Παιχνίδια Παίζουμε;

έχω εδω και χρόνια μια https://www.skroutz.gr/s/13735490/Sony-Smart-Tileorasi-LED-4K-UHD-KD-55XF9005-HDR-55.html#reviews
πιο πριν είχα μια 47άρα samsung curved και λιγο πριν την πανδημια πηρα ps4 και έκανα την αναβαθμιση σε ίντσες. μετα απο αυτά τα χρόνια νομίζω οτι πρέπει να ανέβω κ άλλο γιατι τελικά και οι 55 είναι λίγες…
για ποιότητα εικόνας ειναι μεν φοβερή αλλά φυσικά όχι oled/qled που οι τιμές φεύγουν.
το σκέφτομαι όμως …
Γενικα νομίζω οτι οι διαφορές σε 4k gaming δεν θα είναι ιδιαίτερα αισθητές. πιό πολύ υποστηρίζω το μέγεθος, αλλα και πάλι δεν ειμαι ειδικός.
Αν τα έχεις τα δίνεις φυσικά…

1 Like

Και εγω. Ειμαι στα τελειωματα του. Τελειωσα το Nightsong και παω στους πυργους. Επος

2 Likes

Αχ οντως ωραιο ηταν το Act II, αλλα νιωθω οτι το ετρεξα γαμωτο. Οποτε τωρα στο Act III δινω πονο στα side quests γιατι δεν θελω να τελειωσει!

3 Likes

Εγώ όχι απλά δεν το τρέχω, αλλά πριν μπω Reithwin και πρακτικά όταν τέλειωσα τον μισό χάρτη των Shadow Cursed Lands, αποφάσισα να κάνω backtrack στα βουνά και να πάω να δω τι έχασα στο Monastery (αφού είχα επιλέξει την οδό του Underdark και δεν είχα πάει προς τα εκεί). Και σοφά έπραξα, ήταν εκπληκτικό κομμάτι του παιχνιδιού και το quest της Lae’zel είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον και με πολλές πληροφορίες τόσο για το lore όσο και για το story του παιχνιδιού.

3 Likes

Ναι, ουσιαστικά το Monastery θεωρείται μέρος του act 1, αλλά είναι φοβερό το πόσο interconnected είναι αυτά τα δύο acts. Ευτυχώς το παιχνίδι σε προειδοποιεί πριν προχωρήσεις “βαθιά” στο Mausoleum με warning για point of no return.

Ντρεπομαι αλλα…σκοτωσα ενα αθωο ιπτάμενο ελεφαντακι και εγινα Unholy Assassin of Bhaal. Θα αρχισω -μαλλον- να βαφω τους δρομους του Baldur’s Gate με αιμα. Τοσο καιρο ηταν σχετικα καλο κοριτσι η δικια μου :stuck_out_tongue:

3 Likes

Γαμώ αλλά μήπως θεωρείται σπόιλερ για κάποιος ίσως.

1 Like

Ε δεν νομιζω. Ειναι απλα μια επιλογη που ομως δεν θα επηρεάσει το main quest.

1 Like

Πάντως ειδικα αν ειναι σε φωτεινό δωμάτιο η τηλεόραση, μια καλη επιλογή (και πιο οικονομική) ειναι κ τουτη εδώ
https://www.skroutz.gr/s/42809822/TCL-Smart-Tileorasi-65-4K-UHD-QLED-65C845-HDR-2023.html

Εγω εχω παρει μια 75ρα προηγούμενο μοντέλο, κ ειμαι super ενθουσιασμένος παρότι ειναι σαφώς υποδεέστερη και απο αυτήν.

Όντως οι OLED δε συγκρίνονται σε εικόνα, αλλά και για μενα η σκέψη του burn in (αλλά και οι αντανακλάσεις) ηταν λιγο ανασταλτικός παράγοντας.

