Παιχνίδια Παίζουμε;

Ας κάνω κι εγώ έναν μίνι απολογισμό, έτσι για το ρωκ.

Απίστευτη gaming χρονιά για μένα, από αυτές που θα τις θυμάμαι για χρόνια, με παιχνίδια που θα θυμάμαι για πάντα. Απ’ τα 10 παιχνίδια που τερμάτισα φέτος (φοβερή επιτυχία τα 10 τερματισμένα, γιατί τα μισά+ από αυτά είναι τεράστια πλέιθρουζ με 100+ώρες), τα 4-5 από αυτά όχι απλά μονομαχούν για το φετινό μου GOTY, δίνουν και σκληρή μάχη για το πού θα καταλήξουν στο All time TOP 10 μου ξέρω 'γω.

Τα Expeditions: Rome, God of War, RDR2 και Persona 5 Royal (και Strikers ίσως) με άφησαν :astonished: και τα προτείνω σε όλους. Το εντυπωσιακό σε αυτό είναι, ότι εκτός του Expeditions: Rome, τα υπόλοιπα είναι παιχνίδια που με βγάζουν απ’ το gaming comfort zone μου, και κανονικά δεν θα τα άγγιζα καν αν δεν “έπρηζαν” διάφοροι φίλοι και γνωστοί να ασχοληθώ μαζί τους. Και χαίρομαι πάρα πολύ το έκανα.

Και το ‘23 έχει αρχίσει δυναμικά, πρώτο παιχνίδι της χρονιάς το υπέροχο Midnight Suns της (αγαπημένης) Firaxis. Φανταστικό combat system, σίγουρα το καλύτερο καρτοπαίχνιδο που έχω ασχοληθεί, …αλλά μέχρι εκεί. Χαρακτήρες-στόρυ βγαλμένο απ’ το MCU και αρκετά cringe-worthy θα έλεγα, ευτυχώς είναι skippable. Εκτός από 1-2 αναφορές που εκτίμησα σε Buffy the Vampire Slayer και Stargate δεν μου έχει μείνει τίποτε άλλο :rofl: Οι μάχες και οι αποστολές πάντως, καθώς και τα υπόλοιπα τριγύρω gameplaywise είναι εθιστικότατα και αρκετά να κρατήσουν τον οποιονδήποτε.
Μετά έρχεται το Hogwarts Legacy αρχές Φλεβάρη και μετά το μενού έχει Persona 3+4, με την ελπίδα ότι θα προλάβουν να ολοκληρωθούν όλα αυτά μέχρι τον Άυγουστο, που μετά δεν υπάρχει τίποτε άλλο από Baldur’s Gate 3.

Καλή gaming χρονιά να έχουμε! :beers:

4 Likes

Darkest Dungeon επος!

Εχω και πολυ Red Dead Redemption 2 στο rockstar

3 Likes

Δεν σε τράβηξε το elder ring? Γιατί το θεωρώ το κορυφαίο της χρονιάς

Προσωπικά όχι, το θεωρώ στην καλύτερη μέτριο, και την πιο αδύναμη δημιουργία της From. Ίσως αν το έπαιζα σόλο (το παίζουμε coop 3 άτομα) και έκανα rush το main, να είχα άλλη άποψη. Αλλά δυστυχώς είναι γεμάτο σαβούρα. Optional μεν, οκ, αλλά σαβούρα. Τα “καλά” του open world, βλέπεις.
Παλιότερα, στις προηγούμενες δημιουργίες της From, είχες rewarding combat και exploration. Items, npcs, enemies, όλα ήταν προσεκτικά βαλμένα στις περιοχές. Και είχαν λόγο που βρισκόντουσαν εκεί που τα έβρισκες, κάτι το οποίο ήταν απολαυστικό.

Στο Elden Ring, το μισό και παραπάνω παιχνίδι είναι optional, με copy/paste εχθρούς, bosses, dungeons, items (βάλαμε και crafting βλέπεις, και γεμίσαμε το χάρτη με ingredients, ώστε να μην είναι και καλά άδειος ο χάρτης-το να βρίσκεις ένα μυστικό πέρασμα, drop, ή οτιδήποτε, και να βρίσκεις μέσα εχθρούς που έχεις ξαναδεί X φορές, και για items το 1005ο mushroom και το 88ο rune arc, νταξ, εμένα με εκνευρίζει αντί να με διασκεδάζει) από φοιτητές που κάνανε την πτυχιακή τους.

Επίσης, το online κομμάτι του παιχνιδιού είναι απαράδεκτο, και απ’ τα bosses που έχω δει μέχρι τώρα (δεν το έχουμε ολοκληρώσει) τα περισσότερα είναι κακοφτιαγμένα, με ανεκδιήγητο tracking στις περισσότερες επιθέσεις τους, άσε που τις επιθέσεις τους ως επί τον πλείστον δεν τις αναγνωρίζεις, μοιάζουν πολύ κλπ. Το μαθαίνω το κάθε boss battle και τις επιθέσεις του κάθε εχθρού, έχει σχεδόν εκλείψει.

