“anor londo” και “δεν έχω σαλταρει από την δυσκολία” στο ίδιο post, μάλλον θα αναθεωρήσεις σύντομα…
Πάντα το πιο δύσκολο souls είναι το πρώτο σου, πάντως!
Το dark souls 1 ειναι απίστευτο παιχνίδι και για εμένα το καλύτερο μετά το αξεπέραστο bloodborne… όταν θα πέφτουν οι τίτλοι τέλους θα λες τι έζησα ρε διαολε.
Τετοια να ακουω!! Θα παιχτεί σίγουρα πριν βγει το 23 απλα τωρα κανω ενα διάλλειμα γιατι απο τον Αύγουστο το πηγα ταπα με BG3,Armored Core, Spiderman2, Alan Wake2…
Παράξενο αυτο που λες @PrimalRager666 καθως εγω νομίζω η σειρα μετα την αναγέννηση της με το zero εχει τη μεγαλυτερη εξέλιξη σε gameplay απο οποιοδήποτε παιχνιδι… Εδω πηγε απο Beat 'em up σε turn based τοσο σωστα που εγινε αποδεκτο 100% απο τους fans και οχι μονο(και ξερουμε ποσο τοξικος ειναι ο χωρος) + σε καθε παιχνιδι παιρνουμε κατι διαφορετικο Judgement, yakuza ishin, Like a Dragon, φαντάζομαι και στο gaiden… Αυτο που ισως κούρασε νομιζω ηταν το kamurocho κατι που με τον 8 θα εχει λυθει και αυτο.
Ελπιζω να δουμε και τον takayuki καποια στιγμή στην βασική παρέα.
To 100% αποδεκτό από τους φανς δεν είναι και τόσο ρεαλιστικό θα έλεγα. Ακόμα συχνά πυκνά συναντώ κόμμεντς που κράζουν την “στροφή” του 7 και 8, το οποίο εμένα με ξεπερνάει προσωπικά. Θα έχει πολύ πλάκα να δούμε αντιδράσεις όταν “αποσυρθεί” ο Kiryu για τα καλά.
Εγώ πάντως, που έχω παίξει όλη τη σειρά (εκτός Judgement και Ishin ακόμα) μέσα σε 7 μήνες δεν με έχει κουράσει τίποτα (οκ προφανώς έχω λίστα από αγαπημένο->χειρότερο) και θεωρώ ότι το κάθε παιχνίδι βάζει το λιθαράκι στον ογκόλιθο που είναι η σειρά.
Το μόνο ίσως παράπονο που μπορώ να κάνω είναι ότι θα ήθελα περισσότερο από κάποιους χαρακτήες, πχ Akiyama και Shinada κ.α.
Δεν μπορώ να υποθέσω πώς φαίνονται όμως όλα τα παιχνίδια σε όσους έχουν βιώσει τη σειρά απ’ την αρχή τους ένα προς ένα.
@Neo Είχε τα θεματάκια του το Man Who Erased His Name (ήταν λίγο rushed, αλλά λειτουργεί καλά σαν συνδετικός κρίκος του 6 και του 7) και έδωσε σκηνάρες, ειδικά προς το τέλος. Διάολε, οι τύποι κάνουν ακόμα ανάπτυξη χαρακτήρα στον Kiriyu, 800 χρόνια μετά, και ακόμα λειτουργεί ΤΕΛΕΙΑ ρε πούστη μου, είναι απίστευτο.
btw είχε και trial demo του Infinite Wealth, εννοείται το καταφχαριστήθηκα, μέχρι και Judgement στο καραόκε είχε. Ναι, σωστά διάβασες. Judgement.
Ανυπομονώ. 26 Γενάρη αργείς πολύ.
ΧΑΒΑΗ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ
μου αρέσει, μην παρεξηγείτε, απλά το ανέστησε τον κιριου(λη) για να τον αποσύρει…
θα γούσταρα ενα στανταλοουν μάτζιμα για παράδειγμα αν και το επικό ζίρο, ήταν μισο-δικο του, μισό κύριου.
