Πάντως αυτές τις ημέρες που παίζω Wukong δεν έχω δει κάτι τέτοιο…και πρόσφατα πέρασα νέο update, εκτός αν μου έχει διαφύγει. Θα το δω και σήμερα.
Υ.γ Μου κάνει εντύπωση που δεν έχει λεχθεί κάτι όλες αυτές τις ημερες εδώ μέσα για το Wukong. Δεν το παίζει κανείς;
Μιλάμε για παιχνιδάρα!
Παλούκι μεν, εντυπωσιακότατο δε.
Το εχω τελειωσει εγω… Γενικα ειναι ενα εντυπωσιακο action game στα πρότυπα του gow σε gameplay με skills. Σε φάσης ειναι λιγο μονότονο και βαρετο οταν δεν πολεμας boss.
Πλεον ολα τα action μπορουμε να τα πουμε soulslike αν soulslike θεωρουμε light/hard attack με lock και bosses. Εχει γινει λιγο αστείο.
Το παιχνιδι δεν ειναι δυσκολο ειναι τοσο οσο με εξαίρεση 2 optional boss που ειναι αρκετα πιο hard.
Ενα τίμιο 8ρακι.
Α btw τωρα παιζω Frostpunk 2 και ειναι επος!
ΑΑ btw 2 οι jrpjαδες παιξτε το demo του Metaphor Refantazio
Κατ’εμέ, έχοντας παίξει Souls αλλά όχι Soulslike (εκτός από 2D που έχουν στοιχεία αλλά είναι άλλη φάση, όπως το Hollow Knight πχ), για να θεωρηθεί κάτι Soulslike θα πρέπει αφενός να έχει μεθοδικό combat (όχι button mashing, όχι τακτική που πας στο ψαχνό και ότι βγει) και φυσικά θα πρέπει να έχει rewarding εξερεύνηση με ελάχιστο hand holding σε έναν ανοιχτό ή semi-open έστω κόσμο.
Επίσης λογικές τύπου “αγοράζω 67 health potions και πάω στο boss” είναι μακριά από την φιλοσοφία αυτών των παιχνιδιών και το level up απαιτεί σκέψη και είναι εκεί για να ενισχύσει και να εμπλουτίσει το playstyle του παίκτη και όχι για να τον κάνει θεό απαραίτητα.
Αυτά δεν τα λέω ελιτίστικα, απλά έτσι το αντιλαμβάνομαι με την εμπειρία που έχω.
Στα δικά μου gaming νέα, ξεκίνησα SOMA και περιμένω κάθε βράδυ να κλείσω τα φώτα και να βάλω ακουστικά. Φαίνεται ιδιαίτερο και με έχει ψαρώσει αρκετά στην αρχή.
Μπορεί να βγει μια χαρά, αλλά ούτε καν ντέμο δεν θα παίξω. Για εμένα δεν είναι απλά “άλλο ένα” τοπ παιχνίδι το Silent Hill 2, όσα μου πρόσφερε είναι ανυπολόγιστα και δεν νιώθω καμία ανάγκη για κάποιο remake.
Δεν πεφτω απο τα σύννεφα καθως για εμενα η Bloober εχει δώσει πολυ καλα σημάδια(layers of fear, Medium) οχι τοσο ποιότητας οσο οτι ειναι ομαδα με πολυ μερακι και αγαπη στο ειδος.
Θα το παιξω καποια στιγμη ετσι για να δω την δουλεια αλλα αυτα τα remake τοσο αγαπημένων παιχνιδιων οοοοσο καλη δουλεια και να εχει γινει τις περισσότερες φορες δεν με αγγίζουν σχεδόν καθολου. Πχ Shadow of Colossus που ηταν πολυ ωραια δουλεια αλλα καμια σχεση με τα συναισθήματα εκεινης της εποχης. Ελπιζω η νεα γενια να το εκτιμήσει.
edit Σχετικα με το soma *παιχνιδαρος που λετε παραπανω εγω εβαλα και επαιξα το πρόσφατο alone in the dark που writer και director ηταν ο τυπος απο το soma αλλα δυστυχώς πολυ προχειροδουλεια που και παλι με αυτα που εχουν γινει στην embracer και το κλείσιμο του στούντιο μετα μαλλον ειναι δικαιολογημένα μετριο. Κριμα γιατι η σιερα ξανα πιάνει lovecraft μυθολογία.
