Παιχνίδια Παίζουμε;

2 Likes

Guacamelee θελει και λιγο να μπεις στο κλιμα! Εγω κακως το σνομπαρα στην αρχη λογω του Mexiverse αλλα τελικα ειναι υπερβολικα διασκεδαστικο και κυλα σαν νερακι.

Το Μy Friend Pedro φαινεται μεγιστη πατατα απο youtube ακομα και τα πρωτα 5 λεπτα οταν το παιξεις. Οταν ομως μπεις στη φαση του καταλαβαινεις οτι προκειται για παιχνιδαρα. Δεν μου γεμιζε κυριολεκτικα ΚΑΘΟΛΟΥ το ματι και μου το προτειναν αρκετοι και οκ ηταν και game pass και ευτυχως που του εδωσα ευκαιρια. Οταν μπηκα στη φαση του το τερματισα one sitting μονοκοπανια :rofl:
Eθιστικο φουλ. Gameplay ειναι σαν run n gun φαση αλλα εχεις και slow motion control κτλ.

Χαιρομαι @eviL που βρηκες 2-3 games απο τη λιστα. Μακαρι να γουσταρεις και να περασεις καλα μαζι τους!

@spiritcrush Γενικα φροντισε να αγορασεις απο το μαγαζι τον χαρτη και ολα θα στρωσουν! Αν σε δυσκολευει ως προς τα που να πας και δεν βγαζεις ακρη αν θες δες λιγο στο internet ποια διαδρομη να ακολουθησεις με τη σειρα (δηλαδη τα ονοματα των περιοχων μοναχα για να μεν φας τυχον σποιλερ).

@Death.Eternal Συμφωνω για bioshock 3. Ουτε εγω εχω καταλαβει ακομα αν θα το προτεινα σε καποιον η αληθεια αλλα περασα ωραια. Δεν θα το ξαναπαιζα ποτε ομως πχ αν βγει remaster/remake. Το καλυτερο με διαφορα ειναι το 1ο σε ολα του. Το 2 το βρηκα βαρετο φουλ για να ειμαι ειλικρινης. Oλο το ιδιο πραγμα ειχα κουραστει σε σημειο που θα το παραταγα αλλα επειδη ειναι σχετικα μικρο game ζοριστηκα και το τερματισα. Παρεμεινε ακριβως το ιδιο μεχρι τελους. Πιο flat και απο τον ιδιο τον οριζοντα χαχαχ

2 Likes

Πειτε λιγο γιατι ειμαι παντελως ασχετος. Σκεφτομουν μπας και επαιρνα κανα Steam Deck και εχω καποιες αποριες. Βασικα εισαι κλειδωμενος στο Steam η μπορεις να παιξεις και παιχνιδια απο αλλα launchers (τα 200 που εχω παρει free απο το Epic πχ?), μπορεις να κατεβασεις emulators και πως αποδιδουν (κυριως για Switch ενδιαφερομαι) και τελος μπορεις να παιξεις πειρατικα? Αυτα :stuck_out_tongue:

Εκτος απο το steam os , μπορεις να βαλεις κανονικα windows , οποτε οτιδηποτε που μπορεις να κανεις γινεται και εκει…

Ειναι ανοικτο σαν PC δηλαδη η θελει μαιμουδιες? Κανεις απλα φορματ και περνας Windows?

Μπορείς να βάλεις λογισμικό Windows και να δοκιμάσεις να παίξεις από άλλους launchers, είναι εφικτό. Όπως θεωρητικά είναι εφικτό να κατεβάσεις και emulators και πειρατικά. Από εκεί και πέρα, έχε κατά νου πως είναι φτιαγμένο για το δικό του λειτουργικό και για να τρέχει παιχνίδια μέσω steam. Δεν μπορεί να σου εγγυηθεί κανείς πως θα τρέχουν σωστά ούτε να ζητήσεις customer service ή κάτι τέτοιο. Σίγουρα θα βρεις αρκετά που θα παίζουν καλά (υποθέτω), απλά έχε κατά νου πως το native περιβάλλον είναι στο SteamOS και όλες οι λειτουργίες έχουν σχεδιαστεί πρωτίστως για εκεί. Νομίζω όμως πως σε γενικές γραμμές δεν θα υπάρχει θέμα με τα Windows.

Δεν έχω Steam Deck, απλά τα έψαχνα όταν βγήκε. Νομίζω εύκολη είναι η εγκατάσταση των Windows, εικάζω με ένα απλό φορμάτ θα είσαι good to go.

1 Like
1 Like

Ευχαριστω και τους δυο, θα το μελετησω!