H συγκεκριμένη που σου λεω ειναι πάρα πολύ εντυπωσιακή, ειδικά για τα χρήματά της

1 Like

super φαίνεται, θενκς, μπαίνει και αυτή δυνατά.
Τσέκαρα το σκ μερικές τηλεοράσεις και από κοντά, μάλλον η αρχική μου πρώτη επιλογή (sony X90K) δεν θα προτιμηθεί γιατί δεν με ενθουσίασε από κοντά (είχα και φλασάκι με 1-2 ταινίες σε 4K κτλ κτλ, δεν ανταποκρίθηκε ικανοποιητικά για τα χρήματά της) και η αλήθεια είναι άρχισα να σκέφτομαι την C2 -όμως με λίγη υπομονή και καμιά προσφορά/έκπτωση προς τα Χριστούγεννα γιατί είναι αρκετά χρήματα πάνω από το όριο και δεν θα ήθελα να το ξεπεράσω).
Η παραπάνω όμως TLC φαίνεται πολύ εντυπωσιακή τώρα που διαβάζω τα specs της, θα την εντάξω και αυτή στη λίστα!

1 Like

ταπεινή άποψη, οι mini-led που είναι locally dimmable, αν και μπορεί σε Χ-Υ συνθήκες να έχουν μερικά μειονεκτήματα (trailing), σε γένικές γραμμες είναι φθηνές, δοκιμασμένες, με καλά μαυρα - ειδικά οταν σβήνουν - αν το πειράξεις λίγο, και με απίθανα χαμηλούς χρόνους απόκρισης. ναι μεν οι Q, είναι αλλο επίπεδο, αλλά μπορείς να έχεις ένα αξιοπρεπέστατο αποτέλεσμα.

2 Likes

Πάντως (επειδη καιγομαι κ με reviews) - εδώ ενας μύστης του youtube τα λέει ωραια κ συγκρίνει κ με αντίστοιχη Samsung (και πολύ ακριβότερη)

Γενικά οι oled οπως ειπαμε ειναι άφταστες, αλλά ειδικα για μέρα / φωτεινό δωμάτιο με μια καλή QLED που πιάνει (πολύ) μεγαλύτερες φωτεινότητες ειναι εξίσου καλή επιλογή.

Εμένα η δική μου (c735) δεν εχει καν local dimming, αλλά με λιγο bias lighting - μια led μπαρα που εχω πισω, μια χαρά μαύρα έχω, και έχω ανέβει 2 σκαλιά σε μέγεθος οθόνης σε σχέση με το κόστος που θα είχε μια oled.

Οπότε συμφωνώ και με @PrimalRager666 - ειναι μια χαρά τιμιότατες επιλογές και ίσως και πιο value for money.

1 Like

Περί BG3, να πάει να γαμηθεί και ο Yurgir και όλη η μάχη. Η πρώτη φορά που θεωρώ πως το παιχνίδι θέλει να χάσεις και σε στήνει στον τοίχο. Και ναι, πάω από ψηλά.

2 Likes

Έσκασε μύτη λοιπόν το 5 πρίν λίγο, έκανα την μεταφιρά δεδομένων απο το παλιό και ανυπομονώ να επιστρέψω σπίτι απόψε να παίξω. Απο κοντά πάντως η κονσόλα όντως είναι τεράστια.
Μαζί είχε κωδικό για το fifa24, που μάλλον πάει για πούλημα καθώς δεν ψηνομαι…

5 Likes

Καλορίζικο και καλό λιώσιμο!
Παίξε το Astro’s Playroom που το δίνει δωρεάν, ειναι πολύ ωραιο intro και για τις δυνατότητες που έχει το χειριστήριο, αξίζει

2 Likes

Πώς κι έτσι; Εγώ την πρώτη φορά δεν έκανα μάχη (persuasion κλπ), πρόσφατα που την έπαιξα πρώτη φορά, και αφού μου την είχαν πει για δύσκολη μάχη και ανυπομονούσα, την βρήκα περίπατο τελικά, και δη στο τακτίσιαν.

