Παιχνίδια Παίζουμε;

Παιχνιδαρος φιλε! Απο τα αγαπημενα μου ‘‘μοντερνα’’ metroidvanias! Enjoy!

1 Like

Το εχω καταευχαριστηθει, αν και ειχα δοκιμασει αλλες 2 φορες να το παιξω και με δυσκολεψαν τα 2Δ γραφικα και το gameplay.
Τελικα ομως το βρηκα και το εχω παει ταπα! Τωρα με δυσκολευει μια Crisanta και κανω διαλειμμα για νευρα χαχα.

1 Like

Εγω τρελλαινομαι με τα sprite graphics και το συγκεκριμενο το θεωρω πανεμορφο! Αρρωστημενο design.
Γενικοτερα εχει challenge αλλα νιωθω οτι ειναι σε πολυ λογικα πλαισια. Παντως για να πολεμας την Crisanta σημαινει οδευεις προς το τελος!
Εννοειται το 2 θα προσπαθησω να το αποκτησω οσο πιο αμεσα γινεται!

3 Likes

Τώρα έβλεπα αυτό, δεν ξέρω, εμένα μου φαίνεται ξεδιάντροπο αυτό το πράγμα, πραγματικά αν είναι να μη βγει ποτέ το Silksong καλύτερα να ξεκινήσω πάλι το HK από την αρχΕΝΤΑΞΕΙ όχι, αλλά ναι, υπάρχει το “εμπνευσμένο από” και υπάρχει κι αυτό που είδα, λίγη τσίπα.

Χθες στις 3 το βράδυ έβαλα Blasphemous 2 και ήταν μούρλια, έπρεπε να βγει κάνα μήνα νωρίτερα για τα καλοκαιρινά απάλευτα βράδια ρε γμτ

1 Like

Καλά ναι ξεκάθαρη αντιγραφή αλλά έγινε από αγάπη και πόρωση για το ΗΚ - όπως γράφεις το λένε κιόλας.

Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ κλεψιά πάντως είναι ο Κινεζικός κλώνος που απλά έκανε κακό reskin και αλλαξε 1-2 λέξεις :joy::joy:

Πάρε εδώ ξεφτίλα

2 Likes

Το λιβανιζα τόσα χρόνια και επιτέλους πήρα switch.

Ζελντα, έρχομαι!

5 Likes

Σήμερα θα αρχίσω no mans sky στο VR (δεν το έχω παίξει ποτέ και με πριζωσε το update που έκαναν και λένε όλοι πως είναι άλλο παιχνίδι πλέον από άποψη εικόνας). Wish me luck.

Να σημειώσω εδώ πως αυτό που έζησα (όχι “έπαιξα”) με το resident evil 8 ήταν θέωση, ακόμα το σκέφτομαι και ανατριχιαζω.

1 Like

Κατεβαζω Baldur’s Gate. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

6 Likes

Παίχτες, ν ασχοληθώ με Grim Dawn;

Διαβασα οτι εχει καποια σοβαρα θεματα απο την μεση και μετα το baldur…γενικώς τέτοιου μεγέθους rpg ειναι ψιλοσυνηθισμενο να εχουν εχουν αρκετα θεματα στις αρχες οποτε το καλυτερο ειναι να κανεις υπομονή μερικους μηνες.

Έπαιξε κανείς άλλος το Blasphemous 2 για να το αποθεώσουμε μαζί;

ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ δουλειά, απίστευτη βελτίωση σε όλους τους τομείς από το 1ο, σε κάποια πράγματα αλήθεια έπεσε σαγόνι στο πάτωμα, τέτοιο κόλλημα είχα να φάω από εποχή Hollow Knight που δεν έκλεινα το Switch για ώρες μέχρι να πάω στο επόμενο λέβελ α άλλο ένα οκ τώρα και το μποςς ε λίγο ακόμα θα εξερευνήσω τώρα που πήρα κι αυτό οπ 4 το πρωί πήγε πώς πέρασε η ώρα

Προτείνεται ανεπιφύλακτα ακόμα και σε όσους δεν άντεξαν να τελειώσουν το πρώτο γιατί προτίμησαν την ψυχική τους ηρεμία (εγώ δλδ)

2 Likes

Λογικά σήμερα θα το κατεβάσω, περιμενα πως και πως το παιχνίδι.
Το πρώτο είναι πιθανότατα το metroidvania που έχω απολαύσει περισσότερο τα τελευταία χρόνια, με εξαιρεση βέβαια το εκτός ανταγωνισμού Hollow Knight.