αλλά νομίζω οτι αν έκαναν ένα μπρολερ, με δυτικό στόρυ κια δυτικούς χαρακτήρες (και ενα δυτικό σετ κινησεών-βρωμοξύλου) και με τα πιο πολλά “ακτιβιτιζ” αλλα και μερικά καινούρια, ΑΥΤΟ θα ανανέωνε επαρκώς τη φόρμουλα. το “7” στα χνάρια του οποίου θα είναι και το “8”, (αλλα όχι το 7,5) έκανε διαφορά, αλλά προτιμώ το πιο άμεσο στυλ των “λαιβ”, απο στιγμής που βρήκαν το πεισιν και οι κινήσεις δέσανε. Το στόρυ είναι γενικά πυκνό στη σειρά, το ίδιο και η σάτιρα, απλά πολλές φορές κάνει κάποιες εκπτώσεις το σενάριο για να “τραβάει” σε μάκρος. (γι αυτό και το λαιβ ακτιον δεν την πάλευε, φαίνοταν και φτηνιάρικο. Μια σειρά ΤΙΒΙ όμως, θα την έβλεπα και θα έδινε και χώρο για να αναπτύξει κανείς όλο το θέμα της γιακουζα.
Ο Μάτζιμα έχει ολοκληρωμένη ιστορία νομίζω, με αρχή μέση και τέλος. Η εμβάθυνση του στο 0 (το καλύτερο παιχνίδι της σειράς, it is known) και τα ρετκον που έφαγε στα δύο kiwami νομίζω φτάνουν. Πλέον εξυπηρετεί καλύτερα κανά γκεστ πού και πού, με στόχο να ολοκληρωθεί και αυτός με τον επίλογο του Κύριου(δεηθώμεν) Νομίζω θα εξεφτελιζόταν αρκετά ο χαρακτήρας αν του κάνανε κάτι δικό του.
Με το δυτικό στυλ δεν καταλαβαίνω τι εννοείς, προσωπικά θα μου φαινόταν αρκετά γελοίο και τελείως wrong move να κάνανε κάτι παρόμοιο στο Τέξας ας πούμε ένα ιαπωνικό στούντιο
Προσωπικά δεν θελω να δυτικοποιηθεί η σειρά… Ματζιμα σιγουρα θα ηθελα και εγω παρα πανω αλλα νομιζω καλα εκαναν και εδωσα σκυτάλη σε νεους. Εμενα με χαλασε λιγο η επιστροφή του κιριου αλλα δεν εχω παιξει το Man Who Erased His Name οποτε ισως να ειναι υπαρχει λογος.
Σε αλαν νεα ακομα να παίξετε alan wake?? μιλάμε για μεγαλο επος… @otto@progfreak το τελειώσατε?
Ναι το τελειωσα και το ευχαρηστηθηκα οσο δεν παει… Μαζι με bg3 δεν ειναι μονο game of the year , αλλα γενικα στα καλυτερα παιχνιδια που εχω παιξει εδω και πολλα χρονια…
Tελικά τσίμπησα σε καλή τιμή σχετικά την 55άρα QN85C της σειράς των Neo QLED από την Sasmung, καθώς είπα τελικά να κρατήσω την διαφορά χρημάτων της Oled για 2-3 πραγματάκια που προέκυψαν (τσίνησε η Λούπενα όταν έριξα για τα καλά την Oled στο τραπέζι για το πιθανό burn in και η αλήθεια είναι πως σπίτι δύσκολο να υπάρξει φροντίδα για την τηλεόραση, καθώς για Χ Ψ λόγους σπανίως κλείνει μέσα στη μέρα ή το βράδυ), ένα εκ των οποίων ήταν και η αγορά κονσόλας - οπότε χτύπησα και ένα ps5 πριν 10 μέρες και τώρα το έχω ρίξει στο gaming τα σκ δίχως αύριο.
