Παιχνίδια Παίζουμε;

Από τους δημιουργούς του Gris, κυκλοφόρησε πριν καμιά ώρα και κατεβαίνει

3 Likes

Αυτο το θελω χθες…

3 Likes

Lies of P, το τσίμπησα χτες και έφτασα αέρα στο πρώτο σοβαρό boss, πολύ τίμιο soulsborne που οκ έχει κοπιάρει BB ανελέητα, δεν το πλησιάζει καν κοντά σε ατμόσφαιρα, lore, storytelling και στο βάθος των rpg του στοιχείων (αρκετά νούμερα και στατιστικά, not enough θα πω εγώ :stuck_out_tongue: ), αλλά το γαμημένο έχει πιάσει το σύστημα μάχης τέλεια

Απολαυστικό προς το παρόν, το έχει και σε προσφορά νομίζω τώρα (και physical και digital) θα έλεγα να το έχουν υπόψη οι φίλοι του είδους + όσοι θέλουν μια ομαλή μετάβαση σε αυτό και φοβούνται να πάνε κατευθείαν στα βαθιά

6 Likes

Είναι εξαιρετικό παιχνίδι, όσο προχωράει θα σου αρέσει όλο και περισσότερο.
Και θα έλεγα ότι έχει δικό του χαρακτήρα, δεν είναι απλά κοπια του Bloodborne.

1 Like

Είμαι μάλλον αρκετά αρχή ακόμα για να το δω αυτό, αν και διαφαίνονται ήδη κάποια ψήγματα χαρακτήρα, όπως πχ ορισμένες παραμετροποιήσεις στα όπλα (λεπίδα και λαβή) ή το μηχανικό χέρι + το όλο κομμάτι του ακονίσματος κτλ
Eπίσης, αν και απλοϊκό μέχρι τώρα, το lore με έχει ψήσει (έχει και μερικά Bioshock vibes)

Προς το παρόν πάντως, παράτησα το Shadow of Erdtree γιατί ο Messmer μου έσπασε τα νεύρα και δεν με βλέπω να το ξαναπιάνω πριν τελειώσω το Lies of P (λίγο με κούρασε και ο κόσμος, μπούχτισα ελαφρώς με το lore του και νομίζω πως κλείνει σιγά σιγά το κεφάλαιο αυτό).
Ανυπομονώ να γυρίσω σπίτι βραδάκι να σαπακιάσω τώρα μερικές μαριονέττες :partying_face:

1 Like

Τελευταία παίζω μόνο hearthstone-ακι γιατί χωράει παντού και είναι ακόμα ωραίο. Βρίσκεις στο δρόμο, στη δουλειά κλπ κλπ όταν βαριέσαι 10 λεπτάκια και το βάζεις εκεί.

…και διπλάκια (couch όχι online) με ένα φιλαράκι όταν μια φορά στις ~2 βδομάδες (τώρα που έχει χωρίσει) πάω σπίτι του. Κάπως έτσι έχω καταλήξει να παίξω το death squared. Κορυφαίο game.

Στην άδεια πριν μερικούς μήνες έπαιξα μερικά ακόμα καρτοπαιχνιδα (cobalt core, Monster train, Wildfrost) και το hades… το οριτζιναλ. Πολύ ωραία ιδέα το Cobalt Core. Δεν ξέρω αν είναι για να παίζει κανείς εις το άπειρο αλλά για 4-5 ώρες είναι πολύ καλό.

3 Likes

Εξαιρετικό το SOMA. Παίρνει θεμελιώδη φιλοσοφικά ερωτήματα για την ταυτότητα και την ανθρώπινη φύση και τα ενσωματώνει φυσικότατα στο μέσο των videogames, χωρίς να χάνει τίποτα σε ατμόσφαιρα και gameplay. Ειδικά το gameplay ήταν ευχάριστα ανανεωμένο, περισσότερα puzzles και λιγότερα κυνηγητά με τέρατα από ότι συνηθίζει η (αγαπητή πάντα) Frictional. Ήχος, κυρίως, αλλά και art direction ήταν top, επίσης.

Πολύ γεμάτη εμπειρία, παιχνίδι που σου μένει στο μυαλό για καιρό το δίχως άλλο.

Για μετά, μιας και δεν έχω παίξει πιο παραδοσιακά RPGs φέτος, θα πιάσω το Shadowrun: Hong Kong. Μακάρι να είναι όσο καλό λέγεται.

5 Likes

4 Likes

:joy:

1 Like

Ότι να ναι το από πάνω…

Οι περισσότεροι το έχουν τερματίσει ήδη με 90%-100% στο PS5 τώρα που θα κυκλοφορήσει στο PC.
Εμείς οι φτωχοκoνσολακηδες περιμένουμε το Wolverine τώρα από Insomniac.

