling με STR και D με DEX. Αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότερο ανεβάζω STR και DEX, τόσο περισσότερο damage output θα έχω απ’ το όπλο. Το D επίσης, είναι αρκετό χαμηλό. Αυτό ανεβαίνει κάνοντας upgrade το όπλο, όπως επίσης υπάρχουν και διάφορα όπλα με άλλα και καλύτερα scaling. Η βαθμίδα, αν θυμάμαι καλά είναι E με S. Δηλαδή κατάλαβες, αν πχ σου αρέσει ένα όπλο και θες να πορευτείς με αυτό, και έχει C scaling με DEX, ε θα ανεβάζεις DEX και όχι STR γιατί αλλιώς είναι counter-productive.
Γι’ αυτό έγραψα πιο πάνω, αρχικά να βρεις ένα όπλο που να αισθάνεσαι άνετα με αυτό και το moveset του, και τότε χτίζεις ανάλογα με το scaling που έχει. Τέλος, όσον αφορά τα stats, you can NEVER go wrong με vigor/endurance. Σίγουρα να ανεβάσεις αυτά πρώτα, τουλάχιστον μέχρι 20-25 (και λογικά θα πάνε εύκολα 40 αυτά, έχοντας στο μυαλό και τα caps των Souls games) και μετά να δίνεις σε STR/DEX ανάλογα με το scaling του όπλου που θες.
Και κάτι τελευταίο, υποθέτω παίζεις με ασπίδα και όχι με rolls, τουλάχιστον τώρα που είσαι στην αρχή.
Εδώ καλό θα είναι να ρίχνεις μια ματιά στo 1)πόσο physical reduction έχει η ασπίδα καθώς οτιδήποτε κάτω από 100% σημαίνει ότι μια επίθεση εχθρού θα περνάει και στη ζωή σου σαν dmg, και
2)πόσο guard boost(aka stability για τους παλιούς) έχει, το οποίο σημαίνει ότι όσο πιο μεγάλο, τόσο καλύτερο, γιατί σου τρώει λιγότερο στάμινα να μπλοκάρεις επίθεση εχθρού και κατά συνέπεια περισσότερη στάμινα να επιτεθείς, να ρολάρεις, να μην σπάσει το posture σου κλπ.
@eviL Κάνε ένα search στο παρόν τόπικ με keywords “sekiro”, “Lupin” και “πίθηκος” και ίιιιιιιιιιιιιισως ξανασκεφτείς αν πρέπει να δοκιμάσεις το Sekiro ή όχι 
Πο γτχτ, τι μου θύμησες πάλι 
Nτάξ τουλάχιστον ο πίθηκος είναι αρκετά μακρυά στο παιχνίδι, μέχρι τότε έχει να φάει κανείς ακόμα, ουου

κλαιω! 
Ωραιος. Θα δοκιμασω το ξελοκαρισμα. Εχω κ την ιδια ασπιδα, αλλα παιζω αρκετα κ με ρολς. Ειναι λιγο φαση οτι πατησω πρωτο, οταν γινεται χαμουλης. Τουλαχιστον μεχρι μα εξοικειωθω με το γκεημπαντ. Ισως τσεκαρω παντς κ πληκτρα με μαους
Αυτο το τριήμερο ένιωσα παλι φοιτητής… (Τα αστα ευθυγραμμιστηκαν και έμεινα μονος σπιτι…)
Εχω 50+ ωρες εχω φαει δυο main boss και νομίζω εχω καθαρίσει τα παντα απο τις πρώτες περιοχές.
Το παιχνίδι αν το παιξεις σωστα ειναι το πιο εύκολο της φρομ και το πιο προσβάσιμο της… Δεν γίνεται πλεον αν σε πιάσει απελπισία σε boss flight… προφανώς και δεν ειναι κακο αυτο αλλα για μενα εχει χασει λιγη απο την μαγεία του να ζοριζομαι να βγαλω boss + εχει τοσαα πολλα mini boss που πέφτουν με 3-4 hits και πλέον μπαίνεις με αλλο αερα σε αρενες…
Ενα αλλο μου κλωτσαει λιγο ειναι τα teleports και αυτο γιατί εχει τύχη σε περιοχές να σπαω το κεφάλι μου πως θα πάω σε κάποιο item και αφου τα παρατήσω σε μια αλλη περιοχή άλλου χαρτη εχει teleport για να σε παει εκει… Αυτο δεν ειναι from φιλοσοφία.