Τεσπα, για να μην το κράξω τελείως, δίνω εύσημα (και πολλά μάλιστα) στα Legacy Dungeons, τα οποία είναι όπως θα έπρεπε να είναι όλο το παιχνίδι αν δεν ήταν open world, και στο απίστευτο Art Direction.
Blueprint κανονικά για το πώς να κάνεις ένα παιχνίδι με μέτρια engine γραφικών και μέτρια γραφικά, να φαίνεται πανέμορφο.

1 Like

Το τελειωσα. Πανω απο 110ωρες. Απλα ειναι τοσες πολλες αυτες που γραφω στο μανατζερ κ στο γουορχαμερ που τα αλλα εξαφανιζονται😛. Ενα απο τα δυο ειναι σχεδον παντα ανοιχτο σε windows mode

Πάνω από 110 ώρες λέει και εγώ πρέπει να έγραψα 160 στο νερό :stuck_out_tongue:

Είναι παιχνίδι αντιθέσεων πάντως. Το θεωρώ κορυφή, αλλά καταλαβαίνω τα παράπονα του @tidus666. Για εμένα δείχνει τον δρόμο του πως πρέπει να σχεδιάζεται ένα open world παιχνίδι, αλλά από την άλλη τα side bosses και dungeons ήταν απογοήτευση και, ειλικρινά, ας έλειπαν τα μισά και ας μην έπαιζα reskinned bosses καθόλου.

2 Likes

Elden το σταματησα στις 200κατι… :blush:

Στο 3ημερο ειπα να βαλω κατι χαλαρο για βραδυ αφου στο σπιτι ειχαμε επισκεψεις και με εχωσαν να κοιμηθώ καναπε. Ξεκινησα frostpunk στο pc με αποτελεσμα 2 μερες μεχρι να το τελειώσω να κοιμαμε 6 το πρωι… ΤΙΙ ΠΑΙΧΝΙΔΑΡΑ ειναι αυτη!! Γενικα δεν ειμαι τοσο των base survival building καθως μετα απο ενα σημείο τα βαριεμαι(ή χανω παταγωδώς) αλλα αυτο με ρούφηξε μέχρι το τέλος. 9/10

1 Like

RDR2 έχεις παίξει; Γιατί σε αυτό εγώ βίωσα το πώς πρέπει να σχεδιάζεται ένα open world παιχνίδι.
Στο Elden Ring απλά γελάμε με την παρέα με αυτά που βλέπουμε. :stuck_out_tongue:

Οχι ακομα! Είσαι λίγο αυστηρός μέ το ER ρε συ, έχει πολλά πολλά θετικά στο world design παρά τις ατασθαλίες.

Παίζει ναι, το αναφέρω κιόλας, αν το έπαιζα σόλο και rushαρα μόνο main, δεν θα είχα τόσο κακές εντυπώσεις.

Και εγω ξαναπαιζω το RDR2 και το βρισκω πολυ ανωτερο του Elden Ring. Αλλα οκ δεν μπορω να πω καλα περασα και με το Elden. Tσεκαρα και τις ωρες μου. 140.2 :stuck_out_tongue: Διαπιστωσα οτι στο Witcher 3 εχω 720…

2 Likes

Καλά οι ώρες δεν λένε και πολλά. Εμένα γράφει 225, καμιά 70άρα από αυτές είναι τελείως χάσιμο χρόνου λόγω του τραγικότατου online (dcs, κρασαρίσματα και άλλα ωραία) και απ’ τις υπόλοιπες κανά 30άρι να θυμάμαι που μου άρεσαν :stuck_out_tongue:

1 Like

Read dead είναι θρησκεία φίλε μου😀

2 Likes

Ξεκινάω ghost of tsusima στο ps4. Για να δούμε…

2 Likes

πολυ ωραιο game , θα ευχαρηστηθεις… αν και εχει και λιγο σαβουρα απο το open world…

απόλαυση ρε πστ το portal, 15 χρόνια σχεδόν μετά και δεν θα άλλαζα ούτε έναν μηχανισμό ή κάτι στο level design… ακόμα περισσότερη απόλαυση ξάπλα με το switch ανά χείρας

7 Likes

εχει σαβουριτσα αλλα πραγματικα ειναι το μονο open που ειναι πιστο στο ύφος του σε ολα τα side quest… Ολα σχετιζονται με αυτα που διαδραματίζονται στο main story…

portal απο τα παιχνιδια που βγαινουν μια φορα στην βιομηχανια…

3 Likes

Portal 2 δώρο στην ανθρωπότητα.

4 Likes

Νομιζω οτι το κωλοεφτιαξαν με ενα απο τα τελευταια Nvidia updates και εβαλαν DLSS - καλη ιδεα να το ξαναπαιζουμε!

Παιχνιδάρα, από τα αγαπημένα μου open world και μάλλον το πλέον όμορφο