1 Like

Πολλοι σκεφτονται ετσι, απειρος κοσμος εχει αυτην την αποψη, οτι απο την στιγμη που βγαινουν και για PC δεν αξιζει να παρεις κονσολα, λες και ο μονος λογος να εχεις κονσολα ειναι να το παιζεις ανωτερος σε αυτους που δεν μπορουν να παιξουν τα exclusives της. Μιλαμε για αγνα θλιβερους τυπους.

4 Likes

Δυστυχως υπαρχουν πολλοι θλιβεροι που σκεφτονται ετσι σε αυτον τον κοσμο. Ειτε εχει να κανει με αυτοκινητα, κοσμηματα, κινητα τηλεφωνα, ή γιατι οχι ακομα και videogames. Θελουν να εχουν κατι που δεν μπορουν να το εχουν αλλοι.

4 Likes

Δεν υπάρχουν χειρότεροι από την μαμάω και δέρνω PC master race.

Σαν τους παοκξιδες κανεις… :rofl:

Πάντως οκ δεν ειναι κακο να σκέφτεται κάποιος να μην επενδύσει σε κονσολα αλλα σε pc αφου θα παίξει ολα τα βασικα των τριών εταιρειών (γιατι και νιντεντο τα εχουμε pc με διάφορους τρόπους wink)

Εγω καπως ετσι δεν πήρα xbox σε αυτη την γενιά και τσίμπησα μια καρτα γραφικών…

Σε κονσολα πας αν δεν θελεις/μπορεις να φτιάξεις το βασικο pc για gaming που παει 1k plus αν θέλεις να εχεις τουλάχιστον την ποιότητα των κονσολών. Δηλαδή οπως γινόταν παντα.

1 Like

Το να θες να παίζεις τα παιχνίδια στο PC σου, να φτιάξεις ένα καλό rig, να επενδύσεις τέλοσπάντων και για το παρόν και το μέλλον είναι απόλυτα φυσιολογικό, κανένα απολύτως θέμα εννοείται.
Και εδώ που τα λέμε, με την απόλυτη μετριότητα των κονσολών σε αυτή τη γενιά και τον τραγελαφο των 800 ευρώ του PS5 pro πρόσφατα, όλο και περισσότερος κόσμος το σκεφτεται.

Η master race που αναφέρω πιο πάνω είναι κάτι άλλο όμως…είναι μια συγκεκριμένη φυλή. :slightly_smiling_face:

1 Like

2 Likes

Ετσι όπως είναι τα πράγματα πλέον το PC ειναι μαλλον η καλύτερη επιλογη απο αποψη flexibility (συν ολα τα extra που μπορει να κανει κανεις με ενα PC).

Τωρα αν ειναι καποιος “κλειδωμένος” λόγω multiplayer σε ενα οικοσύστημα οκ, επισης η ευκολία της κονσόλας θεωρητικα ειναι κατι για όποιον θελει να καθεται στον καναπέ και να παίζει.

Απο value for money, το PC ειναι σιγουρα καλυτερη επιλογη, και πλέον έχει όλο και περισσότερα παιχνιδια.

Εγώ με το steam deck παιζει να εχω γραψει πιο πολλές ώρες απο PS5 + Switch μαζι

1 Like

Προσπαθώντας να καταλάβω αν ανήκω σε αυτήν την φυλή: πιστεύω ότι δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να κάνει μια κονσόλα καλύτερα πέρα από μια χούφτα exclusives και την δυνατότητα να παίζεις στην τηλεόραση. Μειονεκτήματα που btw λύνονται στο PC: τα exclusives έχουν λιγοστέψει άπειρα και μπορείς να παίξεις πολλά παιχνίδια με emulators. Ταυτόχρονα πολλά PC games δεν παίζονται σε κονσόλες (πχ strategy games) αλλά αυτό το ξεχνάμε συνήθως. Και όσον αφορά το δεύτερο, αν μπορείς να έχεις το PC σε ίδιο χώρο με τηλεόραση, με ένα dualshock και Bluetooth παίζεις τα πάντα και σε τηλεόραση. Σε όλα τα άλλα, και σε χίλια δυο αλλά πράγματα, υπερτερεί το PC.

Είμαι PCMR λοιπόν; :joy:

4 Likes

Έτσι είναι καλύτερα.

1 Like

Για εμενα η συζητηση της κονσολας εληξε με το Steam Link …
Το μεγαλυτερο πλεονεκτημα, του ανετου gaming στη τηλεοραση, ουσιαστικα καλυφτηκε με ενα απλο app - εξαιρετικο. Ολα τα 3ου προσωπου και πλατφορμ, καρφι εκει.
ΟΚ καποιους τιτλους θα τους παιξεις αργοτερα αλλα κλαιν.
Το βασικο για μενα ειναι ετσι και αλλιως το competitive FPS gaming και παλαιοτερα MMORPG οποτε τι κονσολες μου λες …