1 Like

Κανω ενα διαλειμμα απο το BF1 πριν το πιασω.
Παρακολουθω το subreddit παντως και διαβαζω διθυραμβους! Μονο κακο ενα σπαστικο stunlock και το οτι ειναι αρκετα πιο ευκολο απο το 1ο - ισχυει?

Εκτος απο Blasphemous και Hollow Knight θα προσεθετα και τα εξης:

τα 2 Ori
τα 2 Guacamelee!
Infernax
Ghost Song

στα καλυτερα/απολαυστικοτερα metroidvanias που εχω παιξει τα τελευταια χρονια.

Για κατι σε παρομοια αισθητικη Blasphemous ειναι το πολυ καλο Moonscars.
Eπισης ακομα 2 παιχνιδια απο ιδιο studio που ειναι σφηνακια ειναι τα Touhou Luna Nights και Record of Lodoss War - Deedlit in Wonder Labyrinth. Πηρανε τη συνταγη του Castlevania: SOTN και τη διαμορφωσαν πιο περιεκτικα. Ειναι μικρα games αλλα πληρως απολαυστικοτατα.

Εχω ακουσει πολυ καλα λογια και για τα Aeterna Noctis, Ender Lillies, Bloodstained: Ritual of the Night, Grime. Δεν τα εχω παιξει ακομα ομως αυτα.

Αν εχετε καποιο αλλο να προτεινετε εννοειται προσθεστε το στη λιστα!

Celeste (πιο platform, οχι metroidvania), Ender Lillies (μια χαρα, περασα πολυ ωραια), Rogue Legacy (το OG roguelite), Sundered (Lovecraftian hand drawn), F.I.S.T. .
Αλλα δυσκολα καποιο φτανει το ΗΚ !

1 Like

Ναι, είναι πιο εύκολο από το 1ο.

ΑΛΛΆ:

Το 1ο σε άπειρες φάσεις ένιωθα ότι ήταν δύσκολο γιατί <έτσι έπρεπε>, σε φάση να βγάλουμε δύσκολο παιχνίδι απλά για να πούμε ότι είναι δύσκολο, χωρίς κανένα νόημα για το gameplay.

Το 2ο είναι δύσκολο εκεί που πρέπει, σε συγκεκριμένα σημεία της κάθε πίστας, στα bosses, αλλά ποτέ σε σημείο να θες να πετάξεις το Switch στον τοίχο -οκ, το “ποτέ” υπερβολικό, ας πούμε 1-2 φορές μόνο σε αντίθεση με το 1ο παιχνίδι που το σκεφτόμουν κάθε γαμημένη φορά που έχανα επειδή ο άλλος κινείται σαν να γλιστράει σε πάγο ξέρω γω σε πλατφορμ μετροιντβάνια εαγαμηθείτε.

Έχει κάποια καταπληκτικά bosses που τα έπαιξα καμιά 10αριά φορές, δεν έβγαιναν με τίποτα, αλλά ήταν φουλ διασκεδαστικά και έπρεπε να βρεις τη μέθοδο που χρειαζόταν για να πέσουν, είχε κι άλλο ένα συγκεκριμένα που όταν το έπαιζα σκεφτόμουν “μλκ αυτό είναι εύκολο οκ το΄χω άνετα” και βγήκε με τη 2η-3η προσπάθεια.

Τεράστιο ρόλο σε όλα αυτά βέβαια παίζει η επιλογή του όπλου. Πολλές φορές σε ένα boss χρησιμοποίησα και τα 3 γιατί κάθε ένα βόλευε σε διαφορετική φάση.

τλ;δρ, ναι είναι πιο εύκολο από το 1ο, όχι δεν είναι εύκολο γενικά, αλλά όποιος θέλει μεγαλύτερη δυσκολία ας βγάλει όλο το παιχνίδι μόνο με τα στιλέτα - και τα λέμε μετά :sweat_smile:

Guacamelee έπαιξα μόνο το 1ο, φουλ διασκεδαστικό αλλά σε κάποια φάση με κούρασε και το άφησα, το ξανάπιασα πριν λίγο καιρό και θέλω να το τελειώσω.

