Έγινε δουλίτσα.
Μαλακία τρέιλερ μου φάνηκε…τεσπα.
GTA :The Florida Man.
Δεν εχω νιώσει ποτέ καθόλου με κανένα παιχνίδι της συγκεκριμένης σειράς δυστυχώς και δεν μπορώ να πω οτ7 ξετρελάθηκα με το τρειλερ
Δεν εχω παιξει ποτε κανενα GTA, αλλα καταλαβαινω πληρως το appeal.
Δεν απορω καθολου βασικα με την επιτυχια που εχουν κανει ολα τα παιχνιδια απο το 3 και μετα.
Το τρεηλερ για το καινουριο φαινεται επικο, τα γραφικα φανταστικα.
Ολα τα gta μου αρέσουν παρα πολυ ως προς την σολο εμπειρία τους χωρις να ειμαι φαν. Το τραιλερ ωραιο για πρωτο δείγμα γραφικων. Απλα να πουμε οτι μεσα σε μια μερα επιασε 100Μ views απο την βασική σελιδα και αλλα 100 απο αλλες official οπως ign…
Τρελα νούμερα και παιζει να ειναι το μονο brand στην βιομηχανία της ψυχαγωγίας που μπορει να κανει κατι τετοιο.
Edit: παίξτε alan wake 2
Το GTA έρχεται μια δεκαετία μετά από το επόμενο, όπου στο ενδιάμεσο έχει γιγαντώσει το online του, έχει πουλήσει αδιανόητα νούμερα και φαίνεται να μην ψήνει να αλλάξει τη συνταγή - το trailer νομίζω είναι ότι πιο GTA μπορούσε να βγάλει η Rockstar εν έτει 2025.
Θα προτιμούσα και εγώ ένα twist στην συνταγή όπως ήταν πχ το 4ο (έχω διαρκώς μια κρυφή επιθυμία για gangster era -υπάρχει το Mafia θα μου πεις, πριτς θα πω εγώ ), αλλά από την άλλη τα GTA είναι διαχρονικά -από το 3ο και μετά τουλάχιστον- παιχνίδια που, με τα όποια “θεματάκια” τους, παραμένουν cream of the crop - σημείο 0 για την βιομηχανία και παράλληλα ένα full embodiment της ουσίας του gaming.
Με το RDR2 στο ενδιάμεσο να γιγαντώνει την Rockstar ακόμα περισσότερο και να εξελίσσει κατά πολύ την όλη της game-developing φιλοσοφία (ως προς το storytelling, το gameplay, το level design, τα πάντα), προσωπικά περιμένω κάτι και πάλι breakthrough σε πολλά επίπεδα.
Ήδη η μηχανή γραφικών -η Rockstar πάντα δείχνει τα trailers της με in-game content- φαίνεται εξωπραγματική, η ιστορία με ιντριγκάρει -Bonny και Clyde στο σημερινό Miami/Vice City- και το καυστικό χιούμορ της σειράς μπορεί να ξεφύγει άσχημα σήμερα (αν και περιμένω ένα ελαφρώς watered down τελικό αποτέλεσμα, η εταιρεία είναι πλέον κάτι πολύ μεγαλύτερο από εκείνη που κάποτε την κατηγορούσαν οι 'Muricans ότι “μαθαίνει στα παιδιά μας να πυροβολούν μπάτσους” κτλ)
Ίδωμεν, όμως για εμένα και πάλι, νέο GTA = Gaming γιορτή
Εγώ έχω να αγγίξω gta από το 3, γενικά έμενα μακριά από ροκσταρ καθώς την θεωρώ κωλοεταιρεία,
αλλά μετά το σοκ που έπαθα όταν έπαιξα το αριστουργηματικό RDR2, κάποια στιγμή θα δώσω ευκαιρία στο gta5, μέχρι και καλό στόρυ με καλή γραφή μου είπαν ότι έχει.
Έχει φοβερές φάσεις το 5 (και το να παίζεις με τρεις διαφορετικούς χαρακτήρες όποτε εσύ θες τον κάθε ένα, δίνει ένα φανταστικό βάθος στην επίσης διαφορετική ιστορία και πορεία του καθενός), overall ανταποκρίνεται θεωρώ πλήρως στο όνομα της σειράς, αλλά έχοντας παίξει και το 3, μην περιμένεις μια παρόμοια προσέγγιση με αυτή του RDR2.
Είναι και παιχνίδι 10ετίας πια, όμως αυτό που ήθελε τότε να πετύχει -μια μίξη hoodie αλητείας - redneck βλακείας- ala Heat crime εποποιίας σε ένα πακέτο λουσμένο από το 0 έως το 100 με σύγχρονη σάτιρα των τότε τάσεων και, κλασσικά, του Αμερικανικού μοντέλου ζωής- το πετυχαίνει κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά.
Θεωρώ και εγώ πως έχει αρκετά καλή γραφή -δίνει τουλάχιστον στο πρόσωπο του Trevor έναν χαρακτήρα for the ages- αλλά επειδή ο στόχος του δεν είναι να πει μια ιστορία per ce -όπως το RDR2- αλλά να σε αφήσει κυρίως να “παίξεις” με το περιβάλλον και τις μικρές του λεπτομέρειες -ακολουθώντας παράλληλα μια πλοκή φοβερά over the top και ξεκαρδιστική τις περισσότερες φορές- ίσως να μην γίνει αντιληπτό άμεσα το πόσο καλοστημένο είναι και αυτό -ειδικά συγκρινόμενο με ένα πολύ πιο στιβαρό σεναριακά παιχνίδι όπως το RDR2.
