Σε εμενα crashαρε αρκετες φορες 10+ και ειχε πολλα frame drop και καπως πιο θολη εικονα… Μπορει να τα εχουν διορθοσει με κανενα patch …
τα κειμενα εχουν βαλει να ρυθμίζεις text size δεν ηταν τοσο θεμα…
Θα ηθελα να σου δωσω ενα hint για το playthrough σου αλλα νομιζω οπως και να παιξεις ειναι τρομερη εμπειρια…
Το έχω τερματίσει στο pc, no worries, ήθελα να το έχω σε μια κονσόλα απλά, μπας και κάνω 2ο playthrough στην τηλεόραση -ή εναλλακτικά στο κρεβάτι ξαπλωμένος. Μάλλον όμως θα πάει 99% για ps4 τώρα
Το επαιξα σε PS5 και Steam Deck.
Στο performance mode σε PS5 ειναι μια χαρά, το ray tracing νομιζω δεν αξίζει για 30fps (με drops).
Σίγουρα παίζει σαφώς καλύτερα από το version στο απλό PS4 που ειχα παίξει, άλλο παιχνίδι με τα 60fps. Εχει και αρκετές βελτιώσεις στα γραφικά, όχι κάτι συγκλονιστικό αλλά είναι εμφανώς πιο όμορφο, έχει γίνει δουλεια σε φωτισμό, textures κλπ. Ωραία χρήση του dualsense τόσο στις σκανδάλες όσο και στη δόνηση.
Στο steam deck πλέον εχει δυο επιλογές, directx 11 και 12. To 11 ειναι σχεδόν όπως η παλιά έκδοση, ενώ στο 12 εχει τον νεο φωτισμό σαν βασική αλλαγή, και FSR για upscaling/antialiasing.
Μια χαρα παιζει κ εκει, φαίνεται ότι ειναι πιο βαρύ αλλά με μερικές περικοπές φτάνει σχεδόν κλειδωμένα 40fps που ειναι οτι πιο κοντινό στα 60.
Γενικά αν είχες τούμπανο PC δεν νομίζω οτι ειναι τόσο τραγική η αλλαγη με το update, ειδικά αν είχες ασχοληθεί με mods.
Με βλέπω πάλι να ξοδεύω 150+ ώρες για καινούριο playthrough. Fun fact, το ειχα τερματίσει στο Switch, είναι ταμαμ για φορητό το άτιμο.
Κοιτάζοντας το τι έπαιξα φέτος, βλέπω μια περίεργη λίστα, τουλάχιστον όσον αφορά το PC που εκεί ασχολούμαι κυρίως με το gaming. Δεν έπαιξα κανένα RPG (δεν ξέρω πως προέκυψε αυτό), ενώ έπαιξα μόνο ένα FPS (το Serious Sam: First Encounter). Γενικά παρατηρώ πως έπαιξα είτε μεγάλα παιχνίδια, είτε μικρά, έλειψαν οι παραδοσιακές εμπειρίες των 8-15 ωρών. Το άλλο που παρατηρώ είναι πως, με μερικές πολύ δυνατές εξαιρέσεις, τα περισσότερα που έπαιξα ήταν απλά οκ παιχνίδια, δεν βγάζω καν δεκάδα που με εντυπωσίασε.
Ας κάνω μια λίστα, κάπως άτυπα, με όσα ξεχώρισα:
PC:
Grand Theft Auto V
Hollow Knight
What Remains of Edith Finch?
Ghost of a Tale
Mad Max
PS4:
Elden Ring
Star Wars Jedi: Fallen Order
The Last of Us II
Όσον αφορά τις PC επιλογές μου, τα δύο πρώτα τα θεωρώ αριστουργήματα, τα επόμενα τρία πολύ καλά games που τα ευχαριστήθηκα. Σχετικά με τις PS4 επιλογές, το Elden Ring ξεχώρισε, μα και τα Fallen Order/TLOU 2 είναι top παιχνίδια και προτείνονται χωρίς σκέψη.
Έπαιξα, όπως είπα, και διάφορα άλλα στο PC, αλλά εν τέλει δεν με κράτησαν τόσο όσο αυτά στην λίστα μου. Σε σχέση με το 2021 που είχα τουλάχιστον 5-6 παιχνιδάρες που απόλαυσα στο έπακρον, το 22 δεν πέτυχε τόσο. Και εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω πως δεν έπαιξα κανένα RPG
Το 23 κάνω ποδαρικό με την πιο ακριβή ψηφιακή αγορά μου, καθώς τσίμπησα σήμερα Forza Horizon 5 και περιμένω καρτερικά να γίνει install (απογευματάκι θα είναι έτοιμο). Είμαι σίγουρος πως θα είναι παιχνιδάρα, δεν έχω παίξει κανένα Forza και ας λατρεύω racing games και, μιας και έχω δυνατό μηχάνημα πλέον, ήρθε η στιγμή να ασχοληθώ με την σειρά. Από εκεί και πέρα και εφόσον τα racing games είναι κάπως παιχνίδια “πασιέντζα” (δηλαδή παιχνίδια που παίζεις χαλαρά, χωρίς άμεσο, ορατό endgame), σκέφτηκα πως έχω καιρό να παίξω κάποιο adventure, επομένως ίσως βάλω το πρώτο Broken Sword που το καλοκοιτάω κάποιες μέρες τώρα.
Είχα κολλήσει, τερμάτισα το βασικό campaign εδώ και κάμποσο καιρό και πριν λίγες μέρες το ξαναθυμήθηκα και έβαλα και τα dlc. Είχα ξεχάσει πόσο εκτός εαυτού μπορεί να σε βγάλει…
Πάντως πέρα από την κατάλληλη προετοιμασία (party, trinkets κλπ) παίζει ρόλο και η τύχη. Έβγαλα με την 1η προσπάθεια το τελικό dungeon και τα bosses μαζί επειδή διάλεγα τυχαία δωμάτια στο χάρτη, και απλώς ήταν τα “σωστά”
Αυτό με τα δωμάτια ρε γαμωτη… Να εχω φαει τον τόπο, να εχω μπει παντού, να έχουν πεθάνει σχεδόν όλοι μετά από 10+ μάχες καιιιι να μου εμφανίζει το boss στο τελευταίο δωμάτιο που έμεινε -_-