Το 2ο Ori με απογοήτευσε εντελώς και το παράτησα οριστικά, ήταν ακριβώς το αντίθετο από αυτό που λέω ότι πέτυχαν με το Blasphemous 2, πήραν το 1ο παιχνίδι και απλά το απογείωσαν κρατώντας όλα τα θετικά του, διορθώνοντας τις αστοχίες και προσθέτοντας πολλά νέα στοιχεία. Στο Ori 2 δεν βρήκα τίποτα από αυτά δυστυχώς.

Ender Lillies το καταβαρέθηκα, ίσως δεν ήμουν στο σωστό mood, πρέπει να το ξαναδώ.

Κατά τα άλλα τέλειο tribute ήταν το Axiom Verge και επίσης, προφανώς, εννοείται, το Metroid Dread.

2 Likes

Παιδες για να ειμαι ειλικρινης το blasphemous δεν μου ειχε φανει σχεδον πουθενα αδιανοητα δυσκολο. Ισως παιζει ρολο οτι παιζω συχνα πυκνα αναλογα games. Πχ το Moonscars μου φανηκε πολυ πιο δυσκολο απο Blasphemous.
Εννοειται ομως οτι εχασα πολλακις αλλα δεν ξερω σκεφτειτε οτι τα bosses πχ τα ειχα νικησει χωρις να χρησιμοποιησω flasks. Γιατι και καλα ειχε achievement που δεν το ξεκλειδωσα εν τελει δυστυχως γιατι ειχα χρησιμοποιησει αμεσως μετα οπως τους νικουσα και αυτο μου ακυρωσε ολη τη φαση λολ
Οι μονες φασεις που ενιωσα δυσκολια ηταν στο wounds of eventide το dlc. Η πιστα με τα καραβια πχ ηταν ζορικη. Το ιδιο ισχυει και στα bosses πχ εκεινο το φιδι (δεν θυμαμαι ονομα τωρα) και στην Isidora. Εκει ενιωσα οτι ειχε δυσκολια. Για να μην παρεξηγηθω δεν λεω οτι ειναι και το πιο ευκολο game στον κοσμο απλως δεν συμμεριζομαι την αποψη περι αδιανοητης ή αδικης δυσκολιας.

Χαιρομαι ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ που ολοι λετε/λενε οτι το blasphemous 2 ειναι ακομη καλυτερο. Πραγματικα ανυπομονω οσο τιποτα.

Να κανω και μια μικρη παρενθεση και να πω οτι περιμενω πως και πως να μου ερθει και το The Last Faith. Τσεκαρετε το σαν blasphemous ειναι με bloodborne/castlevania επιρροες.

Guacamelee 2 φιλε ειναι ακομα καλυτερο. Εχει παρα πολλα τελεια references σε αλλα games και gameplay-ακα και στο background. Ειναι γαματο. Αλλα μην το παιξεις με το που τελειωσεις το 1ο για να μην σου φανει οτι ξαναπαιζεις το ιδιο game. Παιξε το μετα απο μηνες.

Ori 2 διαφωνω οριζοντιως, καθετως και διαγωνιως χαχα Μου κανει τρομερη εντυπωση που λες οτι δεν βρηκες τιποτα ως εξελιξη γιατι ειχε εντελως διαφορετικο level up system, upgrades, combat κτλ. Στο 2 προσθεσανε και boss fights οπως και τα trials κτλ.
Δηλαδη οποια πραγματα ‘‘απουσιαζαν’’ στο 1ο τα βαλανε στο 2ο και με το παραπανω. Ειναι 10αρι για μενα το Ori 2 (και το 1ο εννοειται) αλλα καταλαβαινω οτι ειναι και γουστα στην τελικη. Δεν ξερω σε τι σημειο το εφτασες αλλα εγω επειδη τα εκανα ολα + τα side quests ειναι τρομερη εξελιξη του 1ου. Νιωθω οτι το απογειωσαν.

Το Ender Lillies ο λογος που δεν το αγορασα ειναι επειδη κατι με χαλαει εικαστικα. Μου φαινεται ‘‘βαρετο’’ δεν ξερω κατι με αποθαρρυνει απο το να το δοκιμασω. Το ιδιο ισχυει και για Salt and Sanctuary.