Γενικά μιλαμε για έπος! Πως το καναν να γουστάρω περισσότερο να περιφέρομαι και να ψάχνω παρα να παιζω bosses σε παιχνίδι φρομ ακομα μου ειναι ανεξήγητο 
Αυτα που ειπα μπορει να το πάρω πίσω μεχρι το τελος καθως ειμαι ακομα στην μεση…
Παιζω dexterity uchicatana με bloody slash και pyromancy
Btw praise the jellyfish!!
Ανατροπή! Ελιωσα salt and sanctuary και γενικα μπηκα στη λογικη αυτων των παιχνιδιων νομιζω, ειναι πολυ εθιστικη διαδικασια και ενω ανα φασεις τρελαινεσαι, οταν καταφερνεις να καταστρεψεις boss που σου εβγαλε την ψυχη η ικανοποιηση ειναι τεραστια.
Εβαλα και Dark Souls 1 αν και το πορτ ειναι απαραδεκτο, και ειμαι στη bonfire που ανεβαζεις λεβελς για 1η φορα, πολυ αρχη ακομα, thief level 12 εχω. Καμια συμβουλη? Τι προτεινετε να ανεβαζω κυριως στα στατς? Κυριως dexterity εχω προς το παρον λογω class, αλλα ανεβαζω λιγο απ’ολα.
Στο πρώτο playthrough η λογική είναι να ανεβάζεις τα βασικά stats του χαρακτήρα και όχι λίγο απ’όλα. Vitality και endurance οπωσδήποτε και μετά το main stat της class, πχ dexterity ή strength. Επίσης, δίνεις έμφαση και σε ένα-δύο όπλα το πολύ για αναβαθμίσεις και το ίδιο ισχύει και για πανοπλίες, ασπίδες κτλ. Το κόλπο είναι να εστιάσεις σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του χαρακτήρα και να τα boostάρεις συνεχώς. 
@Death.Eternal
Μπήκες στο τριπάκι, καλό λιώσιμο. Το Dark Souls το πρώτο δεν θα το ξαναδείς πουθενά, απόλαυσέ το μέχρι τέλους. Όντως απαράδεκτο το πορτ, τουλ ελπίζω να έβαλες το remastered που είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα.
Υποθέτω θα παίξεις melee build, οπότε συμβουλές: 40 endurance ASAP, ΚΑΘΟΛΟΥ Resistance (σοβαρά, αν έβαλες έστω και ένα πόντο RES ξανάρχισέ το) και Vitality καλό θα ήταν 30 τουλ (εκεί είναι το πρώτο soft cap, το επόμενο είναι στο 50).
Από εκεί και πέρα, τα ίδια ισχύουν για όλα τα Souls, να βρεις όπλο πού να σε ενδιαφέρει το moveset του και να επενδύσεις σε αυτό σύμφωνα με το scaling που έχει. Επίσης στο πρώτο Souls, σημαντικό είναι να αναβαθμίζεις (όταν βρεις πώς, δεν γίνεται απ’ την αρχή) όπλα, ασπίδες (αν χρησιμοποιείς), καθώς και armor. Μην ξανοίγεσαι όμως, τα materials είναι ίσα ίσα για να μαξάρεις 2-3 πράγματα.
Αυτά για αρχή. have fun.
Σόρρυ τα είπε και ο Sokin ακριβώς από πάνω, μετά τα είδα.
Αυτό. Όπλα, armor κτλ τα βρίσκεις αβέρτα και σχετικά εύκολα, αλλά για αναβαθμίσεις θέλει λίγη προσοχή πού θα μοιράσεις τα υλικά που θα farmάρεις.