1 Like

Στο νορμαλ τον εβγαλα στο πρωτο η δευτερο turn. Κανεις δεν εχει αντεξει πανω απο δυο γυρους αν φτασει διπλα του ο rogue μου, ευκολα με τα invisibility, κ μια εκ των Karlach, ευκολα λογω μεγαλου movement, η Laz’ael.
Γενικα μου χει κανει εντυπωση ποσο ευκολο ειναι το παιχνιδι. Ειδικα απο την στιγμη που αφησα τους σπελκαστερς κ παιζω με rogue, Shadowheart για τα healing κ το guardian’s spell κ δυο τανξακια, την Karlach κ την Laz’ael. Περιπατος. Ισως μου κατσαν πολυ καλα τα build, αλλα δεν ειναι οτι χρειαζονται κ πολυ σκεψη.
Ενας rogue thief με δυο οπλα κ invisibility κ ενας καλος fighter μου εχουν κανει καθε μαχη περιπατο.
Ακομα κ τον Αποστολο του Myrkul με την πρωτη τον εβγαλα. K ευκολα. Ελπιζω στο τακτισιαν να ναι πιο δυσκολο
Η δυσκολια που ειχε το divinity sin 2 στο νορμαλ, μπορει να με εκνευριζε αφανταστα, αλλα μου λειπει.

2 Likes

Εμένα οι Merregons με ζόριζαν, εν μέρει γιατί τα AOE μου ήταν fire related και έχουν immunity. Το boss μπορεί να έφευγε και σε ένα γύρο αν έκανα action surge με την Lae’zel.

@Red_Viper Έχουμε αρκετά διαφορετικό party στο συγκεκρίμενο battle. Εγώ είμαι sorcerer, έχω Gale (φουλ επίθεση), Shadowheart λίγο heal λίγο guiding bolts και Lae’zel για τανκ. Δεν έχω ούτε rogues, ούτε δεύτερο tank. Συνήθως παίζω με Karlach αντί Shadowheart (ναι, φουλ επίθεση, τα defensive buffs είναι για τους αδύναμους κτλ :stuck_out_tongue: ), αλλά εδώ το σημείο ανήκει στην Shadowheart και με ενδιέφερε να κάνω το quest της. Καταλαβαίνεις όμως πως με αυτούς είναι αρκετά διαφορετική η μάχη, αν είχα Karlach δηλαδή θα ήταν πολύ πιο άνετο. Έπαιξα πολύ με AOE Confusion για να κερδίσω χρόνο και να ροκανίσω το health των Merregons.

@tidus666 Θα μπορούσα να κάνω persuasion, αποφάσισα όμως (για RP περισσότερο) να τον σκοτώσω.

Κατά τ’άλλα όντως είναι αρκετά βατό το παιχνίδι, δεν με έχει ζορίσει κάπου.

2 Likes

@Red_Viper Μπα, ψιλοπερίπατος είναι και στο τακτίσιαν. Άντε, να είναι λίγο πιο ζόρι τα λέβελς 1-4 και 1-2 μάχες μετά ξέρω γω, τουλάχιστο μέχρι εκεί που είμαι εγώ (αρχές ακτ 3). Μικροασθένειες της 5ης έκδοσης είναι αυτές, από ένα σημείο και μετά οι παίκτες είναι powerhouses, και μόνο ένας dm με μεράκι και όρεξη θα φτιάξει ενδιαφέροντα encounters. Σε αυτό η Λάριαν δυστυχώς δεν έπαιξε καλή μπαλίτσα, καθώς είναι ξεκάθαρο, όπως είπα και προηγουμένως, ότι οι μάχες είναι στο μπαγκράου αρκετά. Σίγουρα έχει encounters που είναι αξιομνημόνευτα στο παιχνίδι, όχι όμως χάρη στη δυσκολία ή στο challenge που ενδεχομένως να παρουσίαζαν.

@martian Εγώ λόγω RP έκανα 2-3 μάχες σε όλο το ακτ 2 ξέρω 'γω :rofl:

1 Like

Ισχύει αυτο με την δυσκολία ειναι καθαρά θεμα 5ς… Αν ηταν στο χερι της λαριαν θα υποφέραμε(με την darksoulικη εννοια) οπως το doS2. Αυτο φοβήθηκα και δεν έβαλα tactician και το πηγα normal αλλα οταν το αγοράσω στο play που θα παιχτεί coop θα παμε all in.

Εγω Act 2 λογω RP και παπαριας που ειχα κανει με την isabella λούστηκα τις συνέπειες με ενα παρα πολυ ωραιο encounter οποτε αξιζε.

2 Likes