Παιχνίδια Παίζουμε;

Ωραίος!

Λεπον, θελω τα φωτα σας.

Μετα απο χρονια αποχης και τωρα που μεγαλωσαν τα παιδια, αρχισα να ξαναπαιζω φιφα στο πλεηστεσιον 3 που εχω ακομα και λεω να παρω το 5, για να παιζω… φιφα και street fighter, αντε και κανενα spiderman. ή και κατι αλλο αν προτεινετε. απλα ειμαι μπουμερ παικτης, δεν μπορω να παταω πανω απο 2 κουμπια ταυτοχρονα.

Απορίες λοιπον

• playstasion ή xbox ?
  • playstation με σκληρό ή με δισκάκι ; (εχουν και δαιφορετικη τιμη λενε !)
  • playstation με δωρο ενα παιχνιδι (φιφα) ;
  • το νεο φιφα αξιζει ?\

δωστε τα φωτα σας στον γεροgamer παρακαλω

2 Likes

Cracking Knuckles GIFs | Tenor

3 Likes

για αρχη, μην αλλαζεις εικονιδιο μετα απο ξερωγω 40 ΧΡΟΝΙΑ, μας εκοψες την χολη

κατα τα αλλα, αναμενουμε

2 Likes

a man in a black jacket and white pants is standing in the dirt .
θα επανέλθω μόλις πιώ κανένα καφέ να ανοίξει λίγο το μάτι

1 Like

Αν δεν μπορείς να πατάς πάνω από 2 κουμπιά, μην πάρεις fighting games.

Προτίμησε Playstation, θα έλεγα.

Αν πρόκειται να παίξεις αθλητικά μόνο, άντε και κανά blockbuster μια φορά στο τόσο, θα σου πρότεινα μήπως δεις και PS4 που είναι πιο οικονομικό.

Το τελευταίο FIFA πρέπει να είναι τουλάχιστον decent από όσα διαβάζω, ωστόσο αυτό αλλάζει αν έχεις να παίξεις FIFA εδώ και 10-15 χρόνια. Υποθέτω θα σου φανεί τέλειο.

Το PS5 έχει έκδοση με disc drive (πιο ακριβή) και έκδοση χωρίς, στην οποία αγοράζεις τα games μέσω ps store. Εγώ θα έπαιρνα την ακριβή, αλλά είμαι μπούμερ στην ψυχή.

Επειδή δεν είσαι και πολύ της φάσης, μην ασχοληθείς με PS5 Pro, είναι πολλά τα λεφτά για την χρήση που θα του κάνεις. Αν καταλήξεις σε PS5, πήγαινε στην απλή βερσιόν.

1 Like

Επειδή την ξέρω τη φάση σου, θα πρότεινα καταρχάς ps5 έναντι Xbox χωρίς δεύτερη σκέψη, καθώς τα μεγάλα και hot ips τα έχει εκείνο - και είναι και τα μοναδικά παιχνίδια πλην Fifa ή Streetfighter που νομίζω ότι θα παίξεις με ευχαρίστηση: Last of Us, Uncharted, Spiderman 1-2, God of War, Astro Bot, Red Dead Redemption 2, Ghost of Tsusima και πάρα, πάρα, πάρα πολλά ακόμα.
Συν τοις άλλοις η Microsoft αλλάζει σταδιακά γενικότερη στρατηγική πάνω στο gaming, το Xbox “τελειώνει” σιγά σιγά σαν κονσόλα και τα αποκλειστικά παιχνίδια της εταιρείας θα τα βρεις και στο ps5 σύντομα (πχ το νέο Indiana Jones που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό, το Πάσχα βγαίνει και στη κονσόλα της Sony).

Σε θέματα disc drive ή όχι, η διαφορά είναι κανένα 100άρι νομίζω (πιο ακριβό αυτό με το δισκάκι) αλλά εδώ είναι ότι σε βολεύει από άποψη χώρου (να έχεις να φυλάσσεις τα κουτιά παιχνιδιών) αμεσότητας (δεν τραβιέσαι να αγοράσεις κάτι έξω ή να περιμένεις το courier → πληρώνεις online, το κατεβάζεις, και τέλος) και κυρίως (για εμένα πχ, που επενδύω γενικά και αγοράζω αρκετά παιχνίδια σε τακτά χρονιά διαστήματα) τιμών → ναι, έχει το online ps store τις προσφορές του, αλλά τις τιμές ενός τύπου skroutz-ο-μάγαζου ή game-άδικου δεν θα τις δεις ποτέ εκεί (τα πιο πολλά παιχνίδια στο ps5 είναι στα 70€ στο store, εγώ δεν έχω δώσει ακόμα πάνω από 50 σε μαγαζί/στη χειρότερη 50, το God of War 40 το πήρα τις προάλλες). Αυτό δεν σημαίνει εννοείται πως δεν θα τιμάς το store -έχω αγοράσει και εγώ online πάρα πολλά παιχνίδια- απλά νομίζω είναι προτιμότερο να υπάρχει η επιλογή physical copy ή online copy για παν ενδεχόμενο (και τα 70-100 ευρώ διαφοράς των 2 εκδόσεων, ε δεν είναι και κάτι τόσο τραγικό)

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν θα σε απασχολήσουν ποτέ αφού δεν είσαι πιουρίστας - για αυτό θα έλεγα και αν πάρεις ps5 να πάρεις το απλό και όχι το pro που είναι 300-400 ευρώ πιο ακριβό (δεν θα το έπαιρνα ούτε και εγώ, που παίζω αρκετές ώρες, δεν μου φαίνεται πως αξίζει).
Πιο πολύ σημασία εδώ έχει να έχεις καλή τηλεόραση.