Επισης μιας και ο φιλος @eviL προτεινε την ασυλληπτη παιχνιδαρα Celeste θα προτεινω και εγω καποια 2D action/adventure για οποιον γουσταρει τη φαση να τσεκαρει. Τα λατρευω και τρελλαινομαι για pixels.

The Messenger
Cyber Shadow
Shovel Knight: Treasure Trove
Narita Boy
Olija
Death’s Gambit: Afterlife
Steel Assault
Chronicles of 2 Heroes: Amaterasu’s Wrath
Odallus: The Dark Call
Oniken
Blazing Chrome
Vengeful Guardian: Moonrider
Door Kickers: Action Squad
Broforce
Bot Gaiden
Bloodstained: Curse of the Moon 1+2
Gal Guardians: Demon Purge
Cuphead
Momodora: Reverie Under the Moonlight
Katana Zero
Valfaris
Slain: Back from Hell
Flynn: Son of Crimson
Okinawa Rush
My Friend Pedro
Guns, Gore and Cannoli 1+2
Golden Force
Primal Light

2 Likes

Για Blasphemous 1 δεν έχει αδιανόητη δυσκολία όντως, έχει όμως εντελώς ηλίθια δυσκολία σε εντελώς ηλίθια σημεία που εμένα απλά με έβγαζε από τον κόσμο του παιχνιδιού και δεν ήθελα με τίποτα να το συνεχίσω. Btw, το έχω ξεκινήσει 3 φορες από την αρχή με στόχο να το τελειώσω αλλά το παράτησα και τις 3 από νεύρα :smiling_face_with_tear: Με το 2ο δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο θέμα.

Για το Ori 2, επειδή πέρασε καιρός και δεν θυμάμαι τίποτα πέρα από το ότι έπαιξα κάνα 5-6ωρο πριν το αφήσω, ίσως σε ακούσω και το ξαναπιάσω, μπορεί να το αδίκησα. Θυμάμαι πάντως το 1ο να το παίζω ώρες, σερί, να μη θέλω να σταματήσω, ενώ στο 2ο σε κάποια φάση απλά πήγαινα στον αυτόματο με το ζόρι μπας και το τελειώσω.

Θα τσεκάρω και The Last Faith :pray:

Ωραία λίστα για τις Χριστουγεννιάτικες εκπτώσεις, θενκς :joy:

1 Like

Χαχαχα ναι cheap σημεια υπηρξαν οντως. Ειδικα στο καραβι που προανεφερα το ενιωσα δεοντως. Μπραβο που το ξεκινησες και 3 φορες και εδωσες ευκαιριες. Respect.

Φιλε το Ori 2 σε καποια φαση οταν το νιωσεις βεβαια δωσε του μια ευκαιρια ακομα. Προχωρα τουλαχιστον στο σημειο να βγαλεις 2-3 bosses. Πιστευω θα σε πεισει και μπορει να αναθεωρησεις. Αν οχι δεν πειραζει ειναι αυτο που ειπα και πριν στην τελικη ειναι ολα υποκειμενικα. Απλως δεν υπαρχει καμια αμφιβολια οτι θα δεις και εσυ την εξελιξη του 2 σε ολα. Μακαρι να σε κερδισει γιατι ειναι παιχνιδαρος.

Αντε αν τυχει και παιξεις τιποτα απο οσα ανεφερα αναμενω αποψεις :wink:

2 Likes

Το Ori 1 το θεωρουσα απο πριν δεκαρι και μετα ηρθε το 2 και το ξεπερασε πραγματικα στα παντα. Περα απο ολα οσα ειπε ο Infernus και συμφωνω κατα γραμμα, ειχα παθει την πλακα μου και με το level design πρωτα με τον κοσμο που ειναι ολος σκοταδι και μετα τον αλλον που εμπαινες μεσα στην αμμο. Αψεγαδιαστο παιχνιδι για μενα

+1 και στο Sundered που ανεφερε ο eviL

αχ πρεπει να αρχισω να παιζω καποια απο αυτα που ειπατε να δω και τι σηκωνει το pc μου. Μου εχουν λειψει αυτα τα παιχνιδια. Τωρα ξαναεπεστρεψα στο fm17 save μου :stuck_out_tongue:

2 Likes