Οκ hdmi 2.0, HDR, 120fps και υψηλής ανάλυσης οθόνη απογειώνουν την φάση, ξεκίνησα ένα ng++++ στο Sekiro και είναι η μέρα με τη νύχτα πλέον η απόδοση του (απορώ βασικά πως έπαιζα μέχρι τώρα στα 30fps και στη θολούρα του ps4), πήρα και άρχισα το Hogwards Legacy -για να μπορώ να παίζω και κάτι που μπορεί να παρακολουθήσει η Λούπενα χωρίς να παθαίνει αυτανάφλεξη- το οποίο με τα θέματά του so far είναι ταμαμ για Potterheads, ενώ στο δια ταύτα, η “επίσημη πρώτη μου” ήταν το Armored Core 6:
ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ, νομίζω κάθε φίλος της FromSoft που γουστάρει και mechs πρέπει να πέσει με τα μούτρα πάνω του.
Micromanagement εξοπλισμού και όπλων ακραία εθιστικό και τεράστιας λεπτομέρειας, arcade αίσθηση στα κανονικά επίπεδα που βγάζει φοβερό fan, ενώ τα boss fights είναι 110% Souls -με μεγάλο + την ταχύτητα, που κάνει μέχρι και το Sekiro να μοιάζει 2 ταχύτητες κάτω.
Γενικά το πάω αργά για να το απολαύσω, όμως το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όποιον φίλο της FromSoft το προσπέρασε ασυναίσθητα -ή δεν το πήρε τόσο στα σοβαρά- το καλοκαίρι, όταν και κυκλοφόρησε.
Έχω κλείσει 5 χρόνια με την OLED, ακόμα δεν έχω παρατηρήσει κάποιο burn in.
Βέβαια προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν προσεκτικός στη χρήση της και να τηρώ κάποιους βασικούς κανόνες. Τι σημαίνει αυτό:
Έχω ψάξει recommended settings για την tv ώστε να μην την τρέχεις τσίτα. Πχ τη φωτεινότητα την έχω ρίξει στο 30%. Αν θες OLED το high brightness πρακτικά το ξεχνάς και θα το συνηθίσεις γρήγορα.
Κάθε OLED tv κάνει μια διαδικασία συντήρησης και ρύθμισης της φωτεινότητας όλων των pixels μετά από 4 ώρες (LG, Philips αυτός είναι ο αριθμός) συνεχόμενης χρήσης.
Αυτό δεν πάει αθροιστικά. Δηλαδή αν την ανοίξω για μία ώρα, την κλείσω και την ανοίξω για 3 ώρες τότε στο κλείσιμο δε θα γίνει καμία διαδικασία συντήρησης.
Αν βλέπω ταινία/σειρά από Netflix ή κατεβασμένο (που δεν έχει κάποιο στατικό logo από κανάλι κλπ) τότε σχεδόν δε με νοιάζει. Μπορεί να δω μισή ώρα, μία, δύο και να την κλείσω.
Αν βλέπω tv κανάλι ή game (που έχουν στατικό περιεχόμενο στην εικόνα) προσπαθώ να τηρώ το ότι θα αφήσω την tv ανοιχτή για τουλάχιστον 4 ώρες ώστε όταν την κλείσω να τρέξει η διαδικασία συντήρησης.
Όταν την κλείσω και ξέρω ότι θα τρέξει η διαδικασία συντήρησης θα την αφήσω τουλάχιστον 10 λεπτά κλειστή ώστε να είμαι σίγουρος ότι τέλειωσε η διαδικασία και να την ανοίξω. Αν την ανοίξεις δηλαδή γρήγορα, θα διακοπεί η συντήρηση και θα ακυρωθεί.
Γενικά με την OLED πρέπει να μπεις σε ένα mentality ότι την ανοίγω όταν θέλω να δω κάτι και μακριά από το την έχω ανοιχτή όλη μέρα να παίζει στο background για παρέα.