Συνοπτικά εγώ είμαι του ps5 με δισκάκι και της κανονικής version.

Θα πρότεινα βέβαια σαν μια εναλλακτική ακόμα - αν δηλαδή έχεις όρεξη να το ψάξεις και λίγο παραπάνω με παιχνίδια, videos κτλ να δεις αν σου ταιριάζει - το Nintendo Switch:
Πέρασα μια φάση που ασχολούμουνα μόνο με αυτό και το (τότε) ps4 το είχα κάνει πέρα, γιατί ήθελα πιο arcade και indie παιχνιδάκια να περνάω καλά και να μην το κουράζω πολύ-πολύ (αυτό που λες, 2-3 κουμπιά και να με διασκεδάζουν, πχ Mario, Rayman κτλ τα κλασσικά της Nintendo) - ενώ παράλληλα είχε και τίτλους (πχ Zelda ή πολλά rpgs) που όταν ήθελα κάτι πιο σύνθετο ήταν εκεί (και κρατάνε παααααρα πολύ).
Κυρίως όμως, επειδή εκείνη τη περίοδο ταξίδευα και αρκετά με μέσα + καράβια, με είχε σώσει full από τη βαρεμάρα - σε αεροπλάνο δε είναι το απόλυτο must gadget μου.
Συνδέεται κανονικά και σε TV, έχει πολλά family co-op games, πολλά διαδραστικά (με τα χειριστηριάκια του) για πολλά άτομα κτλ - γενικά, fun, o ορισμός.
Ιδιαίτερη κονσόλα, ιδιαίτερη και η Nintendo γενικά (δεν θα δεις τα μεγάλα blockbuster IPs της Sony εκεί πχ), εμφανώς περιορισμένης τεχνολογίας έναντι πχ ενός ps5 αλλά ακραία fun άπαξ και είσαι σε αυτό το mood.
Check it λίγο online αν σε έχει ψήσει καθόλου (τίτλους κτλ)

Αλλιώς ναι, ps5 όπως είπα παραπάνω

4 Likes

Να μην ξεχάσω να αναφέρω και τις άλλες χρήσεις του ps5 επίσης - streaming πλατφόρμες, blue rays, μουσική, internet browsing κτλ
Εγώ πχ έχω το NBA app εκεί (καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμο για smart τηλεοράσεις) και βλέπω τα παιχνίδια στην τηλεόρασή μου χωρίς να ασχολούμαι με mirroring συσκευών ή hdmi και αηδίες :stuck_out_tongue:
(επειδή είναι και η tv καινούρια, συνδέει αυτομάτως το χειριστήριό της με το ps5 και δεν χρησιμοποιώ πλέον ούτε το controller του ps5).
Εφόσον είσαι δε και εξωτερικό - και ίσως έχετε πχ ΗΒΟ Max εκεί διαθέσιμο κτλ - μπορείς να το φορτώσεις με streaming πλατφόρμες και να μην πιάνεις χώρο στην tv σου. Ειδικά δε αν η TV είναι και λίγο παλιά (και δεν κατεβάζει apps παρά μόνο έχει μερικά προ-εγκατεστημένα) ε είναι φοβερή λύση το ps5

1 Like

ευχαριαστω πολυ - με ψησατε και για το 4 ομολογω

2 Likes

Η διαφορά πλέον στην τιμή ps4 και ps5 είναι ελάχιστη, μερικοί τίτλοι δεν “παίζουν” σε ps4 (άπαξ και αποφασίσεις δλδ για κάτι παραπάνω, πχ Cyberpunk) ενώ αν και θα συνεχιστεί το support της Sony στο ps4, όπως έχει ανακοινωθεί, κράτα έναν αστερίσκο μην το “βγάλει από την πρίζα” σε κανένα χρόνο → αν κάνεις τη γουρουνιά, κάντην σωστά :pig:

(επίσης, γιατί έχω ένα περίεργο deja vu πως εγώ σε είχα ψήσει πριν 10+ χρόνια και για ps3; :smile: )

2 Likes

15…

πολυ πιθανο, αν και τοτε επαθα οτι περιμενα - το πηρα, επαιξα 3 βδομαδες, το εσβησα, και το ανοιξα παλι μετα απο 15 χρονια. γι’αυτο μασαω να δωσω 750 τωρα