2 Likes

Έχουμε τοσα games pedding και σήμερα με αυτη την μουντάδα στον καιρο θελω παρα πολυ να ξανα βαλω το death strading να σκαρφαλώνω βουνα και να ακουω low roar… :rofl:

Edit!!! ηρθεεεεε… :‘’')

5 Likes

Τι παιχνιδάρα ρε παιδιά το Hades, έχω να φάω τέτοιο κόλλημα από το πρώτο Spelunky (και τα δύο θα σας κάψουν τους πλατφόρμαδες, αν και δεν μοιάζουν ακριβώς με τα metroidvanias και τα hollow knights -μεγαλη αγαπη- που αναφέρατε πιο πάνω)

2 Likes

Στην αρχη νομιζα οτι εννοεις το Spelunker, ενα platform game του 1985 που επαιζα οταν ημουν 10 χρονων στο NES, το παλιο το ορθοδοξο… απο τα πιο παλια παιχνιδια της Nintendo, και σουπερ deep cut γενικα. Αλλα τωρα βλεπω οτι εννοεις παιχνιδι που βρισκω στο Steam, και βγηκε πριν 15 χρονια γενικα (αν και στο Steam υπαρχει απο το 2013). Με ψηνει να το τσεκαρω…

Είναι εξέλιξη του Spelunker (φαντάζομαι πως οι δημιουργοί επίσης το έπαιζαν μικροί ;ρ).

Αν είσαι αρκετά μαζοχιστης και επίμονος σε ανταμείβει ΦΟΥΛ. Και αξίζει να παίξεις πολλές ώρες χωρίς να αναζητάς πληροφορίες και απαντησεις στο Ίντερνετ, για αρχή - είναι γεμάτο εκπλήξεις.

Νο. 2 στα παιχνίδια που έχω παίξει πιο πολύ ever! (Το 1 είναι το bloodborne, το 0 το μάνατζερ, χεχεχ)

1 Like

To Hades βασικα ειναι ο,τι πιο κοντα στο τελειο προιον για εμενα στον χωρο του gaming.

Τρομερα διασκεδαστικο gameplay loop, εχεις επιλογη αν θα χωθεις βαθια η αν απλα θα το παιξεις για καποια μισαωρακια για να περασεις καλα, εχει παρα πολυ εξυπνα στημενα συστηματα, εχει απροσμενα καλο στορυ και τρομερα προσεγμενους διαλογους και voice acting, φανταστικη μουσικη οπως ολα τα παιχνιδια της Supergiant, πολυ ομορφο art style και το βγαζει ενα στουντιο το οποιο δεν εχει κανει λεπτο crunch στους devs του, δεν εχει βγαλει ποτε μισοτελειωμενο παιχνιδι (θα βγει οταν ειναι ετοιμο) και στο συγκεκριμενο χρησιμοποιησε και υποδειγματικα το Early Access για να παρει feedback και να διορθωσει μπαγκς πριν το βγαλει στην κυκλοφορια. Και κοστιζει και 20 ευρω.

Πραγματικα ο,τι βγαλει η Supergiant ειναι Day 1 αγορα για εμενα, ισως το αγαπημενο μου στουντιο εκει εξω.

4 Likes

Ήρθε και η δικιά μου σήμερα, τα λόγια είναι λίγα.
Απίστευτη ποιότητα.

1 Like

Ναι καλησπέρα

Ακόμα δεν θυμάμαι γιατί το είχα παρατήσει, προφανώς δεν είχα καθόλου υπομονή σε εκείνη τη φάση, δηλαδή δεν είχα βγάλει καν το Baur’s Reach (!) που τώρα έφυγε για πλάκα ξέρω γω. Μέσα σε 1 μέρα είδα boss βάτραχο και αράχνη και συνεχίζω, παιχνιδάρα όντως, καλά που τα είπατε και το άρχισα πάλι :smiling_face_with_tear:

2 Likes

Hollow knight συνεχίζω σε πολυ χαλαρούς ρυθμούς είμαι ακόμη πολύ αρχή στον δεύτερο χάρτη. Το ξύλο που πέφτει είχα να το φάω απο το bloodborne πέρσυ τέτοια εποχή…:drooling_face:
Μπορώ να κάνω skip κάποιο boss και μα επανέλθω αργότερα ή πρέπει να το ρίξω για να συνεχίσω την πρόοδο; είμαι ακόμα στο greenpath και τα νεύρα έχουν πιάσει ταβάνι…

3 Likes

κανεις skip οσα bosses θελεις ελευθερα. Εγω θυμαμαι πρωτη φορα που ειδα του Mantis Lords εφυγα κατευθειαν απο την αλλη και τελικα οταν τους αντιμετωπισα μετα απο καιρο ηταν παιχνιδακι. Γενικα παντως τα περισσοτερα βγαινουν “ευκολα” αν εχεις λιγο υπομονη και μαθεις την χορογραφια τους αντι να βαρας στην τυχη

1 Like

Καποια bosses που σε δυσκολευουν μπορεις να γυρισεις αργοτερα με περισσοτερα charms/abilities η με αναβαθμισμενο nail.
Γενικα οπως με ολα τα metroidvanias στα σημεια που δε “πρεπει” να πας ακομα ειναι δυσκολως προσβασιμα και τα περνας μονο με abilities που αποκτας οσο προχωρας. Οποτε σε αυτη τη φαση πηγαινε οπου σε βγαλει! Εισαι σε καλο δρομο παντως :disguised_face:

1 Like

Xάρηκα παρα πολυ φιλε που του εδωσες ακομη μια ευκαιρια και γουσταρες φουλ!
Αναμενουμε ριβιου οταν με το καλο το τελειωσεις :wink:

1 Like