Τελείωσα το Ragnarok. Πολύ όμορφη εμπειρία, ανάπτυξη χαρακτήρων και διάλογοι.
Κάποια θεματάκια με το pacing τα είχε, σε διάφορες φάσεις, και δεν είχε και τόσο το στοιχείο της έκπληξης, γι’ αυτό ίσως και προτιμώ το πρώτο, αλλά τα feels και η ικανοποίηση ήταν πολύ υψηλά και στο δεύτερο.
Παιχνιδάρες και τα δύο, nevertheless, υπέροχο ταξίδι.
Είμαι πολύ περίεργος να δω αν και πώς θα συνεχιστεί.
Θλιβερή κατάσταση να μην κυκλοφορεί ένα νέο παιχνίδι που θα σε εκπλήξει και θα σου προσφέρει κάτι διαφορετικό. Και με ενοχλεί που μου βγαίνει το “old man yells at cloud” attitude, αλλά τι να γίνει εδώ που φτάσαμε.
Περιμένω να δω τι άλλο θα γίνει reboot/remake/θα αποκτήσει 2-3 συνέχειες.
Η αλήθεια είναι πως μόνο με full bonkers δράση ala Aliens, μπορεί ίσως το παραπάνω να αποδειχθεί ενδιαφέρον - γιατί την πρωτότυπη ιδέα την τερμάτισε το original παιχνίδι.
(παιχνιδάρα το Isolation πάντως, όποιος θέλει να ζήσει παρόμοια κλειστοφοβικά horror σκηνικά με εκείνα του πρωτότυπου Alien εννοείται το έχει ήδη τσιμπήσει)
Να πω και κάτι καλό πάντως, η Rockstar εδέησε επιτέλους να βγάλει το πρώτο Red Dead Redemption (με το expansion Undead Nightmare) για PC. 29 Οκτώβρη η κυκλοφορία, rejoice
Πολυ καλα νεα αυτα του Isolation
*και του red dead προφανώς
Aλλααα δυστυχώς προσωπικά δεν μπορω να ανταπεξέλθω πλεον σε παιχνίδια που δεν εχω μέσα να αμύνομαι!! Outlast/Isolation εκανα προσπαθεια αλλα δεν… Προτιμω σε αυτο το ειδος τις πιο walking sim εμπειρίες οπως Soma,Martha is Dead,Layers of Fear.
Τα τελευταια μου ηταν τα Penumbria/Αmnesia
Αν και συμφωνώ σε γενικές γραμμές, το κακό με την έλλειψη νέων ips, τα remakes και τα remasters έχει παραγίνει, μια συνέχεια του φανταστικού Alien Isolation είναι σπουδαίο νεο.
Θέλω να δω βέβαια πώς θα είναι το sequel και αν θα καταφέρει να σταθεί αντάξιο του πρώτου παιχνιδιού.
Πάντως πιστεύω ότι αυτή η γενιά είναι μακράν η χειρότερη από τότε που θυμάμαι να παίζω videogames, από τα 16bit με λίγο από 8bit.
Ευτυχώς που υπάρχουν και οι indies και σώζουν λίγο την κατάσταση γιατί το λεγόμενο ΑΑΑ gaming είναι με το ένα πόδι στον τάφο.
Συμφωνώ απολύτως με όλα όσα λες. Είναι θετικό νέο η συνέχεια του Isolation το δίχως άλλο, αλλά γκώσαμε στις επανακυκλοφορίες.
Και εγώ παίζω 20-25 χρόνια videogames, από μικρό παιδί δηλαδή, και θυμάμαι ήδη από πιτσιρικάς να παρακολουθώ, όσο γίνεται, τις εξελίξεις από ίντερνετ και περιοδικά. Τέτοια στασιμότητα, τέτοια έλλειψη ενθουσιασμού, τόση ανακύκλωση πραγματικά δεν θυμάμαι ποτέ άλλοτε.
Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά ακόμα, μιλάμε για την γενιά των PS3/Xbox360.
Dead Space, Killzone, Gears of War, RDR, TLOU, Lost Odyssey (φανταστικό turn based rpg όπως τα παλιότερα FF) F.E.A.R, Prototype, Journey, Little Big Planett, Dark Souls, Dead Rising και πολλά άλλα ακόμα.