Παιχνίδια Παίζουμε;

Παίζοντας το πρώτο Broken Sword νομίζω πως η φήμη του είναι πλήρως δικαιολογημένη. Απολαυστικό, καλογραμμένο και με φοβερό χιούμορ. Ο ορισμός του adventure game, σεναριακά και αισθητικά είναι το χαμένο αδερφάκι του Indiana Jones.

9 Likes

Ολα τα BSειναι ωραια

Έχω παίξει τα τρία πρώτα, το 1ο είναι μακράν το καλύτερο, το 2ο όχι τόσο (μέτριο story), το 3ο πολύ καλό με κάτι λίγα θεματάκια. Πρέπει να έχω το 5ο για PS4 αλλά τελικά δεν ασχολήθηκα ποτέ.

Το storyline του πρώτου είναι εξαιρετικά μελετημένο, μόνο από την Jane Jensen των Gabriel Knight είχα δει τόσο καλογραμμένα σενάρια που να μπλέκονται και με πραγματικά γεγονότα και δη occult.

1 Like

Ξεκίνησα Shadow Warrior 2. Είμαι μεγάλος φαν της σειράς, και το πρώτο στα 90ς και το reboot του 13 τα θεωρώ φανταστικά στο είδος τους.

Το 2 καλό είναι, διασκεδαστικό είναι αλλά ως τώρα με χαλάει η αλλαγή κατεύθυνσης. Μου άρεσε το Borderlands, αλλά θεωρώ πως η looter shooter συνταγή δύσκολα κουμπώνει σε άλλα παιχνίδια και, προσωπικά, δεν με τρελαίνει σαν σχεδιαστική επιλογή. Έχω παίξει λίγες ώρες και ήδη έχω ένα σκασμό upgrades που έχουν μικρές διαφορές μεταξύ τους και ήδη έχω αρχίσει να τα αγνοώ. Επίσης βλέπω έχει side quests και bounties (έκανα 1-2 τέτοια), τα οποία αισθάνομαι ήδη πως θα είναι fillers. Επίσης η procedural generated φύση των επιπέδων (ευτυχώς όχι ολοκληρωτικά, κάθε επίπεδο έχει σχεδιαστεί ξεχωριστά απλά υπάρχουν λεπτομέρειες που αλλάζουν κάθε φορά, απ’όσο καταλαβαίνω), αφαιρεί κάτι από την μαγεία και την ομορφιά ένος μοναδικού, χειροποίητου level που έχει δωθεί προσοχή σε κάθε γωνιά του. Μέχρι στιγμής πάντως, δεν είναι άσχημο το level design, υπάρχει ποικιλία σε περιβάλλοντα σίγουρα και καλοκρυμμένα secrets.

Τα παραπάνω είναι σε μεγάλο βαθμό υποκειμενικά σαφώς, είμαι σίγουρος πως πολλοί άλλοι μπορεί να τα έβλεπαν και σαν προτερήματα. Και μπορεί να γκρινιάζω, αλλά το παιχνίδι μέχρι στιγμής μου αρέσει αρκετά. Είναι 100% fun, έχει ποικιλία στο πως θα προσεγγίσεις την μάχη, έχει, ως τώρα, πλούσιο bestiary, έχει μπόλικα secrets και easter eggs, το χιούμορ παραμένει κλασμένο (love/hate, προσωπικά το δέχομαι, μου κάνει) και είναι ανεπιτήδευτα old school (κατόρθωμα). Μπορεί να προτιμώ την λογική του 1 σαν game design, αλλά νομίζω πως θα περάσω πολύ καλά και με αυτό εδώ.

ΥΓ. Broken Sword μπήκε στα πολυ αγαπημένα παιχνίδια του είδους. Πραγματικά το αγάπησα.

3 Likes

Γενικα η ολη φαση του chat GPT ειναι τρομακτικη που ακομα και σε αυτη την πρωιμη κατασταση μπορει να κανει τοσα πολλα… Το δοκιμασα λιγο και για λογους δουλειας και γενικα να δω πως ανταποκρινεται και ειναι σοκ. Ποσο μαλλον να σκεφτείς πως και σε ποια κομματια τις ζωες μας θα μπει…

2 Likes

Καταπληκτικό!Με φανταζομαι σε λιγα χρονια να καθομαι ωρες να μιλαω σε NPC…

2 Likes

Εχει παιξει κανεις το Tortuga: A pirate’s tale? Και αν ναι, θυμιζει Sid Meier’s Pirates??