Καλό λιώσιμο και απο μένα. Το DS μου πήρε κανα 80αρι ώρες να το τελειώσω και κανα 60άρι το bloodborne. 
Δυστυχως δεν εχω το remaster. Ως pc gamer εχω παιξει πολλα κακα πορτς, αλλα αυτο, λογω και της δυσκολιας του παιχνιδιου, takes the cake που λενε, καθως ειναι ακομη ενας δυσκολος εχθρος που αντιμετωπιζεις συνεχως
παιζει για 1η φορα να σκεφτω πολυ σοβαρα την αγορα controller.
Εχω βαλει 1-2. Ισως το ξαναρχισω αμα ειναι σοβαρο παραπτωμα, αφου ειμαι στην αρχη κουλ δεν εχω θεμα.
όχι μωρέ, νταξ. απλώς εστίασε στα vitality, endurance και dexterity (ή strength ανάλογα και με τα όπλα που θα βρίσκεις…πχ μπορεί να χαλβαδιάσεις οπλάκι που να πρέπει να ανεβάσεις συγκεκριμένο stat για να μπορέσεις να το χρησιμποιήσεις). Από 12 level που είσαι τώρα υπολόγισε πως, μέχρι το τέλος, μπορεί να φτάσεις 70-80 άνετα. Έχεις περιθώριο αβέρτα.
Ναι, το καταλαβαίνω απόλυτα, κι εγώ πρώτη φορά για το DS1 αγόρασα gamepad, εκεί που ορκιζόμουν ότι ήταν κάτι που δεν θα γίνει ποτέ, αλλά προφανώς ποτέ μην λες ποτέ 
Για την ιστορία, το παιχνίδι είχε γίνει πορτ στο… gfwl, όταν το πρωτοπαίξαμε να δεις τι γινότανε. Ένα έκτρωμα. (Και δεν μιλώ μόνο για τον χειρισμό, αυτά είναι μαλακίες της From που όπως έχουμε γράψει και πιο πάνω, είναι άσχετοι από πισί, δυστυχώς. 10 χρόνια μετά να φανταστείς και το Elden Ring και ακόμα άσχετοι παραμένουν)
Ευτυχώς είχε βρεθεί τότε ο Durante που έβγαλε το ιστορικό πλέον dsfix mod και καταφέραμε και το παίξαμε λίγο πιο νορμάλ (και παράλληλα έγινε θρύλος ο τυπάς, να φανταστείς είχε προσληφθεί από gaming εταιρεία κάποια στιγμή και πριν 1-2 χρόνια άνοιξε και δικό του pc porting studio)
Εγώ θα σου έλεγα ξανάρχισέ το. Είναι ο δεύτερος νόμος αυτό που σου λέω, ΠΟΤΕ ΠΟΝΤΟ στο RES. Ο πρώτος είναι 40 END ASAP. 
Είναι 1-2 πόντοι που θα σου λείψουν από κάπου αλλού, κρίμα είναι, αφού είσαι στην πολύ πολύ αρχή ακόμα ξανάρχισέ το.
Και γω το ιδιο ελεγα για gamepad, αλλα το κοβω να αλλαζει η κατασταση. Εχω βαλει τα απαραιτητα μοντς, το dsfix σαφως βοηθαει σημαντικα σε πολλα πραγματα, αλλα το χειροτερο για μενα ειναι το mouse sensitivity. Το εχω μειωσει εντελως, αλλα ακομη παραμενει ενα χαλι ο χειρισμος με το ποντικι, στην αρχη με ειχε ζαλισει.
Παντως ναι, λογικα θα το ξαναρχισω γιατι προς το παρον το διασκεδαζω και δεν εχω νιωσει ακομη πονο και απελπισια 
Απλά στο ds1 έχει σχετικά κοντά έναν έμπορο που εγώ τον πέρασα για εχθρικό και τον καθάρισα 
Τσίμπησες katana όμως ωραία, κοφτερή, γαμηστερή. Αν το ήξερα την πρωτη φορά που έπαιζα θα τον είχα καθαρίσει και γω