Ας κάνω κι εγώ έναν μίνι απολογισμό, έτσι για το ρωκ.
Απίστευτη gaming χρονιά για μένα, από αυτές που θα τις θυμάμαι για χρόνια, με παιχνίδια που θα θυμάμαι για πάντα. Απ’ τα 10 παιχνίδια που τερμάτισα φέτος (φοβερή επιτυχία τα 10 τερματισμένα, γιατί τα μισά+ από αυτά είναι τεράστια πλέιθρουζ με 100+ώρες), τα 4-5 από αυτά όχι απλά μονομαχούν για το φετινό μου GOTY, δίνουν και σκληρή μάχη για το πού θα καταλήξουν στο All time TOP 10 μου ξέρω 'γω.
Τα Expeditions: Rome, God of War, RDR2 και Persona 5 Royal (και Strikers ίσως) με άφησαν και τα προτείνω σε όλους. Το εντυπωσιακό σε αυτό είναι, ότι εκτός του Expeditions: Rome, τα υπόλοιπα είναι παιχνίδια που με βγάζουν απ’ το gaming comfort zone μου, και κανονικά δεν θα τα άγγιζα καν αν δεν “έπρηζαν” διάφοροι φίλοι και γνωστοί να ασχοληθώ μαζί τους. Και χαίρομαι πάρα πολύ το έκανα.
Και το ‘23 έχει αρχίσει δυναμικά, πρώτο παιχνίδι της χρονιάς το υπέροχο Midnight Suns της (αγαπημένης) Firaxis. Φανταστικό combat system, σίγουρα το καλύτερο καρτοπαίχνιδο που έχω ασχοληθεί, …αλλά μέχρι εκεί. Χαρακτήρες-στόρυ βγαλμένο απ’ το MCU και αρκετά cringe-worthy θα έλεγα, ευτυχώς είναι skippable. Εκτός από 1-2 αναφορές που εκτίμησα σε Buffy the Vampire Slayer και Stargate δεν μου έχει μείνει τίποτε άλλο Οι μάχες και οι αποστολές πάντως, καθώς και τα υπόλοιπα τριγύρω gameplaywise είναι εθιστικότατα και αρκετά να κρατήσουν τον οποιονδήποτε.
Μετά έρχεται το Hogwarts Legacy αρχές Φλεβάρη και μετά το μενού έχει Persona 3+4, με την ελπίδα ότι θα προλάβουν να ολοκληρωθούν όλα αυτά μέχρι τον Άυγουστο, που μετά δεν υπάρχει τίποτε άλλο από Baldur’s Gate 3.
Καλή gaming χρονιά να έχουμε!