The Looker
μικρό και δωρεάν σαν παρωδία του The Witness

1 Like

Xbox + game pass …Ειδικα αν εισαι εξωτερικο παιζεις και xcloud και ολα οσα σου αναφερουν σαν εξτρα του ps5 τα εχει και το xbox… και το προτεινω εχωντας και τις 3 κονσολες (ps5-xbox x+s, nintendo switch) , to xbox ειναι πλεον πολυ πιο φιλικη κονσολα ειδικα σε νεο χρηστη

1 Like

Να πεταχτω σαν τον μπουμερ να πω ότι κονσόλα χωρίς δισκάκι είναι σαν βίντεο κλαμπ, δε σου ανήκουν τα παιχνίδια απλά τα δανείζεσαι για όσο αποφασίζει η εταιρεία να κρατήσει ζωντανή την ψηφιακή άδεια.

PS5 βρίσκεις εύκολα, και παίζει και σε μεταχειρισμένο αρκετά οικονομικό πλέον.

Και το Switch είναι εξαιρετική επιλογή αν και θα περίμενα να βγει το 2 το 2025 που θα είναι και πιο δυνατό. Η φορητότητα είναι μεγάλο ατού για να μπορέσει να παίζεις οποτεδήποτε και οπουδήποτε

1 Like

Πηρα hogwarts σε προσφορά απο ps store ξαι το ξεκινησα χθες στο ps5, πανεμορφο φαίνεται, ατμοσφαιρα απο τις ταινίες, δεν ειμαι harrypoterakias αλλά νομιζω αξίζει να το παίξει κάποιος ειδικά μέσα στια γιορτές!

5 Likes

Θα προτεινω κι εγω Xbox + game pass. Περαν αυτου θα εχεις αποκλειστικα day 1 στο game pass χωρις να σκας μεγαλα ποσα για 1 game καθε φορα. Επισης εχει πολυ ωραιες προσφορες + το οτι εχει και τεραστια γκαμα απο παλια games εποχης 1ου xbox και 360 που με τις αναβαθμισεις που γινονται αυτοματα ειναι λες και ειναι δωρεαν remasters. Πολυ πιο οικονομικη η φαση του xbox προς τον καταναλωτη. Επισης εχει και παμπολλα αποκλειστικα παλια που θα γουσταρεις. Εμενα ειναι η βασικη μου κονσολα και εχω τοσες επιλογες απο games που το backlog oλοενα και μεγαλωνει με τις προσθηκες που βαζουν στο game pass. Δεν θα ξεμεινεις ποτε απο games.

PS: Τσεκαρετε το game Anomaly Agent. Το λατρεψα παιδες. Εθιστικο φουλ.

3 Likes

Ότι και να πάρεις κάτι θα κερδίσεις και κατι θα χάσεις.

Με PS5 παίζεις παιχνίδια που δεν μπορείς να παίξεις σα άλλες κονσόλες.
Πολύ περισσότερα console exclusives (αφού πλέον τα περισσότερα παιχνίδια βγαινουν και στο pc) ακόμα και αν μιλάμε για την μακράν χειρότερη κονσόλα της Sony σε αυτό το θέμα από το 1994 και το πρώτο PS.
Δεν είναι εξαιρετικό το PS5 απλά το Xbox δεν κάνει κάτι σε αυτόν τον τομέα όλα αυτά τα 4 χρόνια …

Xbox, απογοητευτικό σε console exxlusives, ακόμα και το τελευταίο Indiana Jones που είναι μάλλον ότι καλύτερο έχει βγει από MS studio σε αυτή την γενιά, θα βγει στο PS5 τον Απρίλιο. Όπως και το επόμενο Doom.
Έχει όμως το gamepass που προσφέρει μπόλικα παιχνίδια με την συνδρομή και day1 σε κάποια καλά παιχνίδια.
Το PS plus ειναι καλό σε γενικές γραμμες αλλά χωρίς αμφιβολία το gamepass είναι καλύτερο, πιο ώριμο και φιλικό στον player.

Σε όλα τα άλλα το ίδιο. Τεχνικός τομέας ίδιος στο 90% των παιχνιδιών, στο υπόλοιπο 10% τις διαφορές θα τις δεις περισσότερο στα συγκριτικά και όχι παίζοντας…
Μιλάω βέβαια για το XSX ,το οποίο θεωρώ ότι πρέπει να πάρεις δίνοντας αυτό το κάτι παραπάνω σε σχέση με το XSS αν τελικά πας σε Xbox.

Προσωπικά μοιράζω τον χρόνο μου και στις δύο κονσόλες, λίγο παραπάνω στο PS5.

4 Likes

Ειστε επιστημονες παιδια, σας ευχαριστω πολυ

5 Likes

Το DOOM ειναι στο game pass μαζι με ολη την Activision btw.

https://www.tiktok.com/@omnitop_/video/7452870730980609302?_r=1&_t=8sYw9cMWG3y

Και PoE 2 από πίσω.
Τεντόγλου δε γκόουτ

4 Likes