Θεωρώ το Rdr2 ανώτερο παιχνίδι συνολικά, όμως αυτό δε λέει και κάτι όταν απέναντι είναι το… χμ, ίσως καλύτερο GTA μετά το San Andreas και το 3; Ίσως. Και το 4 μου αρέσει πολύ για τη διαφορετικότητά του, όμως και το 5 είχε στιγμές -και βάθος στο gameplay του- σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα.
(έχω γίνει λίγο hyped τώρα και γράφω κατεβατά και ίσως ανοησίες on the heat -ενώ σκέφτομαι να ξεκινήσω από το 0 πάλι το RDR2 στο ps5 αυτή τη φορά- αλλά η αλήθεια μου είναι ότι παιχνίδια σαν το San Andreas ή το Bully και το πρώτο RDR με έχουν σημαδέψει και πάντα ενθουσιάζομαι στο άκουσμα νέου παιχνιδιού της Rockstar)
Χθες ειχε game award και πιστεύω οτι τo 2023 ειναι επάξια μια απο τις καλυτερες χρονιες της βιομηχανίας.
Same Lake και Swen Vincke μπαίνουν στο πάνθεον των καλυτερων gaming CEO/Directors καθως φαίνεται ποσο πάθος όραμα και αγαπη εχουν για αυτο που κανουν. Ακομπλεξαριστοι nerdουλες ο ενας παρέλαβε το βραβείο του καλυτέρου παιχνιδιού με στολή ιππότη και ο αλλος εκανε ολοκληρo live performance ενός απο τα καλυτερα και εξυπνότερα chapter σε game.
Η μονη παραφωνία για εμενα ηταν to βραβιο για το καλυτερο performance που το πηρε ο ηθοποιός του επαιζε τον Astarion απο BG3. Και εχοντας παιξει και τα 4 παιχνιδια που ηταν υποψιφια επρεπε να το παρουν ξεκάθαρα ο Matthew Porretta/ Ilkka Villi (φωνη και σωμα του Alan Wake) Τεσπα.
Μας γάμησε ο Κοτζίμα χτες, ένα μήνα πριν να το είχε ανακοινώσει θα είχα πάρει Xbox
Καλα εκανες γιατι η ms τωρα σιγαααα σιγα δείχνει καλα δείγματα. Οποτε σε 2-3 χρονια θα βρουμε ενα X σε καλυτερη τιμη. O kojima παντως ειναι λογος αγορας κονσολας ισχυει. Υπέρτατο τρολλ απο το PT πηγε στο OD…
Σε αλλα νεα χθες ειδαμε μερικα ωραια πραγματακια οπως:
Inscryption trippy διαμαντι.
αυτο απο αυτα που δείχνουν φαίνεται το παιχνιδι της δεκαετίας αλλα πιστεύω θα ειναι ενα τίμιο 7 boss rush game .
Και αυτο που περιμενω περισσότερο το πρώτο 3μηνο του 24 μαζι με yakuza ειναι αυτο
DON’T NOD Χ Focus Entertainment (το vampyr ειναι απο τα πιο αδικημένα παιχνίδια της περασμένης γενιάς)
Edit: Παιξτε ALAAN WAKEE
Για το black myth πάντως, από previews που έχουν κυκλοφορήσει τους τελευταίους λίγους μήνες -από έγκυρα site και δημοσιογράφους- έχουν ειπωθεί μεγάλες κουβέντες
Και δεύτερη παραφωνία ότι δεν πήρε soundtrack το BG3.
Κατά τα άλλα μια χαρά, δίκαιη και σαρωτική αποθέωση της Λάριαν.
Ψηνομαι απιστευτα να παρω την deluxe Baldur’s Gate σε δισκακι.Φανταστικη!
Αφού δεν πήγατε κολέκτορα, μονόδρομος η deluxe ρε, αν θέτε και κανά physical καλούδι
δεν τα φτιάχνουν όπως παλιά
Προσπαθώ να μην ακούγομαι σαν γέρος και να μην ισοπεδώνω τα πάντα, αλλά πράγματι, όσον αφορά τα games, δεν τα φτιάχνουν όπως παλιά.
Δεν έχω καμία “συλλεκτική” έκδοση (από αυτές τις πανάκριβες, τεράστιες collector’s editions), όμως έχω μερικές πιο special εκδόσεις και κάποια big boxes και πραγματικά χαίρεσαι και μόνο να τα χαζεύεις.
Αυτό εδώ π.χ. είναι ένα μικρό έργο τέχνης:
Δερμάτινη θήκη, χειροπιαστοί χάρτες για όλα τα παιχνίδια και φυσικά full editions με expansions και τα ρέστα. Γύρω στα 30 ευρώ πρέπει να είχα δώσει, θυμάμαι, καινούρια από κατάστημα, ενώ τώρα βλέπουμε τα 70+ να έρχονται σε digital. Κόσμημα ε;
Πέρσυ (ή φέτος στην αρχή του χρόνου, δεν θυμάμαι), βρήκα εδώ κοντά σε ένα κατάστημα σε retail έκδοση το Lords of Xulima (ένα RPG του 2014) σε τιμή χώμα και είπα να το τσιμπήσω for old times sake. Ήταν μια τυπική έκδοση, αλλά το ανοίγω και βλέπω έναν τεράστιο, χειροποίητο χάρτη. Πρέπει να αντέδρασα σαν παιδί που ανοίγει δώρο του Αι Βασίλη
Συνεχίστε, είπα να αναπολήσω λίγο.
καλά ας μην πάμε πιο πίσω για εμάς τους pcάδες και πως κυκλοφορούσαν τα games τότε με εκείνα τα κουτιά…αν ήσουν συλλέκτης ήθελες ενα σπιτάκι να τα αποθηκεύσεις στις βιβλιοθηκες…