Αυτο το κειμενο θα μπορουσα καλλιστα να το γραψω το thread Horror\cult\B-Movies αλλα θελω να μιλησω και για το παιχνιδι οποτε here we are…

Την περασμενη βδομαδα εβαλα το high on life μιας και το εχω στο gamepass…

Εχω δει 3 σεζον απο rick and morty μου αρεσαν αλλα δεν ειμαι και fan οποτε ηθελα να παιξω το game που κατα βαση σατιριζει την βιομηχανια…

Το παιχνιδι σαν gameplay ειναι ενα τιμιο και απλο shooter αρκετα διασκεδαστικο plus ανελπιστα πολυ καλα γραφικα οποτε δεν θες κατι αλλο… Την παρασταση πραγματικα την κλεβει οπως ηταν αναμενομενο το χιουμορ και η καφριλα που εχει σε καθε γωνια του…

Πολυ ωραια gags και ωραια σατιρα αλλα εφαγα καμποσες ωρες βλεποντας πραγματικες ταινιες μεσα στο game…
Η πρωτη ηταν το Tammy and the T-Rex (με τον συγχωρεμένο Paul Walker και την Denise Richards) που μετα το πρωτο σοκ μου που ανακαλυψα οτι ειναι πραγματικη ταινια λεω αντε να δω λιγο τι φαση και κατεληξα να την δω ολη… EPIC cultια…

Αντε ωραια λεω παμε παλι πισω στο game… Μετα απο λιγες ωρες βρισκω ενα warp discs που σε παει σε ενα movie theater, μπαινω σε μια αιθουσα με 3 ατομα στις πρωτες θεσεις και ξεκιναει η ταινια Demon Wind 1990

αντε λεω παλι να καθίσω λιγο να δω τι γινεται εδω και κατεληξα να δω ολη την ταινια με τα 3 ατομα που ηταν οι δημιουργοι του παιχνιδιού να σχολιάζουν την ταινια ως εξωγήινοι… Απλα Epic…

5 Likes

5 Likes

Το απόλαυσα το παιχνίδι μάλλον… :smile:

Έπος…καλύτερο και από το πρώτο, εκπληκτική δουλειά από την Santa Monica.

4 Likes

Ανυπομονώ να γυρίσω σπίτι να καω με το Hogwarts Legacy

2 Likes

Πειτε εντυπωσεις για Hogwarts οταν θελετε

Εγω εδω ταπεινα εχω πιασει τα rpg AC που με χαλαρωνουν. Τελειωσα το origins κ ειπα να τελειωσω κ το odyssey

Ωραίο το odyssey αλλά άσκοπα μεγάλο

1 Like

Που να δεις το Valhalla…ο ορισμός του bloated, καλό παιχνίδι γενικά, μου άρεσε αρκετά αλλά το παράκαναν περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

To Valhalla μια το έπιανα μια το άφηνα, ενώ μου αρέσει η εποχή των Vikings κατι με χάλαγε . Tα γραφικά είναι ακριβός ιδια όπως το odyssey . Επίσης το story ήταν μέτριο. Τουλάχιστον έβγαλαν τα side quests και μας φέραν πισω το Hidden Blade

AC odyssey που επαιξα ειναι ο ορισμος του βαζω ενα brainless game για να χαλαρώσω μετα απο δουλεια.To οποιο στο τελος το εκανα πλατινα :rofl:. Origin δεν επαιξα, εχω valhalla ακομα δεν το εβαλα…

Το Hogwarts δεν με τραβαει καθολου ρε γαμωτο αν και οτι ειδα οτι εγινε καλη δουλεια…
Εγω τελειωσα High on Life το οποιο μου αρεσε πολυ οπως ειπα παραπανω και αυτες τις μερες θα ξεκινησω signalis

1 Like

απο ac εχω παίξει πρωτα το odyssey στην καραντίνα ενω περσυ καλοκαιρι εβγαλα το origins το οποιο μου άρεσε πολύ παραπάνω λογω θεματολογίας και κόσμου.
συνεχίζω αυτο το διάστημα με ghost of tsusima σε πολυ χαλαρους ρυθμούς, ειναι πανέμορφο το άτιμο…

3 Likes

Το προβλημα με το Odyssey ειναι οτι αν εισαι ψυχαναγκαστικος οπως εγω και δεν μπορεις να βλεπεις εκκρεμμη quests και θες να τα κανεις ολα απλα δεν τελειωνει ποτε. ΠΟΤΕ ομως.

2 Likes

αρα να φανταστω πριν κανα χρονο τερματισες skyrim πρωτο playthrough??

3 Likes

Δεν κουράζεσαι μετά από κάποια στιγμή; Εγώ στο τέλος βαρέθηκα την ζωή μου