Το Skyrim μου κλίκαρε πάρα πολύ. Σε τέτοια παιχνίδια για εμένα πρωτίστως με νοιάζει να με τραβήξει ο κόσμος, η εξερεύνηση και το lore. Να μπορώ να χαθώ μέσα τους και να γουστάρω. Και ας μην έχουν το καλύτερο gameplay και ας είναι κάπως πιο διεκπεραιωτικό το story. Ε το Oblivion με έχασε σε αυτούς τους τομείς.
Πριν λίγες μέρες τελείωσα το Elex, το οποίο είναι ακριβώς ότι περιγράφω πιο πάνω. Σαν gameplay το λες σίγουρα μέτριο, οριακά “απαρχαιωμένο” (πιο action oriented βέβαια), αλλά είχε τέτοιο ενδιαφέρον το lore, το questing και το world building που δεν με ένοιαξε καθόλου. Κάποια στιγμή που έχω χρόνο θα γράψω δυο λόγια παραπάνω.
ΥΓ. Για Morrowind έχω εκφράσει πολλές φορές την αγάπη μου, είναι στις top gaming εμπειρίες μου. Μαγικό και μοναδικό παιχνίδι.
To πρωτο elex ειναι καλτ διαμάντι οπως και το gothic καποτε… το elex 2 ειναι τοσο ποτενσιαλ αλλα δυστυχως τα καναν μανταρα. Κάκιστο.
Και για εμενα το oblivion ηταν το πιο αδύναμο απο τα 3 παρόλα αυτα φαίνεται πολυ ομορφο και ενδιαφέρον για ενα run μιας και πρόσφατα εβαλα gamepass για τα Atomfall / South of Midnight / Doom. Αν προλάβω θα το τσεκάρω.
Btw αααχ αυτο το theme των elder scrolls ειναι ανατριχίλα
Α σε δυο μερες εχουμε και το clair που αναρωτιέμαι γιατι δεν εχουν βγει τα review αλλα εχω ελπιδα και κατι ομορφο…
Για όσους δεν μπορούν να περιμένουν το 2030 που θα βγει (μάλλον) το Silksong και τους έχει λείψει ένα τεστ αυτοσυγκράτησης γιατί δεν είναι σωστό να μιλάμε για την μητέρα του Κυρίου Ιησού Χριστού, [ένα παιχνίδι είναι στην τελική πώς κάνετε έτσι/], το Nine Sols είναι ό,τι πρέπει.
*Κάπου είδα να αναφέρουν το Sekiro σχολιάζοντας τους parry μηχανισμούς, δεν έχω ιδέα αν ισχύει, ξέρω ότι σε κάποια φάση έφτασα στα όριά μου όπως στο πρώτο run του Hollow Knight και στο τρίτο του Blasphemous, οπότε, ναι, enjoy.
Εγώ από την άλλη να πω πως ξεκίνησα το Wargroove και αν υπάρχει κανείς που θέλει ένα ιδανικό time waster και αγαπά (ή έστω συμπαθεί) τα tactical turn based strategy της σχολής Advanced Wars, καλά θα κάνει να μην το αγνοήσει. Έχω μπει στο δεύτερο act (πρακτικά εδώ σε αφήνει το παιχνίδι ανενόχλητο, το πρώτο act σε μεγάλο βαθμό λειτουργεί σαν tutorial) και δεν μπορώ να το αφήσω. Περιμένω στωικά το Σ/Κ για να αράξω 2-3 ώρες σερί με καφεδάρα και χωρίς έγνοιες μαζί με το game.
Για τους τους Switch-αδες της παρέας, υπάρχει φθηνά στο store και νομίζω πως σε handheld θα λέει πάρα πολύ.
Ερωτηση προς Steam Deck users: στη TV παιζετε μεσω Steam Link ετσι?
Επειδη φανταζομαι δε συνδεετε τη κονσολα με ethernet, πως ειναι το lag ?
Γενικα ειμαι μεγαλος φαν του steam link, αλλα παντα ειχα και τη TV και το PC με καλωδιο στο ιντερνετς οποτε το εχω απορια πως τρεχει η χειροκινητη κονσολα.
Σκεφτομαι να σκοτωσω κανα skin και να τη τσιμπησω …
Εγω εχω παρει ενα φθηνο usb-c dock και παίζω μπάλα ετσι, με hdmi. Έχω βάλει κ ενα φορτιστη μονιμο πάνω κ ούτε χώρο πιάνει, όποτε θέλω το κουμπώνω εκει κ παίζω.
Ξανακύλησα στο Doom Eternal αυτές τις μέρες, σε αναμονή του Dark Ages
Ότι και να πω για πολλοστή φορά είναι λίγο, γαμημένο heavy metal και τίποτα άλλο, τίτλοι τέλους σε Nighmare difficulty level είναι κοντά - αλλά με πολύ υπομονή και ακόμα περισσότερα γαμωσταυρίδια
Τσίμπησα το 2κ25 τις προάλλες, όντας σε προσφορά + έχοντας μηδενική σχέση παραδόξως με αθλητικά παιχνίδια γενικότερα (δεν έπαιζα ποτέ, πλην ελαχίστων περιπτώσεων που και αυτά για μικρό χρονικό διάστημα και in between άλλων παιχνιδιών).
Μου φαίνεται αρρωστημένα δύσκολος ο χειρισμός προς το παρόν (και γενικότερα το mindset του παιχνιδιού, πχ FIFA θυμάμαι ήταν πολύ πιο straight forward τα πάντα) τα δάχτυλά μου γίνονται σαν κύβος του Ρούμπικ αλλά θα επιμείνω λίγο ακόμα.
Με έψησε πολύ το Nine Sols παραπάνω, αλλά θα κρατηθώ και θα το τσιμπήσω τον Αύγουστο, να το πάρω μαζί μου διακοπές με το switch -εφόσον βέβαια δεν έχει βγει κανένα silksong μέχρι τότε και σταματήσει ο χρόνος και ο χώρος.
Βγάζει ναι, απλά σε 1080 max αναλυση αν δεν κανω λάθος, τουλάχιστον με το δικό μου (μούφα) dock. Αλλιώς 4k 60hz. Που έτσι κ αλλιως δεν ειναι κ για 4k το deck, εκτός αν λέμε για κάτι ελαφρύ (η πολύ παλιό).
Το καλύτερο ίσως μετά του μπιτζιθρί εννοείς. (και του μέταφορ μου άρεσε αρκετά)
Ναι, συνηθίζονται μωρέ τα qtes, κι εγώ δεν είμαι φαν, αλλά εδώ γουστάρω όταν τα πετυχαίνω, και ας μου πάρει 2-3-5 tries ξέρω γω.
Το καλό είναι ότι υπάρχει επιλογή να τα βγάλεις τελείως.
Όντως; Δεν το πρόσεξα θα εννοείς μονο attack καθώς στην άμυνα ειναι ο μόνος τρόπος για μη φας full dmg ή ακομα χειρότερα να μην φας one shot που το θεωρώ πολυ φτηνό gameplay mechanic. Θα φανεί ειμαι ακόμα αρχή, μπορεί όντως να δίνει εναλλακτικές και γενικα ειμαι διατεθειμένος να κάνω τα στραβά μάτια αν εχουμε ολο το άλλο πακέτο. Για την ωρα εχει πολυ ενδιαφέρον και αισθητικά ειναι φρέσκο.